ACTIE
VOORJAARSVOORDEEL
Boek nu deze reis met actiecode OAD25LENTE en ontvang € 25,- korting per boeking! (min. reissom € 499,-) bekijk de voorwaarden
Actiecode is geldig t/m 15 april!
U bevindt zich hier HomeoostenrijkKerstcruise over de DonauReisnummer: BBCS02
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Kerstcruise over de Donau
oostenrijk | Diverse streken
Reisnummer: BBCS02
va. 749,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 19 december 2019
In het kort
 Oad gastheer/gastvrouw aan boord
 Incl. ontbijt, lunch en diner
 Excursiepakket bij te boeken
De reis
 o.a. Wenen, Budapest en Bratislava
 4-sterrenschip MS Crucestar
 Vervoer per bus naar schip en v.v.
10 dgn | 19-12-2019

Hoogtepunten langs de Donau

Tijdens deze prachtige cruise bezoekt u schitterende steden als Wenen, Budapest en Bratislava tijdens de kerstdagen. Rond de feestdagen worden steden aangekleed met de vele lichtjes, versieringen en zijn er kerstmarkten. Overal waar u komt merkt u de gezelligheid rondom de kerst. Aan boord geniet u van een excellente verzorging; van heerlijke diners tot het behulpzame personeel.

Hoogtepunten

Parel aan de Donau, Budapest
Wenen, een waar sprookje tijdens Kerst
Imposant benedictijnenklooster Melk
Dürnstein in de prachtige Wachau Vallei
Bratislava en haar immense burcht

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Crucestar ****

Algemeen

Aan boord van het MS Crucestar geniet u van de spectaculaire uitzichten terwijl u over de Donau vaart. Bij mooi weer op het ruime, comfortabele zonnedek of anders in de gezellige panoramabar. Niet alleen de faciliteiten en het interieur, maar zeker ook de gastvrije bemanning, zorgen voor een sfeer waarin u zich welkom voelt.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-lounge
-panorama bar
-zonnedek
-bibliotheek
-whirlpool
-wifi (tegen betaling)
• lift (alleen naar het Promenade- en Hoofddek)

Hutten

Alle hutten zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Uw hut beschikt over een tv, telefoon, airconditioning, verwarming, kledingkast, föhn en kluis. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Promenadedek (A) en Hoofddek (B2)
Hier vindt u tweepersoonshutten, deze hutten zijn 14m2. Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken de hutten over grote vensters en een Frans balkon. Er zijn twee aparte bedden die ook naast elkaar gezet kunnen worden.

Standaard Hoofddek (B1) en Benedendek (C)
Op het middendek voor en op het hoofddek liggen de overige tweepersoonshutten, deze zijn 11m2. De vensters in deze hutten kunnen niet geopend worden. Overdag heeft uw hut een sofa en een bed.

Extra informatie

• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje en aansluitend een welkom-kapiteinsdiner.
• Uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee.
• Koffie/thee service van 06.00 - 22.00 uur.
• Afhankelijk van het dagprogramma in de middag koffie en thee met iets lekkers of in de avond een warme snack.
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheids-kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. Het excursiepakket dient bij boeking opgegeven en betaald te worden en bij voldoende deelname is dit o.l.v. een Nederlandssprekende gids. Naast het excursiepakket kunt u ook excursies aan boord boeken en betalen. Deze excursies
worden uitgevoerd o.l.v. een Engelssprekende gids. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

De valuta aan boord is de EURO, er is geen pinautomaat of wisselautomaat aan boord van het schip.

Donderdag

Heenreis
Vanuit de centrale opstapplaats rijden we naar het zuiden van Duitsland voor diner en overnachting.

Vrijdag

Wenen
Na het ontbijt vervolgen we de reis naar Wenen waar u aan het eind van de middag kunt inschepen. U wordt ontvangen met een heerlijke welkomstcocktail. U dineert vanavond voor het eerst aan boord van het MS Crucestar.

Zaterdag

Wenen
Deze hele dag bent u in Wenen. Vooral tijdens de Kerst ontpopt Wenen zich tot een waar sprookje. U kunt mee met de stadstour om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken zoals de Ringstrasse, de Hofburg en de Stephansdom.

Zondag

Melk en Dürnstein
Tijdens het ontbijt komen we aan in Melk, met haar imposante benedictijnenklooster. Vanmiddag vaart het schip door naar Dürnstein, de belangrijkste trekpleister van de Wachau vallei die op de Wereldergoedlijst van UNESCO staat. In de avond vaart u verder over de Donau richting Hongarije.

Maandag

Budapest
Tegen de avond bereiken we de hoofdstad van Hongarije: Budapest. Budapest wordt ook wel de ‘Parel van de Donau’ genoemd. De Donau loopt dwars door de stad met het stadsdeel Boeda op de rechteroever en Pest op de linkeroever en heeft vele prachige bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Tijdens het diner aan boord kunt u al genieten van de sprookjesachtige verlichte stad!

Dinsdag

Budapest
Vandaag heeft u de mogelijkheid om tijdens de stadstour de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad te zien waaronder het monument op het Heldenplein, de St. Stephansbasiliek, het Parlementsgebouw, het Burchtpaleis en het Vissersbastion. Vanaf het Vissersbastion heeft u een onvergetelijk uitzicht over de stad en de Donau.

Woensdag

Budapest en Esztergom
Eerste Kerstdag start met een uitgebreid kerstontbijt aan boord van het schip. U vaart vandaag van Budapest stroomopwaarts waar we de beroemde Donauknie passeren naar Esztergom. Esztergom is één van de oudste steden van Hongarije met de grootste domkerk van het land. Vanavond geniet u van een feestelijk kerstdiner aan boord.

Donderdag

Batislava
In de ochtend komen we aan in Bratislava, hoofdstad van Slowakije. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de stadstour om de prachtige historische stad met zijn imposante burcht te ontdekken. Vanavond vaart u weer richting Wenen.

Uitschepen

Vele kerstervaringen rijker scheept u na het ontbijt uit en neemt u afscheid van het MS Crucestar en haar bemanning. Per bus wordt u via het prachtige Oostenrijkse berglandschap naar Zuid- Duitsland gebracht voor het diner en de overnachting.

Zaterdag

De laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Na het ontbijt wordt u naar Nederland gebracht en kunt u tijdens het afscheidsdiner in Zeddam terugkijken op een heerlijke vakantie.

Inclusief

• vervoer per bus naar schip en v.v.
• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension aan boord (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• afscheidsdiner in Zeddam
• koffie met thee en gebakjes
• kapiteinsdiner incl. één dankje
• Koffie- en theeservice van 06.00-22.00 uur
• high tea of avond snack (afhankelijk van het dagprogramma koffie of thee met cake)
• internationale cruiseleiding aan boord
• Oad gastheer/vrouw aan boord

Exclusief

• evt. entreegelden
• lunches dag 1 en 2, dag 9 en 10
• excursiepakket (bus/wandeltour Wenen, stadstour Bratislava, bus- en wandeltour Budapest) bij boeking opgeven € 130,- per persoon
• fooien
• optionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Crucestar Benedendek Voordeel

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken. Tijdens het boeken van uw riviercruise kunt u een excursiepakket met de volgende excursies bijboeken;

Halve dag excursie Wenen incl. wandeling o.l.v. gids
Wenen is een van de mooiste steden in Centraal-Europa. Niet alleen is het een plek om te bezoeken, het is architectonische charme; het heeft ook een verzameling beroemde personen uit de geschiedenis, zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaardige beelden van Gustav Klimt. De stad barst van de geschiedenis, mooie monumenten, musea, paleizen, schilderachtige parken, gezellige cafés en opmerkelijke banketbakkers!
De tour begint met de bus terwijl we in de richting van de beroemde Weense Ring rijden, waar u kunt genieten van belangrijke bezienswaardigheden zoals de Urania, de Staatsopera, het parlement, de zetel van de Habsburgse Hofburg, het stadhuis, Burg Theater en de universiteit van Wenen . Daarna gaat u verder de stad in, te beginnen bij het beroemde Albertina-museum. Vanaf hier maken we een ontspannen wandeling van een uur langs de voormalige stadsgracht genaamd "Graben", waar u de Hofburg zult ontdekken. Daarna gaan we richting St. Stephen's kerk en onderweg kunt u de geheimen achter de rijke cultuur en verbluffende architectuur van Wenen ontdekken. Na de wandeling heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid van de stad te genieten.

Stadwandeling Bratislava o.l.v. gids
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en wordt beschouwd als de belangrijkste economische, politieke en culturele hoofdstad van het land. De stad omvat een fijne mix van het verleden en het heden; Aan de ene kant tonen veel historische gebouwen de rijk verleden routes van de stad, maar aan de andere kant, universiteiten en stedelijke jeugdculturen creëren uiteindelijk een bruisende nevenschikking binnen één stad. De tour begint bij de pier en verkent het bredere stadscentrum, waar u historische en moderne bezienswaardigheden van de stad kunt zien, zoals de kathedraal van St. Martin, de stadsmuren, het presidentiële paleis en een spectaculair uitzicht vanaf het Slavin Monument en het kasteelgebied . Als we eenmaal in het historische centrum aankomen, beginnen we bij de Sint-Michielspoort en slingeren we ons een weg door de hoofdstraten van de stad, ontdekken we alle belangrijke bezienswaardigheden, prachtige beelden en fonteinen, terwijl we de geschiedenis van de stad en beroemde legendes omarmen.

halve dag excursie Budapest incl. wandeling o.l.v. gids
Ontdek de magische stad Budapest tijdens deze excursie. Als de hoofdstad van Hongarije wordt Budapest vaak het "Parijs van het Oosten" genoemd en is het een hoogtepunt voor reizigers van heinde en verre. De tour geeft u niet alleen een idee van de kleurrijke geschiedenis van Budapest, maar geeft ook inzicht in hoe de verdeling van de stad door de rivier de Donau zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de samenleving door de eeuwen heen - de ene kant bekend als "Buda" en de andere " Pest". De busreis omvat beide delen van de stad en u ziet beroemde monumenten , zoals de Opera; Hero's Square; de beroemde under-covermarkt; St. Stephen's kerk; de grootste synagoge van Europa, waarin de beroemde Franz Liszt speelde; en ten slotte het Parlement, dat lijkt op het Britse parlementsgebouw en bijna 20 km aan gangen bevat! Via de beroemde kettingbrug bezoeken we vervolgens het historische Buda-kasteel en de kroningskerk van St. Matthew, waar de beroemde Sisi en haar man als Hongaarse heersers werden gekroond. Vanaf het Vissersbastion heeft u een onvergetelijk uitzicht op de stad.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.

Ontspannen vertrek

Zoals u van ons gewend bent kunt u. per bus, naar de schepen gebracht worden via onze servicelijnbus. U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, direct naar het schip gebracht. Wanneer u ervoor kiest om een servicelijn bij te boeken dan is dit geheel gratis.
PS. Voor de Kerstcruise over de Donau wordt u vanaf u opstapplaats naar overstappunt Zeddam gebracht. Vanaf hier gaat u via Duitsland naar Wenen waar uw reis per cruise start.

Parkeren in Goor en Lijnden
Als u opstapt in Goor kunt u de auto gedurende de vakantie parkeren bij de busgarage, Breukersweg 2 in Goor voor slechts € 1,- per dag.
Als u opstapt in Lijnden kunt u de auto gedurende de vakantie parkeren bij de busgarage aan de Hoofdweg 329 in Lijnden voor slechts € 1,- per dag.

Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem, parkeerplaats Mc Donalds Gelredome
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Lijnden, busgarage, Hoofdweg 329

OVERIJSSEL

Deventer, Parkeerplaats McDonald's, Deventerweg 121a
Enschede, Station NS, Kennispark (vh. Station Drienerlo)
Goor, Busgarage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Touringcarhalte Prinsessegracht
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Kerstcruise over de Donau - Budapest
Kerstcruise over de Donau - Wenen
Oostenrijk - Stift Melk
Kerstcruise over de Donau - Bratislava
Oostenrijk - Wenen
Slowakije - Bratislava
Duitsland - Kerstmarktkraampje
MS Crucestar **** - vooraanzicht
MS Crucestar **** - vooraanzicht
MS Crucestar **** - vooraanzicht
MS Crucestar **** - vooraanzicht
MS Crucestar **** -2 persoonshut deluxe Hoofddek aparte bedden
MS Crucestar **** - 2 persoonshut  deluxe hoofddek aparte bedden
MS Crucestar **** - 2-persoonshut promenadedek (bovendek)
MS Crucestar **** - 2-persoonskamer middendek
MS Crucestar **** - receptie
MS Crucestar **** - restaurant
MS Crucestar **** - lounge
MS Crucestar **** - restaurant
MS Crucestar **** - lounge
MS Crucestar **** - restaurant
MS Crucestar **** - lounge
MS Crucestar **** - lounge
MS Crucestar **** - zonnedek
MS Crucestar **** - deckplan