arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeFrankrijkWandelvakantie in het Hart van de Lorraine - Individueel
Reisnummer: OSFRW01
va. 869,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Wandelvakantie in het Hart van de Lorraine - Individueel
Frankrijk
 Nationaal park de Lorraine
 Sporen van de WO1; 'La Grande Guerre'
 Wandelen door authentiek lieflijk Frans landschap

9 daagse Wandelvakantie in het Hart van de Lorraine

In Noord-Oost Frankrijk ligt de Meuse. Vriendelijk en ongerept. Kenmerkend zijn de écht Franse sfeer, met kleine Franse dorpjes, steden met grandeur en de prachtige natuur. De uitgestrekte bossen, vriendelijke heuvels en groene weidse valleien. De historie, cultuur en natuur zorgen ervoor dat er veel te ontdekken valt. De uitgestrekte bossen zijn een waar eldorado. Onderweg kom je restanten tegen uit de Eerste Wereld Oorlog, een oud hospitaal, bunkers, loopgraven.
Tijdens deze reis wandelt u v...an de ene accommodatie naar de andere. Uw bagage wordt voor u naar de volgende accommodatie vervoerd.Lees meer over Wandelvakantie in het Hart van de Lorraine - Individueel

Dagprogramma

location_onAankomst in Ailly sur Meuse
U wordt ontvangen bij L’Orchidée Sauvage waar u alle informatie krijgt die u nodig heeft voor deze 9 daagse reis. In deze ruime en gezellige voormalige boerderij kunt u, na de reis, heerlijk ontspannen! Uw kamer is gereed en het diner wordt rond 19.00 uur geserveerd in de eetkamer of op de veranda. Op een paar honderd meter stroomt de Maas, met prachtige oevers en veel vogels.

location_onL’Orchidée Sauvage – Le Ciel Bleu
Na het ontbijt en voorzien van een lunchpakket gaat de route van L’Orchidée Sauvage naar Le Ciel Bleu. Deze etappe voert door bosgebieden, het stadje St. Mihiel, en weidse valleien. In St. Mihiel komt u langs de kerk Saint Etienne. Een bezoek is zeer de moeite waard omdat het prachtige beeldhouwwerk ''de kruisafname van Jezus'' van de Rénaissance-beeldhouwer Ligier-Richer hier te zien is. Hierom wordt Saint- Mihiel ook wel het “Florence” van het Noorden genoemd.
Wat verder op de route steekt u het TGV-spoor over. U wordt welkom geheten in Le Ciel Bleu. Deze Chambres d’Hôtes, in een voormalige Lorraine Boerderij, heeft een gezellige, ongedwongen sfeer. Rond 19.00 uur is er een gezamenlijk diner in de grange of op het terras.

Afstand: ca. 18 km
Hoogte verschillen: ca. 351 m.
Zwaarte *+

location_onLe Ciel Bleu
Vanuit het huis kunt u verschillende wandelingen maken, waarbij er rekening gehouden kan worden met conditie en voorkeuren. Bijvoorbeeld de uitgezette route langs de middeleeuwse Abdij en door de “Vallon de L’Etange” waar La Fontaine Gerardin ontspringt. Deze stroomt in de Ruissau des Aviaux. In dit stroompje vind je forel en lamprij en er vliegen bijzondere libellen rond . In de 18e eeuw waren er meerdere meertjes nabij de bron en de abdij, die werden gebruikt om papiermakerijen te laten functioneren.
U kunt natuurlijk ook genieten van de rust in het dorpje, of lekker een boek lezen in de serre of de tuin. De lunch kunt u meenemen of ter plekke nuttigen. Na de wandeling even de voeten in het heldere water van de beek en u voelt zich weer verfrist.

Afstand: ca 10 km
Hoogte verschillen: 108 m
Zwaarte *+

location_onLe Ciel Bleu
Ook vandaag heeft u de gelegenheid om een wandeling in de omgeving te maken. Een aanrader is de route die naar Hattonchâtel gaat. Hattonchâtel is een middeleeuws dorpje met een kasteel. De wandeling ernaartoe voert door een prachtige vallei en de omringende bossen. Rondom het dorpje loopt een pad* langs de oude dorpswallen.

Afstand: ca 15 km (*5 km)
Hoogte verschillen: 100 m
Zwaarte *+

location_onLe Ciel Bleu - Villa Sequoia
U start vandaag in de bossen direct achter Le Ciel Bleu en loopt door een weidse vallei naar Senonville. Hier staat de Romaanse, gefortificeerde kerk “Église Saint-Pierre-ès-Liens”. Onderweg komt u bij het kanaal de L’Est. Dit is de vaarroute van de rivier de Maas. Deze is aangelegd omdat de Maas hier te ondiep en sterk meandert om bevaren te kunnen worden. U komt St. Mihiel langs de Maas (Canal de l’Est) binnenlopen. U wordt verwelkomt in het statige Art Nouveaupand van Villa Sequoia. De kamers zijn geheel in Art Nouveau-stijl ingericht. U waant zich terug in de tijd.
Dineren kunt u in St. Mihiel bij een van de vele restaurants.

Afstand: ca 22 km
Hoogte verschillen: 334 m
Zwaarte *+

location_onVilla Sequoia.
St. Mihiel is een prachtig oud stadje waar van alles te zien is. In vroegere tijden huisde de rechtspraak in deze stad. Dit is terug te zien aan de grote abdij waar ook de rechtbank gehuisvest was. De stadswandeling (met duidelijke borden) leidt langs alle historische gebouwen en geeft een beeld van hoe het ooit was. De Maas stroomt er doorheen en de bakker op de hoek heeft erg lekkere koffie en taartjes...maar ook een bezoek aan een van de musea in de oude Benedictijner Bibliotheek is de moeite waard.

location_onVilla Sequoia – L’Orchidée Sauvage
U verlaat St. Mihiel via Pont Patton; de brug is genoemd naar Generaal George Patton, die in zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog St. Mihiel bevrijd heeft. U loopt langs een zijarm van de Maas en vlak voor Menonville staan er kunstwerken langs het water, bij een oude sluis. Onderweg kruist u diverse keren een voormalig spoor uit de eerste wereldoorlog.

location_onL’Orchidée Sauvage
U kunt in de omgeving prachtige (korte of langere) wandelingen maken. Bijvoorbeeld door de uiterwaarden van de Maas en zo genieten van de weidsheid van het landschap, of in de bossen van het Bois Brulée (historisch interessant). Ook kunt u een uitstapje maken naar het stadje Commercy; wandelen heen (17 km) en terug met buslijn 14.

location_onNa het ontbijt eindigt uw vakantie in het Hart van de Lorraine en reist u huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in uitstekende Chambres d’Hôtes. De accommodaties kunnen afwijken van de getoonde accommodaties. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardige accommodatie waar wij mee samenwerkren.
De volgorde en het aantal dagen per locatie kan per reis verschillen, afhankelijk van de beschikbaarheid.

L'Orchidée Sauvage - Ailly-sur-Meuse

In het hart van het groene heuvellandschap van de Meuse, gelegen aan de rustieke rivier de Maas, vind je L’Orchidée Sauvage. Deze voormalige boerderij uit 1922 is omgebouwd tot een Chambres d’hôtes met 5 sfeervolle kamers met eigen sanitair. Het kle...

Lees meer
Le Ciel Bleu - Deuxnouds aux Bois

Midden tussen de heuvels en bossen ligt een klein Frans dorpje. Daar vind je, in een voormalige Fermette uit 1850, een authentieke Chambres d’hôtes met 5 grote gastenkamers elk met eigen sanitair. De gezellige tuin, de zonnige serre en de lichte gra...

Lees meer
Villa Sequoia - St. Mihiel

Midden in het stadje Saint Mihiel bevindt zich deze prachtige Chambres d’hôtes. In het statige Art Nouveau-pand uit 1900 zijn 2 gastenkamers elk met eigen sanitair. Er is een ruime eetkeuken, zitkamer, grote tuin/park en een zonneterras voor de gast...

Lees meer
sluiten
L'Orchidée Sauvage - Ailly-sur-Meuse
sluiten

Algemeen

In het hart van het groene heuvellandschap van de Meuse, gelegen aan de rustieke rivier de Maas, vind je L’Orchidée Sauvage. Deze voormalige boerderij uit 1922 is omgebouwd tot een Chambres d’hôtes met 5 sfeervolle kamers met eigen sanitair. Het kleinschalige karakter en de huiselijke gezelligheid maken L’Orchidée Sauvage de plek in de Meuse waar je kunt ontspannen en genieten van het weidse heuvellandschap.

Le Ciel Bleu - Deuxnouds aux Bois
sluiten

Algemeen

Midden tussen de heuvels en bossen ligt een klein Frans dorpje. Daar vind je, in een voormalige Fermette uit 1850, een authentieke Chambres d’hôtes met 5 grote gastenkamers elk met eigen sanitair. De gezellige tuin, de zonnige serre en de lichte grange bieden het hele jaar een sfeervol onderkomen.

Villa Sequoia - St. Mihiel
sluiten

Algemeen

Midden in het stadje Saint Mihiel bevindt zich deze prachtige Chambres d’hôtes. In het statige Art Nouveau-pand uit 1900 zijn 2 gastenkamers elk met eigen sanitair. Er is een ruime eetkeuken, zitkamer, grote tuin/park en een zonneterras voor de gasten.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+28foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check8 overnachtingen in 3 verschillende Chambres d’Hôtes (Locatie A: 1 nacht / locatie B: 3 nachten / locatie C 2 nachten / Locatie A: 2 nachten) De volgorde/indeling van de locaties/dagen kunnen wijzigen ivm beschikbaarheid.
checkontbijt en lunchpakket vanaf dag 2 t/m ontbijt op dag 9
check6x een 4-gangendiner
checktijdens deze reis wandelt u van de ene accommodatie naar de andere
checkuw bagage wordt voor u naar de volgende accommodatie vervoerd
checktoeristenbelasting
checkeen uitvoerige routebeschrijvingen en overzichtskaarten (Nederlandstalig)

Exclusief

check2 x diner zelf te verzorgen (dag 5 en 6)
checkuitgaven van persoonlijke aard

Extra Info

U reist op eigen gelegenheid naar de Meuse (op ongeveer 470 km van Utrecht). De auto kunt u laten staan bij de eerste Chambres d’hôtes waar uw vakantie start. Hier komt u ook weer terug.

Deuxnouds aux Bois:
Is gelegen midden tussen de bossen en weides, een beetje verstopt in een kommetje. U vindt er een schattig klein dorpspleintje met de kerk. Het beekje kabbelt al eeuwen door het dorpje en zorgde vroeger voor de watervoorziening van het dorp. Vlakbij ligt de oude Abdij uit de 12e eeuw, die de moeite van het bezoeken zeker waard is.

Ailly sur Meuse:
Ligt direct aan de rivier de Maas en heeft een prachtig weids uitzicht over de Maasvallei en de omringende heuvels. Even buiten Ailly loopt u zo langs de meanderende Maas waar u allerlei prachtige vogels kunt horen en zien. Als u de heuvel in Ailly op loopt heeft u een prachtig uitzicht en kunt u genieten van de bloemenpracht van onder andere de wilde Orchidee.
Op nog geen 10 minuten lopen ligt het Fort du Champs des Romains en diverse loopgraven. Een prachtige omgeving om te wandelen en je terug te wanen in de tijd.

Saint Mihiel:
Hier ervaart u de Franse grandeur en historie. Geniet van alle mooie gevels en panden. Natuurlijk kunt u op een van de terrasjes een drankje nemen of een petit café. Op zaterdagochtend is er in de markthal in Art Nouveau-stijl de wekelijkse markt. Er wordt van alles verkocht van plaatselijk gemaakte kazen en wordt tot bloemen en kleding. De Maas stroomt door het stadje en zomers liggen er plezierboten aangemeerd.

U verblijft gedurende deze 9 daagse reis in 3 verschillende Chambres d’Hôtes.
De routes tussen de Chambres d’Hôtes zijn tussen de 16-20 kilometer. Dit is, inclusief rustpauzes, ongeveer 6 uur lopen. U start na het ontbijt met de route. U krijgt koffie/thee en lunch mee en de bagage wordt naar de volgende locatie gebracht.
De routes zijn duidelijk in het Nederlands beschreven en uiteraard krijgt u een kaart en deelkaartjes mee. GPS tracking is ook mogelijk. De zwaarte van de routes zijn 1-ster: Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; max. 3-4 wandeluren zonder rustpauze per dag. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogte verschillen.

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok