arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandWinterwandelvakantie Beleef de kerstsfeer in Zuid-Limburg - Individueel
Reisnummer: OSNLW06
va. 199,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 15 november 2021
today15 november 2021
(4 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Winterwandelvakantie Beleef de kerstsfeer in Zuid-Limburg - Individueel
Nederland
 Gemeentegrot, grootste ondergrondse kerstmarkt
 Maastricht in magische kerstsfeer
 Kribkeswandeling van Schin op Geul

Winterwandelvakantie Beleef de kerstsfeer in Zuid-Limburg

In Valkenburg is het maar liefst 58 dagen Kerst! Dit Geulstadje wordt helemaal in kerstsferen gehuld, boven- en ondergronds. In diverse grotten zijn kerstmarkten te vinden en ook in het centrum staan allemaal gezellige chalets vol met leuke kerstspullen en lekkernijen. U kunt ervoor kiezen om over één van 3 bekende wandelpaden naar Maastricht te lopen en daar te genieten van nog meer kerstfestiviteiten. Komt u ook de kerstsfeer beleven in Zuid-Limburg? Het belooft magisch te worden!

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Valkenburg
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar uw hotel in Valkenburg.
In Valkenburg is het maar liefst 58 dagen Kerst! Natuurlijk kunt u kerstinkopen doen bij de vele winkels en boetiekjes in de stad, maar een aanrader is ook zeker een bezoek aan Santa’s Village. Op deze sfeervolle kerstmarkt in hartje centrum staan allemaal gezellige chalets vol met leuke kerstspullen en lekkernijen.
's Avonds kunt u bijvoorbeeld naar Gaia Zoo in Kerkrade. In dit prachtig aangelegde dierenpark reist u in één dag over de wereld en krijgt u unieke diersoorten te zien, zoals rode panda's, veelvragen, giraffen en gorilla's. In het LimburgHUIS bevinden zich diverse bedreigde diersoorten van eigen bodem. In de winter is er een speciale avondopenstelling waarbij u bij de verschillende werelddelen een hapje te eten krijgt uit de keuken van dat betreffende werelddeel.

location_onValkenburg - Maastricht
U kunt vandaag kiezen uit 3 bekende wandelroutes van Valkenburg naar Maastricht, namelijk het Krijtlandpad (14,3 km), het Pieterpad (15,0 km) of het Pelgrimspad (21,4 km). Mocht u energie over hebben, dan kunt u over één van de andere 2 routes weer teruglopen naar Valkenburg, of u neemt de trein vanaf station Maastricht. Deze brengt u binnen een kwartier weer terug naar Valkenburg.
Maastricht is de tweede monumentenstad van Nederland en heeft een beschermd stadsgezicht. Het is een gezellige stad met prachtige pleinen, gebouwen en kerken. De Helpoort, de oudste stadspoort van Nederland, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast heeft Maastricht alles in huis voor een perfect dagje kerstshoppen. Het centrum wordt prachtig versierd met kerstverlichting en door de hele stad staan op verschillende pleinen kerstmarkten, waarvan de grootste op het Vrijthof. Hier zijn ook een grote overdekte schaatsbaan, een 45 meter hoge reuzenrad en vele andere activiteiten te vinden.

location_onValkenburg
In de Gemeentegrot vindt u de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. De mergelgangen van deze grot zijn sfeervol verlicht en als echt kerstliefhebber mag u dit niet missen. Op woensdagmiddag is er een speciaal kinderprogramma waarbij ze de kerstman kunnen ontmoeten, een kerstbal knutselen, de kerstbomen versieren of zich laten schminken. De Fluweelengrot is ook voorzien van een kerstmarkt met maar liefst 50 kraampjes.
In MergelRijk ziet u het 25 meter lange opstelling van mergelsculpturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. In de Wilhelminagroeve ervaart u het kerstverhaal in de mooiste kersstal van Europa. Vervolgens kunt u met de kabelbaan naar de “grootste verlichte kerstboom van Limburg: de Wilhelminatoren. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
Op woensdagavond (start 19:00 uur) kunt u genieten van de kerstparade. In circa 25 minuten trekt een sprookjesachtige optocht door de oude straten van de stad. U kijkt uw ogen uit tijdens deze lichtstoet met prachtig versierde praalwagens en groepen dansers in schitterende kostuums.
tip: reserveer vooraf entreetickets via www.kerststadvalkenburg.nl

location_onValkenburg - Schin op Geul
Op deze laatste dag kunt u de drukte van de stad achter u laten en de kribkeswandeling van Schin op Geul lopen. Vanaf uw hotel loopt u in 4 kilometer naar Schin op Geul waarna u aansluitend de kribkeswandeling kunt volgen. Tijdens deze route van 6 kilometer ziet u 11 kribkes (kerststallen) en verscheidene wegkruizen/ kappelletjes. U kunt vervolgens weer teruglopen naar Valkenburg of u neemt de trein terug.
Hierna eindigt uw reis.

Accommodatie(s)

U verblijft in een uitstekende middenklasse hotel.
Het hotel kan afwijken van het getoonde hotel. Wanneer deze niet beschikbaar is boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel Janssen - Valkenburg

Hotel Janssen is een gezellig hotel in het hartje van Valkenburg. Het hotel beschikt over een lounge, 24-uurs receptie en een sfeervolle ontbijtruimte.
De kamers zijn voorzien van tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
sluiten
Hotel Janssen - Valkenburg
sluiten

Algemeen

Hotel Janssen is een gezellig hotel in het hartje van Valkenburg. Het hotel beschikt over een lounge, 24-uurs receptie en een sfeervolle ontbijtruimte.
De kamers zijn voorzien van tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+4foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
check logies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checkoverige maaltijden
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n, ter plaatse te voldoen)

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.