Extra voordeel!
Actie: GEEN reserveringskosten
Gebruik actie: OADKERSTRES17 bij stap 1 in het boekingsproces en betaal geen reserveringskosten! Actie is geldig t/m 31 oktober.
en
U bevindt zich hier HomeoostenrijkKerstspecial Keizerlijk Wenen (vliegreis)Reisnummer: KSAT02-02
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Kerstspecial Keizerlijk Wenen (vliegreis)
oostenrijk | Wenen | Wenen
Reisnummer: KSAT02-02
va. 1069,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 23 december 2017
In het kort
 Inclusief kerstconcert in de beroemde Börsensäle
 Gala diner in Palais Ferstel inbegrepen
 Gegarandeerd vertrek op 23 december
De reis
 Stadsrondrit o.l.v. Ned. gids
 Kerstavonddienst o.l.v. Ned. pastoor
 Bezoek aan de beroemde Musikverein
5 dgn | 23-12-2017

Kerst in Keizerlijk Wenen

Beleef een kerst om nooit te vergeten en geniet van een volledig verzorgde en exclusieve reis! Alleen Oad-gasten hebben tijdens deze unieke reis toegang tot de meest bijzondere locaties in Keizerlijk Wenen.

Treed in de voetsporen van Sissi en Johann Strauss en laat u verwennen met prachtige excursies, heerlijke wandelingen, uitgebreide ontbijten en vorstelijke (gala)diners!

Hoogtepunten

stadsrondrit en wandeling o.l.v. Nederlandssprekende gids
exclusieve Nederlandstalige kerstavonddienst in de St. Michaelerkirche op 24 december
3-gangen diner, inclusief drankjes op 23 en 26 december
sfeervol 4-gangen kerstdiner inclusief drankjes in de balzaal van Parkhotel Schönbrunn op 24 december
luxueus 4-gangen galakerstdiner inclusief drankjes in het beroemde Palais Ferstel op 25 december
kerstsnack met koffie/thee op 25 december
bezoek aan Schloss Schönbrunn onder leiding van een Nederlandssprekende gids op 26 december
prachtig exclusief kerstconcert in de Börsensäle op 26 december
rondleiding door de wereldberoemde Wiener Musikverein op 27 december

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Hotel Park Royal Palace****

Ligging

Uw hotel ligt op ca. 5 minuten lopen van het beroemde Schloss Schönbrunn. Het metrostation Schönbrunn ligt op ca. 750 meter afstand en een tramhalte vindt u op ca. 150 meter.

Faciliteiten

• receptie
• meerdere liften
• lobby
• bar
• restaurant
• wifi in openbare ruimtes
• fitnessruimte
• sauna

Kamer

Uw kamer is voorzien van een telefoon, sat-tv, radio, minibar, kluisje en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• uitgebreid ontbijtbuffet
• 3-gangen diner inclusief drankjes op 23 en 26 december

Korte beschrijving dagprogramma

Dag 1: vliegreis Amsterdam - Wenen per KLM
Dag 2: stadsrondrit / wandeling, vrije tijd in Wenen, kerstavonddienst en 4-gangen kerstdiner
Dag 3: stadsrondrit / wandeling, kerstsnack en 4-gangen galadiner Palais Ferstel
Dag 4: bezoek Schloss Schönbrunn en concert in de Börsensäle
Dag 5: 's morgens bezoek Musikverein en vliegreis Wenen - Amsterdam per KLM

Zaterdag

Vandaag vertrekt u voor uw 5-daagse vliegreis Keizerlijk Wenen. Per KLM vertrekt u vanaf Amsterdam naar Wenen.

Na de landing op de luchthaven van Wenen staat een touringcar klaar om u naar uw hotel te brengen. U verblijft vier nachten in hotel Park Royal Palace.

De middag heeft u ter vrije besteding. Vanavond wordt een 3-gangen diner in het restaurant van het hotel geserveerd.

Zondag

Na het uitgebreide ontbijtbuffet is het tijd voor een eerste kennismaking met Wenen. Een stadsrondrit onder leiding van een Nederlandssprekende gids is dé manier om deze prachtige stad te leren kennen.

De stadsrondrit voert langs o.a. het Hundertwasserhaus, de Ringstrasse, het Rathaus en Slot Belvedere.

Deze eerste kennismaking met Wenen eindigt bij de Augustinerkeller of de Rathauskeller. In één van deze mooie restaurants in hartje Wenen wordt de lunch geserveerd. Na de lunch heeft u tijd ter vrije besteding in Wenen. De Hofburg en de bekende winkelstraat Kärtner Strasse liggen in de directe omgeving van de restaurants.

Vanavond, omstreeks 18.30 uur, nodigen wij u uit voor de kerstavonddienst in de Michaelerkirche. Deze sfeervolle kerk bevindt zich in het luxe gedeelte van Wenen precies tegenover de beroemde Hofburg. Deze dienst is exclusief voor Oad gasten en wordt geleid door een Nederlandse pastoor. De dienst wordt muzikaal omlijst door 2 zangers.

Na de dienst keert u terug naar het hotel voor een 4-gangen kerstdiner in de prachtige balzaal van Parkhotel Schönbrunn.

Maandag 1e kerstdag

Deze kerstochtend is ter vrije besteding en u heeft de mogelijkheid om tot 12.30 uur te ontbijten. Om 13.30 uur vertrekt u wederom naar het centrum van Wenen. Ditmaal voor een stadswandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids.

Tijdens de stadswandeling komt u o.a. langs de Stephansdom, de Pestzuil en de Hofburg (de lunch is vandaag niet inbegrepen).

Bij terugkomst in het hotel, omstreeks 16.00 uur, staat er een heerlijk kopje koffie/thee met kerststol voor u klaar. Vervolgens heeft u tijd om u klaar te maken voor het grootse galadiner (avondkleding gewenst).

Vanavond waant u zich in het leven van Keizer Frans Jozef en Keizerin Sissi in het beroemde Palais Ferstel. Dit Venetiaans aandoende pronkstuk van de Weense Ringstrasse architectuur werd in 1856 door Heinrich von Ferstel gebouwd. Laat u betoveren door de fantastische balzaal (exclusief voor Oad gasten), het voortreffelijke 4-gangen diner en de prachtige live muziek.

Dinsdag 2e kerstdag

Uw dag begint wederom met een heerlijk ontbijt en vervolgens vertrekt u naar het beroemde Paleis Schönbrunn. Dit paleis is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen. En daarom mag dit voormalige zomerpaleis van keizer Franz Josef en keizerin Sissi natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis naar Wenen. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids bezoekt u het paleis en ziet u de vele ruimtes zoals de koninklijke appartementen en de studeerkamer van de keizer.

De lunch is vandaag niet inbegrepen, maar de gezellige kerstmarkt voor het paleis nodigt zeker uit tot het nuttigen van een kleine snack na afloop van uw bezoek aan het paleis.

Na afloop van dit bezoekt vertrekt u naar het centrum van Wenen en gaat u genieten van een kerstconcert in de beroemde Börsensäle. De Weense Börsensäle is een monumentaal gebouw aan de prominente Ringstrasse.

Luister naar de muziek van Mozart en Strauss in dit fantastische decor. Het Wiener Residenzorchester speelt de beroemdste werken van Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Strauss, begeleid door hoog aangeschreven musici, zangers en balletdansers. Het orkest bestaat uit zeer getalenteerde virtuozen die aan 's werelds beste conservatoria zijn opgeleid.

Na dit prachtige concert keert u terug naar uw hotel. Vanavond wordt u een 3-gangen diner in het restaurant van het hotel aangeboden.

Woensdag

Vandaag neemt u afscheid van Wenen. Maar voordat u naar de luchthaven vertrekt brengt u nog eerst een bezoek aan de wereldberoemde Musikverein.

Achter de Ringstrasse ligt de Wiener Musikverein. In 1863 schonk Frans Jozef de grond voor de bouw van een nieuw concertgebouw. Dit is hét concertgebouw van Wenen, waarin zich de beroemde Grote (Gouden) Zaal bevindt. Deze zaal geldt als een van de mooiste en akoestisch een van de beste zalen van de wereld.

Een wereldwijd bekende traditie is het jaarlijks op Nieuwjaarsdag terugkerende Neujahrskonzert der Wiener Philharmoniker, dat in deze zaal wordt opgevoerd.

Aansluitend wordt u per touringcar naar de luchthaven van Wenen gebracht waar u incheckt voor de terugvlucht.

Per KLM vliegt u terug naar Amsterdam en met de landing komt er een einde aan uw schitterende reis naar Wenen.

Extra Info

Voor de galakerstdiners adviseren wij u een net kostuum of smoking te dragen. Voor de dames adviseren wij feestelijke kleding. Gelieve geen vrijetijdskleding te dragen.

Voor de vliegreis hebben wij uw volledige 1e voornaam en achternaam nodig zoals deze in uw paspoort vermeld staan. Bent u getrouwd? Dan dient u alleen de meisjesnaam op te geven en niet uw getrouwde naam.

Inclusief

• vliegreis Amsterdam - Wenen per KLM, op basis van stoelen in de economy class
• luchthavenbelasting, brandstof- en veiligheidstoeslagen
• kosten voor het meenemen van 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage
• transfer per touringcar vanaf de luchthaven naar uw hotel v.v.
• VOLPENSION (ontbijt, lunch of kerstsnack en diner) vanaf diner 1e dag t/m diner laatste dag
• genoemde excursies

Exclusief

• Op dag 3 zal er een snack i.p.v. lunch worden geserveerd
• Lunch op dag 4
• Evt. optionele excursies
• Annuleringsverzekering
• Reisverzekering