arrow_drop_up
ACTIE
VROEGBOEKKORTING!
Boek nu deze reis en ontvang € 25,- korting per boeking! (min. reissom € 499,-).
Uw actiecode: OAD25ACTIEF
(gebruik deze tijdens het boeken bij stap 1)
Actiecode is geldig t/m 5 november!
Reisnummer: BFAT22
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsreis Bodensee
Oostenrijk
 Vervoer eigen fiets mogelijk
 Nederlandse routebeschrijving
 Fietshuur mogelijk
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: BFAT22
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Vervoer eigen fiets mogelijk
 Nederlandse routebeschrijving
 Fietshuur mogelijk
De reis
 Incl. entree Mainau
 Bezoek aan Schaffhausen
 Vlakke routes

Rondom de Bodensee

Deze mooie fietsvakantie verloopt door de drie Alpenlanden Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, langs de Bodensee. Door de variatie van de drie landen biedt deze reis u prachtige natuur, geweldige uitzichten en leuke dorpjes. Langs vrijwel vlakke paden, het schitterende meer en met uitzicht op de hoge toppen van de alpine bergketens kunt u optimaal genieten van een adembenemend rondje langs de Bodensee.

Vanuit Bregenz begint onze fietstocht in de schitterende omgeving van de Bodensee. Vanuit het hotels in Bregenz en Rielasingen/Singen fietst u dagelijks schitterende routes langs verschillende middeleeuwse plaatsjes. Zo fietsen we langs Hagnau, Immenstaad en het bijzonder plaatsje Friedrichshafen, het plaatsje staat compleet in het teken van luchtschepen en waar de uitvinding van de Zeppelin plaats vond. Een andere plaats in het programma is Lindau. Lindau is min of meer opgesplitst in twee delen. Een deel ligt op het vaste land maar het historische centrum ligt op een eiland. Ook het mooie beschermde natuurgebied Rijndelta mag niet ontbreken. Door het park is hier een fietspad aangelegd waardoor u al fietsend optimaal kunt genieten van de schitterende natuur en de dieren. We brengen ook een bezoek aan de eilanden Mainau en Reichenau. Mainau is een van de hoogtepunten in deze reis. Een prachtig bloemeneneiland met uitgestrekte parktuinen en de wonderbaarlijke flora en fauna doen niets anders dan u betoveren. Ook de indrukwekkende Rheinfall van Schaffhausen is prachtig. Met een boottocht is het mogelijk om vlak bij de waterval te komen, waardoor u een nog betere indruk krijgt. Kortom, een schitterende, afwisselende en sportieve reis in een prachtig decor!

Hoogtepunten

Bregenz
Arbon
Konstanz
Schaffhausen
Rheinfall
Bloemeneiland Mainau
Reichenau

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Zaterdag

Naar Bregenz
Na een kopje koffie vertrekken we vanuit Zeddam naar Bregenz waar we de eerste 3 nachten zullen verblijven. Onderweg gebruiken we het diner zodat we gesterkt verder kunnen naar onze eindbestemming.

Zondag

Fietstocht Meersburg – Bregenz (ca. 53 km)
Na het ontbijt krijgt u, als u een huurfiets hebt gereserveerd, deze uitgereikt en worden ze op uw lengte ingesteld. Aansluitend vertrekken we met de bus naar Meersburg. Uw eerste fietstocht gaat beginnen. We fietsen langs Hagnau en Immenstaad naar Friedrichshafen. Immenstaad ligt aan de Duitse zonzijde van de Bodensee met weids uitzicht over het meer en op de Alpen. Vervolgens fietsen we via Langenargen naar Lindau. Van oorsprong is Lindau een Romeins vissersplaatsje. In het stadje ziet u prachtige monumentale gebouwen rond de gezellige haven. Vanuit hier zitten we alweer dicht bij de Oostenrijkse grens en fietsen we terug naar ons hotel in Bregenz. Wanneer u deze reis wilt inkorten is het mogelijk op vanuit Lindau met de bus mee terug te gaan naar het hotel.

Maandag

Fietstocht Bregenz – Arbon (ca. 48 km)
Vandaag maken we een fietstocht richting Zwitserland. We starten in Bregenz en fietsen naar het natuurgebied Rijndelta. Het beschermde natuurgebied, de grootste zoetwaterdelta van Europa, beschikt over een heel bijzonder landschap. Het fietspad klonkelt mooi door het gebied waardoor u volop kunt genieten van het landschap en de vele vogels, zwanen en eenden. Langs het meer fietsen we voorbij de grootste model treinen fabriek in Zwitserland naar het schilderachtig middeleeuws stadje Arbon. Dit was het laatste eindpunt van de reis en vanaf hier stappen we weer in de bus naar Bregenz.

Dinsdag

Fietstocht Arbon – Konstanz (ca. 35 km)
We vertrekken vandaag met de bus naar het plaatsje Arbon. Door de mooie Zwitserse landschappen fietsen we naar het plaatsje Konstanz, tevens het eindpunt van vandaag. We laten de fietsen hier staan zodat u de handen vrij heeft om Konstanz op eigen gelegenheid te ontdekken. De rest van middag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Maak een heerlijke wandeling langs het water of een mooie boottocht. Een aanrader is een bezoek van het 'Sea Life Centre' in het centrum van de stad, boeiend voor jong en oud. Natuurlijk kunt u ook lekker op een terras gaan zitten en genieten van een lekker kopje koffie. Aan het einde van de middag gaan we per bus naar onze eindbestemming Rielasingen/Singen, hier verblijven we 4 nachten.

Woensdag

Fietstocht Konstanz – Singen (ca. 35 km)
Na het ontbijt rijden we met de bus naar het schitterende bloemeneiland Mainau. Het Duitse eiland Mainau, gelegen in het Bodenmeer, staat bekend om haar prachtige sprookjesachtige natuur en haast mediterraan klimaat. Na een bezoek aan dit eiland rijden we vervolgens met de bus naar Konstanz waar we weer op de fiets stappen langs het groente-, bloemen,- fruit en kloostereiland Reichenau. De tocht vervolgt langs Radolfzell naar Singen.

Donderdag

Fietstocht Singen – Schaffhausen (ca. 26 km)
Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappen van het rondje Bodensee. Via een mooie route wordt via Ramsen het stadje Gailingen bereikt. Langs de Rijn verloopt de route verder via Büsingen naar Schaffhausen. Deze stad wordt beschouwd als best bewaarde stad uit de Middeleeuwen. Boven de middeleeuwse oude binnenstad van Schaffhausen troont de imposante vesting "Munot". De huizen van deze binnenstad zijn rijk versierd met erkers en kostbaar beschilderde voorgevels. Ook beschikt deze stad over de beroemde Rheinfall, de grootste waterval van Europa. De Rheinfall is 150 meter breed en 23 meter hoog en er stroomt 600 kubieke meter (in de zomer) water per seconde over de rotsen in het midden van de Rijn. U heeft de mogelijkheid een boottochtje te boeken en tot vlak bij de waterval te varen.

Vrijdag

Vrije dag
Vandaag kunt u lekker bijkomen, u heeft de hele dag ter vrije besteding. Singen ligt in een prachtige omgeving die u op eigen gelegenheid kunt verkennen.

Zaterdag

Naar huis
Vandaag vertrekken we weer vroeg naar Nederland. In Zeddam krijgen we nog een afscheidsdiner en kunt u nog lekker even napraten over deze heerlijke reis. Wij hopen dat u een onvergetelijke vakantie heeft gehad.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus, code COM, o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
• HALFPENSION (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m afscheidsdiner laatste dag
• fietskaart met Nederlandse routebeschrijving (per kamer)
• zadeldekje (per persoon)
• genoemde excursies
• servicelijnen via Zeddam
• gegarandeerd servicelijnenschema

Exclusief

• lunches
• entreegelden
• fietshuur
• optionele excursies
• tegen een toeslag: elektrische fiets met comfortabel zadel en fietstas
• Oad Taxi Service (optioneel)

Extra Info

Fiets
Tijdens deze reis is het mogelijk om uw eigen fiets of E-bike mee te nemen. In dit geval kunt u geen gebruik maken van onze sevicelijnen en dient u op eigen gelegenheid naar ons overstappunt in Zeddam te komen. Vanaf Zeddam gaat uw fiets of E-bike in een speciale Oad-fietsaanhanger.

Liever niet uw eigen fiets of E-bike meenemen dan heeft u de mogelijkheid deze te huren. Kosten hiervoor bedragen € 55,- (voor een fiets met 7 versnellingen), Є 140,- (voor een E-bike) voor de gehele fietstour (zondag-donderdag) en dient u bij boeking op te geven. Voor een E-bike dient u ter plaatse een borg te betalen van
€ 180,- (contant of per creditcard).

HOOGTEPUNTEN:
• Bregenz
• Arbon
• Konstanz
• Schaffhausen
• Rheinfall
• Bloemeneiland Mainau
• Reichenau

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Opstapplaatsen

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Met eigen auto naar overstappunt Zeddam
(Kildersweg 19, 7038 EH Zeddam). Parkeerkosten € 15,- voor de gehele reisduur.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 62,50 per kamer reserveren klik hier voor meer informatie

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Zeddam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen en opstaptijden die u bij deze reis kunt kiezen. Definitieve vertrektijd staat vermeld op uw reisbescheiden.


OpstapplaatsOpstaptijd
Noord-Holland  
LijndenOad vestiging, Hoofdweg 329ca. 04.30 uur
AmsterdamNS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)ca. 05.00 uur
Utrecht  
UtrechtBushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1ca. 05.45 uur
VeenendaalNS Station Veenendaal de Klomp, dokter Hoolboomwegca. 06.15 uur
Overijssel  
HardenbergMc Donalds parkeerterrein, Stelling 2ca. 04.15 uur
AlmeloOad Halte/Carpoolplaats HR Holstlaanca. 04.55 uur
HengeloShell Platinastraat 2, zijkantca. 05.15 uur
GoorBusgarage, Breukersweg 2ca. 05.30 uur
Gelderland  
ApeldoornCarpoolplaats A-1, Kayersdijk ca. 06.15 uur
NijmegenCafe de Teersdijk, Graafseweg 985ca. 06.00 uur
Arnhem-ZuidParkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1ca. 06.30 uur
ZeddamHotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19ca. 08.00 uur
Noord-Brabant  
BredaInt. bushalte Parkeerterrein Elleboog ca. 03.55 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304ca. 04.50 uur
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarparkca. 05.20 uur

Opstapplaatsen

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Met eigen auto naar overstappunt Zeddam
(Kildersweg 19, 7038 EH Zeddam). Parkeerkosten € 15,- voor de gehele reisduur.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 62,50 per kamer reserveren klik hier voor meer informatie

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Zeddam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen en opstaptijden die u bij deze reis kunt kiezen. Definitieve vertrektijd staat vermeld op uw reisbescheiden.


OpstapplaatsOpstaptijd
Noord-Holland  
LijndenOad vestiging, Hoofdweg 329ca. 04.30 uur
AmsterdamNS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)ca. 05.00 uur
Utrecht  
UtrechtBushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1ca. 05.45 uur
VeenendaalNS Station Veenendaal de Klomp, dokter Hoolboomwegca. 06.15 uur
Overijssel  
HardenbergMc Donalds parkeerterrein, Stelling 2ca. 04.15 uur
AlmeloOad Halte/Carpoolplaats HR Holstlaanca. 04.55 uur
HengeloShell Platinastraat 2, zijkantca. 05.15 uur
GoorBusgarage, Breukersweg 2ca. 05.30 uur
Gelderland  
ApeldoornCarpoolplaats A-1, Kayersdijk ca. 06.15 uur
NijmegenCafe de Teersdijk, Graafseweg 985ca. 06.00 uur
Arnhem-ZuidParkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1ca. 06.30 uur
ZeddamHotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19ca. 08.00 uur
Noord-Brabant  
BredaInt. bushalte Parkeerterrein Elleboog ca. 03.55 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304ca. 04.50 uur
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarparkca. 05.20 uur