arrow_drop_up
ACTIE!
OMBOEKGARANTIE + € 25 KORTING
U kunt uw reis tot 4 weken voor vertrek gratis omboeken. Tevens ontvangt u nu € 25,- korting per boeking met actiecode OAD25KERST! (min. reissom € 399,-).
Lees hier meer >
Actiecode is geldig t/m 26 oktober
Terug naar reizen | HomeOostenrijkKerstspecial Keizerlijk Wenen
Reisnummer: KSAT01-01
va. 1049,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 22 december 2020
today22 december 2020
(7 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Kerstspecial Keizerlijk Wenen
Oostenrijk
 Bezoek Paleis Schönbrunn na sluitingstijd
 4-gangen gala kerstdiner in Palais Daun-Kinsky
 Wandeling door Wenen o.l.v. Ned. gidsen

Kerst in Keizerlijk Wenen

Beleef een kerst om nooit te vergeten en geniet van een volledig verzorgde en exclusieve reis! Alleen Oad-gasten hebben tijdens deze unieke reis toegang tot de meest bijzondere locaties in Keizerlijk Wenen. Treed in de voetsporen van Sissi en Johann Strauss en laat u verwennen met prachtige excursies, heerlijke wandelingen, uitgebreide ontbijten en vorstelijke (gala)diners!

Deze reis is ook te boeken als een vliegreis: Kerstspecial Wenen 5-d...aagse vliegreis Lees meer over Kerstspecial Keizerlijk Wenen

Hoogtepunten

Bezoek aan de wereldberoemde Musikverein op 23 december
3-gangen diner, inclusief drankjes op 23 en 26 december
Stadsrondrit onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids op 24 december
Exclusieve Nederlandstalige kerstavonddienst in de St. Michaelerkirche op 24 december
Sfeervol 4-gangen kerstdiner inclusief drankjes in de balzaal van Parkhotel Schönbrunn op 24 december
Wandeling door Wenen onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids op op 25 december
Kerstsnack met koffie / thee op 25 december
Luxueus 4-gangen galakerstdiner inclusief drankjes in het beroemde Palais Daun-Kinsky op 25 december
Bezoek Stift Melk op 26 december
Rondleiding door Paleis Schönbrunn op 26 december na sluitingstijd

Dagprogramma

location_on

Dag 1: heenreis met overnachting in Zuid Duitsland
Dag 2: vervolg van de reis naar Wenen en einde van de middag bezoek Musikverein
Dag 3: stadsrondrit Wenen, vrije tijd, kerstavonddienst en 4-gangen kerstdiner
Dag 4: wandeling Wenen, kerstsnack en 4-gangen galadiner Palais Daun- Kinsky
Dag 5: Stift Melk en 's avonds bezoek aan Paleis Schönbrunn
Dag 6: vertrek vanaf Wenen naar Zuid Duitsland met een stop in Passau
Dag 7: terugreis naar Nederland en afscheidsdiner

location_onHeenreis
U wordt vanaf een opstapplaats bij u in de buurt naar de busterminal in Zeddam gebracht. Hier wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en ontmoet u uw chauffeur en medereizigers. Vervolgens vertrekt u voor uw reis naar Wenen. Via de Duitse autosnelwegen rijdt u naar Zuid-Duitsland voor de eerste overnachting. Hier arriveert u voor het diner. Onderweg wordt er een lunch geserveerd.

location_onWenen: Musikverein
Vanuit Zuid-Duitsland vervolgt u uw reis naar Wenen. In de loop van de middag komt u aan in Wenen en na aankomst begint u met uw programma in Wenen. Als eerste staat een bezoek aan de wereldberoemde Musikverein op het programma. Deze schitterende concert locatie is bekend vanwege het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert. In dit gebouw bevindt zich de beroemde Grote (Gouden) Zaal waar het Wiener Philharmoniker elk jaar optreedt. In de Musikverein krijgt u een rondleiding onder leiding van een Duitssprekende gids.

Aansluitend vertrekt u naar Parkhotel Schönbrunn waar u incheckt en uw kamer in gebruik kunt nemen. U verblijft vier nachten in dit hotel. Parkhotel Schönbrunn werd in 1907 gebouwd als gasthuis van Keizer Frans Jozef I. In dit hotel bevindt zich een van de laatst overgebleven balzalen van Wenen. Vanavond geniet u van een heerlijk 3-gangen diner in uw hotel. Tijdens het diner zijn de drankjes gedurende 90 minuten inbegrepen.

location_onStadsrondrit Wenen
Na het uitgebreide ontbijtbuffet is het tijd voor een eerste kennismaking met Wenen. U begint met een stadsrondrit onder leiding van een Nederlandssprekende gids. U komt o.a. langs het Hundertwasserhaus, de Ringstrasse, het Rathaus en Slot Bélvèdere. De rondrit eindigt in het centrum van Wenen waar u gelegenheid heeft om te lunchen en de stad zelf te verkennen. U kunt één van de vele kerstmarkten bezoeken of koffie drinken in één van de beroemde koffiehuizen.

Vanmiddag zijn er om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur pendels van het centrum van Wenen terug naar uw hotel. Op deze tijdstippen staat er een bus klaar aan de Burgring om u terug naar uw hotel te brengen.

Vanavond nodigen wij u uit voor de kerstavonddienst in de Michaelerkirche. Deze sfeervolle kerk bevindt zich in het luxe gedeelte van Wenen tegenover de beroemde Hofburg. Deze dienst is exclusief voor Oad gasten en wordt geleid door een Nederlandse pastoor. De dienst wordt muzikaal omlijst door 2 zangers. Na de dienst keert u terug naar het hotel voor een 4-gangen kerstdiner in de prachtige balzaal van Parkhotel Schönbrunn. Tijdens het diner zijn gedurende 180 minuten de drankjes inbegrepen.

location_onWandeling en galadiner Palais Daun-Kinsky
Deze kerstochtend is ter vrije besteding en u heeft de mogelijkheid om tot 12.30 uur te ontbijten. Aan het begin van de middag vertrekt u naar het centrum van de stad voor een wandeling onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids. U ziet o.a. de Hofburg, de Stephansdom en de Pestzuil.

Bij terugkomst in het hotel staat er koffie met kerststol voor u klaar.

Vanavond staat u een hele bijzondere avond te wachten. U vertrekt naar het beroemde Palais Daun-Kinsky. Dit barokke paleis is rijkelijk gedecoreerd met fresco's en standbeelden. Uw avond begint met een concert met klassieke muziek van Mozart, Schubert en Strauss. Op het programma staan o.a. de Polka van Johann Strauss, muziek uit de opera Don Giovanni van Mozart en natuurlijk de beroemde Radetzkymars.

Aansluitend wordt een heerlijk 4-gangen diner geserveerd. Uw avond wordt afgesloten met heerlijke medley van kerstliedjes. Dit wordt een avond om nooit te vergeten.

location_onStift Melk en Paleis Schönbrunn
Uw dag begint wederom met een heerlijk ontbijt en vervolgens vertrekt u per touringcar naar het beroemde Stift Melk. Dit Benedictijnerklooster ligt ten westen van Wenen.

Het klooster beschikt over talloze binnenplaatsen en kunstschatten en lijkt dan ook meer op een paleis dan op een klooster. Een lokale Duitssprekende gids neemt u me voor een rondleiding door dit bijzondere klooster.

Aan het einde van de middag komt u aan bij Paleis Schönbrunn. Dit paleis sluit normaal gesproken haar poorten om 18.00 uur maar exclusief voor Oad gasten wordt er een rondleiding georganiseerd. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden en daarom mag dit voormalige zomerpaleis van keizer Franz Josef en keizerin Sissi natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis naar Wenen. Onder leiding van lokale Duits- of Nederlandssprekende gidsen krijgt u een rondleiding door dit schitterende paleis. U ziet de vele kamers die het paleis rijk is en krijgt veel te horen over keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth.

Na afloop keert u terug naar uw hotel waar het diner voor u klaar staat. Tijdens het diner zijn gedurende 90 minuten de drankjes inbegrepen.

location_onZuid-Duitsland
Vandaag neemt u afscheid van Wenen en vertrekt u na het ontbijt richting Nederland. Onderweg maakt u een stop in Passau. In deze stad aan de Donau staat de dom met het grootste kerkorgel ter wereld.

Vanaf Passau rijdt u naar uw overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg geniet u van een koude lunch en het diner gebruikt u in uw hotel.

location_onThuiskomst
Na een vroeg ontbijt vervolgt u uw terugreis naar Nederland. Onderweg wordt een koude lunch geserveerd en voordat u vanaf Zeddam via de servicelijnen naar huis wordt gebracht geniet u nog van een afscheidsdiner waar u nog even kunt napraten over deze prachtige reis naar Keizerlijk Wenen!

(programma onder voorbehoud van wijzigingen)

Accommodatie(s)

Parkhotel Schönbrunn****

Uw hotel ligt in de wijk Hietzing en in de directe nabijheid van het beroemde Schloss Schönbrunn. Het centrum van Wenen bereikt u met de metro in ca. 8 minuten. Het metrostation bevindt zich tegenover het hotel evenals het park van Schloss Schönbrun...

Lees meer
Parkhotel Schönbrunn****
sluiten
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - aanzicht
Wenen - Parkhotel Schönebrunn **** - restaurant & balzaal
Wenen - Parkhotel Schönebrunn **** - restaurant & balzaal
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - restaurant
Wenen - Parkhotel Schönbrunn ****
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - 2-persoonskamer
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - 2-persoonskamer
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - badkamer
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - restaurant
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - restaurant
Wenen - Parkhotel Schönbrunn ****

Ligging

Uw hotel ligt in de wijk Hietzing en in de directe nabijheid van het beroemde Schloss Schönbrunn. Het centrum van Wenen bereikt u met de metro in ca. 8 minuten. Het metrostation bevindt zich tegenover het hotel evenals het park van Schloss Schönbrunn.

Parkhotel Schönbrunn werd in 1907 gebouwd als het gasthuis van Keizer Franz Josef I. De unieke ligging en uitstraling maken dit hotel tot een prachthotel. In dit klassieke hotel bevindt zich een van de laatst overgebleven balzalen van Wenen.

Faciliteiten

• receptie
• meerdere liften
• lobby
• 2 bars
• restaurant
• typisch Weens café
• wifi in openbare ruimtes

Kamer

Uw kamer is voorzien van een telefoon, sat-tv, radio, minibar, kluisje en een badkamer met bad en/of douche, toilet en een föhn.

Extra informatie

• uitgebreid ontbijtbuffet
• 3-gangen diner inclusief drankjes op 23 en 26 december
• 4-gangen diner inclusief drankjes op 24 december

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+16foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie

Opstapplaatsen

GRATIS Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u gratis vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Zeddam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.
Met eigen auto naar overstappunt Zeddam
(Kildersweg 19, 7038 EH Zeddam). Parkeerkosten € 15,- voor 7 dagen en € 20,- voor langer dan 7 dagen.
Oad Taxi Service Direct
Taxi Service Direct: u wordt vanaf uw huisadres naar overstappunt in Zeddam gebracht. Prijzen verschillen per opstapplaats. Tijdens het boeken, ziet u de juiste prijs.
Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
Reserveer een overnachting met ontbijt. klik hier voor meer informatie
Lees meer
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


GroningenStation NS, Stationspleinca. 05.00 uur
HarenP&R Transferium, aan de A28ca. 05.15 uur
HoogezandKlokkentoren Damkerk, parkeerplaats, M Veningastraatca. 04.45 uur
WinschotenStation NS,ca. 04.45 uur
StadskanaalParkeerplaats Kwantum, Navolaan 46ca. 04.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Leeuwarden Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterwegca. 05.00 uur
Drachten Van der Valk Hotel Drachten, ca. 05.00 uur
Heerenveen Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11ca. 05.15 uur
Joure Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4ca. 05.25 uur
Lemmer Mc Donalds parkeerterrein, Transveer 1ca. 05.50 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Assen Carpool Assen Kloosterveen, Balkendwarsweg 3tca. 05.30 uur
Hoogeveen Uitgang Station NS, Stationsplein 1ca. 06.00 uur
Meppel Station NS, Stationsweg 70ca. 06.30 uur
Emmen Station NS, Stationspleinca. 05.00 uur
Coevorden Station NS, ca. 05.20 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
ZwolleP+R Hanzelaan/achterzijde Station NSca. 07.00 uur
HardenbergMc Donalds parkeerterrein, Stelling 2ca. 05.35 uur
DedemsvaartBusstation Hoofdvaart 51,ca.06.00 uur
OmmenBushalte, Marktca. 06.30 uur
RaalteStation NS/ P+R, Stationspleinca. 07.05 uur
Deventer/ColmschatePiet van Donkplein, busparkeerplaats bij de Mc Donalds,ca. 07.35 uur
AlmeloOad Halte/Carpoolplaats HR Holstlaan,ca. 06.00 uur
HoltenAC Holten/La Place Langestraat 22 ca. 07.00 uur
Hengelo (ov)Shell Platinastraat 2, zijkantca. 06.30 uur
EnschedeStation NS, Kennisparkca. 06.50 uur
HaaksbergenBusstation Zeedijk,ca. 07.15 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Apeldoorn A50 afrit 24 / Carpoolplaats Landgoedlaanca. 07.45 uur
Heerde/Epe Transferium Horsthoek, Eperwegca. 07.20 uur
Zutphen GAMMA, Pollaan 50Fca. 08.00 uur
Groenlo Busstation Brandemate/Halte G, Parallelwegca. 07.35 uur
Lichtenvoorde Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaanca. 07.50 uur
Doetinchem Busstation bij Station NS, Ambachtstraatca. 08.15 uur
Nijmegen/Wijchen Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985ca. 07.30 uur
Barneveld Brandweer, Nijkerkerweg 119ca. 07.30 uur
Zeddam Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19ca. 09.30 uur
Tiel Station NS Tiel, Stationsweg 1ca. 07.20 uur
Arnhem-Zuid Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1ca. 08.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Bergen op ZoomVoor CBR, Kervel 100ca. 05.40 uur
RoosendaalMc Donalds, Takspui 2ca. 05.00 uur
Breda/PrinsenbeekInt. bushalte Parkeerterrein Elleboogca. 05.20 uur
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1ca. 06.00 uur
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarparkca. 06.35 uur
OssParkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat,ca. 07.00 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304ca. 06.05 uur
HelmondMc Donalds, zijde Deltawegca. 06.45 uur
UdenVan der Valk hotel Uden, Rondweg 2ca. 07.20 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

WoerdenTexaco Woerden Oost, Europabaan 1ca. 07.00 uur
UtrechtBushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1ca. 07.15 uur
VeenendaalNS Station Veenendaal de Klomp, Dokter Hoolboomwegca. 07.45 uur
AmersfoortDe Brand, bij hotel Campanileca. 07.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


AlkmaarMc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2ca. 05.00 uur
BeverwijkIngang Bioscoop Stationsplein,ca. 05.20 uur
HaarlemP+R Woudplein, Station Spaarnwoudeca. 05.45 uur
HoofddorpMcDonalds Hoofddorp, Vuursteen 5 ca. 06.10 uur
AmstelveenBusstation Meander/achter Cultuurcentrum,ca. 06.35 uur
HoornMc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1ca. 05.00 uur
ZaandamStation NS Kogerveld, Veldbloemenwegca. 05.30 uur
AmsterdamNS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Piarcoplein),ca. 05.55 uur
Hilversum/EemnesMotel de Witte Bergen, Rijksweg 2aca. 06.40 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

SassenheimStation NS/P+R Stationsplein,ca. 05.00 uur
LeiderdorpMc Donalds, Persant Snoepweg 10ca. 05.20 uur
Den HaagTouringcar halte Prinsessegrachtca. 05.50 uur
ZoetermeerMc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2ca. 06.15 uur
GoudaNS Station, nieuwe zijde Bloemendaal, Burg. Jamesplein 2ca. 06.35 uur
DelftIKEA, O Palmestraat 1 bij bushalteca. 05.00 uur
MaassluisStation Maassluis, Stationsweg 7ca. 05.00 uur
VlaardingenStation NS-Oost, Burgemeester van Lierpleinca. 05.20 uur
Rotterdam CapelsebrugRijckevorselplein voor Metrostation,ca. 05.20 uur
Rotterdam/ZuidTourbushalte, Zuidpleinca. 05.40 uur
Papendrechtparkeerstrook Westkil, Parkwegca. 06.30 uur
GorinchemParking voor Caribabad, eerste parkeerplaats Bataafsekadeca. 06.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdMiddelburg Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1ca. 04.45 uur
Goes Station NS, ca. 05.15 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Weert Station NS ca. 05.25 uur

Reisinfo

Inclusief

checkreis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur/reisleider
checkHALFPENSION (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checklunches op dag 1, 2, 6 en 7
checksnack in het hotel op dag 4
checkdrankjes tijdens de diners in Parkhotel Schönbrunn
checkdrankjes tijdens het gala diner in Palais Daun-Kinsky
checkafscheidsdiner
checkgenoemde excursies
checkdiverse entreegelden

Exclusief

checkLunches op dag 3 t/m dag 5
checkEvt. optionele excursies
checkOad Taxi Service (optioneel)
checkAnnuleringsverzekering
checkReisverzekering

Extra Info

Voor de galakerstdiners adviseren wij u een net kostuum of smoking te dragen. Voor de dames adviseren wij feestelijke kleding. Gelieve geen vrijetijdskleding te dragen.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen