arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandCruise langs Hanzesteden & Texel
Reisnummer: OSDM02
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Cruise langs Hanzesteden & Texel
Nederland
 Ervaar Nederlands mooiste Hanzesteden vanaf het water
 Voordelig exursiepakket bij te boeken
 Inclusief ontbijt, lunch en diner aan boord

Cruise langs Hanzesteden & Texel

Met deze nieuwe riviercruise in Nederland ontdekt u de prachtige Hanzesteden die ons land rijk is. Tijdens de cruise leggen we aan in Huizen, Hoorn, Kampen, Deventer, Zutphen, Nijmegen en Gorinchem. Ook varen we naar Waddeneiland Texel voor een bezoek, een bijzondere ervaring. U verblijft op het viersterren-schip MS Dutch Melody, geniet van uw comfortabele hut en de gezelligheid aan boord. De bemanning zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt! Vaart u met ons mee?

Hoogtepunten

-Historische hanzesteden
-O.a. Hoorn, Kampen en Deventer
-Mooiste vestingstad, Gorinchem
-Hollandse gezelligheid aan boord
-Bezoek aan Texel
-Verblijf op het 4-sterren schip MS Dutch Melody

Dagprogramma

location_onVanaf 17:00 uur wordt u verwacht aan boord van het comfortabele 4-sterrenschip MS Dutch Melody aan de Boompjeskade in Rotterdam. De bemanning zorgt voor uw bagage en brengt deze voor u naar uw hut. Na het inchecken heeft u tijd om u op te frissen in uw hut en uw drijvende hotel te verkennen. Uw kapitein en de bemanning heten u voor het diner van harte welkom.

location_onNa een heerlijke nachtrust aan boord, zijn we vanochtend in alle vroegte aangekomen in Huizen. Van hieruit kunt u optioneel een excursie maken naar de Floriade (aan boord boeken en betalen). Vervolgens zetten we koers naar Hoorn, alwaar u een gezellige (avond)stadwandeling kunt ondernemen (inclusief indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt).
Er is geen betere manier om het historische en charmante stadscentrum van Hoorn te ontdekken, dan tijdens een stadswandeling. Een heerlijke avondwandeling onder leiding van een bekwame gids geeft u een goed beeld van de meest bekende en indrukwekkende bezienswaardigheden van de Gouden Eeuw in deze prachtige stad.

location_onDeze ochtend varen we nog voor het ontbijt verder noordwaarts richting het mooie Texel. Geniet van al het moois op onze vaarroute tijdens uw ontbijt. Ga mee op een interessante en veelbewogen tour over het eiland. Uw gids weet alles van de rijke geschiedenis van het eiland en geniet van het fenomenale uitzicht. Hoogtepunten van Texel zijn de vuurtoren, Vlielandboulevard, Hogeberg, de dorpen Den Hoorn, De Koog, Oosterend, De Waal, Den Burg, De Cocksdorp en Oudeschild (inclusief indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt).

location_onVandaag vervolgen we onze weg en varen we al vroeg weg van Texel richting het historische Kampen en het gezellige Deventer. Ook vanochtend kunt u zich weer tegoed doen aan het heerlijke ontbijt, terwijl u ondertussen geniet van het prachtige uitzicht. Al sinds de dertiende eeuw bruist het in Kampen. Vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden vroeger voor bedrijvigheid in de nautische stad aan de oevers van de IJssel. Die levendige sfeer proeft u nog steeds wanneer u deze Middeleeuwse Hanzestad bezoekt onder leiding van een gids (inbegrepen indien u het excursiepakket bij boekt). Na de excursie varen we door richting de volgende Hanzestad, Deventer. Hier zullen we na het diner aanleggen.

location_onNa wederom een overheerlijk ontbijt is het tijd om Deventer te ontdekken. Deventer is een eeuwenoude Hanzestad, gelegen aan de rivier de IJssel, met een prachtige historie en dat ziet u werkelijk overal in de stad! Schitterende monumenten, mooie pleinen, oude musea maar ook volop gezelligheid voor wie lekker wil winkelen of genieten van een gezellig café of restaurant. Uw gids zal u gedurende een leuke stadswandeling een goed beeld laten zien van deze interessante Hanzestad (inbegrepen indien u het excursiepakket bij boekt). Tijdens de lunch zetten we onze tocht voort richting Zutphen, ook wel de Torenstad genoemd. Zutphen, ontstaan in de Romeinse tijd als een Frankische nederzetting, is al zo’n 1700 jaar bewoond. Daarmee is het één van de oudste steden in Nederland en dat merkt u dan ook aan de vele historische en culturele hoogtepunten. Met ruim 450 rijksmonumenten is Zutphen beslist een stad met een unieke status in Nederland. Verken Zutphen tijdens een gezellige wandeling samen met uw gids (inbegrepen indien u het excursiepakket bij boekt).

location_onMorgenstond heeft goud in de mond: In alle vroegte vertrekken we vanuit Zutphen naar Nijmegen. Hier zullen we in de loop van de middag arriveren. Nijmegen is de oudste stad van Nederland en onlosmakelijk verbonden met de Romeinen. Van een ‘gewone’ heuvel aan een rivier maakten zij een bruisende nederzetting. Onder leiding van een ervaren gids ontdekken we deze historische vestingstad tijdens een mooie wandeling (inbegrepen indien u het excursiepakket bij boekt).

location_onTijdens het ontbijt laten we vanochtend Nijmegen achter ons met Gorinchem als de volgende bestemming. Gorinchem was een belangrijke vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie, daarnaast de grootste die nog helemaal intact is. De vestingwallen lopen helemaal rond en geven prachtige uitzichten over de rivieren; uniek in Nederland! Ook hier kunt u mee met een leuke stadswandeling onder de bezielende leiding van een ervaren gids (inbegrepen indien u het excursiepakket bij boekt). Ter afsluiting van uw cruise wordt u ’s avonds verwelkomd op het feestelijke Captains-dinner.

location_onAlweer de laatste dag van uw cruise. Om 9:00 uur arriveert het schip in Rotterdam en nemen we afscheid van u. We wensen u een goede reis naar huis en hopen u op een volgende cruise weer te verwelkomen.Onder voor behoud
Om nautische redenen kan het voorkomen dat (zonder opgave vooraf) er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaarprogramma zijn, dit geeft geen recht op enige tegemoetkoming.


Excursiepakket Hanzesteden & Texel onder leiding van gids bestaande uit:
- Avond stadswandeling Hoorn
Stadswandeling Kampen
Stadswandeling Zutphen
Stadswandeling Gorinchem
Excursie Texel
Stadswandeling Deventer
Stadswandeling Nijmegen

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname. Afhankelijk van de excursie kan er ook een maximum aantal deelnemers gelden.
Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht
• Tenzij anders gemeld is winkelen geen onderdeel van het excursieprogramma
• Aan boord kunt u ook excursies boeken en betalen maar meestal tegen hogere prijzen

Accommodatie(s)

MS Dutch Melody****

De MS Dutch Melody is een uitermate charmant schip dat jaarlijks vele passagiers een onvergetelijke vakantie bezorgt. Het schip combineert comfort en gezelligheid op een unieke wijze. Of u nu plaats neemt aan de uitnodigende bar, in de lounge of h...

Lees meer
MS Dutch Melody****
sluiten
MS Dutch Melody****_exterieur
MS Dutch Melody****_exterieur
MS Dutch Melody****_receptie
MS Dutch Melody****_ lobby
MS Dutch Melody****_bar
MS Dutch Melody**** restaurant
MS Dutch Melody**** - restaurant
MS Dutch Melody****_lounge
MS Dutch Melody****-2 persoonshut Prelude dek
MS Dutch Melody****-2 persoonshut Sonata of Cantata dek
MS Dutch Melody****_ voorbeeld 2-persoonshut Serenade
MS Dutch Melody****_dekkenplan

Algemeen

De MS Dutch Melody is een uitermate charmant schip dat jaarlijks vele passagiers een onvergetelijke vakantie bezorgt. Het schip combineert comfort en gezelligheid op een unieke wijze. Of u nu plaats neemt aan de uitnodigende bar, in de lounge of het restaurant, u zult zich al snel thuis voelen aan boord van dit schip.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• gratis wifi in de openbare ruimtes
• zonnedek (niet per lift bereikbaar)
• lift (alleen naar Serenadedek en Sonatadek , NIET naar Prelude dek, Cantatadek en zonnedek)

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten van ca. 14m2 en verzorgd ingericht. Uw hut beschikt over een tv, telefoon, kluisje, föhn en airco/verwarming (niet individueel te reguleren).Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Bovendek (Serenadedek)
Het Serenadedek wordt is het hoogste dek op het schip. U vindt hier tweepersoonshutten van ca. 12,5m2 met frans balkon. In totaal zijn er 15 tweepersoonshutten op het Serenadedek. Het restaurant is ook gevestigd op het Serenadedek.

Hoofddek (Sonata & Cantata dek)
Het middelste dek van het schip met aan de voorkant het Cantata dek met 17 tweepersoonshutten van ca. 13,9m2 met panoramavensters die niet geopend kunnen worden. Hier bevindt zich ook de sauna en fitness ruimte en dit gedeelte is niet per lift bereikbaar.
Het achterdek is het Sonata dek met 24 tweepersoonhutten met panoramavensters die niet geopend kunnen worden.

Benedendek (Preludedek)
Het Preludedek is het laagste dek, of wel benedendek met 14 tweepersoonshutten van ca. 13,9m2 met kleine ramen boven zithoogte die niet geopend kunnen worden. Deze hutten worden ook aangeboden voor alleengebruik. Dit dek is niet per lift bereikbaar!

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit elegante schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid.
Daarnaast zijn er nog een aantal extra's;
• 1x per dag koffie of thee met cake of biscuits
• middernacht snack
• muzikant aan boord
• captains dinner (meestal de laatste avond aan boord).Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator of rolstoel, dan kunt u deze meenemen. Om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, mag u deze niet aan boord mag gebruiken. U kunt uw rolstoel of rollator bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt op afvaarten met het MS Dutch Melody dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u gebruik maakt van een rollator of rolstoel (rolstoel/rollator op aanvraag).

Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig.
Onze gastheer/gastvrouw is enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Hij/zij spreekt de taal en zal er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Excursies
Tijdens de cruise zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij georganiseerd worden. U heeft de mogelijkheid deze van tevoren bij te boeken en te betalen. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+5foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkcruise volgens programma
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
check1x per dag koffie/thee met cake of biscuits
check middernacht snack
check kapiteinsdiner
check muzikant aan boord

Exclusief

checkvervoer naar en van locatie schip
checkentreegelden
checkuitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
checkverzekeringen
checkfooien
checkoverige niet genoemde zaken

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Benedendek (Prelude)


checkOnder voor behoud
Om nautische redenen kan het voorkomen dat (zonder opgave vooraf) er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaarprogramma zijn, dit geeft geen recht op enige tegemoetkoming.


Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen