arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandCruise IJsselmeer, Friesland & Texel
Reisnummer: BBLA02
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Cruise IJsselmeer, Friesland & Texel
Nederland
 Laatste hut met korting VOL= VOL
 O.a. Kampen, Harlingen, Alkmaar & Amsterdam
 Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord

IJsselmeer, Friesland & Texel


Om echt even weg te zijn hoeft u niet altijd ver te reizen. Neem nu de verschillende rivieren en wateren die Nederland rijk is. Vergaap u aan weidse uitzichten en mooi landschappen. U ontdekt de perfecte combinatie tussen de natuur langs de oevers en de rijke historie van de steden.

Tijdens deze cruise ontdekt u prachtige plekjes in Noord-Nederland. We bezoeken historische steden als Kampen, Franeker en Alkmaar. Maar ook bevaren we de wateren van het IJsselmeer en zelfs de Waddenzee. Aan b...oord van het klassieke en gezellige schip MPS Lady Anne zult u volop genieten van de uitstekende service en verzorging.Lees meer over Cruise IJsselmeer, Friesland & Texel

Hoogtepunten

Kampen, bruisende hanzestad aan de IJssel
Historische Elfstedenstad Franeker
Het grootste eiland van Nederland; Texel
Kaasstad Alkmaar
Veelzijdig Amsterdam

Dagprogramma

location_onInschepen
We schepen rond 16:00 uur in Arnhem in. Na de verwelkoming aan boord gooit de bemanning al snel de trossen los. We varen een stuk over de IJssel naar de hanzestad Zutphen, waar we in de avond aanleggen.

location_onKampen
Tijdens het ontbijt vaart u over de IJssel verder naar de volgende Hanzestad, Kampen. Al sinds de 13e eeuw bruist het in deze prachtige middeleeuwse Hanzestad. Vissers, ambachtslui en kooplieden zorden vroeger voor bedrijvigheid in deze nautische stad. Aan het eind van de middag vaart de MPS Lady Anne naar het Friese vissersdorp Lemmer waar u in de avond aankomt. U dineert onderweg aan boord.

location_onFriesland
Tijdens het ontbijt vaart u richting de Elfstedenstad Franeker. Franeker heeft een prachtige historische binnenstad met veel monumenten, zoals het oude stadhuis, het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium en de Martinikerk. Het schip ligt hier tot in de namiddag dus u heeft voldoende tijd om te genieten van deze prachtige stad. Vanavond legt het schip aan in Harlingen.

location_onTexel
In de ochtend varen we over de Waddenzee naar Oudeschild op Texel. Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt en waar eb en vloed in de haven rustig hun gang gaan. Tevens is Oudeschild de thuishaven van de Texelse vissersvloot, er is dan ook altijd wat te zien in de haven. Vannacht blijft het schip in Oudeschild, dus u kunt ’s avonds nog een wandeling door de stad of langs de haven maken.

location_onAlkmaar
Vandaag zetten we in de vroege ochtend koers naar Alkmaar waar we in de middag aankomen. Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als dé Kaasstad. Met zijn prachtige centrum vol monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen is er voor ieder wat wils.

location_onAmsterdam
Terwijl u kunt genieten van het ontbijt vaart het schip verder naar Amsterdam. Onze eigen hoofdstad is één van de meest populaire bestemmingen voor riviercruises in Europa. De ligplaatsen bevinden zich midden in het centrum nabij het Centraal Station. Een ideale uitvalsbasis om Amsterdam te ontdekken.

location_onArnhem
U ontwaakt in hartje Amsterdam en al varend geniet u van het ontbijt. Het schip vaart naar de eindbestemming van deze mooie cruise door Nederland, Arnhem. De stad aan de Rijn kent een rijke geschiedenis en bekende plekken als de Eusebiuskerk, de John Frostbrug, Park Sonsbeek, de stadskelders en niet te vergeten de Korenmarkt.

location_onUitschepen
Dit is alweer de laatste ochtend van deze cruise door Nederland. Na het ontbijt gaan we rond 09:00 uur van boord en keert u huiswaarts met een koffer vol mooie herinneringen.

Accommodatie(s)

MPS Lady Anne ***

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onverg...

Lees meer
MPS Lady Anne ***
sluiten
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - 2-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 3-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - bar
MPS Lady Anne *** - lounge
MPS Lady Anne *** - bar
MPS Lady Anne *** - restaurant
MPS Lady Anne *** - restaurant
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - deckplan

Algemeen

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Of u nu plaats neemt in de lounge, de gezellige bar, restaurant of op het zonnedek, u voelt zich al snel thuis aan boord van dit gezellige schip. Geniet vanaf het water van de prachtige Nederlandse wateren, mooie weidelandschappen en historische steden in eigen land!

Faciliteiten

-receptie
-restaurant (op Benedendek, bereikbaar per steile trap of stoeltjeslift)
-lounge
-bar
-lobby
-zonnedek met terras en ligstoelen
-souvenirshop
-wifi (tegen betaling)
-stoeltjeslift

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten en verzorgd ingericht en per stoeltjeslift (behalve benedendek) en enigszins steile trap bereikbaar. Uw hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. De superior hutten zijn uitgerust met bad/douche en liggen op het Promenadedek. Alle hutten hebben airconditioning en een kluisje (borg € 20,-). De 3-persoonshut heeft een stapelbed en een eenpersoonsbed en ligt op het Hoofddek. De 1-persoonshutten liggen op het Hoofddek en Benedendek.

Dekken schip

Promenadedek
Deze hutten liggen op het bovenste dek en hebben twee vaste bedden en een panoramavenster die geopend kan worden. Er zijn twee superior hutten die een bad met douche hebben.

Hoofddek
Deze kleine maar verzorgde hutten liggen op het middelste dek. Er is één vast bed en één opklapbaar bed. De superior hutten hebben twee vaste bedden. Deze hutten hebben een groot venster die geopend kan worden.

Benedendek
Deze hutten liggen op het laagste dek en hebben een venster of een patrijspoort dat uit veiligheidsoverwegingen niet geopend kan worden. Het Benedendek is alleen bereikbaar via een vrij steile spiraal trap en daarom niet geschikt voor mensen die minder ter been zijn.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit comfortabele schip op basis van
volpension (ontbijt, lunch en diner).
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje.
• Elke ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Uitgebreide buffetlunch (warm en koud), dessert en koffie of thee.
• Vijfgangendiner bestaande uit een voorgerecht, soep of salade (buffet), hoofdgerecht (keuze uit vis of vlees, vegetarisch op
aanvraag), dessert, koffie of thee.
• In de ochtend koffie of thee met koekjes in de salon.
• In de avond wordt er in de salon een middernacht snack geserveerd (afhankelijk van het dagprogramma vanaf ca. 22.00 uur).
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheidscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is geen vaste lift aan boord. Het Benedendek, waar ook het restaurant is gelegen, is alleen te bereiken via een zeer steile trap of een stoeltjeslift.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. De excursies kunnen vooraf en aan boord geboekt worden. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken extra

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u aan boord boekt. Het excursiepakket bestaat uit de volgende excursies

Stadswandeling Kampen
Sinds de 13e eeuw is er van alles te zien in deze prachtige Middeleeuwse Hanzestad. Vissers, ambachtslieden en handelaren waren vroeger actief in deze nautische stad. Alleen het stadsfront van Kampen is al een bezoek waard. Een prachtige skyline vormt zich langs de IJssel m...et op de voorgrond de bruine vloot. Een gezellige stad met veel historische gebouwen die meer vertellen over de waterrijke geschiedenis van deze Hanzestad. Onder leiding van een gids wandelt u door deze veelzijdige stad met een sfeervol historisch centrum.

Duur wandeling: 2 uur
Tijd: 14:00 – 15:30
.

Stadswandeling Franeker en Planetarium
Franeker is onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht en heeft een prachtige historische binnenstad met vele monumenten, zoals het oude stadhuis en de Martinikerk. Maar Franeker is ook bekend van het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium, een bezienswaardigheid op zich. Het is bjusterbaarlik (Fries voor wonderbaarlijk)wat Eie Eisinga enkele eeuwen geleden heeft gebouwd aan het plafond van zijn eigen woonkamer: een indrukwekkend bewegend model van ons zonnestelsel. Nieuwsgierige bezoekers komen van heinde en verre om dit planetarium, het grootste en oudste nog werkende ter wereld, met eigen ogen te aanschouwen.

Duur excursie: 2 uur
Tijd: 14:30 – 16:30


Bustour Texel
Op het prachtige Waddeneiland Texel ligt Oudeschild, het enige dorp van Texel, dat direct aan zee ligt en waar eb en vloed in de haven stilletjes hun weg banen. Oudeschild is ook de thuisbasis van de Texelse vissersvloot, dus er is altijd wel iets te zien in de haven.In de middag maken we een bustour over het eiland. 'Savonds blijft het schip liggen in Oudeschild, zodat u de gelegenheid heeft een wandeling door het dorp of langs de haven te maken.

Duur tocht: 3 uur
Tijd: 14:30 – 17:30Stadswandeling Alkmaar
Alkmaar is over de hele wereld bekend als dé kaasstad. Met zijn prachtige centrum vol monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen is er voor ieder wat wils. Onder leiding van een gids ontdekt u de meest bijzondere plekjes van Alkmaar en leert u alles over de Alkmaarse historie en de helden van weleer die de stad groot hebben gemaakt.

Duur wandeling: 2 uur
Tijd: 14:30 – 16:30

Citytour en wandeling Amsterdam
Per bus bezoekt u vandaag onze eigen hoofdstad, Amsterdam, een van de meest populaire bestemmingen voor riviercruises in Europa. De wereldberoemde 17e-eeuwse hoofdstad heeft vele de historische gebouwen, prachtige musea, grachten en vele gezellige terrassen en cafés.

Duur excursie: 3 uur
Tijd: 14:00 – 17:00

Stadswandeling Arnhem
Als hoofdstad van de provincie Gelderland heeft Arnhem een rijke en bewogen geschiedenis die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. De beroemde John Frostbrug was letterlijk en figuurlijk 'een brug te ver' tijdens de wereldberoemde Slag om Arnhem.
Erg boeiend is het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de Sabelspoort en het Presickhaeffs Huys. De 40 middeleeuwse kelders, die onder de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd en met elkaar verbonden, laten zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag. Boven de stad torent de Grote- of Eusebiuskerk uit. In deze laatgotische kruisbasiliek bevindt zich een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter stijgt.

Duur wandeling: 2 uur
Tijd: 15:30 – 17:30


Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen).
Lees meer

Autohuur

Info skigebied

Fotoalbum

+16foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties (niet van toepassing in de volgende landen: Andorra, Bosnië&Herzegovina, Macedonië, Montenegro, Servië, Zwitserland, Rusland en Oekraïne)
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Toon meer businformatie

Opstapplaatsen

U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, en geheel gratis direct naar het schip gebracht. (Als u bij busgarage Goor of Lijnden opstapt, kunt u uw auto gedurende uw vakantie parkeren voor slechts € 1,- per dag). Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen. Uw definitive opstaptijd vindt u in uw reispapieren (deze ontvangt u 1 week voor vertrek).
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
ApeldoornCarpoolplaats A-1, Kayersdijknog niet bekend
Arnhem-NoordParkeerplaats Europaweg, Postiljon Hotelnog niet bekend
Nijmegen/WijchenCafe de Teersdijk, Graafseweg 985nog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Breda/PrinsenbeekInt. Bushalte Parkeerterrein Elleboognog niet bekend
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarparknog niet bekend
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1nog niet bekend
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304nog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


DeventerParkeerplaats McDonalds, Deventerweg 121anog niet bekend
EnschedeStation NS, Kennisparknog niet bekend
GoorBusgarage, Breukersweg 2nog niet bekend
Hengelo (ov)Shell, Platinastraat 2, zijkantnog niet bekend
ZwolleP&R Hanzelaan/achterzijde station NSnog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmsterdamNS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Hatostraat)nog niet bekend
LijndenBusgarage, Hoofdweg 329nog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdUtrechtBushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1nog niet bekend
Veenendaal WestNS Station de Klompnog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdDen Haag/CentrumTouringcarhalte Prinsessegrachtnog niet bekend
Rotterdam/CapelsebrugRijckevorselplein voor Metrostationnog niet bekend

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus naar schip en v.v.
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkelke avond een kleine snack
checkin de ochtend koffie of thee met iets lekkers
checkkapiteinsdiner
checkNedelandssprekende cruiseleiding aan boord

Exclusief

checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkdrankjes tijdens de gehele reis
checkexcursies (aan boord te boeken en te betalen)
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Lady Anne Benedendek Voordeel