arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie langs de Friese Hanzesteden - Individueel
Reisnummer: OSNLF24
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie langs de Friese Hanzesteden - Individueel
Nederland
 Stavoren en Hindeloopen
 Het waterrijke De Fluezen
 Planetarium in Franeker

5 daagse Fietsvakanties langs de Friese Hanzesteden

Deze fietsvakantie neemt u mee naar twee Friese Hanzesteden; Stavoren en Bolsward. In de Middeleeuwen waren dit zeer welvarende havensteden en nu nog steeds gelegen in een uniek landschap.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Stavoren en Hindeloopen
Na aankomst in Stavoren wordt u verwelkomd met een heerlijke lunch en aansluitend stapt u op de fiets voor de eerste tocht. U rijdt langs het IJsselmeer naar Hindeloopen waar u overnacht

location_onOmgeving Hindeloopen
In Hindeloopen kunt u de dag beginnen met een bezoek aan het Schaatsmuseum waar u de geschiedenis van deze sport en natuurlijk van de Elfstedentocht kunt bekijken. Vanaf Hindeloopen rijdt u naar Stavoren, bekend van de sage over het Vrouwtje van Stavoren. Vanaf Stavoren fietst u langs het IJsselmeer naar Oudemirdum. De route neemt u mee door de bossen en langs het watergebied De Fluezen voordat u terugkeert naar Hindeloopen. De Fluezen is het één na grootste meer van Friesland en biedt u een weids uitzicht over water, eilandjes, rietvelden en wilgenbos.(ca. 55 km)

location_onHindeloopen - Sneek
Langs de Friese Meren en over de pontjes bereikt u het palingdorp Heeg. Hier werd lange tijd verse paling naar Londen gevaren in speciale palingaken. Via IJlst en langs de houtzaagmolen De Rat komt u aan in Sneek. Deze molen is nog volop in bedrijf en dit zult u merken door het geluid van de draaiende wieken en de geur van vers gezaagd hout. (ca. 50 km)

location_onOmgeving Sneek
U kunt vandaag kiezen uit een rondje om het Sneekermeer waarbij u Terherne en Joure bezoekt. In Joure vindt u het beroemde museum van Douwe Egberts. Het winkeltje en de fabriek waar dit beroemde merk ooit begonnen is, kunt u hier bekijken. Of u gaat naar Franeker. In Franeker kunt u een bezoek brengen aan het oudst werkende planetarium ter wereld. (ca. 35-55 km)

location_onSneek - Stavoren
Vanaf Sneek rijdt u door Bolsward terug naar Stavoren. Bolsward heeft een prachtige centrum met grachten en monumenten. Ook rijdt u door Makkum bekend van het Makkumer Aardewerk. Met de aankomst in Stavoren is er een einde gekomen aan uw fietstocht door Friesland. (ca. 50 km)


Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Skipshotel***

Jachthaven Hindeloopen ligt direct aan het IJsselmeer en tegen het karakteristieke oude stadje Hindeloopen aan. Hindeloopen is één van de Friese Elfsteden en staat onder andere bekend om haar stijlvolle klederdracht, typerende schilderwerk, karakter...

Lees meer
Stadsherberg Sneek

Het Hotel Stadsherberg Sneek ligt op 30 meter van de Sneeker Waterpoort. Er is een Grand Café waar ontbijt en lunch worden geserveerd. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Lees meer
sluiten
Skipshotel***
sluiten

Ligging

Jachthaven Hindeloopen ligt direct aan het IJsselmeer en tegen het karakteristieke oude stadje Hindeloopen aan. Hindeloopen is één van de Friese Elfsteden en staat onder andere bekend om haar stijlvolle klederdracht, typerende schilderwerk, karakteristieke geveltjes, likhúsjes, vele houten bruggetjes en natuurlijk de Elfstedentocht. De Hindelooper cultuur is sinds 2013 erkend als immaterieel erfgoed.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad of douche en toilet.

Stadsherberg Sneek
sluiten
Sneek - Stadsherberg Sneek - hotel aanzicht
Sneek - Stadsherberg Sneek - voorbeeld kamer
Sneek - Stadsherberg Sneek - voorbeeld kamer
Sneek - Stadsherberg Sneek - terras
Sneek - Stadsherberg Sneek - restaurant

Ligging

Het Hotel Stadsherberg Sneek ligt op 30 meter van de Sneeker Waterpoort. Er is een Grand Café waar ontbijt en lunch worden geserveerd. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De kamers beschikken over een tv. Een koffiezetapparaat is aanwezig. In de eigen badkamer vind je een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkVerblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet.
checkLogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkLunch op dag 1
checkBagagetransport tussen de verschillende accommodaties.
checkRoutebeschrijving en kaart.

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checkToeristenbelasting (ca. €2,- p.p.p.n., ter plaatse te voldoen)

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren.
De fietshuur gaat in op dag 2 vanaf 10.00 uur.

Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.

Verschillende fietsniveaus:
Onze individuele fietsreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte fietsreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de fietsvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de fietsreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze fietsreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende fietservaring dient te beschikken. Bij iedere fietsreis staat het niveau bij de reisinformatie aangeduid met het aantal sterretjes:

1 ster
Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe (of nauwelijks) een stijging en daling. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze fietsreis.

2 sterren
Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging en daling. Tevens geldt bij deze reizen dat er routes met langere afstanden zijn (30 – 75 km). Voor deze fietsreizen is een goede conditie en voldoende fietservaring vereist.

3 sterren
Fietsroutes in glooiend tot bergachtig terrein met regelmatig een stevige stijging en daling. Voor deze reizen geldt dat er regelmatig routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist.