arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandLentecruise Oudhollandse steden & Tulpen
Reisnummer: BBLA01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Lentecruise Oudhollandse steden & Tulpen
Nederland
 Bezoek eeuwenoude Hollandse steden
 Mogelijkheid bezoek aan De Keukenhof
 Verblijf op het klassieke MPS Lady Anne

Lentecruise Oudhollandse steden & tulpen

Nederland leent zicht uitstekend voor riviercruises, we leven tussen de diverse wateren. Ons land ligt in de delta van drie grote rivieren, Rijn, Maas en Waal en daarnaast hebben we nog het weidse IJsselmeer en de Waddenzee.

Tijdens deze voorjaarscruise varen we langs prachtige oerhollandse steden en onze mooie in lente gehulde landschappen. Stap aan boord van het MPS Lady Anne en ervaar deze bijzondere vaarroute terwijl u geniet van de uitstekende verzorging en gezellige sfeer aan boord.

Hoogtepunten

Historisch Hoorn
Enkhuizen, sfeervolle stad aan het IJsselmeer
Unieke vaarroute langs oudhollandse steden
De Keukenhof
Kaasstad Gouda

Dagprogramma

location_onInschepen
Aan het eind van de middag, rond 16.00 uur kunt u inschepen in Rotterdam. Allereerst kunt u uw bagage naar uw hut brengen en kunt u aan boord genieten van een welkomstdrankje. Na de verwelkoming aan boord gooit de bemanning de trossen los en vaart u richting Utrecht, waar het schip in de avond aanlegt. Vanavond geniet u van het heerlijke diner aan boord.

location_onHoorn
Na een goede nachtrust, geniet u van uw ontbijt en vaart het schip via het Markemeer naar de historische stad Hoorn. In de loop van de middag komt u in Hoorn aan. De binnenstad heeft een beschermd stadsgezicht met vele Rijks- en gemeentelijke monumenten. Het stadsbeeld getuigt op veel plaatsen van een roemrijk verleden. Vanavond dineert u aan boord.

location_onEnkhuizen
In de vroege ochtend vertrekt het schip uit Hoorn. Al varend over het Markermeer richting de volgende oudhollandse stad, Enkhuizen, geniet u van het ontbijt.
In de 17e eeuw was Enkhuizen een van de meest welvarende steden van Nederland. De rijke geschiedenis van Enkhuizen is nog steeds zichtbaar in de oude binnenstad met vele herenhuizen, grachten, kerken en stadsmuren.

location_onZaandam
Vanochtend varen we via het IJsselmeer en Markermeer is naar Zaandam. De Zaanse Schans is een uniek stukje Holland met houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen waarin de 18e en 19e eeuw herleven.
Een bijzondere dag, van half maart tot eind mei transformeren de tulpen grote delen van Nederland tot een kleurrijke lappendeken. De beste tijd is april, dan zijn de velden op hun kleurrijkst. De in bloei staande tulpenvelden zijn een jaarlijks terugkerend natuurspektakel in de Bollenstreek en de Noordoostpolder, ongekend mooi. U heeft daarom de gelegenheid om per bus mee te gaan naar de Keukenhof in Lisse, 's werelds grootste tulpentuin met ruim zeven miljoen bloembollen. Hier komt de lente u tegemoet met de kleurrijke bloemenvelden en prachtige bloeiende voorjaarsbloemen

location_onGouda
Ook deze ochtend varen we een mooi stuk over Nederlandse wateren. Via de Nieuwemeersluis in Amsterdam vaart u naar Gouda. Na de lunch legt het schip hier aan. Gouda is wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. Het compacte historische centrum met de middeleeuwse straatjes, grachten en vele gezellige hofjes zijn een bezoek meer dan waard.

location_onRotterdam
Tijdens het ontbijt vaart het schip van Gouda naar Rotterdam waar we in de middag aankomen. Rotterdam staat bekend als de toegangspoort van Europa, en is, op Shanghai na, de grootste haven ter wereld. Daarnaast is Rotterdam bekend vanwege de fantastische skyline, de indrukwekkende Erasmusbrug en uiteraard de Euromast. U heeft uiteraard de mogelijkheid om de stad te verkennen maar u kan ook relaxen aan boord van het MPS Lady Anne.

location_onUitschepen
Na het ontbijt gaat u rond 09.00 uur van boord. Indien u niet op eigen gelegenheid naar Rotterdam bent gekomen wordt u per bus naar uw opstapplaats gebracht en kunt u terugkijken op een bijzondere cruise door Nederland.

Accommodatie(s)

MPS Lady Anne ***

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onverg...

Lees meer
MPS Lady Anne ***
sluiten
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne***_bar
MPS Lady Anne***_lounge
MPS Lady Anne***_restaurant
MPS Lady Anne***_restaurant
MPS Lady Anne *** - 2-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 3-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - bar
MPS Lady Anne *** - bar
MPS Lady Anne *** - restaurant
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - deckplan

Algemeen

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Of u nu plaats neemt in de lounge, de gezellige bar, restaurant of op het zonnedek, u voelt zich al snel thuis aan boord van dit gezellige schip. Geniet vanaf het water van de prachtige Nederlandse wateren, mooie weidelandschappen en historische steden in eigen land!

Faciliteiten

-receptie
-restaurant (op Benedendek, bereikbaar per steile trap of stoeltjeslift)
-lounge
-bar
-lobby
-zonnedek met terras en ligstoelen
-souvenirshop
-wifi (tegen betaling)
-stoeltjeslift

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten en verzorgd ingericht en per stoeltjeslift (behalve benedendek) en enigszins steile trap bereikbaar. Uw hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. De superior hutten zijn uitgerust met bad/douche en liggen op het Promenadedek. Alle hutten hebben airconditioning en een kluisje (borg € 20,-). De 3-persoonshut heeft een stapelbed en een eenpersoonsbed en ligt op het Hoofddek. De 1-persoonshutten liggen op het Hoofddek en Benedendek.

Dekken schip

Promenadedek
Deze hutten liggen op het bovenste dek en hebben twee vaste bedden en een panoramavenster die geopend kan worden. Er zijn twee superior hutten die een bad met douche hebben.

Hoofddek
Deze kleine maar verzorgde hutten liggen op het middelste dek. Er is één vast bed en één opklapbaar bed. Deze hutten hebben een groot venster die geopend kan worden.

Benedendek
Deze hutten liggen op het laagste dek en hebben een venster of een patrijspoort dat uit veiligheidsoverwegingen niet geopend kan worden. Het Benedendek is alleen bereikbaar via een vrij steile spiraal trap en daarom niet geschikt voor mensen die minder ter been zijn.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit comfortabele schip op basis van
volpension (ontbijt, lunch en diner).
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje.
• Elke ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Uitgebreide buffetlunch (warm en koud), dessert en koffie of thee.
• Vijfgangendiner bestaande uit een voorgerecht, soep of salade (buffet), hoofdgerecht (keuze uit vis of vlees, vegetarisch op
aanvraag), dessert, koffie of thee.
• In de ochtend koffie of thee met koekjes in de salon.
• In de avond wordt er in de salon een middernacht snack geserveerd (afhankelijk van het dagprogramma vanaf ca. 22.00 uur).
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheidscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is geen vaste lift aan boord. Het Benedendek, waar ook het restaurant is gelegen, is alleen te bereiken via een zeer steile trap of een stoeltjeslift.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. De excursies kunnen vooraf en aan boord geboekt worden. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken extra

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies apart of aan boord boekt. Het gaat om de volgende excursies;

Stadswandeling Hoorn
Jaarlijks genieten vele duizenden mensen van deze prachtige stad aan het Markermeer. Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen.... Dat geeft de stad een bijzonder sfeer. Onder leiding van een gids wandelt u door het stadscentrum van Hoorn met zijn rijkheid aan stedelijke monumenten.
duur ca. 2 uur, € 19,- p.p.

Keukenhof Lisse
Vanuit Zaandam waar uw schip voor anker ligt wordt u naar de Keukenhof in Lisse gebracht. ‘s Werelds grootste tulpentuin met ruim zeven miljoen bloembollen die ieder seizoen weer worden geplant. Het is één van de mooiste bezienswaardigheden in Nederland, waar ook veel buitenlandse toeristen op af komen. De Keukenhof is slechts 8 weken per jaar geopend en trekt in die korte tijd meer dan een miljoen bezoekers. U ziet o.a. kleurrijke bloemenvelden, prachtige bloeiende voorjaarsbloemen zoals krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten.
duur ca. 4 uur (min. deelname 52 pax), € 39,- p.p.

Gouda
Ook Gouda is wereldberoemd om zijn kaas, maar ook om zijn siroopwafels, pijpen en aardewerk. Het compacte historische centrum met de middeleeuwse straatjes, grachten en vele gezellige binnenplaatsen is een bezoek waard. Onder leiding van een gids wandelt u door de binnenstad van Gouda.
duur ca. 2 uur, € 17,- p.p.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie, voor de excursie naar de Keukenhof geldt minimaal 52 personen).
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.


• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+22foto's

Businformatie

Algemeen

Tourist Class Bus:
De bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu:
• aantal zitplaatsen varieert van 48 t/m 61 stoelen
• comfortabele stoelen
• onderlinge afstand stoelen: ca. 75 cm
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren

Toon meer businformatie

Opstapplaatsen

U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, en geheel gratis direct naar het schip in Rotterdam gebracht. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen. Uw definitive opstaptijd vindt u in uw reispapieren (deze ontvangt u 1 week voor vertrek).
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
ApeldoornA50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaan14.00 uur
Arnhem-NoordParkeerplaats Europaweg, Postiljon Hotel12.000 uur
Nijmegen/WijchenCafe de Teersdijk, Graafseweg 98512.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


DeventerParkeerplaats McDonalds, Deventerweg 121a13.35 uur
EnschedeStation NS, Kennispark12.00 uur
Hengelo (ov)Shell, Platinastraat 2, zijkant12.25
HoltenAC Holten/La Place Langestraat 22 volgt nog
ZwolleP&R Hanzelaan/achterzijde station NS13.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Breda/PrinsenbeekInt. Bushalte Parkeerterrein Elleboog15.15 uur
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarpark13.25 uur
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 114.40 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 30414.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmsterdamNS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Piarcoplein)14.20 uur
HoofddorpMcDonalds Hoofddorp, Vuursteen 5 volgt nog
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


UtrechtBushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 115.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdDen Haag/CentrumTouringcarhalte Prinsessegracht15.15 uur
RotterdamKadeBoompjeskade 16.00 uur

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus naar schip en v.v.
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkVolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkelke avond een kleine snack
checkin de ochtend koffie of thee met een koekje, geserveerd in de salon
checkkapiteinsdiner
checkNederlandssprekende cruiseleiding aan boord
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord

Exclusief

checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexursies of excursiepakket (bij boeking opgeven en betalen)
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Lady Anne Benedendek Voordeel