arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie door Twente - Individueel
Reisnummer: OSNLF21
va. 319,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 01 maart 2021
today01 maart 2021
(5 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie door Twente - Individueel
Nederland
 Kunstenaarsdorp Ootmarsum
 Het prachtige parklandschap van Twente
 Authentieke watermolens

Fietsen door Twente

Tijdens uw fietsvakantie geniet u van de schoonheid van het oosten van ons land. U fietst door bossen met typisch Twentse boerderijen, door heidevelden en pittoreske dorpjes.

Dagprogramma

location_onNaar Rijssen
Op eigen gelegenheid reist u naar Rijssen waar u incheckt bij uw hotel. Vanavond wordt er een 3-gangen diner voor u geserveerd.

location_onOmgeving Rijssen
De route neemt u mee door de schitterende natuur van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Vanaf Rijssen rijdt u naar Nijverdal gelegen aan de voet van dit bijzondere natuurgebied. U fietst over de bergen vol natuur naar Holten. In het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug zult u genieten van de bossen, de heidevelden en de prachtige vergezichten. Vanaf Holten keert u via een mooie route terug naar Rijssen. (ca. 50 km)

location_onRijssen - Ootmarsum
U verlaat Rijssen en begint aan de route naar uw eindbestemming, Ootmarsum. Maar voordat u Rijssen verlaat kunt u eerst een bezoek brengen aan het Internationaal Brandweermuseum. In dit museum vindt u materiaal dat door de jaren heen door brandweerkorpsen over de hele wereld is gebruikt. Onderweg geniet u natuurlijk van al het mooist dat u onderweg tegenkomt. Twente heeft zoveel mooie natuur en bijzondere dorpjes dat u vast vaak stopt om mooie foto’s te maken. (ca. 58 km)

location_onOmgeving Ootmarsum
De omgeving van Ootmarsum gaat u verkennen. U brengt o.a. een bezoek aan Tubbergen waar het zeker de moeite waard is de Sint-Pancratiusbasiliek te bekijken. Ook fietst u naar Geesteren waar twee authentieke watermolens te vinden zijn. Bijzonder zijn ook de Mandercirkels bij Mander. Door een textielfabrikant is ooit bedacht dat het handiger is om het graan in cirkels te verbouwen dan in rechthoeken. Nu is dit het grootste landschapskunstproject van Nederland. (ca. 45 km)

location_onOotmarsum - Rijssen
Vanaf Ootmarsum keert u terug naar Rijssen. U fietst door Almelo waar het zeker aan te raden is het Bakkerijmuseum van Bolletje te bekijken. Ook brengt de route u weer door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Met de aankomst in Rijssen komt er een einde aan uw vakantie naar het mooie Twente. (ca. 60 km)

Accommodatie(s)

sluiten
sluiten

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+4foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
check2 x diner
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaart

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checktoeristenbelasting à € 2,- p.p.p.n. (ter plaatse te voldoen)

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen.
Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Hybride fiets: € 12,- per dag
Onze hybride fietsen hebben 21-versnellingen met handremmen. De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Premium fiets: € 20,- per dag.
Onze premium fietsen zijn lichtgewicht en zijn uitstrekende tourfietsen met 27-versnellingen en schijfremmen. Deze fietsen zijn minder zwaar dan onze standaard hybride fietsen: ze wegen +/- 15 kilo.
De premium fietsen hebben reguliere pedalen. Onze premium fietsen zijn Koga Grand Tourer fietsen of vergelijkbare modellen.

Elektrische fiets: €25,- per dag
De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM

Fietspechpas: € 2,75 per dag
Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner FietsNED. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaald u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling. DeFiets Pechpas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pech locatie niet gemaakt worden of geeft u er de voorkeur aan om teruggebracht te worden, dan vervoeren wij u en uw rijwiel. Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert FietsNED ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Fietshelm: € 10,- per dag


Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.
Indien u meer bagagestuks wilt meenemen, laat het ons van tevoren weten. Dit is mogelijk voor € 5,- per bagagestuk per fietsdag.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.