arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie over de Veluwe - Individueel
Reisnummer: OSNLF03
va. 239,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 05 oktober 2020
today05 oktober 2020
(5 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie over de Veluwe - Individueel
Nederland
 Nationaal Park De Hoge Veluwe
 Edese en Ginkelse Heide
 Kroondomein bij Paleis Het Loo

5 daagse Fietsvakantie over de Veluwe

Dagprogramma

location_onAankomst in Putten
U wordt ontvangen in hotel Hof van Putten in Putten.

location_onVeluwe - Putten (51 km)

Veluwe
De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre.

De Veluwe meet ongeveer 1.000 km². In tegenstelling tot het oude kwartier heeft de Veluwe geen duidelijk gedefinieerde vaste grenzen. Globaal gezien ligt de regio ingesloten tussen het IJsseldal, de Veluwerandmeren, de Nederrijn en de Gelderse Vallei. Een gebied met een oppervlakte van 912 km² is aangemerkt als Natura 2000-gebied.

location_onPutten - Otterlo (57 km)

Infanterie Schietkamp Harskamp
Het Infanterie Schietkamp Harskamp, gelegen nabij het Gelderse dorp Harskamp, is een militair complex van de Nederlandse krijgsmacht. Het terrein huisvest onder meer de Infanterieschool en het Infanterie Schietkamp.
Het schietkamp werd als militair oefenterrein op 1 september 1899 in gebruik genomen. Op het terrein bevindt zich een oefendorp (Oostdorp), waar gevechten in bebouwd gebied kunnen worden geoefend. Het terrein van Legerplaats Harskamp functioneert ook als natuurgebied en is buiten oefentijden beperkt opengesteld voor wandelaars en fietsers.

Edese heide
De Edese Heide is, behalve om de prachtige natuurschoon, ook bekend van de periode 1914-1918. Ten tijde van de Eerste Wereldoorlog vluchtten meer dan een miljoen Belgen de grens over naar het neutrale Nederland. Ruim 5300 hiervan werden opgevangen in Ede. Het kamp, bestaande uit barakken, was een volledig dorp compleet met een school, hospitaal, winkel, werkplaatsen en een kerk. Er was ook een eigen elektriciteitscentrale voor verlichting en aandrijving van machines in de werkplaatsen. Het kamp was voor een groot gedeelte zelfvoorzienend. Er was zelfs een eigen ordedienst. Vluchtoord Ede bestond uit vier kwartieren. In een kwartier bevonden zich de voorzieningen, de andere drie kwartieren waren woonlocaties met de namen Leyedorp, Maasdorp en Scheldedorp. De kwartieren werden gescheiden door twee hoofdstraten. Na de oorlog, in 1918, werd het kamp afgebroken. Veel van het materiaal werd door de Belgen meegenomen voor de wederopbouw van hun land.

Ginkelse heide
De Ginkelse Heide is een heidegebied bij Ede dat wordt afgewisseld met bos. Op 17 september 1944 vonden op de Ginkelse Heide geallieerde luchtlandingen plaats in het kader van Operatie Market Garden.
Verder loopt er op de Ginkelse Heide een schaapskudde van circa 160 schapen.


location_onVeluwe - Otterlo (57 km)

Nationaal Park De Hoge Veluwe
De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen. Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

Koninklijke Burgers Zoo
De dierentuin wordt vaak 'Burgers', 'De Bush' of 'Burgers' Bush' genoemd. De Arnhemse dierentuin staat wereldwijd bekend om haar ecodisplays en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Door de manier van presenteren kunnen bezoekers daadwerkelijk op zoek gaan naar dieren en planten. Zowel flora als fauna worden in een ecodisplay zo realistisch mogelijk getoond. Deze presentaties zijn veelal overdekt en het gehele jaar te bezoeken. Burgers' Zoo trekt gemiddeld zo'n 1,1 miljoen bezoekers per jaar, met een uitschieter van meer dan 1,5 miljoen in 2013. Daarmee is de Arnhemse dierentuin de derde best bezochte dagattractie in Nederland.

Nederlands Openluchtmuseum
Het Nederlands Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum in Arnhem. Het bestaat uit een buitenmuseum en een binnenmuseum. Met ruim 555.000 bezoekers in 2015 is het Arnhemse museum het best bezochte museum van Nederland buiten Amsterdam.
Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Wonen, werken, recreatie en tradities van de Nederlanders worden aan de hand van veelal verplaatste originele gebouwen zoals diverse soorten molens, huizen, boerderijen, gebedshuizen en werkplaatsen in beeld gebracht. Een aantal gebouwen wordt "bewoond" door museummedewerkers die als oorspronkelijke bewoners de bezoekers ontvangen. Ook tal van gebruiksvoorwerpen, oude ambachten en klederdrachten zijn tentoongesteld. Tevens geven ambachtslieden demonstraties van hun kunnen aan het museumpubliek. Bijna dagelijks zijn onder andere een molenaar, een smid, een drukker, een papierschepper en een conducteur aan het werk. Tijdens weekenden worden veelal bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals: draaiorgeldag, oogsten van rogge, dorsen van graan, ploegen met paarden en een ouderwetse kinderkermis.

Zweefvliegcentrum Terlet
Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet nabij de stad Arnhem, is een vliegveld uitsluitend bedoeld voor zweefvliegtuigen. Het werd in 1930 op de Terletse heide opgericht, als onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart KNVvL.location_onOtterlo - Putten (58 km)

Apenheul
Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene dierenpark loopt meer dan de helft van de apen gewoon los tussen de bezoekers. Apenheul ligt in Apeldoorn, midden in de natuur op de Veluwe.

Paleis Het Loo
Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis en thans nationaal museum, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Paleis Het Loo is eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst) en behoort tot de 'Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg' uit 1990.
Stadhouder Willem III, achterkleinzoon van Willem van Oranje, kocht in 1684 het middeleeuwse kasteel Het Oude Loo aan, om ernaast een nieuw jachtverblijf op te trekken. Paleis Het Loo beschikt over een Hollands-classicistische tuin met Franse invloeden (een vakverdeling afgezet met Japanse hulsthagen). Het is een formele tuin in de stijl van de 17e-eeuwse barok in navolging van de renaissancetuinen van André le Nôtre zoals bij het kasteel van Versailles.
Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

In Putten eindigt deze 5 daagse fietsreis over de Veluwe.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel Hof van Putten - Putten

Hotel Hof van Putten ligt aan de rand van Putten en is omgeven door bos en een grote tuin. Het beschikt over een restaurant en sauna.
Uw kamer is netjes ingericht en voorzien van koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van douche en to...

Lees meer
Grand Cafe Hotel Kruller - Otterlo

Hotel Kruller is rustig gelegen op ca. 700 m. van de ingang van het nationale park Hoge Veluwe. Het hotel beschikt over een grand café en een terras.
De kamers zijn geinspireerd op de geschiedenis van Otterlo en zijn voorzien van tv en een badkamer ...

Lees meer
sluiten
Hotel Hof van Putten - Putten
sluiten

Algemeen

Hotel Hof van Putten ligt aan de rand van Putten en is omgeven door bos en een grote tuin. Het beschikt over een restaurant en sauna.
Uw kamer is netjes ingericht en voorzien van koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van douche en toilet.

Grand Cafe Hotel Kruller - Otterlo
sluiten

Algemeen

Hotel Kruller is rustig gelegen op ca. 700 m. van de ingang van het nationale park Hoge Veluwe. Het hotel beschikt over een grand café en een terras.
De kamers zijn geinspireerd op de geschiedenis van Otterlo en zijn voorzien van tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+9foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check4 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkgedetailleerde routeinformatie met kaarten en toeristische informatie

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n., ter plaatse te voldoen)

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Putten naar Otterlo
checkBagagetransport van Otterlo naar Putten