0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home oostenrijk Fietsvakantie langs de meren van Karinthië Reisnummer: BFAT01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie langs de meren van Karinthië
oostenrijk | Karinthië | Möllbrücke
va. 669,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 25 september 2017
In het kort
 Nieuwe reis
 Zoover beoordeling hotel: 8,4
 Gratis uw eigen (elektrische) fiets mee
De reis
 Fietsen langs de Karinthische meren
 Wifi aan boord van de bus
 Gratis fietshandschoenen
10 dgn | 25-09-2017

Fietsreis langs de Meren van Karinthië

Deze fietsreis brengt u naar de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk, Karinthië. Tijdens deze reis nemen we u mee naar verschillende bekende meren als de Ossiachersee, Millstättersee en de Wörthersee. Ook fietsen we een stuk van de Lienzer Dolomieten en de Drauradweg; een mooi aangelegd fietspad langs de rivier de Drau. U zult hier ongetwijfeld genieten van een prachtig, afwisselend landschap met hoge bergen en schitterende meren.

Hoogtepunten

Rondom de Ossiachersee
Over de prachtige Drauradweg
Langs de oevers van de Millstättersee
Van Villach naar de Wörthersee
Langs de uitlopers van de Grossglockner
Door de Lienzer Dolomieten

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Landhotel Kreinerhof***

Ligging

Het Landhotel Kreinerhof is mooi gelegen in het Karinthische plaatsje Möllbrücke dicht bij de Millstättersee.

Faciliteiten

• restaurant
• terras
• lift
• spa faciliteiten
• zwembad met ligstoelen
• wifi

Kamer

Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, tv, wifi, kluisje, föhn en een badkamer met bad of douche en toilet, sommige kamers hebben een balkon. De eenpersoonskamers hebben geen balkon.

Extra informatie

• welkomstdrankje
• ontbijtbuffet
• 3-gangen keuzemenu
• goede keuken

Maandag

Heenreis
Uw vakantie begint vandaag! Na een kop koffie rijden we vanuit Zeddam richting Zuid-Duitsland, waar we overnachten en dineren.

Dinsdag

Möllbrücke
vandaag vervolgen we onze weg naar onze vakantiebestemming. Via de mooie natuur van Zuid-Duitsland en Oostenrijk komen we in de middag aan in ons hotel in Möllbrücke, waar we de komende week verblijven.

Woensdag

Millstättersee
Vandaag is de keuze aan u, of u maakt een halve ronde langs de Millstättersee (ca. 16 km) of u fietst helemaal om het meer (ca. 34 km). Wanneer u voor de halve route kiest, fietst u langs de noordzijde van het meer via de plaatsen Millstatt en Pesenthein naar Döbriach. Uiteraard heeft u de tijd om een kop koffie op een van de terrassen langs het meer te nuttigen. Kiest u voor de hele ronde om de Millstättersee, dan fietst u via de Sudstrasse naar Döbriach. De zuidoever van de Millstättersee is nagenoeg onbebouwd en biedt voldoende mogelijkheden voor rust- en natuurliefhebbers. Eenmaal aangekomen in Döbriach fietst u via de noordzijde weer terug naar Seeboden.

Donderdag

Drauradweg naar Villach
De Drauradeweg is een fietspad van 366 kilometer lang en loopt van Toblach in Italië, helemaal naar Maribor in Slovenië. Vandaag fietsen we over een sectie van deze bijzondere Drauradweg, van Spittal naar Villach (ca. 41 km). Over verharde fietspaden fietsen we tot aan Kellerberg langs de noordzijde van de Drau. We steken bij Kellerberg de Drau over en fietsen over kronkel paden langs de zuidoever rustig in de richting van de stad Villach.

Vrijdag

Ossiachersee
Na het ontbijt worden we door de chauffeur naar de Ossiachersee gebracht. Rondom het gehele meer loopt een fietspad, zodat u veilig kunt genieten. We starten onze fietstocht (ca. 30 km) nabij het stadje Annenheim. Behalve Annenheim liggen er rondom het meer nog een aantal bekende plaatsen als: Ossiach, Bodensdorf en Sattendorf. Neem rustig de tijd om de tocht te voltooien, want onderweg zijn er genoeg gelegenheden om even heerlijk aan het water of op een terrasje te genieten van alles wat op en rond de Ossiachersee gebeurt!

Zaterdag

door Lienzer Dolomieten naar Oberdrauburg
Na een goed ontbijt brengt de chauffeur u naar de stad Sillian; in het hart van het Hochpustertal op 1095 meter. Onderweg zijn er diverse mogelijkheden om in de bus naar het hotel te stappen. Lienz op 35 km, Oberdrauburg op 52 km of u fietst naar het hotel op 96 km. Vanaf Sillian start u uw fietstocht over de fraai aangelegde fietspaden naar de stad Lienz (ca. 35 km). Tijdens deze vlakke rit kunt u heerlijk genieten van de schitterende groene omgeving van de Lienzer Dolomieten. U kunt er voor kiezen om van Lienz verder te fietsen langs de Drau naar Oberdrauburg (ca. 52 km). Als u nog energie over hebt kunt u gerust verder fietsen door het dal, waar u ongetwijfeld vele paragliders zult zien, naar het hotel (ca. 96 km).

Zondag

Winklern an der Grossglockner
Vanochtend vertrekken we naar het plaatsje Winklern vanwaar weer een schitterende fietstocht op het programma staat. Het Winklern ligt aan de uitlopers van de welbekende Grossglockner, met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. We fietsen oostwaarts door het door groene alpenweiden geflankeerde Mölltall in de richting van de plaatsjes Lainach en Flattach. Genietend van de groene omgeving steken we meerdere malen het kabbelende riviertje over. Na ca. 34 km bereikt u het plaatsje Obervellach waar u lekker een kop koffie kunt nemen. U heeft de mogelijkheid om hier op de bus terug naar het hotel te stappen. Maar u kunt er ook voor kiezen om het laatste stuk, nog ca. 20 km, naar het hotel te fietsen.

Maandag

Van Villach naar de Wörthersee
Vandaag starten we onze fietstocht in Villach. Villach heeft een leuke Altstadt rondom Hauptplatz en Kirchenplatz. Langs de Silbersee en de Drau bereiken we de afbuiging naar Velden aan de Wörthersee, een mondaine badplaats. De mooiste restaurants bevinden zich aan de oever van het meer, een ideale plek om even te genieten van al wat er op en om het meer gebeurt. De route leidt ons helemaal langs de noordelijke oevers. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten over het meer, maar ook van de leuke plaats Pörtschach. De route eindigt in het Europapark in het uiterste westen van Klagenfurt.

Dinsdag en woensdag

Na het ontbijt nemen we afscheid van Möllbrücke en rijden naar Zuid-Duitsland voor de overnachting. De volgende dag komen we aan in Zeddam, waar u tijdens het afscheidsdiner samen kunt nagenieten.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus, o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• afscheidsdiner
• genoemde excursies
• wifi aan boord (eerste 100MB gratis)
• servicelijnen via Zeddam
• begeleiding tijdens de fietstochten

Exclusief

Optioneel bij te boeken:
• oad taxi service €35,- per persoon retour
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.

Zuidlijn

Verkorte route vanuit het zuiden

Voor gasten uit Noord-Brabant en Limburg is er de mogelijkheid om bij een aantal reizen via een verkorte route naar de bestemming te reizen. U reist dan niet via het overstappunt in Zeddam, maar via Königsforst bij Keulen.

De Zuidlijn is mogelijk voor de volgende reizen:
• Duitsland: Bad Mergentheim, Bodenmais, Oberwolfach, Zell im Wiesental, Linderhof en Kisslegg
• Frankrijk: Morzine
• Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Kroatië, Hongarije, Roemenië,
Tsjechië en Slowakije: alle reizen
De Zuidlijn is mogelijk in de reisperiode: heenreis 9 mei t/m 19
september en terugreis 15 mei t/m 28 september.

5612 Eindhoven P+R Meerhoven, N-Brabantlaan
6002 Weert P-plaats Poort van Limburg, Beekpoort
6102 Echt/Roermond De Weegbrug, Loperweg 10
6130 Stein/Urmond Motel Stein, van der Valk, Mauritslaan 65
6412 Heerlen Van der Valk, Terworm 10
Let op: Als u via Zeddam wilt reizen, kies dan de opstapplaats en code van de servicelijn via Zeddam.

Voor de Zuidlijn geldt een minimale deelname van 8 personen. Indien de Zuidlijn niet rijdt, reist u via het overstappunt in Zeddam. Voor het reizen met de Zuidlijn wordt geen restitutie
verleend voor het gemiste afscheidsdiner in Zeddam bij terugkomst. Indien u gebruik maakt van de Zuidlijn is het niet mogelijk de Oad Taxi Service bij te boeken.

Servicelijn via Zeddam

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Uitgang Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate, Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats Richterslaan
Nijmegen/Wijchen, Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50f

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, Deurneseweg 19
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds,parkeerplaats, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P&R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2A
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad Touringcarbedrijf, Hoofdweg 329
Purmerend, Mc Donalds, parkeerplaats Verzetslaan 2
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Carpoolplaats H.R.Holstlaan, OAD halte
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Drienerlo
Goor, Oad garage, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS, P+R Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, Ikea, O. Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag Centrum, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115 (bushalte thv ProfileTyrecenter)
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil/Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS, P&R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds, parkeerplaats Zilverstraat 2