arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeOostenrijkFietsreis Van Passau naar Wenen
Reisnummer: BFAT21
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsreis Van Passau naar Wenen
Oostenrijk
 Overnachting heen en terugreis
 Nederlandse routebeschrijving
 Vervoer eigen fiets mogelijk
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: BFAT21
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Overnachting heen en terugreis
 Nederlandse routebeschrijving
 Vervoer eigen fiets mogelijk

Fietsen langs de prachtige Donau

Met deze fietsrondreis biedt Oad u de mogelijkheid het stroomgebied van de Donau per fiets en deels vanaf het water te leren kennen. Het Donaudal is zeer geschikt voor een sportieve vakantie te midden van heuvels en bossen, beekjes en weiden, boomgaarden en stille dorpen met witte boerderijen. Vooral het fietsen is hier erg populair en dat is dan ook wat we deze reis gaan doen! Het einddoel van de reis is de schitterende hoofdstad Wenen waar we twee nachten verblijven.

Tijdens deze reis fietsen we over vlakke paden langs de Donau. Onderweg kunt u regelmatig stoppen voor een bezichtiging of een hapje en een drankje. De Donauradweg voert langs oude kastelen, kathedralen, kloosters en schilderachtige dorpjes. Een heerlijke reis voor de fietsliefhebber met als einddoel de schitterende hoofdstad Wenen waar we twee nachten verblijven. Wenen is een stad met een unieke romantische sfeer. De bezienswaardigheden zijn talrijk en het is moeilijk een keuze te maken wat te bezoeken. Tijdens de fietsdagen variëren de dagafstanden tussen de 40 en 60 km. Als u bang bent dit niet vol te kunnen houden, reserveer dan bij boeking een elektrische fiets tegen een toeslag. Dan kunt u nog steeds sportief vakantie houden, maar krijgt u net even dat beetje ondersteuning wat het allemaal wat makkelijker maakt! Tijdens de gehele reis heeft u de vrijheid om op uw eigen tempo de dagafstanden af te leggen. Natuurlijk kunt u met een aantal reisgenoten afspreken samen te fietsen, maar u kunt ook individueel op pad. En mocht u onverhoopt met pech komen te staan, dan is uw chauffeur natuurlijk altijd bereid om u op te halen of op een andere manier verder te helpen, u boekt natuurlijk niet voor niets een georganiseerde reis!

Hoogtepunten

Passau
Schlögen
Linz
Grein
Melk
Spitz
Krems
Wenen

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Maandag

Heenreis
Na een kopje koffie in Zeddam vertrekken we naar Duitsland. We overnachten in de omgeving van Neurenberg waar we voor het diner zullen aankomen.

Dinsdag

Naar Passau
Na het ontbijt rijden we verder naar Passau waar we voor de middag zullen aankomen. Passau is een prachtige stad met een interessante geschiedenis. In de oude binnenstad van Passau komen drie rivieren bij elkaar; de Donau, de Inn en de Ilz. Hoewel de Inn de breedste van de drie is, wordt het vervolg toch Donau genoemd, omdat de Donau de langste is. ’s Middags maken we een leuke boottocht en krijgt u het mooiste te zien van Passau vanaf het water.

Woensdag

Fietstocht Passau - Schlögen (ca. 43 km)
Vandaag beginnen we aan onze fietstour. Als u een huurfiets hebt gereserveerd dan krijgt u deze uitgereikt en worden ze op uw lengte ingesteld. Hierna kunt u beginnen aan de eerste fietstocht van deze reis. Vanaf Passau fietsen we een mooie route langs de Donau. We komen o.a. langs Engelhartszell. Hier heeft u de mogelijkheid het Cisterciënzer-klooster te bezoeken. Vanaf hier zoekt de Donau zich grillig een weg en slingert door een mooi landschap. In de loop van de middag zullen we aankomen in Schlögen waar we dineren en overnachten.

Donderdag

Fietstocht Schlögen - Linz (ca. 59 km)
De fietsroute van vandaag voert u over de Donauradweg langs de Schlögener Schlinge via Kaiserau naar Eferding. Van daaruit gaan we verder naar Linz.

Vrijdag

Fietstocht Linz – Grein/Ardagger, overnachting in Maria Taferl (ca. 58 km)
We vervolgen de route langs de Donau. Bij Grein stroomt de Donau in een smal dal langs steile en beboste heuvels. Dit gebied heet ook wel ‘Strudengau’, wat draaikolk betekent. In Grein of Ardagger parkeren we onze fietsen, om vervolgens met de bus verder te gaan naar Maria Taferl. We verblijven twee nachten in Maria Taferl.

Zaterdag

Fietstocht Grein - Melk (ca. 50 km)
We gaan met de bus naar onze fietsen in Grein. Vanuit Grein fietsen we een mooie route, langs de Donau, naar Melk. Hier heeft u de gelegenheid het Benedictijner klooster te bezoeken. Vervolgens per bus terug naar ons hotel in Maria Taferl.

Zondag

Boottocht Melk - Spitz en fietstocht Spitz – Krems - Traismauer (ca. 38 km)
Vandaag fiets u het laatste stuk van deze indrukwekkende fietstour. We vertrekken op tijd en gaan met de bus naar onze fietsen in Melk. Er staat eerst een mooie boottocht over de Donau op het programma naar Spitz. Vanuit Spitz fietsen we naar Traismauer. Onderweg komen we langs Krems. Krems heeft een middeleeuwse kern. In Traismauer parkeren we onze fietsen en gaan we met de bus verder naar de eindbestemming van onze fietstocht Wenen. Hier blijven we 2 nachten.

Maandag

Wenen
Vandaag maken we kennis met het prachtige Wenen. De hoofdstad van Oostenrijk wordt gezien als één van de mooiste steden ter wereld. De stad is vooral bekend om het grote aanbod van concerten, musicals, opera’s en operettes. De goede oude tijd van romantiek en nostalgie is allang voorbij, maar Wenen heeft het imago uitstekend weten te behouden. Een Nederlandssprekende gids neemt u mee voor een boeiende stadstour. U ziet o.a. de Staatsopera, de indrukwekkende Stephansdom en Slot Schönbrunn. ’s Middags heeft u de gelegenheid de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Er is alle tijd om heerlijk te winkelen.

Dinsdag

Naar Zuid-Duitsland
Helaas zit onze vakantie er al weer op. Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden we naar de omgeving van Neurenberg voor de overnachting.

Woensdag

Nnaar huis
Het laatste stuk rijden we via de Duitse snelwegen naar Zeddam waar u nog een afscheidsdiner staat te wachten. U kunt nog even gezellig met uw medereizigers nagenieten.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus, code COM, o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
• HALFPENSION (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m afscheidsdiner laatste dag
• boottocht over de 3 rivieren vanaf Passau
• 1 x boottocht over de Donau
• fietskaart met Nederlandse routebeschrijving (per kamer)
• zadeldekje (per persoon)
• genoemde excursies
• servicelijnen via Zeddam
• gegarandeerd servicelijnenschema

Exclusief

• lunches
• entreegelden, ca. € 15 p.p.
• fietshuur
• optionele excursies
• tegen een toeslag: elektrische fiets met comfortabel zadel en fietstas
• Oad Taxi Service (optioneel)

Extra Info

Tijdens deze reis is het mogelijk om uw eigen fiets of E-bike mee te nemen. In dit geval kunt u geen gebruik maken van onze sevicelijnen en dient u op eigen gelegenheid naar ons overstappunt in Zeddam te komen. Vanaf Zeddam gaat uw fiets of E-bike in een speciale Oad-fietsaanhanger.

Liever niet uw eigen fiets of E-bike meenemen dan heeft u de mogelijkheid deze te huren. Kosten hiervoor bedragen € 75,- (voor een fiets met 7 versnellingen), Є 160,- (voor een E-bike) voor de gehele fietstour (woensdag-zondag) en dient u bij boeking op te geven.

Maximum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.
Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u gratis vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Didam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Met eigen auto naar overstappunt Didam
Partycentrum Boszicht / Juffrouw Tok - Tolweg 9 - 6942 HX Didam. Parkeerkosten € 15,-. Indien u langer dan acht dagen op vakantie gaat dan betaalt u € 20,-. U dient tussen 09:00 en 09:15 uur bij het overstappunt aanwezig te zijn.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 42,50 per persoon reserveren. Deze tarieven zijn uitsluitend geldig bij een reservering van een Oad reis. U kunt de kamer alleen rechtstreeks boeken bij het hotel. De volgende dag kunt u met uw eigen auto naar Didam rijden (10 min.) of u kunt met de gratis servicelijn bus mee naar Didam (15 min.)

Hoe laat vertrekt de bus vanaf het overstappunt Didam?
Tussen 9.30 uur en 10.00 uur vertrekken de bussen richting uw vakantiebestemming.

GELDERLAND

Apeldoorn, A50 afrit 24 / Carpoolplaats Landgoedlaan
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Didam, Partycentrum Boszicht/Restaurant Juffrouw Tok, Tolweg 9
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Piarcoplein)

OVERIJSSEL

Almelo, Carpoolplaats Almelo-Zuid, Oad Halte, Henriëtte Roland Holstlaan
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Holten, AC Restaurant/La Place, Langestraat 22

UTRECHT

Utrecht, busstrook Transferium Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal, Mc Donalds, Nieuweweg-Noord 266