arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie Natuurlijk Drenthe 7 dagen - Individueel
Reisnummer: OSNLF05
va. 479,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 03 maart 2021
today03 maart 2021
(7 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie Natuurlijk Drenthe 7 dagen - Individueel
Nederland
 Nationaal Park Dwingelderveld
 Staatsbossen in het hart van Drenthe
 Assen en het Drents museum

7 daagse Fietsvakantie Natuurlijk Drenthe

Dagprogramma

location_onNaar Exloo
Op eigen gelegenheid reist u naar Exloo waar u geniet van een heerlijk 3-gangen diner inuw hotel.


location_onOmgeving Exloo
Op uw eerste fietsdag maakt u kennis met de omgeving van Exloo. U fietst naar het robuuste natuurgebied het Hart van Drenthe. Hier vindt u 5000 hectare natuur met bossen, heidevelden, stuifzand en grillige beken. Vanaf dit schitterende natuurgebied fietst u naar galerie Harwi in Eeserveen. Op een oppervlakte van 20.000 vierkante meter vindt u mooi aangelegde tuinen en vele keramiek beelden. Terwijl u al bijna terug bent in Exloo is het aan te raden om een laatste stop te plannen bij het schapenpark Odoorn. Hier ligt de uitkijktoren Poolshoogte met een uniek theehuis. (ca. 55 km)

location_onExloo - Dwingeloo
Vandaag staat u een dag vol geschiedenis en wetenswaardigheden te wachten. Vanaf Exloo fietst u naar Schoonoord. In Schoonoord kunt u een bezoek brengen aan het openluchmuseum Ellert en Brammert. In dit museum ziet u hoe men in Drenthe leefde en werkte in de periode rond 1900. Over de grote en stille heide van het Nationaal Park Dwingelderveld fietst u naar uw hotel in Dwingeloo. (ca. 55 km)


location_onOmgeving Dwingeloo
De route neemt u mee door het decor van twee schitterende Nationale Parken; Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drents-Friese Wold. Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de belangrijkste natuurgebieden van Europa en daarom aangewezen als Natura2000 gebied. U fietst ook naar Frederiksoord waar u kennis maakt met de Koloniën van Weldadigheid en waar u 200 jaar terug gaat in de geschiedenis. In Vledder kunt u een bezoek brengen aan het Museum Valse Kunst waar u de (valse) Mona Lisa kunt bewonderen.

location_onDwingeloo - Assen (60 km)
De route vanaf Dwingeloo neemt u mee naar het Oermuseum in Diever. Dit museum richt zich op de prehistorie in West-Drenthe. Vanaf Diever fietst u naar Westerbork waar u een bezoek kunt brengen aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In het bijbehorende museum vindt u een tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. Uw eindpunt vandaag is Assen. (ca. 60 km)

location_onOmgeving Assen
Vandaag fietst u in de omgeving van Assen. U rijdt over de Fochteloërveen. Dit is een uitgestrekt hoogveengebied waar veel uitkijktorens en platformen staan. De route neemt u mee naar gevangenisdorp Veenhuizen. Hier kunt u een echte cel van binnen bekijken in het Nationaal Gevangenismuseum. Ook ziet u welke straffen er gedurende honderden jaren gebruikt werden tegen de gevangenen. Veenhuizen is daarnaast ook onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid. Aan het einde van de dag keert u terug naar Assen. (ca. 49 km)

location_onAssen - Exloo
De laatste dag van uw fietsvakantie is aangebroken. U keert terug naar Exloo maar natuurlijk via een mooie route. U fietst door het natuurgebied Baolloërveld dat bekend staat om zijn weidse heidevelden, stuifzandvlaktes en historische sporen. Bij Borger kunt u over het Boomkroonpad wandelen. Dit pad neemt u mee door de toppen van de bomen en zo bekijkt u het bos eens vanuit een heel ander gezichtspunt. In Borger is ook het Hunebedcentrum waar u een kijkje neemt in de prehistorie. In het Drentse landschap staan nog 54 van deze indrukwekkende grafmonumenten. De omgeving van Exloo bestaat uit schitterende heide waar de schapen over de heide lopen en u een schaapskooi in het dorp tegenkomt. Met de aankomst in Exloo is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie door Drenthe. (ca. 54 km)

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel de Meulenhoek - Exloo

Hotel Restaurant de Meulenhoek is gelegen temidden van de heide en bossen. Het beschikt over een terras en restaurant.
De kamers zijn modern ingericht en alle voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.

Lees meer
Hotel Wesseling - Dwingeloo

Hotel Wesseling staat bekend om haar persoonlijke gastvrijheid en biedt modern comfort. Het hotel ligt in het centrum van Dwingeloo en beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn alle voorzien van een b...

Lees meer
Best Western Hotel De Jonge - Assen

Het Best Western Hotel De Jonge ligt in hartje Assen. Het beschikt over een restaurant met een ruim terras. De ruime kamers zijn voorzien van een zithoekje, gratis koffie- en theefaciliteiten, tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
sluiten
Hotel de Meulenhoek - Exloo
sluiten

Algemeen

Hotel Restaurant de Meulenhoek is gelegen temidden van de heide en bossen. Het beschikt over een terras en restaurant.
De kamers zijn modern ingericht en alle voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.

Hotel Wesseling - Dwingeloo
sluiten

Algemeen

Hotel Wesseling staat bekend om haar persoonlijke gastvrijheid en biedt modern comfort. Het hotel ligt in het centrum van Dwingeloo en beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn alle voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Best Western Hotel De Jonge - Assen
sluiten

Algemeen

Het Best Western Hotel De Jonge ligt in hartje Assen. Het beschikt over een restaurant met een ruim terras. De ruime kamers zijn voorzien van een zithoekje, gratis koffie- en theefaciliteiten, tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+24foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check6 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
check3 x logies en ontbijt en 3 x halfpension
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkgedetailleerde routeinformatie met kaarten en toeristische informatie

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n., ter plaatse te voldoen)

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Exloo naar Dwingeloo
checkBagagetransport van Dwingeloo naar Assen
checkBagagetransport van Assen naar Exloo