arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie Koninklijke Veluwetour - Individueel
Reisnummer: OSNLF23
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie Koninklijke Veluwetour - Individueel
Nederland
 Veluwe en Veluwezoom
 Kroondomein
 Kootwijkerduinen met Radio Kootwijk

Koninklijke Veluwetour

Deze fietsreis gaat door het gevarieerde natuur- en cultuurlandschap van de Veluwe. De Veluwe is ontstaan en gevormd in de IJstijden en is met ruim 100 m het hoogste deel van Nederland buiten het uiterste zuiden van Limburg. Het is één van de grootste en belangrijkste natuurgebieden in Nederland met bos, heide en Europa’s grootste zandverstuivingen. Aan de randen vind je beekjes die in het verleden watermolens aandreven.
De Koninklijke familie heeft zijn sporen nagelaten in het gebied. Bij Ape...ldoorn vind je Kroondomein het Loo, Nederlands grootste landgoed en nog steeds in gebruik door de Koninklijke familie. De route voert ook langs Paleis het Loo en de stallen kunt u bezoeken. Wat minder zichtbaar zijn de speciale verbindingswegen die de koningen en stadhouders van Oranje tussen hun diverse paleizen en jachtterreinen op de Veluwe hebben laten aanleggen. De fietsroute maakt er ook gebruik van.Lees meer over Fietsvakantie Koninklijke Veluwetour - Individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Arnhem
U reist op eigen gelegenheid naar Arnhem.

location_onArnhem - Beekbergen
U begint uw fietsdag met een tocht door Nationaal Park Veluwezoom. Met uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen en resten stuifzand is Nederlands oudste nationale park een waar fietsparadijs. Via Oosterhuizen fietst u verder richting Lieren. Op dit deel van de route hebben bossen plaatsgemaakt voor een typisch Nederlands weidelandschap met hier en daar een boerderijtje aan de horizon. De tocht eindigt in Beekbergen. (ca. 41 km)

location_onBeekbergen - Garderen
U fietst eerst langs weilanden en bereikt al snel het bosrijke Apeldoorn. U heeft de mogelijkheid om de Koninklijke Stallen en paleistuinen te bezoeken. Vanaf hier fietst u verder door de uitgestrekte bossen naar Elspeet, om vervolgens door het weidse akkerlandschap aan te komen in Garderen, waar u overnacht. (ca. 49 km)

location_onGarderen - Arnhem
Via het karakteristieke coulisselandschap bereikt u de bossen rondom de Kootwijkerduinen. Dit natuurgebied kenmerkt zich door een mix van bos, glooiende heuvels en stuifzand. Het monumentale zendstation Radio Kootwijk bevindt zich in het midden van de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. Via Hoenderloo fietst u door het Nationaal Park Hoge Veluwe. Hier vindt u kunstmuseum Kröller-Müller, waar u de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld vindt. Uw
entreeticket voor het nationale park is inbegrepen in de prijs. U fietst via Oosterbeek naar Arnhem voor de overnachting. (ca. 52 km)

location_onNaar huis
De laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Met vele herinneringen aan de Veluwe keert u terug naar huis.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Postillion Hotel Arnhem

Postillion Hotel Arnhem is gelegen tussen Arnhem en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het beschikt over een brasserie, restaurant en een terras.
De kamers zijn voorzien van een tv, zithoek en een badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
Fletcher Hotel Apeldoorn – Beekbergen

Flecher Hotel Apeldoorn – Beekbergen ligt op een privéterrein midden op de Veluwe. Het hotel beschikt over een restaurant met regionale specialiteiten, bar, terras en buitenzwembad.
De kamers zijn voorzien van een tv, wifi en een badkamer met bad o...

Lees meer
Westcord Hotel de Veluwe - Garderen

Westcord Hotel de Veluwe ligt net buiten het dorpje Garderen, op de Veluwe tussen de bossen. Het hotel beschikt over een restaurant, Grand Café, terras, wellnessfaciliteiten en buitenzwembad.
De nette kamers zijn voorzien van een tv, koelkastje, wi...

Lees meer
sluiten
Postillion Hotel Arnhem
sluiten
Arnhem - Postillion Hotel Arnhem - hotel aanzicht
Arnhem - Postillion Hotel Arnhem - receptie
Arnhem - Postillion Hotel Arnhem - voorbeeld kamer
Arnhem - Postillion Hotel Arnhem - voorbeeld kamer
Arnhem - Postillion Hotel Arnhem - restaurant

Algemeen

Postillion Hotel Arnhem is gelegen tussen Arnhem en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het beschikt over een brasserie, restaurant en een terras.
De kamers zijn voorzien van een tv, zithoek en een badkamer met bad of douche en toilet.

Fletcher Hotel Apeldoorn – Beekbergen
sluiten
Beekbergen - Fletcher Hotel Apeldoorn - Beekbergen - hotel aanzicht
Beekbergen - Fletcher Hotel Apeldoorn - Beekbergen - voorbeeld kamer
Beekbergen - Fletcher Hotel Apeldoorn - Beekbergen - voorbeeld kamer
Beekbergen - Fletcher Hotel Apeldoorn - Beekbergen - restaurant
Beekbergen - Fletcher Hotel Apeldoorn - Beekbergen - zwembad

Algemeen

Flecher Hotel Apeldoorn – Beekbergen ligt op een privéterrein midden op de Veluwe. Het hotel beschikt over een restaurant met regionale specialiteiten, bar, terras en buitenzwembad.
De kamers zijn voorzien van een tv, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

Westcord Hotel de Veluwe - Garderen
sluiten
Garderen - Westcord Hotel de Veluwe - hotel aanzicht
Garderen - Westcord Hotel de Veluwe - hotel aanzicht
Garderen - Westcord Hotel de Veluwe - voorbeeld kamer
Garderen - Westcord Hotel de Veluwe - voorbeeld kamer
Garderen - Westcord Hotel de Veluwe - terras

Algemeen

Westcord Hotel de Veluwe ligt net buiten het dorpje Garderen, op de Veluwe tussen de bossen. Het hotel beschikt over een restaurant, Grand Café, terras, wellnessfaciliteiten en buitenzwembad.
De nette kamers zijn voorzien van een tv, koelkastje, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+3foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot en met het ontbijt op de laatste dag (halfpension optioneel bij te boeken: € 130,- p.p.)
checkentreeticket voor het Kröller-Müller Museum
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkgedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie
checktoeristenbelasting

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checkextra overnachting

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen.
Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Hybride fiets: € 12,- per dag
Onze hybride fietsen hebben 21-versnellingen met handremmen. De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Premium fiets: € 20,- per dag.
Onze premium fietsen zijn lichtgewicht en zijn uitstrekende tourfietsen met 27-versnellingen en schijfremmen. Deze fietsen zijn minder zwaar dan onze standaard hybride fietsen: ze wegen +/- 15 kilo.
De premium fietsen hebben reguliere pedalen. Onze premium fietsen zijn Koga Grand Tourer fietsen of vergelijkbare modellen.

Elektrische fiets: €25,- per dag
De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM

Fietspechpas: € 2,75 per dag
Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner FietsNED. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaald u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling. DeFiets Pechpas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pech locatie niet gemaakt worden of geeft u er de voorkeur aan om teruggebracht te worden, dan vervoeren wij u en uw rijwiel. Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert FietsNED ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Fietshelm: € 10,- per dag


Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.
Indien u meer bagagestuks wilt meenemen, laat het ons van tevoren weten. Dit is mogelijk voor € 5,- per bagagestuk per fietsdag.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.

Verschillende fietsniveaus:
Onze individuele fietsreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte fietsreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de fietsvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de fietsreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze fietsreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende fietservaring dient te beschikken. Bij iedere fietsreis staat het niveau bij de reisinformatie aangeduid met het aantal sterretjes:

1 ster
Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe (of nauwelijks) een stijging en daling. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze fietsreis.

2 sterren
Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging en daling. Tevens geldt bij deze reizen dat er routes met langere afstanden zijn (30 – 75 km). Voor deze fietsreizen is een goede conditie en voldoende fietservaring vereist.

3 sterren
Fietsroutes in glooiend tot bergachtig terrein met regelmatig een stevige stijging en daling. Voor deze reizen geldt dat er regelmatig routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist.