arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandLentecruise Oudhollandse steden & Tulpen
Reisnummer: BBCY01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Lentecruise Oudhollandse steden & Tulpen
Nederland
 Bezoek eeuwenoude Hollandse steden
 Uitstekende verzorging incl. ontbijt, lunch en diner
 Verblijf op het elegante MS Calypso

Lentecruise Oudhollandse steden & tulpen

Nederland leent zicht uitstekend voor riviercruises, we leven tussen de diverse wateren. Ons land ligt in de delta van drie grote rivieren, Rijn, Maas en Waal en daarnaast hebben we nog het weidse IJsselmeer en de Waddenzee.

Tijdens deze voorjaarscruise varen we langs prachtige oerhollandse steden en onze mooie in lente gehulde landschappen. Stap aan boord van het MS Calypso en ervaar deze bijzondere vaarroute terwijl u geniet van de uitstekende verzorging en gezellige sfeer aan boord.

Hoogtepunten

Historisch Dordrecht
Enkhuizen, sfeervolle stad aan het IJsselmeer
Unieke vaarroute langs oudhollandse steden
De Keukenhof
Kaasstad Gouda

Dagprogramma

location_onInschepen
Aan het eind van de middag, rond 16.00 uur kunt u inschepen in Rotterdam. Allereerst kunt u uw bagage naar uw hut brengen en kunt u aan boord genieten van een welkomstdrankje. Na de verwelkoming aan boord gooit de bemanning de trossen los en vaart u richting Utrecht, waar het schip in de avond aanlegt. Vanavond geniet u van het heerlijke diner aan boord.

location_onEnkhuizen
Na een goede nachtrust, geniet u van uw ontbijt en vaart het schip via het Markemeer naar de historische stad Enkhuizen. In de loop van de middag komt u in Enkhuizen aan. In de 17e eeuw was Enkhuizen een van de meest welvarende steden van Nederland. De rijke geschiedenis van Enkhuizen is nog steeds zichtbaar in de oude binnenstad met vele herenhuizen, grachten, kerken en stadsmuren.

location_onAlkmaar
In de vroege ochtend vertrekt het schip uit Enkhuizen. Tijdens het ontbijt geniet u van de oerhollandse wateren richting Alkmaar. De stad heeft een prachtig centrum met vele monumenten, grachten, winkels, musea en gezellige terrassen. Alkmaar is over de hele wereld bekend als Kaasstad. U heeft vanmiddag de gelegenheid om de stad te verkennen of, indien het weer dit toelaat te genieten op een van de vele terrassen. Op zaterdag heeft Alkmaar ook de weekmarkt met wel 75 kramen, een aanrader.

location_onZaandam
Vanochtend hebben we een bijzondere vaarroute voor de de boeg. We varen via het Noordholland Kanaal langs de prachtige tulpenvelden die ons land rijk is naar Zaandam. Van half maart tot eind mei transformeren de tulpen grote delen van Nederland tot een kleurrijke lappendeken. De beste tijd is april, dan zijn de velden op hun kleurrijkst. De in bloei staande tulpenvelden zijn een jaarlijks terugkerend natuurspektakel in de Bollenstreek en de Noordoostpolder, ongekend mooi. De Zaanse Schans is een uniek stukje Holland met houden huisjes, molens, schuren en werkplaatsen waarin de 18e en 19e eeuw herleven. Indien de omstandigheden het toelaat heeft u de gelegenheid om per bus mee te gaan naar de Keukenhof in Lisse, 's werelds grootste tulpentuin met ruim zeven miljoen bloembollen. Hier komt de lente u tegemoet met de kleurrijke bloemenvelden en prachtige bloeiende voorjaarsbloemen.

location_onGouda
Ook deze ochtend varen we een mooi stuk over Nederlandse wateren. Via de Nieuwemeersluis in Amsterdam vaart u naar Gouda. Na de lunch legt het schip hier aan. Gouda is wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. Het compacte historische centrum met de middeleeuwse straatjes, grachten en vele gezellige hofjes zijn een bezoek meer dan waard.

location_onDordrecht
Tijdens het ontbijt vaart het schip van Gouda naar Dordrecht waar we in de middag aankomen. De historische binnenstad ligt verscholen tussen de machtige rivieren. In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden in deze bijzonder mooie historische stad.

location_onRotterdam
De laatste vaardag van deze Lentecruise is aangebroken. We verlaten Dordrecht en varen naar Rotterdam waar we in de middag aankomen.
Rotterdam staat bekend als toegangspoort van Europa, en is, op Shanhai na, de grootste haven ter wereld. Daarnaast is Rotterdam bekend vanwege de fantastische skyline, de indrukwekkende Erasmusbrug en uiteraard de Euromast. U heeft de mogelijkheid om de stad te verkennen maar u kunt ook relaxen aan boord van het MS Calypso.

location_onUitschepen
Na het ontbijt gaat u rond 09.00 uur van boord en kunt u terugkijken op een bijzondere cruise door Nederland.

Accommodatie(s)

MS Calypso

Het MS Calypso heeft 46 hutten en biedt plaats aan 92 passagiers. Door de smaakvolle inrichting en ongedwongen sfeer zult u zich aan boord van dit schip snel thuis voelen. Aan boord van de Calypso vinden we op het bovendek een comfortabele lounge me...

Lees meer
MS Calypso
sluiten
MS Calypso***
MS Calypso***_Zonnedek
MS Calypso***_restaurant
MS Calypso***_lounge
MS Calypso***_zonnedek
MS Calypso***_lounge_dansvloer_bar
MS Calypso***_bar
MS Calypso***_centrale hal_receptie
MS Calypso***_voorbeeld hut
MS Calypso***_voorbeeld hut

Algemeen

Het MS Calypso heeft 46 hutten en biedt plaats aan 92 passagiers. Door de smaakvolle inrichting en ongedwongen sfeer zult u zich aan boord van dit schip snel thuis voelen. Aan boord van de Calypso vinden we op het bovendek een comfortabele lounge met dansvloer en gezellige bar. De receptie en souvenirshop bevinden zich in de centraal gelegen hal. Het op het hoofddek gelegen restaurant is sfeervol ingericht. Het zonnedek is gedeeltelijk overdekt en natuurlijk voorzien van gemakkelijke stoelen en enkele fitnessapparaten.

Faciliteiten

• centrale hal met receptie
• lounge met bar en dansvloer
• restaurant
• traplift alleen naar het zonnedek en het bovendek
• souvenirshop
• zonnedek

Hutten

Alle hutten zijn verzorgd ingerichte buitenhutten en bevinden zich op het hoofddek (B) en op het bovendek (A). Uw hut is voorzien van tv, airco, kluisje, föhn, twee bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Alle hutten hebben grote vensters.

Dekken schip

Hoofddek

Het sfeervolle ingerichte restaurant vindt u op het hoofddek. Op dit dek zijn de 17 hutten alleen per trap bereikbaar.

Bovendek

Op het bovendek vindt u de centrale hal met receptie, souvenirshop, comfortabele lounge met gezellige bar en de dansvloer. Op het bovendek bevinden zich 29 hutten.

Zonnedek

Op dit gedeeltelijk overkapte dek vindt u gemakkelijke stoelen, ligstoeken en een aantal fitnessapparaten.

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken extra

Op dit moment (december 2020) is het nog niet mogelijk om excursies bij te boeken, ook zijn nog niet alle prijzen bekend voor 2021. Als dit wel mogelijk wordt zullen wij u informeren indien u voor deze reis geboekt heeft.

Het gaat om de volgende excursies;

1. Stadswandeling Enkhuizen
2. Keukenhof Lisse of bezoek Zaanse Schans
3. Stadswandeling Gouda
4. Stadswandeling Dordrecht

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (m...inimaal 25 personen per excursie), ook kan er afhankelijk van de excursie een max. aantal deelnemers gelden.
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.

• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

U dient op eigen gelegenheid naar de Boompjeskade in Rotterdam vv. te komen of u boekt voor onze Oad Taxi Service Direct die u vanaf uw huisadres naar de Boompjeskade brengt.

Met de Oad Taxi Service Direct is elke voordeur een opstapplaats. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres naar de kade in Rotterdam gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning, is het mogelijk dat uw rit gecombineerd wordt (beperkt tot 3 adressen en maximale extra reistijd van 1,5 uur). De taxi service voor riviercruises naar Arnhem of het schip is te boeken voor €129,00 per persoon per retour.

Voordelen:
• U wordt thuis opgehaald en gebracht.
• Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).
• U kunt meerdere adressen opgeven bij boeking.
• U hoeft anderen niet te vragen u weg te brengen of op te halen.

Parkeermogelijkheid indien u op eigen gelegenheid wenst te komen:
U kunt uw auto parkeren bij Stadsgarage de Boompjes aan de Terwenakker 18, op loopafstand van de Boompjeskade.
Het dagtarief is ca. € 21,- per dag.

Voor meer informatie:
https://parkereninrotterdam.nl/parkeergarage/de-boompjes
Lees meer

NOORD-HOLLAND

Rotterdam Kade, Boompjeskade (Riviercruise)

Reisinfo

Inclusief

checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkelke avond een kleine snack
checkin de ochtend koffie of thee met een lekkernij
checkkapiteinsdiner
checkNederlandssprekende cruiseleiding aan boord
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord

Exclusief

checkOad Taxi Service (€ 129,- p.p. retour)
checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexcursies
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Calypso Hoofddek


Afwijkende annuleringsvoorwaarden riviercruises:

Op riviercruises zijn aanvullende algemene voorwaarden van Oad Touroperating International GmbH van toepassing.
Voor riviercruises gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

A. Bij annulering tot de 60ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 30%, de aanbetaling zoals wij die in de gids hebben staan

B. Bij annulering vanaf de 59ste dag (inclusief) tot de 50ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 60% van de reissom.

C. Bij annulering vanaf de 49ste dag (inclusief) tot de 30ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 80% van de reissom.

D. Bij annulering vanaf de 30ste dag (inclusief) tot de startdatum: 100% van de reissom.

E. Bij annulering op de startdatum of later: de volle reissom.