arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeGroot-BrittanniëCultuurreis Kastelen en Tuinen rondom Bournemouth
Reisnummer: OSGB01
va. 1029,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 05 augustus 2022
today05 augustus 2022
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Cultuurreis Kastelen en Tuinen rondom Bournemouth
Groot-Brittannië
 Verblijf in mooi hotel aan zee
 O.l.v Bert en Monique Hafkamp
 Reis per kleine groep: max. 34 personen

Busreis Zuid-Engeland & Isle of Wight

Nieuw bij Oad. Samen met cultuurkenners Bert en Monique Hafkamp is deze culturele reis naar Bournemouth in Zuid-Engeland samengesteld. Wij vinden het een eer u mee te mogen nemen naar deze bestemming met een adellijk tintje. Daarbij schenken wij graag aandacht aan kunst, cultuur, natuur en het dagelijks leven, om op die manier de verschillende aspecten van het land in het voetlicht te zetten.
Bovendien bevatten de excursies een speciaal thema. We bezoeken diverse landhuizen van de adel. Zo on...tdekken we welke keuzes die adel heeft gemaakt om hun erfgoed te onderhouden en er te kunnen blijven wonen. Vanzelfsprekend zullen de verzamelingen in de huizen te bewonderen zijn. Monique zal een introductie geven over de kunst, de architectuur en soms de tuinen bij de verschillende buitenhuizen.
Tijdens de excursies willen we het mooie landschap op onze routes zeker niet vergeten en vinden het ook van belang, dat u de tijd heeft het gebodene te bekijken en ook te kunnen verwerken.

Na de overtocht over het Kanaal bereiken we de badplaats Bournemouth. Vanuit ons heerlijke hotel aan de promenade maken we diverse excursies. We bezoeken het bijzonder Motor Museum bij Beaulieu Abbey en zien de kasteelruïne in Christchurch. We rijden een prachtige route over het schiereiland Purbeck.. Bezoeken de prachtige tuinen bij Kingston Lacy en Compton Acres. Op het bijzondere Isle of Wight bezoeken we het voormalige woonhuis van Queen Victoria: Osborne House. In het bijzondere Breamore House genieten we van bijzondere schilderijen en wandtapijten. Uniek is de kathedraal van Salisbury waar we in aanraking komen met de Magna Carta.
Lees meer over Cultuurreis Kastelen en Tuinen rondom Bournemouth

Waarom uw cultuurvakantie Kastelen en tuinen rondom Bournemouth bij Oad boeken?
Unieke reis naar het prachtige Zuid-Engeland
Onder de deskundige begeleiding van kunstkenner Monique Hafkamp en chauffeur Bert Hafkamp;
Het bijzondere Beaulieu Abbey met de abdijruïne en het National Motor Museum
Cultuur snuiven in het landhuis van Kingston Lacy
De Japanse tuinen in Compton Acres
Het voormalige woonhuis van Queen Victoria; Osborne House
Verblijf sfeervol hotel aan zee
Uitgeb...reid servicelijnenschema; opstappen dicht bij huis
Afscheidsdiner inbegrepen
Lees meer over Cultuurreis Kastelen en Tuinen rondom Bournemouth

Hoogtepunten

The New Forest; voormalige jachtgebied van Normandische Koningen
Beaulieu Abbey
Isle of Purbeck aan de Jurassic Coast
Prachtige tuinen bij Compton Acres
Schilderkunst en de tuinen bij Kingston Lacy
Magna Carta in Salisbury Cathedral
Osborne House; voormalig zomerhuis van Queen Victoria
De bijzondere kunst verzameling van het echtpaar Russel-Cotes
Wandtapijten en schilderijen in Breamore House

Dagprogramma

location_onNaar Bournemouth
Vanuit Moerdijk rijden we naar Noord-Frankrijk waar we aan boord gaan van de ferry voor de overtocht naar Dover. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Bournemouth, waar we voor het diner arriveren. We verblijven hier zeven nachten aan het hotel aan de boulevard.

location_onBeaulieu Abbey, Christchurch
Na het ontbijt rijden we door The New Forest, een uniek natuur gebied en vooral bekend van de wilde pony’s en het voormalige jachtgebied van de Normandische Koningen. We rijden naar Beaulieu waar we onder meer het National Motor Museum, de cisterciënzerabdij Beaulieau Abbey en het 16e eeuwse landhuis van de familie Montagu bezoeken. Rond de middag rijden we naar Christchurch, waar we de van oorsprong Angelsaksische kasteelruïne bekijken. We wandelen door de typische Engelse High Street en zien de Priory Church; één van de langste kerken van Engeland.

location_onIsle of Purbeck, Compton Acres Gardens
Vanuit Bournemouth rijden we naar het schiereiland Isle of Purbeck, waar de zogenaamde Jurassic Coast begint. Nadat we zijn ‘uitgewaaid’ in het plaatsje Swanage rijden we naar de stad Poole, gelegen aan de grootste natuurlijke haven van Engeland. Hier maken we een wandeling door de Old Town met de huizen uit de Jacobean tijd. We Eerst rijden we naar Isle of Purbeck, het begin van de Jurassic Coast. We rijden door naar Compton Acres waar we de prachtige Japanse en Italiaanse tuinen bewonderen.

location_onKingston Lacy, Salisbury
In het landhuis van Kingston Lacy zien een mooie verzameling schilderkunst en de tuinen. Een deel van de tuinen is aangelegd over de Romeinse weg naar Sarum, de oorsprong van Salisbury. Het huidige landhuis van de families Bankes werd ontworpen naar een ontwerp van de beroemde 17e eeuwse architect Inigo Jones. Daarna rijden we naar Salisbury waar de Salisbury Cathedral bezoeken. In deze kathedraal ligt één van de vier originele exemplaren van de Magna Carta; het handvest over de vrijheden en rechtspraak en nog steeds onderdeel van het huidige Engelse wetboek.

location_onIsle of Wight, Osborne House
We rijden naar Lymington waar we aan boord gaan van de ferry die ons naar Yarmouth op het ‘tuinen eiland’ Isle of Wight zal brengen. We maken een tour over het eiland en bezoeken Osborne House, het zomerpaleis van Queen Victoria.

location_onBournemouth
Vrije dag in Bournemouth. Met de liefhebbers bezoeken we het huis van het echtpaar Russel-Cotes. Tijdens hun vele reizen over de gehele wereld, verzamelden ze kunst en gebruiksvoorwerpen. De bijzondere collectie bevat onder meer werken van de 19e eeuwse schilder Dante Gabriel Rossetti en Edwin Landseer. Deze laatste was de favoriete schilder van Queen Victoria. De rest van de dag is ter vrije besteding

location_onBreamore House
Na het ontbijt rijden we naar Breamore House. Dit landhuis is nog steeds in bezit van de nazaten van Edward Hulse, de lijfarts van Willem III. We zien hier de kamers uit de Tudor Periode en een interessante verzameling schilderijen en wandtapijten. Tevens vinden we hier werken van Anthony van Dyck. We sluiten de dag af in het nabijgelegen museum en een bezoek aan het Angelsaksische kerkje.

location_onNaar huis
We vertrekken vroeg richting Dover, waar we aan boord gaan van de ferry voor de overtocht naar Frankrijk. Voor we vanuit Moerdijk huiswaarts keren, genieten we nog van een afscheidsdiner.

Accommodatie(s)

Oceana Resort Suncliff Hotel ***+

U verblijft in één van drie Oceana Resorts. Alle drie de hotels liggen aan de boulevard op loopafstand van het centrum van Bournemouth.

Lees meer
Oceana Resort Suncliff Hotel ***+
sluiten
Bournemouth - Hotel Suncliff *** - aanzicht
Engeland - Bournemouth - Suncliff Hotel - Voorbeeldkamer
Engeland - Bournemouth - Suncliff Hotel - voorbeeldkamer
Bournemouth - Hotel Suncliff *** - zwembad
Engeland - Bournemouth - Suncliff Hotel - restaurant
Engeland - Bournemouth - Suncliff Hotel - Exterieur
Engeland - Bournemouth - Suncliff Hotel - Voorbeeldkamer
Engeland - Bournemouth - Suncliff Hotel - restaurant

Ligging

U verblijft in één van drie Oceana Resorts. Alle drie de hotels liggen aan de boulevard op loopafstand van het centrum van Bournemouth.

Faciliteiten

• receptie
• bar met regelmatig live muziek
• restaurant
• lift
• binnen- en buitenzwembad
• spa

Kamer

De kamers zijn keurig ingericht en voorzien van telefoon, tv, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Er zijn geen 1persoonskamers met zeezicht, er zijn wel 2persoonskamers voor alleengebruik met zeezicht.

Extra informatie

• warm en koud Engelse ontbijtbuffet
• 3-gangen keuzediner inclusief koffie/thee
• u verblijft in één van de drie Oceana Resorts: Suncliff, Ocean View of the Cumberland. Alle voorzieningen zijn gelijk en u mag gebruik maken van de voorzieningen van alle drie de hotels.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Op 31 januari 2020 is Groot-Brittannië uit de EU getreden. Hierdoor zijn er nieuwe regels met betrekking tot het reizen naar Groot-Brittannië gekomen.

**Vanaf 1 oktober 2021 heeft u bij de grens naar Groot-Brittannië (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland) een geldig paspoort nodig. Met een identiteitskaart kunt u het land niet meer in**

Bert & Monique Hafkamp

Bert en Monique HafkampGa nu samen met Oad en Bert en Monique Hafkamp op een culturele vakantie naar onder meer Italië en Engeland. Bert en Monique Hafkamp organiseren al vele jaren culturele reizen door Europa.

Bert heeft Duits en geschiedenis gestudeerd en geeft in de herfst en... wintermaanden nog les aan een hogeschool. Na de lerarenopleiding hij Bert een aantal jaren les gegeven op zowel scholen als in het bedrijfsleven. In 1992 heeft hij het roer omgegooid en heeft een opleiding tot touringcar chauffeur en reisleider met succes afgerond. Van zijn brede interesses, zoals wandelen, koken en natuurlijk reizen heeft hij zijn beroep kunnen maken.

Monique Hafkamp heeft kunstgeschiedenis gestudeerd in Nijmegen en Rome en daarna Italiaanse taal en literatuur in Florence. Tijdens de studie heeft zij al veel gereisd, naar onder meer Italië, maar ook Frankrijk en Groot-Brittannië.

Tijdens één van zijn reizen heeft Bert Monique ontmoet. Vanuit hun gezamenlijke passies zijn zij reizen gaan samenstellen. Samen vormen zij een gouden koppel voor de mooiste culturele reizen. Hun doel is om u kennis te laten maken met de culturele achtergronden van de bestemmingen.

De reizen zijn samengesteld met een mooie mix van cultuur en natuur. Bert en Monique nemen u mee naar de verborgen parels, buiten de gebaande paden.
Lees meer

Fotoalbum

+3foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class Bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie
Duitsland_Oad bus

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Moerdijk. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Met eigen auto naar overstappunt Moerdijk
Moerdijkseweg 1, 4765 SJ Zevenbergschen Hoek. Parkeerkosten € 15,- voor de gehele reisduur.

Voorovernachting in Hotel De Gouden Leeuw (Moerdijk)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 90,00 per kamer reserveren. Klik hier voor meer info > Lees meer
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Groningen P+R Hoogkerk busstation, A7 afslag 35 ca. 04.30 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

AssenCarpool Assen Kloosterveen, Balkendwarsweg 3ca. 04.45 uur
HoogeveenUitgang Station NS Stationsplein 1ca. 05.45 uur
MeppelStation NS Stationsweg 70ca. 05.00 uur
EmmenStation NS Stationspleinca. 04.30 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
ZwolleAchterzijde NS bij voetgangerstunnel/Hanzelaanca. 05.30 uur
HardenbergMc Donalds parkeerterrein Stelling 2ca. 05.25 uur
RaalteStation NS, Stationspleinca. 05.45 uur
HoltenAC Holten/La Place Langestraat 22 ca. 06.00 uur
DeventerPostillion Motel, Deventerweg 121 (A1 afrit 23)ca. 05.30 uur
Hengelo (ov)Shell Platinastraat 2 zijkantca. 05.20 uur
HaaksbergenBusstation Zeedijkca. 05.10 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdApeldoornA50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaanca. 05.50 uur
ArnhemParkeerplaats ingang Rijnhal Olympus 1ca. 06.20 uur
TielMotel Tiel vd Valk, Laan van Westroyen 10ca. 07.00 uur
GroenloBusstation Brandemate/Halte G Parallelwegca. 05.40 uur
DoetinchemBusstation bij Station NS Ambachtstraatca. 06.10 uur
Nijmegen/WijchenCafe de Teersdijk, Graafseweg 985ca. 07.10 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Den BoschHalte ingang Transferium Pettelaarparkca. 07.40 uur
OssNS station, Achterzijde aan de Gasstraatca. 07.40 uur
Udenvan der Valk hotel Uden, Rondweg 2ca. 06.45 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium Sliffertsestraat 304ca. 07.15 uur
TilburgZwembad Stappegoor Stappegoorweg 1ca. 07.45 uur
Breda/PrinsenbeekInt. bushalte Parkeerterrein Elleboogca. 08.15 uur
MoerdijkRestaurant De gouden Leeuw Moerdijkseweg 1ca. 08.30 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmersfoortStation NS, busstation bij touringcarhalteca. 06.20 uur
Utrechtbusstrook Transferium Westraven, Griffioenlaan 1ca. 07.15 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


AlkmaarMc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2ca. 05.00 uur
BeverwijkStation NSca. 05.25 uur
HaarlemP+R Woudplein Station Spaarnwoudeca. 05.50 uur
AmsterdamNS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Piarcoplein)ca. 05.45 uur
Hilversum/EemnesMotel de Witte Bergen Rijksweg 2aca. 06.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


LeidenOude Rhijnhofweg 24, bij Mc Donalds Oegstgeestca. 06.45 uur
Den HaagTouringcarhalte Prinsessegracht 4, t.h.v. KABKca. 07.10 uur
Rotterdam CapelsebrugP+R Transferium Rotterdam Capelsebrugca. 07.50 uur
DordrechtHalte parkeerplaats Weeskinderendijkca. 08.10 uur
GorinchemNS stationca. 07.50 uur

Reisinfo

Inclusief

checkreis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur Bert Hafkamp
checkdeskundige begeleiding van Monique Hafkamp
checktwee koppen koffie/thee bij vertrek
checkverblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checkovertocht Noord-Frankrijk - Dover v.v.
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkdriegangen-afscheidsdiner
checkgenoemde excursies
checkovertocht naar Isle of Wgiht v.v.

Bij Oad: CO2 compensatie inclusief, klik hier voor meer info

Exclusief

checklunches
checkentreegelden,te voldoen in lokale valuta
checkoptionele excursies

Optioneel bij te boeken:
checkAnnuleringsverzekering
checkReisverzekering
checkExcursies, ter plaatse te voldoen

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Valuta

Engelse Ponden (GBP)