arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDenemarkenWandelvakantie door Nationaal Park Rebild Bakker - individueel
Reisnummer: OSDKW01
va. 399,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today17 juni 2023
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegenWandelvakantie door Nationaal Park Rebild Bakker - individueel
Denemarken
 De 'premium' Rebild Bakker wandelroute
 Aalborg, het 'Parijs van het Noorden'
 Ravnkilden, de mooiste bron in Rebild

Wandelen door Nationaal Park Rebild Bakker

Wandelen in Denemarken staat gelijk aan ontspannen en opladen tegelijk. De vele heuvels met vergezichten zijn adembenemend en nodigen uit om de natuur in te trekken.
In de regio Noord-Jutland vind je het spectaculaire en indrukwekkende Nationaal Park Rebild Bakker. Dit Nationaal Park is één groot heuvelgebied bedekt met heide. Het ligt nabij het stadje Rebild, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Aalborg.
Tijdens de wandelingen zult u genieten van deze bijzondere omgeving: in de lente bloei...t alles in lichtgroene kleuren, in de nazomer bedekt de diepe paarse heide de heuvels en tijdens de herfst kleurt het landschap in warme bruine en gele tinten.
Lees meer over Wandelvakantie door Nationaal Park Rebild Bakker - individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Skorping
U reist op eigen gelegenheid naar Skorping in het hart van Nationaal Park Rebild Bakker in Noord-Jutland. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 850 km. U verblijft 7 nachten in Danhostel Rebild. Van hieruit kunt u prachtige wandelingen in de omgeving maken. Natuurlijk kunt u ook per eigen auto excursies in de omgeving maken.

location_onDe Rebild Bakker-wandelroute
"Rebild Bakker Ruten" (Deens) werd op 2 juni 2018 ingewijd. Het nieuwe wandelpad in Rebild Nationaal Park en het bos Rold Skov heeft lokale en nationale erkenning gekregen vanwege de natuurpracht.
Het gemarkeerde wandelpad van 10,8 km lang is de eerste wandelroute in Denemarken die het certificaat "kwaliteit" van de Deense wandelvereniging en het certificaat van "Premium wandelpad" van het Deutsches Wanderinstitut heeft ontvangen. De Duitse vereniging heeft Europa's meest erkende en strengste kwaliteitssysteem voor wandelpaden opgesteld en alleen de allerbeste wandelingen krijgen de titel "Premium wandelpad".

Niet te missen tijdens de wandeling:

Ravnkilden:
Velen zijn van menig dat Ravnkilden de mooiste bron is van alle bronnen in Rebild. Vergeet niet om het water van Ravnkilden te proeven, want het is het meest heldere en schone water in Rebild.

Troldeskoven:
Dit bos is net zo mysterieus als zijn naam, direct vertaald: Trollenbos. Troldeskoven is een onderdeel van Rold Skov en staat bekend om de bijzondere bomen die hier groeien. Elk van de bomen heeft meerdere stammen, sommige zelfs 20 tot 23!
Als je door Troldeskoven loopt, let dan op de "Øjetræer" (Oogboom). Bij deze bomen groeien de stammen in de loop van de tijd aan elkaar waardoor er een zogenaamd ‘oog’ ontstond. Vergeet niet om ‘door een oog heen te stappen’ als je er een tegenkomt. Volgens oude vertellingen zou je dan van sommige ziektes genezen.

Sønderkol:
Sønderkol is het hoogste punt van Rebild Bakker - 102 meter boven zeeniveau. De hoogte van deze heuvel geeft je het meest geweldige uitzicht over Rebild Bakker.

afstand wandelroute: 10,8 km, 8 km of 3,6 km

location_onAalborg ontdekken door de ogen van kunstenaars
Aalborg is een oude Vikingstad met een rijke historie. Vikingschepen voerden eeuwen geleden langs de Limfjord de stad binnen, waardoor het door de tijd heen een culturele hotspot is geworden. De levendige haven, iconische architectonische gebouwen en de vele eetgelegenheden met lokale producten op de kaart maken van Aalborg een stad om niet te missen in het noorden van Denemarken.
Wilt u Aalborg op een andere manier beleven? Er zijn twee kunstroutes samengesteld die u meenemen langs de meest opvallende kunstwerken van de stad.

Route A - De Kunst Route
Deze route is 3,5 km lang en begint bij Skulpturparken tegenover museum Kunsten bij Kong Chr. Allé. Op de kruising met Vesterbro staat Birte Marie Løveids Inn in the park (1992). Neem een korte omweg om Bertel Thorvaldsens De tre gratier (1937) te vinden, alsook Gratierne and Amor (1820-1823). Loop vervolgens richting AJ Bundgaard's Cimbrertyren (1937) en sla af naar het oosten richting de waterkant. Stop bij de Universiteit van Aalborg voor Spencer Finchs Thank You, Thank You, Thank You Fog (2018). Het imposante House of Music staat even verderop. De route eindigt bij Skibsbyggerivej 5 (2013) van Jens Haaning op de top van het SKAT's gebouw.


Route B - Street Art Aalborg
Deze route neemt u mee in de wereld van de straatkunst. Het is 7,5 km lang en begint bij Vestre Fjordparken, loopt via Hasseris en museum Kunsten richting het stadscentrum, om uiteindelijk aan de waterkant uit te komen. Op de route komt u meer dan 65 kunstwerken tegen die de stad een kleurrijke invulling geven en van Aalborg een ware outdoor galerie maken. Oude gebouwen wordt nieuw leven ingeblazen en wandelaars kunnen op iedere straathoek een verrassende muurschildering verwachten.

location_onWandelen rondom het Gravlev meer
Dit meer is het resultaat van een natuurherstelproject. Het oorspronkelijke meer had een omvang van 50-60 hectare en bedekte de grond van de bron ‘Lille Blåkilde’ tot aan de bron ‘Ravnkilde’ in Rebild Bakken. Dit meer werd echter in de 19 eeuw drooggelegd en was in 1910 volledig verdwenen.
In de jaren negentig vond er een restauratie van het meer plaats en is ongeveer 27 hectare hersteld. De aanleiding hiervoor was de behoefte om de biologische diversiteit en het open landschap te beschermen en te herstellen. Deze route loopt via Bjergeskoven (het bos van de bergen). Het bos varieert van hoge dennen op de hoge partijen, het jongere hardhoutbos tot het oeroude verwrongen en knoestige beukenbos dat men associeert met de naam Bergenbos waar je al naar gelang van het seizoen bijzondere bloemsoorten kunt tegenkomen.

Niet te missen tijdens de wandeling:

Gravlev Kilde:
Aan de oostkant van Hobrovej (Route 180), ligt een mooie grote beekbron. Het brongebied onder het bassin en de kronkelende stroom is het resultaat van een natuurherstelproject. In en bij de bron leven forellen, ijsvogels en witte kwikstaarten.

Lille Blåkilde:
De bron ligt ten noordwesten van Nørreskov en is alleen te voet bereikbaar. Een goede plek om je wandeling te beginnen is vanaf de parkeerplaats halverwege Rebild Kirkevej. Lille Blåkilde is, met zijn ongeveer 90 liter per seconde, een van de grootste bronnen in het Rold Skov-gebied. De bron bevat een aantal bijzondere waterdieren, maar de meest bekende soort in het voorjaar is de kokerjuffer ‘Apatania muliebris’ die uit de tijd na de IJstijd dateert. Het is te wijten aan de constante watertemperatuur van 7,3 °C dat deze soort nog steeds bestaat.

Afstand wandelroute:
Wandeling rondom het meer is 6,2 km en kan verlengd worden met 3,7 km en 2,7 km, (totale lengte 12,6 km)

location_onTips voor een vrije dag:
Vikingbegraafplaats Lindholm Høje
Lindholm Høje is een prachtig bewaard gebleven Vikingbegraafplaats. Stenen werden door de Vikingen in een cirkelvorm geplaatst om de begraafplaatsen aan te duiden. Kom meer te weten over hoe de Vikingen rondom Aalborg leefden door ook het nabij gelegen museum Lindholm Høje Museum te bezoeken. Hier zijn meerdere tentoonstellingen gewijd aan het Vikingentijdperk, waarbij via opgegraven schatten het verhaal van de bewoners van de Limfjord wordt verteld.

Mariager Saltcenter
Een lokale specialiteit is het zout uit de Mariager Fjord. In het zoutcentrum kunt u het proces van de zoutwinning volgen en ook zelf aan de slag. Stap bijvoorbeeld in een gesimuleerde lift naar de donkere zoutmijn of bezoek de zoutmeesters in de ‘Sydehytten’ om met eigen ogen te zien hoe het zout wordt gewonnen. In het centrum is ’s werelds grootste collectie van 2268 zoutwagen te bekijken. Natuurlijk is er ook een winkel waar u het bijzondere Mariager zout kunt kopen om thuis van te genieten.

location_onDe PANORAMA-route
De mooiste wandelroute van Denemarken

De tocht tussen Hobro en Bramslev Bakker is een van de mooiste wandelingen van Denemarken. De 10 kilometer lange wandelroute begint bij Hobro Marina en duurt ongeveer 3 uur. U wandelt over verschillende paden, graspaden en onverharde wegen. Tijdens de tocht ervaart u een landschap dat varieert van vlakkere gebieden met landbouw- en grazende dieren tot aan heuvelachtig terrein met steile hellingen en uitzichtpunten. In sommige gebieden wandelt u tussen schapen, runderen en paarden die met hun begrazing belangrijk zijn voor het behoud van de natuur. Dit zijn meestal zeer vreedzame dieren die gewend zijn aan wandelaars. Het spreekt vanzelf dat u toch op de dieren moet letten en dat honden altijd aan de lijn worden gehouden. De wandelroute wordt goed aangegeven met borden en paaltjes met witte markeringen die de richting aangeven. Op de terugweg naar Hobro kunt u ook langs de inham van het Mariager Fjord lopen, welke een prachtige route op zich is.

Niet te missen:

Uitzicht Bramslev Bakker
Het uitzicht vanaf de parkeerplaats bij Bramslev Bakker is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Noord-Jutland. De steile hellingen zijn een abrupt onderscheid met het meer vlakke en hoger gelegen landbouwgebied dat het Mariager Fjord omringt.

Rondvaarboot “Svanen”
De wandeltocht loopt op veel plaatsen heel dicht langs het water. In de zomer kunt u een tochtje maken over het prachtige fjord met de rondvaartboot "Svanen".

location_onWandelen rondom het Store Økssø meer
Store Økssø ligt in Rold Skov en is prachtig omgeven door het bos. Met zijn 33 hectare is dit meer het op een na grootste van Rold Skov. Wandel rond het meer en geniet van de natuur en prachtige houten sculpturen, die op verschillende plekken langs het pad zijn geplaatst. Deze wandeling duurt ongeveer een uur.

Niet te missen

Uitkijktoren Lille Økssø
Op ongeveer 10 minuten wandelen vanaf het Store Økssø, bevindt zicht deze uitkijktoren. Vanaf hier kun je de overblijfselen van een veel groter meer zien dat bijna overgroeid is. Wanneer je hier in de ochtend komt heb je kans om reeën te spotten.

Zinkgat Røverstuen
Het zinkgat Røverstuen is een groot rond gat van ongeveer 12 meter diep en 35 meter in diameter. Een zinkgat ontstaat meestal wanneer regen, vermengd met humuszuur door scheuren in de kalksteen sijpelt, waardoor de kalksteen oplost en een holte ontstaat. In Røverstuen zouden vroeger rovers hebben gewoond. Het bos was destijds dichter bebost en lag in de nabijheid van de weg ‘Roldvej’. Het zinkgat vormde hierdoor een geweldige schuilplaats. Roldvej was een landweg waarover reizigers tussen Rold en Skørping trokken. De overvallers werden gewaarschuwd door struikeldraden die waren verbonden met bellen aan de overkant van de weg. Bij het afgaan van de bellen zouden de rovers uit hun schuilplaats tevoorschijn komen en de reizigers beroven.
Zinkgat Hestergraven
Hestergraven is een soortgelijk zinkgat met een eigen mythe. De mythe beweert dat een pasgetrouwd stel rond middernacht door het gebied reed en plotseling met paard en wagen in de diepte verdween. Een andere, wellicht geloofwaardigere, legende vertelt dat Hestegraven werd gebruikt om paarden te verbergen voor de Duitsers tijdens de oorlog in 1864, waardoor het zinkgat sindsdien Hestegraven (Paardenkuil) wordt genoemd.

Afstand wandelroute:
Wandeling rondom het meer is 3,5 km en kan verlengd worden met 5 km (totale lengte 8,5 km)

location_onNaar huis
Aan al het goede komt een eind, zo ook aan deze prachtige wandelvakantie in het adembenemende Nationaal Park Rebild Bakker. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en terug te keren naar huis.

Accommodatie(s)

Danhostel Rebild - Skorping

Ligging
Het sfeervolle Danhostel Rebild ligt aan de rand van het Rebild Nationaal Park en is ondergebracht in een karakteristiek huis met rieten dak. Voor deze wandelvakantie is de hostel uitermate geschikt. U verblijft hier in een prachtige natuur...

Lees meer
Danhostel Rebild - Skorping
sluiten

Algemeen

Ligging
Het sfeervolle Danhostel Rebild ligt aan de rand van het Rebild Nationaal Park en is ondergebracht in een karakteristiek huis met rieten dak. Voor deze wandelvakantie is de hostel uitermate geschikt. U verblijft hier in een prachtige natuurlijke omgeving. Ook de stad Aalborg, het ‘Parijs van het Noorden’ ligt op zo’n 20 minuten rijden.

Faciliteiten
De mooie hostel beschikt over een receptie, een ontbijtruimte, lounge en een café. In de zomer kunt u gebruik maken van de barbecuefaciliteiten. Ook zijn er huurfietsen beschikbaar.

Kamer
De 21 kamers hebben alle uitzicht op de tuin en zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+8foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op dag 2 t/m het ontbijt op de laatste dag
checkroutebeschrijvingen en kaartmateriaal (Engelstalig)

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checkevt. entreegelden
checktoeristenbelasting

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.

Review(s)