arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandKerstcruise over de Rijn
Reisnummer: OSCV01
va. 799,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 20 december 2022
today20 december 2022
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Kerstcruise over de Rijn
Duitsland
 O.a. Straatsburg, Rüdesheim en Keulen
 MS Crucevita, luxe 5* schip
 Uitstekende verzorging en service aan boord

Kerstcruise over de Rijn

Tijdens deze feestelijke kerstcruise kunt u de feestdagen op een heel speciale en stijlvolle wijze doorbrengen en genieten van prachtige steden en landschappen aan de Rijn. We bezoeken o.a. Koblenz waar de rivieren de Rijn en de Moezel samenkomen, het Franse Straatsburg en het gezellige wijnstadje Rüdesheim.
Aan boord van het luxe 5-sterrenschip Crucevita geniet u van feestelijke kerstdagen met een excellente verzorging, een onvergetelijke ervaring!

Hoogtepunten

Sfeervol Straatsburg in de Elzas
Middeleeuws Rüdesheim
Kerst vieren vanaf het water
Wereldberoemde Deutsches Eck in Koblenz
Prachtige steden Bonn en Keulen

Dagprogramma

location_onInschepen
Vanuit Nederland wordt u naar Düsseldorf gebracht waar u na 16.00 uur kunt inschepen. Aan boord krijgt u een welkomstcocktail aangeboden en aansluitend volgt het Kapiteinsdiner.

location_onKoblenz
Geniet in alle rust van het uitgebreide ontbijtbuffet terwijl het schip naar Koblenz vaart. Het Deutsches Eck waar de Rijn en de Moezel samenkomen maakt deze stad een trekpleister van toeristen uit de hele wereld. De oude vestingmuren, burchttorens en patriërshuizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden. Deze meer dan 2000 jaar oude stad heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter.

location_onMannheim & Heidelberg
Na de lunch is het schip inmiddels aangelegd in Mannheim. Deze stad ligt aan de samenvloeiing van de Rijn en de Neckar. U heeft vandaag de mogelijkheid om een excursie naar Heidelberg te maken (inclusief indien u het excursiepakket boekt). Het romantische Heidelberg ligt aan de Neckar en heeft een mooi historische centrum. Tijdens het diner aan boord koerst het schip verder naar Straatsburg.

location_onStraatsburg
Rond 09.00 uur legt het schip aan in Straatsburg waar u de hele dag de tijd heeft om deze prachtige Franse stad in de Elzas te ontdekken. Het gezellige oude stadscentrum, la Petit France, met vakwerkhuizen en overal bruggetjes geven de stad een uiterst sfeervol karakter. U heeft de mogelijkheid om een stadstour te maken (inclusief indien u het excursiepakket bijboekt).

location_onSpeyer & Mainz
Voor het ontbijt komt u aan in Speyer, een mooie historische stad waar veel oude kerken en kathedralen goed bewaard zijn gebleven. U kunt vanmorgen op eigen gelegenheid de stad verkennen of u heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een georganiseerde wandeltour (optioneel, ter plaatse te boeken en betalen). Rond 12.30 uur vertrekt het schip uit Speyer om naar Mainz te varen waar u aan het begin van de avond aankomt en een gezellige Kerstavond tegemoet gaat met een heerlijk diner en live muziek in de bar.

location_onRüdesheim
Op deze Eerste Kerstdag vaart u van Mainz naar Rüdesheim. Dit prachtige wijnstadje staat bekend om de gezellige Drosselgasse met veel wijnlokalen, cafés en winkeltjes. Het middeleeuwse centrum is goed bewaard gebleven en heeft eeuwenoude vakwerkhuizen. In de middag vaart u verder naar Bonn waar u tijdens het diner aankomt.

location_onBonn & Keulen
Deze voormalige West-Duitse hoofdstad heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het marktplein met het Rathaus in rococostijl en de Munster van Bonn, één van de oudste kerken van Duitsland met de opvallende vijf spitse torens. In de middag vaart u verder naar een andere bijzonder stad, Keulen. Zodra u het centrum inloop ziet u de machtige Dom van Keulen. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt kunt u deelnemen aan de georganiseerde stadstour door deze mooie stad.

location_onTerugreis
De laatste ochtend van uw riviercruise eindigt in Düsseldorf waar u na het ontbijt uitscheept. Wij hopen dat u met fantastische herinneringen huiswaarts keert.

Accommodatie(s)

MS Crucevita *****

Het exclusieve schip MS Crucevita is het neusje van de zalm. Dit schip staat bekend als het meest elegante rivierschip van West-Europa. Geniet tijdens uw reis van de luxe ambiance, de gezellige lounge met openhaard, het sfeervolle restaurant en het ...

Lees meer
MS Crucevita *****
sluiten
MS Crucevita ***** - vooraanzicht
MS Crucevita ***** - 2-persoonskamer
MS Crucevita ***** - 2-persoonskamer Frans balkon
MS Crucevita ***** - badkamer
MS Crucevita ***** - lobby
MS Crucevita ***** - lobby
MS Crucevita ***** - bar
MS Crucevita ***** - restaurant
MS Crucevita ***** - bibliotheek
MS Crucevita ***** - zonnedek
MS Crucevita ***** - zonnedek
MS Crucevita ***** - zonnedek
MS Crucevita ***** - deckplan

Algemeen

Het exclusieve schip MS Crucevita is het neusje van de zalm. Dit schip staat bekend als het meest elegante rivierschip van West-Europa. Geniet tijdens uw reis van de luxe ambiance, de gezellige lounge met openhaard, het sfeervolle restaurant en het prachtige zonnedek waar u de prachtige landschappen op de route aan u voorbij ziet gaan.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-lobby met openhaard
-panorama bar
-bibliotheek met koffiehoek
-zonnedek
-fitness ruimte
-sauna
-wifi (tegen betaling)
-lift
-traplift naar zonnedek

Hutten

De ruime hutten (12.3m2) op dit elegante 5-sterren schip liggen op het Promenadedek en Hoofddek (Main deck). De stijlvol ingerichte hutten zijn voorzien van twee aparte bedden, die overdag zijn opgeborgen, u kunt dan heerlijk ontspannen op de twee comfortabele fauteuils. Elke hut is verder voorzien van individueel regelbare airconditioning/verwarming, tv, telefoon, kluisje, föhn en een luxe badkamer met douche, wastafel en toilet. Het Promenadedek en het Hoofddek zijn met een lift bereikbaar. Het zonnedek is toegankelijk vanaf het Promenadedek via een stoeltjeslift.

Dekken schip

Promenadedek
Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken deze hutten over een Frans balkon.

Hoofddek
Op het Hoofddek beschikken de hutten over panoramavensters.

Extra informatie

• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje
en aansluitend een welkom-kapiteinsdiner.
• Uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee.
• Koffie/thee service op gezette tijden
• Afhankelijk van het dagprogramma in de
middag koffie en thee met iets lekkers of in de
avond een warme snack.
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor
een afscheids-kapiteinscocktail en aansluitend
het kapiteinsdiner.

Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er in de bus en op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig.
Onze gastheer/gastvrouw is enthousiast, ervaren gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Hij/zij spreekt de taal en zal er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.


Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. Het excursiepakket dient bij boeking opgegeven en betaald te worden en bij voldoende deelname is dit o.l.v. een Nederlandssprekende gids. Naast het excursiepakket kunt u ook excursies aan boord boeken en betalen. Deze excursies worden uitgevoerd o.l.v. een Engelssprekende gids. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

De valuta aan boord is de EURO, er is geen pinautomaat of wisselautomaat aan boord van het schip.

Extra's

Bij te boeken Excursiepakket

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken.
Tijdens het boeken van deze riviercruise kunt u een excursiepakket met 3 prachtige excursies voor slechts € 145,- p.p. bijboeken.

Excursie Wandeltour Keulen
Met een geschiedenis van bijna 2000 jaar is Keulen (Köln) een van de grootste en oudste metropolen van Duitsland. U zult vol ontzag zijn door de majestueuze kathedraal, de Dom van Keulen, een van de grootste in Europa en de belangrijkste bezienswaardigheid va...n Keulen. De fysieke uitstraling van het moderne Keulen logenstraft zijn oude erfgoed. Geallieerde bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoestten zo'n 90 procent van de stad; daarom is veel van wat u ziet herbouwd in de jaren 1950 en 1960. Onder leiding van een deskundige gids hoort en ziet u al wandelend over de geschiedenis van deze prachtige stad en de bezienswaardigheden.

Excursie Stadstour Heidelberg en bezoek Slot Heidelberg (incl. entree)
Vanaf het schip vertrekt u voor deze 4 uur durende excursie per bus van Mannheim naar Heidelberg.
De prachtige barokstad aan de zuidelijke oever van de rivier de Neckar is alleen toegankelijk voor voetgangers. De stad heeft een heel mooi oud centrum en prachtige kerken.
Aansluitend brengt u een bezoek aan Slot Heidelberg.
Het Slot is een aangename combinatie van ruïnes, gerestaureerde kamers, een enorm wijnvat, uitkijkterrassen, een uitstekend apotheekmuseum en zelfs een trouwkapel.

Excursie Bus- en wandeltour Straatsburg
Straatsburg wordt beschouwd als de dochter van de Rijn. Het staat bekend om zijn geschiedenis, kathedralen, architectuur en gastronomie. Tijdens deze wandeling ontdekt u interessante historische bezienswaardigheden. Petite France is een gebied op het Grand Île, het Venetië van het noorden genoemd vanwege de smalle straatjes en grachten. U waant zich in de middeleeuwen.
Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het gebouw van de Kamer van Koophandel aan het grote plein Place Gutenberg en de Kathedraal.
Tot 1874 was de Cathédrale Notre Dame de hoogste kerk ter wereld; vandaag is het de zesde en domineert de toren de skyline van Straatsburg.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie
Duitsland_Oad bus

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

U dient op eigen gelegenheid naar Arnhem, Europaweg 25 (Postillion) vv. te komen of u boekt voor onze Oad Taxi Service Direct die u vanaf uw huisadres naar de Europaweg 25, Arnhem brengt.

Met de Oad Taxi Service Direct is elke voordeur een opstapplaats. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres naar het opstappunt gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning, is het mogelijk dat uw rit gecombineerd wordt (beperkt tot 3 adressen en maximale extra reistijd van 1,5 uur). De taxi service voor riviercruises naar Arnhem is te boeken voor €145,00 per persoon per retour.

Voordelen:
• U wordt thuis opgehaald en gebracht.
• Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).
• U kunt meerdere adressen opgeven bij boeking.
• U hoeft anderen niet te vragen u weg te brengen of op te halen.

Lees meer

GELDERLAND

Arnhem, parkeerplaats Europaweg, Postillon Hotel
Arnhem, parkeerplaats Europaweg, Postillon Hotel

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus naar schip en v.v.
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checktafelwater tijdens maaltijden
checkonbeperkte koffie- en theeservice
checkhigh tea of avond snack (afhankelijk van het dagprogramma koffie/thee met cake)
checkkapiteinsdiner
checkelke avond live muziek aan boord
checkOad gastvrouw/gastheer
checkInternationale bemanning aan boord

Exclusief

checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkdrankjes tijdens de gehele reis
checkexcursiepakket (excursie Heidelberg, stadstour Keulen en stadstour Straatsburg) € 145,- p.p. bij boeking opgeven en betalen.
checkoptionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Crucevita Hoofddek Voordeel