arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie door het Friese landschap van de Kameleon - Individueel
Reisnummer: OSNLF04
va. 399,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 01 november 2021
today01 november 2021
(5 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie door het Friese landschap van de Kameleon - Individueel
Nederland
 Nationaal Park Aelde Feanen
 De rijke natuur van De Deelen
 Kameleondorp Terherne

Fietsen door het landschap van de kameleon

De routes nemen u mee door de afwisselende natuur van Friesland en historische en waterrijke steden als Leeuwarden en Sneek. Tijdens uw tochten zult u zeker verrast worden door het waterrijke landschap.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Grou
Op eigen gelegenheid reist u naar Friesland waar u aankomt bij uw hotel in Grou. Vanavond geniet u van een heerlijk 3-gangen diner in het restaurant van uw hotel.

location_onOmgeving Grou
Vanaf Grou fietst u naar Nationaal Park De Alde Faenen. Dit natuurgebied met een rijke historie ligt rondom het dorp Eernewoude. In het park zijn veenmosrietlanden en ook broeden er meer dan 100 verschillende vogelsoorten U maakt enkele keren gebruik van een pontje om het water over te steken. Ook brengt u een bezoek aan Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland. Vanaf Leeuwarden keert u terug naar Grou. (ca. 55 km)

location_onGrou - Sneek
De route gaat door het natuurgebied De Deelen. Dit natuurgebied is ontstaan door het turf dat men hier bovengronds heeft gehaald. Dit veengebied is nu een schitterend gebied vol water, riet en kleine graslanden. Aansluitend komt u in Heerenveen en rijdt u door naar Oudehaske. De route gaat langs de rand van het meer Nannewiid en het meer Langwarder Wielen. U eindigt in Sneek of Terherne waar u overnacht. (ca. 55 km)

location_onOmgeving Sneek
Op de fiets maakt u een grote ronde rondom het Sneekermeer. U maakt een stop in Terherne. Dit dorp wordt ook wel het Kameleondorp genoemd naar de bekende jongensboeken. De helden uit de boeken zijn hier tot leven gebracht en veel gebouwen zijn naar de boeken vernoemd. Ook komt u door het dorp Heeg, bekend vanwege het vervoeren van paling vanaf Friesland naar Londen. Vanaf Heeg zet u koers naar Sneek voor een stop bij Houtzaagmolen De Rat. In deze unieke molen kunt u het eeuwenoude houtzagersambacht ervaren. (ca. 55 km)

location_onSneek -Grou
Vanaf Sneek fietst u terug naar Grou. U geniet van het schitterende landschap met prachtige vergezichten over het vele water dat Friesland rijk is. Na aankomst in Grou keert u op eigen gelegenheid terug naar huis. (ca. 55 km)

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel Oostergoo**

Het hotel is gelegen aan een van de Friese meren en beschikt over een ruim terras aan het water en eigen ligplaatsen voor boten.

Hotel Oostergoo ligt in Grou, in een landelijke omgeving tussen Heerenveen en Leeuwarden.

Lees meer
sluiten
Hotel Oostergoo**
sluiten
hotel
ontbijt
voorbeeldkamer
voorbeeldkamer
voorbeeldkamer
voorbeeld badkamer

Ligging

Het hotel is gelegen aan een van de Friese meren en beschikt over een ruim terras aan het water en eigen ligplaatsen voor boten.

Hotel Oostergoo ligt in Grou, in een landelijke omgeving tussen Heerenveen en Leeuwarden.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+17foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkdiner op de 1e dag en de 3e dag
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n., ter plaatse te voldoen)

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren.
De fietshuur gaat in op dag 2 vanaf 10.00 uur.

Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.


Verschillende fietsniveaus
Onze fietsreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte fietsreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de fietsvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de fietsreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze fietsreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende fietservaring dient te beschikken. Bij iedere fietsreis staat het niveau aangeduid met het aantal sterretjes. Wij bieden fietsreizen aan op drie verschillende niveaus:


Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe (of nauwelijks) een stijging en daling. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze fietsreis.


Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging en daling. Tevens geldt bij deze reizen dat er routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een goede conditie en voldoende fietservaring vereist.


Fietsroutes in glooiend tot heuvelachtig terrein met regelmatig een stevige stijging en daling. Voor deze reizen geldt dat er regelmatig routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist.