arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeOostenrijkKerstspecial Keizerlijk Wenen (vliegreis)
Reisnummer: KSAT02-02
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Kerstspecial Keizerlijk Wenen (vliegreis)
Oostenrijk
 Inclusief kerstconcert in de beroemde Börsensäle
 Gala diner in Palais Ferstel inbegrepen
 Wandeling Wenen hoofdstad van muziek

Kerst in Keizerlijk Wenen

Beleef een kerst om nooit te vergeten en geniet van een volledig verzorgde en exclusieve reis! Alleen Oad-gasten hebben tijdens deze unieke reis toegang tot de meest bijzondere locaties in Keizerlijk Wenen.

Treedt in de voetsporen van Sissi en Johann Strauss en laat u verwennen met prachtige excursies, heerlijke wandelingen, uitgebreide ontbijten en vorstelijke (gala)diners!

Hoogtepunten

stadsrondrit en wandeling o.l.v. Nederlandssprekende gids
bezoek aan Paleis Schönbrunn na sluitingstijd
exclusieve Nederlandstalige kerstavonddienst in de St. Michaelerkirche op 24 december
3-gangen diner, inclusief drankjes op 23 en 26 december
sfeervol 4-gangen kerstdiner inclusief drankjes in de balzaal van Parkhotel Schönbrunn op 24 december
luxueus 4-gangen galakerstdiner inclusief drankjes in het beroemde Palais Ferstel op 25 december
kerstsnack met koffie/thee op 25 december
wandeling Wenen hoofdstad van de muziek op 26 december
prachtig exclusief kerstconcert in de Börsensäle op 26 december

Dagprogramma

location_onDag 1: vliegreis Amsterdam - Wenen per Austrian Airlines en bezoek Paleis Schönbrunn
Dag 2: wandeling, vrije tijd in Wenen, kerstavonddienst en 4-gangen kerstdiner
Dag 3: stadsrondrit, kerstsnack en 4-gangen galadiner Palais Ferstel
Dag 4: wandeling Wenen en concert in de Börsensäle
Dag 5: vliegreis Wenen - Amsterdam per Austrian Airlines

location_onVandaag vertrekt u voor uw 5-daagse vliegreis Keizerlijk Wenen. Per Austrian Airlines vertrekt u vanaf Amsterdam naar Wenen.

Na de landing op de luchthaven van Wenen staat een touringcar klaar en wordt u naar Parkhotel Schönbrunn gebracht. Bij uw hotel aangekomen checkt u in. Afhankelijk van de vluchttijden kan het zijn dat uw kamer nog niet klaar is, uw bagage kunt u dan achterlaten in de bagageruimte.

U verblijft in Parkhotel Schönbrunn gedurende 4 nachten. Dit hotel werd in 1907 gebouwd als het gasthuis van Keizer Frans Jozef I. In dit hotel bevindt zich een van de laatst overgebleven balzalen van Wenen.

De resterende middag heeft u ter vrije besteding.

Om 17.30 uur vertrekt u per touringcar naar het beroemde Paleis Schönbrunn. Het paleis sluit haart poorten om 18.00 uur maar exclusief voor Oad gasten wordt er een rondleiding georganiseerd. Onder leiding van lokale Duits- of Nederlandssprekende gidsen krijgt u een rondleiding door dit schitterende paleis. U ziet de vele kamers die het paleis rijk is en krijgt veel te horen over keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth.

Na afloop keert u terug naar uw hotel waar een heerlijk 3-gangen diner wordt geserveerd.

location_onNa het uitgebreide ontbijtbuffet is het tijd voor een eerste kennismaking met Wenen. Per touringcar vertrekt u naar het centrum van Wenen en onder leiding van een Nederlandssprekende gids maakt u een wandeling met als thema: Wenen, de hoofdstad van de muziek.

U wandelt langs de belangrijkste domicilie van Mozart, krijgt informatie over Franz Schubert, Beethoven en nog veel meer belangrijke componisten. Ook wandelt u langs de oude universiteit en brengt u een bezoek aan de Jesuitenkerk. Tenslotte ziet u het gouden beeld van Strauss en wandelt u door het Stadtspark.

Uw wandeling eindigt bij restaurant De Augustinerkeller. In dit restaurant in hartje Wenen wordt de lunch geserveerd. Na de lunch heeft u tijd ter vrije besteding in Wenen. De Hofburg en de bekende winkelstraat Kärtner Strasse liggen in de directe omgeving van het restaurant.

Vanavond nodigen wij u uit voor de kerstavonddienst in de Michaelerkirche. Deze sfeervolle kerk bevindt zich in het luxe gedeelte van Wenen precies tegenover de beroemde Hofburg. Deze dienst is exclusief voor Oad gasten en wordt geleid door een Nederlandse pastoor. De dienst wordt muzikaal omlijst door 2 zangers.

Na de dienst keert u terug naar het hotel voor een 4-gangen kerstdiner in de prachtige balzaal van Parkhotel Schönbrunn.

location_onDeze kerstochtend is ter vrije besteding en u heeft de mogelijkheid om tot 12.30 uur te ontbijten. Vervolgens vertrekt u wederom naar het centrum van Wenen. Ditmaal voor een stadsrondrit onder leiding van een Nederlandssprekende gids.

Een stadsrondrit onder leiding van een Nederlandssprekende gids is dé manier om deze prachtige stad te leren kennen. De stadsrondrit voert langs o.a. het Hundertwasserhaus, de Ringstrasse, het Rathaus en Slot Belvedere.

Bij terugkomst in het hotel staat er een heerlijk kopje koffie of thee met kerststol voor u klaar (de lunch is vandaag niet inbegrepen). Vervolgens heeft u tijd om u klaar te maken voor het grootse galadiner in Palais Ferstel (avondkleding gewenst).

Vanavond waant u zich in het leven van Keizer Frans Jozef en Keizerin Sissi in het beroemde Palais Ferstel. Dit Venetiaans aandoende pronkstuk van de Weense Ringstrasse architectuur werd in 1856 door Heinrich von Ferstel gebouwd. Laat u betoveren door de fantastische balzaal (exclusief voor Oad gasten), het voortreffelijke 4-gangen diner en de prachtige live muziek.

location_onUw dag begint wederom met een heerlijk ontbijt en vervolgens vertrekt u per touringcar naar het centrum van de stad. Onder leiding van Nederlandssprekende gidsen maakt u een wandeling door het oude centrum van Wenen.

Tijdens de stadswandeling komt u o.a. langs de Stephansdom, de Pestzuil en de Hofburg.

Na afloop van de wandeling heeft u de gelegenheid om zelf wat te lunchen, de lunch is vandaag namelijk niet inbegrepen. Maar de vele kerstmarkten in de stad nodigen zeker uit tot het nuttigen van een kleine snack.

Vervolgens vertrekt u naar de beroemde Börsensäle en gaat u genieten van een kerstconcert. De Weense Börsensäle is een monumentaal gebouw aan de prominente Ringstrasse.

Luister naar de muziek van Mozart en Strauss in dit fantastische decor. Het Wiener Residenzorchester speelt de beroemdste werken van Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Strauss, begeleid door hoog aangeschreven musici, zangers en balletdansers. Het orkest bestaat uit zeer getalenteerde virtuozen die aan 's werelds beste conservatoria zijn opgeleid.

Na dit prachtige concert keert u terug naar uw hotel. Vanavond wordt u een 3-gangen diner in uw hotel aangeboden.

location_onVandaag neemt u afscheid van Wenen. Na het ontbijt vertrekt u per touringcar naar het centrum waar u wat vrije tijd heeft. U kunt nog één van de vele musea bezoeken, wat laatste inkopen doen en genieten van deze schitterend stad.

Op een nader te bepalen tijdstip vertrekt u naar de luchthaven van Wenen waar u incheckt voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Per Austrian Airlines vliegt u terug naar Amsterdam en met de landing komt er een einde aan uw schitterende reis naar Wenen.

Accommodatie(s)

Parkhotel Schönbrunn****

Uw hotel ligt in de wijk Hietzing en in de directe nabijheid van het beroemde Schloss Schönbrunn. Het centrum van Wenen bereikt u met de metro in ca. 8 minuten. Het metrostation bevindt zich tegenover het hotel evenals het park van Schloss Schönbrun...

Lees meer
Parkhotel Schönbrunn****
sluiten
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - aanzicht
Wenen - Parkhotel Schönebrunn **** - restaurant & balzaal
Wenen - Parkhotel Schönebrunn **** - restaurant & balzaal
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - restaurant
Wenen - Parkhotel Schönbrunn ****
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - 2-persoonskamer
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - 2-persoonskamer
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - badkamer
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - restaurant
Wenen - Parkhotel Schönbrunn **** - restaurant
Wenen - Parkhotel Schönbrunn ****

Ligging

Uw hotel ligt in de wijk Hietzing en in de directe nabijheid van het beroemde Schloss Schönbrunn. Het centrum van Wenen bereikt u met de metro in ca. 8 minuten. Het metrostation bevindt zich tegenover het hotel evenals het park van Schloss Schönbrunn.

Parkhotel Schönbrunn werd in 1907 gebouwd als het gasthuis van Keizer Franz Josef I. De unieke ligging en uitstraling maken dit hotel tot een prachthotel. In dit klassieke hotel bevindt zich een van de laatst overgebleven balzalen van Wenen.

Faciliteiten

• receptie
• meerdere liften
• lobby
• 2 bars
• restaurant
• typisch Weens café
• wifi in openbare ruimtes

Kamer

Uw kamer is voorzien van een telefoon, sat-tv, radio, minibar, kluisje en een badkamer met bad en/of douche, toilet en een föhn.

Extra informatie

• uitgebreid ontbijtbuffet
• 3-gangen diner inclusief drankjes op 23 en 26 december
• 4-gangen diner inclusief drankjes op 24 december

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+11foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvliegreis Amsterdam - Wenen per Austrian Airlines, op basis van stoelen in de economy class
checkluchthavenbelasting, brandstof- en veiligheidstoeslagen
checkkosten voor het meenemen van 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage
checktransfer per touringcar vanaf de luchthaven naar uw hotel v.v.
checkHALFPENSION (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m diner op dag 4
checklunch op dag 2
checksnack in uw hotel op dag 3
checkgenoemde excursies

Exclusief

checkDiverse lunches
checkEvt. optionele excursies
checkAnnuleringsverzekering
checkReisverzekering

Extra Info

Voor de galakerstdiners adviseren wij u een net kostuum of smoking te dragen. Voor de dames adviseren wij feestelijke kleding. Gelieve geen vrijetijdskleding te dragen.

Voor de vliegreis hebben wij uw volledige 1e voornaam en achternaam nodig zoals deze in uw paspoort vermeld staan. Bent u getrouwd? Dan dient u alleen de meisjesnaam op te geven en niet uw getrouwde naam.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen