arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandBusreis Friese meren, steden en Ameland
Reisnummer: BENL09
va. 659,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 14 mei 2023
today14 mei 2023
(5 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Busreis Friese meren, steden en Ameland
Nederland
 Inclusief dagtocht Ameland
 Unieke ligging hotel Princenhof aan het water
 Stadswandeling Leeuwarden o.l.v. gids

Busreis Friese meren, steden & Ameland

Friesland, het land van water, schaatsen en Douwe Egberts. Er staat u een prachtige week in deze noordelijke provincie te wachten. U verblijft 4 nachten in het prachtige ‘Earnewald’ of ook wel Eernewoude. Aan de rand, middenin het hart van Friesland ligt hotel Princenhof. Vanuit hier maakt u mooie uitstapjes in Friesland. Joure, Ameland en Lemmer zijn slechts enkele voorbeelden. Ga mee met deze bijzondere reis en laat u verrassen door ons eigen Friesland.

Hoogtepunten

Strandexpress Ameland
Nostalgisch museum Nobel, Ameland
Woudagemaal Lemmer
Giethoorn, Venetië van het Noorden
Museum Joure
Leeuwarden, Culturele Hoofdstad Europa 2018

Dagprogramma

location_onGiethoorn
Op weg naar uw vakantiebestemming in Friesland stoppen we in Giethoorn, ook wel bekend als ‘het Venetië van het Noorden’. In de 14e eeuw begon de vervening rond Giethoorn. Daardoor nam het turfvervoer toe en werd de Dorpsgracht gegraven. Langs deze waterweg gingen steeds meer mensen zich vestigen, waardoor het prachtige Giethoorn is ontstaan. U heeft de mogelijkheid om mee te gaan met een boottocht (optioneel, ca. € 10,- p.p.) of u wandelt op eigen gelegenheid langs de gezellige grachtjes of u geniet op een van de vele terrasjes van al hetgeen voorbij vaart. Aan het eind van de middag rijden we door naar onze eindbestemming Hotel Princenhof in Earnewald.

location_onLeeuwarden
De hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, was in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Een bezoek aan het bijzondere Leeuwarden mag daarom niet ontbreken. Onder leiding van een lokale gids ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Daarna heeft u nog tijd om zelf de stad te verkennen voordat we terugkeren naar het hotel. Vanmiddag heeft u een vrije middag en kunt u op eigen gelegenheid bijvoorbeeld wandelen in de mooie omgeving van het hotel of kunt u heerlijk genieten van het prachtige terras van het hotel aan het water.

location_onAmeland
Een van de hoogtepunten van deze busexcursiereis, een dagtocht naar Waddeneiland Ameland. Een van de vijf eilanden die samen ‘De Wadden’ vormen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanuit het Friese Holwerd wordt u per ferry naar Ameland gebracht (inbegrepen in de prijs). We bezoeken vandaag het Nostalgisch Museum in Ballum, het kleinste dorp op Ameland. U waant zich hier in vervlogen tijden. Ook kunt u mee met de strandexpress, een bijzondere rit over het strand naar natuurgebied het Oerd en de Hôn, het meest oostelijke punt van het eiland. Uiteraard met uitleg van een Amelander gids over het unieke gebied met schitterend weids uitzicht. Aan het eind van de middag keert u weer per ferry terug naar het vaste land.

location_onLemmer & Joure
Na een heerlijke nachtrust kunt u met uitzicht op het water genieten van uw ontbijt. Deze ochtend vertrekt u naar het Friese Lemmer. Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland. Het vaarwater door Lemmer is een drukke verbinding tussen de Friese meren en het IJsselmeer. U brengt een bezoek aan het bekende Woudagemaal. Het Woudagemaal is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld en prijkt vol trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de middag gaan we door naar Joure, een van de mooiste dorpen van Friesland. Joure is ontstaan als nederzetting op een kruising van waterwegen en kent een rijke geschiedenis. Met name dankzij de bedrijvigheid van haar inwoners ‘de Jousters’. Veel scheepsbouwers, klokkenmakers, meubelmakers en niet te vergeten de koffie-, thee- en tabaksmakers van Douwe Egberts begonnen in Joure. Vanmiddag brengt u een bezoek aan het Museum Joure, op de bakermat van Douwe Egberts.

location_onOrchideeënhoeve Luttelgeest
De laatste dag van uw reis is aangebroken. Na het ontbijt plaatst u de koffers in de bus en stapt u in om zuidwaarts te rijden. Onderweg terug naar uw opstapplaats stoppen we bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest voor een bezoek. Bewonder duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, voer de bijzondere vissen, geniet van heerlijke kleuren en geuren en bezoek o.a. de grootste vlindertuin van Europa. Na dit bezoek volgt er een afscheidslunch waarna we u terugbrengen naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodatie(s)

Hotel Princenhof***

Op een fantastische locatie aan het water en middenin het Nationaal Park De Alde Faenen. Het centrum van Eernewoude ligt op ca. 650 meter. Klanten beoordelen deze accommodatie met een 8,1!

Lees meer
Hotel Princenhof***
sluiten
Nederland_Friesland_Earnewald_Hotel Princenhof***
Nederland_Friesland_Earnewald_Hotel Princenhof***_restaurant
Nederland_Friesland_Earnewald_Hotel Princenhof***_restaurant
Nederland_Friesland_Earnewald_Hotel Princenhof***_sfeer
Nederland_Friesland_Earnewald_Hotel Princenhof***_voorbeeld kamer
Nederland_Friesland_Earnewald_Hotel Princenhof***_voorbeeld kamer

Ligging

Op een fantastische locatie aan het water en middenin het Nationaal Park De Alde Faenen. Het centrum van Eernewoude ligt op ca. 650 meter. Klanten beoordelen deze accommodatie met een 8,1!

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• lift
• bar
• sfeervol restaurant
• gezellig terras
• gratis wifi

Kamer

De ruime comfortabele kamers beschikken over een tv, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten, wifi en een badkamer met bad of douche en een toilet.

Extra informatie

• ontbijt
• 3-gangen diner

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+1foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class Bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie
Duitsland_Oad bus

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Gratis Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u gratis vanaf één van de opstapplaatsen naar uw vakantieadres in Earnewald. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


ZwolleAchterzijde NS bij voetgangerstunnel/Hanzelaanca. 10.50 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


ApeldoornA50 afrit 24 / Carpoolplaats Landgoedlaanca. 10.20 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmersfoortStation NS, busstation bij touringcarhalteca. 09.30 uur
Utrechtbusstrook Transferium Westraven, Griffioenlaan 1ca. 09.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


RotterdamP+R Transferium Rotterdam Capelsebrugca. 08.15 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Breda/PrinsenbeekInt. Bushalte Parkeerterrein Elleboogca. 07.40 uur

Reisinfo

Inclusief

checkreis per Comfort Class bus, o.l.v. chauffeur/reisleider
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkferryovertocht naar Ameland v.v.
checkexcursie Strandexpress
checkstadswandeling Leeuwarden o.l.v. gids
checkafscheidslunch
checkCO2-compensatie
checkdirecte servicelijn, op- en uitstappen in Breda, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle

Nieuw bij Oad: CO2 compensatie inclusief, klik hier voor meer info

Exclusief

checkentreegelden ca. € 35,- p.p.

Bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering
checkoptionele excursies

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.