arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandCruise IJsselmeer, Friesland & Texel
Reisnummer: BBLA02
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Cruise IJsselmeer, Friesland & Texel
Nederland
 Inclusief ontbijt, lunch en diner
 O.a. Kampen, Harlingen, Alkmaar & Amsterdam
 Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord

Cruise IJsselmeer, Friesland & Texel

Om echt even weg te zijn hoeft u niet altijd ver te reizen. Neem nu de verschillende rivieren en wateren die Nederland rijk is. Vergaap u aan weidse uitzichten en mooie landschappen. U ontdekt de perfecte combinatie tussen de natuur langs de oevers en de rijke historie van de steden.

Tijdens deze cruise ontdekt u prachtige plekjes in Noord-Nederland. We bezoeken historische steden als Kampen, Franeker en Alkmaar. Maar ook bevaren we de wateren van het IJsselmeer en zelfs de Waddenzee. Aan boor...d van het klassieke en gezellige schip MPS Lady Anne zult u volop genieten van de uitstekende service en verzorging.Lees meer over Cruise IJsselmeer, Friesland & Texel

Hoogtepunten

Kampen, bruisende hanzestad aan de IJssel
Historische Elfstedenstad Franeker
Het grootste eiland van Nederland; Texel
Kaasstad Alkmaar
Veelzijdig Amsterdam

Dagprogramma

location_onInschepen
We schepen rond 16:00 uur in Arnhem in. Na de verwelkoming aan boord gooit de bemanning al snel de trossen los. Terwijl u kunt genieten van uw eerste diner aan boord vaart het schip naar Amsterdam voor de eerste overnachting aan boord.

location_onAmsterdam
Onze eigen hoofdstad is één van de meest populaire bestemmingen voor riviercruises in Europa. De ligplaatsen bevinden zich meestal midden in het centrum nabij het Centraal Station. Een ideale uitvalsbasis om Amsterdam te ontdekken. U kunt vanmorgen deelnemen aan een stadswandeling of op eigen gelegenheid de stad verkennen. Uiteraard mag u ook aan boord blijven. Vanmiddag zet het schip koers naar Alkmaar.

location_onAlkmaar
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als dé Kaasstad. Met haar prachtige centrum vol monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen is er voor ieder wat wils. Tijdens de lunch vaart u over de Waddenzee naar Oudeschild op Texel waar we rond 18.00 uur aankomen. U kunt, als u zin heeft, vanavond nog een wandeling door de stad of langs de haven maken.

location_onOudeschild
Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt en waar eb en vloed in de haven rustig hun gang gaan. Tevens is Oudeschild de thuishaven van de Texelse vissersvloot, er is dan ook altijd wat te zien in de haven. Rond lunchtijd laat het schip Texel achter zich om verder te varen naar Harlingen. Ook hier heeft u in de avond tijd om een wandeling te maken.

location_onFriesland
In de ochtend legt het schip aan in de Elfstedenstad Franeker. Franeker heeft een prachtige historische binnenstad met veel monumenten, zoals het oude stadhuis, het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium en de Martinikerk. Het schip ligt hier tot 12.00 uur dus u heeft nog voldoende tijd om te genieten van deze prachtige stad. Aansluitend vaart het MPS Lady Anne naar het Friese vissersdorp Lemmer waar u in de avond aankomt. U dineert onderweg aan boord.

location_onKampen
In de vroege ochtend vaart u over de IJssel verder naar Hanzestad Kampen. Al sinds de 13e eeuw bruist het in deze prachtige middeleeuwse Hanzestad. Vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden vroeger voor bedrijvigheid in deze nautische stad. Aan het eind van de middag worden de trossen weer los gegooid om naar de volgende Hanzestad te varen, Zutphen.

location_onZutphen & Arnhem
In de Middeleeuwen stond Zutphen al bekend als een eigenzinnige Hanzestad. Nog steeds bent u in deze stad aan het goede adres als het om originaliteit gaat. In het historische centrum vindt u naast vele torens een bijzonder en uniek winkelaanbod. Rond de klok van 12.00 uur zal het schip richting de eindbestemming Arnhem varen. De stad aan de Rijn kent een rijke geschiedenis en bekende plekken als de Eusebiuskerk, de John Frostbrug, Park Sonsbeek, de stadskelders en niet te vergeten de Korenmarkt.

location_onUitschepen
Dit is alweer de laatste ochtend van deze cruise door Nederland. Na het ontbijt gaan we rond 09:00 uur van boord en keert u huiswaarts met een koffer vol mooie herinneringen.

Accommodatie(s)

MPS Lady Anne ***

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onverg...

Lees meer
MPS Lady Anne ***
sluiten
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne***_bar
MPS Lady Anne***_lounge
MPS Lady Anne***_restaurant
MPS Lady Anne***_restaurant
MPS Lady Anne *** - 2-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 3-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - bar
MPS Lady Anne *** - bar
Restaurant_schip
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - deckplan

Algemeen

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Of u nu plaats neemt in de lounge, de gezellige bar, restaurant of op het zonnedek, u voelt zich al snel thuis aan boord van dit gezellige schip. Geniet vanaf het water van de prachtige Nederlandse wateren, mooie weidelandschappen en historische steden in eigen land!

Faciliteiten

-receptie
-restaurant (op Benedendek, bereikbaar per steile trap of stoeltjeslift)
-lounge
-bar
-lobby
-zonnedek met terras en ligstoelen
-souvenirshop
-wifi (tegen betaling)
-stoeltjeslift

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten en verzorgd ingericht en per stoeltjeslift (behalve benedendek) en enigszins steile trap bereikbaar. Uw hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. De superior hutten zijn uitgerust met bad/douche en liggen op het Promenadedek. Alle hutten hebben airconditioning en een kluisje (borg € 20,-). De 3-persoonshut heeft een stapelbed en een eenpersoonsbed en ligt op het Hoofddek. De 1-persoonshutten liggen op het Hoofddek en Benedendek.

Dekken schip

Promenadedek
Deze hutten liggen op het bovenste dek en hebben twee vaste bedden en een panoramavenster die geopend kan worden. Er zijn twee superior hutten die een bad met douche hebben.

Hoofddek
Deze kleine maar verzorgde hutten liggen op het middelste dek. Er is één vast bed en één opklapbaar bed. Deze hutten hebben een groot venster die geopend kan worden.

Benedendek
Deze hutten liggen op het laagste dek en hebben een venster of een patrijspoort dat uit veiligheidsoverwegingen niet geopend kan worden. Het Benedendek is alleen bereikbaar via een vrij steile spiraal trap en daarom niet geschikt voor mensen die minder ter been zijn.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit comfortabele schip op basis van
volpension (ontbijt, lunch en diner).
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje.
• Elke ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Uitgebreide buffetlunch (warm en koud), dessert en koffie of thee.
• Vijfgangendiner bestaande uit een voorgerecht, soep of salade (buffet), hoofdgerecht (keuze uit vis of vlees, vegetarisch op
aanvraag), dessert, koffie of thee.
• In de ochtend koffie of thee met koekjes in de salon.
• In de avond wordt er in de salon een middernacht snack geserveerd (afhankelijk van het dagprogramma vanaf ca. 22.00 uur).
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheidscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is geen vaste lift aan boord. Het Benedendek, waar ook het restaurant is gelegen, is alleen te bereiken via een zeer steile trap of een stoeltjeslift.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. De excursies kunnen vooraf en aan boord geboekt worden. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken extra

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies apart of aan boord boekt. Het gaat om de volgende excursies;

Citytour & wandeling Amsterdam
Per bus bezoekt u vandaag onze eigen hoofdstad, Amsterdam, een van de meest populaire bestemmingen voor riviercruises in Europa. De wereldberoemde 17e-eeuwse hoofdstad heeft vele de historische gebouwen, prachtige musea, grachten en vele gezellige terrassen en cafés. ...Onder leiding van een gids heeft u een kijkje achter de schermen in de historische oude binnenstad.
duur ca. 2 uur

Bezoek kaasmuseum Alkmaar
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als dé Kaasstad. Elke vrijdagochtend vanaf april t/m eind september vindt de bijzondere kaasmarkt plaats. Toeristen uit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor dit bijzondere schouwspel. Omdat u op donderdagochtend in Alkmaar bent willen we u toch een klein beetje van de sfeer laten proeven. Op de tweede en derde verdieping van de Alkmaarse kaaswaag vindt u het Hollands Kaasmuseum. Vanuit hier heeft u een fenomenaal uitzicht over het wereldberoemde Waagplein.
duur ca. 2 uur

Rondrit Texel
Op het prachtige Waddeneiland Texel ligt Oudeschild, het enige dorp van Texel, dat direct aan zee ligt en waar eb en vloed in de haven stilletjes hun weg banen. Oudeschild is ook de thuisbasis van de Texelse vissersvloot, dus er is altijd wel iets te zien in de haven. Met de bus laten we u het eiland zien.
duur ca. 2 uur

Stadswandeling Franeker
Franeker is onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht en heeft een prachtige historische binnenstad met vele monumenten, zoals het oude stadhuis en de Martinikerk. Het is de combinatie van historisch erfgoed, stadse geneugten en de weidsheid van het omringende landschap die Franeker uniek maken. Onder leiding van een gids maakt u kennis met de verhalen van deze Friese stad.
duur ca. 2 uur

Stadswandeling Kampen
Sinds de 13e eeuw is er van alles te zien in deze prachtige Middeleeuwse Hanzestad. Vissers, ambachtslieden en handelaren waren vroeger actief in deze nautische stad. Alleen het stadsfront van Kampen is al een bezoek waard. Een prachtige skyline vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Een gezellige stad met veel historische gebouwen die meer vertellen over de waterrijke geschiedenis van deze Hanzestad. Onder leiding van een gids wandelt u door deze veelzijdige stad met een sfeervol historisch centrum.
duur ca. 2 uur

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie), ook kan er afhankelijk van de excursie een max. aantal deelnemers gelden.
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.

• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+25foto's

Businformatie

Algemeen

Tourist Class Bus:
De bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu:
• aantal zitplaatsen varieert van 48 t/m 61 stoelen
• comfortabele stoelen
• onderlinge afstand stoelen: ca. 75 cm
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren

Toon meer businformatie

Opstapplaatsen

U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, en geheel gratis direct naar het schip in Arnhem gebracht. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen. Uw definitive opstaptijd vindt u in uw reispapieren (deze ontvangt u 1 week voor vertrek).
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
ApeldoornA50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaan15.25 uur
ArnhemRijnkade16.00 uur
Nijmegen/WijchenCafe de Teersdijk, Graafseweg 98515.20 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Breda/PrinsenbeekInt. Bushalte Parkeerterrein Elleboog13.00 uur
UdenVan der Valk,Rondweg 214.50 uur
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 113.40 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 30414.15 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


DeventerParkeerplaats McDonalds, Deventerweg 121a15.00 uur
HoltenAC Holten/La Place Langestraat 22 volgt nog
EnschedeStation NS, Kennispark13.30 uur
Hengelo (ov)Shell, Platinastraat 2, zijkant13.50 uur
ZwolleP&R Hanzelaan/achterzijde station NS14.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmsterdamNS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Piarcoplein)12.30 uur
HoofddorpMcDonalds Hoofddorp, Vuursteen 5 volgt nog
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdUtrechtBushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 114.50 uur
VeenendaalNS Station Veenendaal de Klomp, dokter Hoolboomweg15.25 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdDen Haag/CentrumTouringcarhalte Prinsessegracht13.20 uur
Rotterdam/CapelsebrugRijckevorselplein voor Metrostation14.00 uur

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus naar schip en v.v.
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkelke avond een kleine snack
checkin de ochtend koffie of thee met iets lekkers
checkkapiteinsdiner
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord
checkNederlandssprekende cruiseleiding aan boord

Exclusief

checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexcursies (bij boeking opgeven en betalen)
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Lady Anne Benedendek Voordeel