arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandWandelvakantie Zuid-Limburg Individueel
Reisnummer: OSNLW03
va. 249,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 01 maart 2021
today01 maart 2021
(5 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Wandelvakantie Zuid-Limburg Individueel
Nederland
 De Vaalserberg, hoogste punt van Nederland
 Valkenburg aan de Geul
 Het lieflijke Limburgse heuvellandschap

5 daagse Wandelvakantie Zuid Limburg

Het glooiende Zuid-Limburg is als het ware een stukje buitenland in Nederland. En dat geldt niet alleen voor het prachtige heuvelachtige coulisselandschap en de traag stromende Maas met prachtige vergezichten. Een regio met tradities die je verder in Nederland niet ziet en het rijke bourgondische leven waar u zeker van zult genieten. U wandelt tijdens deze reis door de bossen langs de Belgische grens naar de Vaalserberg en langs de diverse groeves bij Valkenburg waar u ook diverse mijnen en gro...tten kunt bezichtigen. Het herkenbare gele mergelsteen siert op veel plekken het straatbeeld. Onderweg van Valkenburg naar Epen komt u in Oud-Valkenburg met het karakteristieke kasteel Genhoes en ziet u typische vakwerkboerderijen en oude boomgaarden in een werkelijk uniek landschap. Kom, en waan je in het buitenland!Lees meer over Wandelvakantie Zuid-Limburg Individueel

Dagprogramma

location_onWandelroute van Valkenburg naar Epen (19,7 km)

Zoals op dag 2 en 3 geeft u uw bagage vanmorgen weer af bij de receptie en zorgen wij voor het transport naar Epen. Na het uitgebreide ontbijt vangt uw laatste wandeldag aan. U wandelt van Valkenburg naar Epen. Onderweg loopt u door Oud-Valkenburg, met zijn karakteristieke kasteel Genhoes. Eenmaal aangekomen in Epen staat uw bagage gereed voor de thuisreis.

Nadat u weer aangekomen bent in Epen eindigt uw arrangement.

location_onNaar Vijlen
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar uw hotel in Vijlen.

location_onOmgeving Vijlen
Vanaf Vijlen wandelt u naar het zuiden waarna u het Krijtlandpad gaat volgen. Dit pad heeft alles wat het Limburgse Heuvelland aantrekkelijk maakt. Zo ziet u uiteraard het krijt van het Mergellandplateau maar ook de boomgaarden, kapelletjes, de vakwerkhuizen en nog veel meer. U wandelt langs het riviertje de Gulp waarbij u uitkijkt op een diep uitgesleten dal. De route neemt u ook mee naar Holset waar u misschien één van de pelgrims tegenkomt die jaarlijks de Lourdesgrot bezoeken. U eindigt weer bij uw hotel in Vijlen. (ca. 20 km)

location_onWandelroute van Vijlen naar Valkenburg (18,1 km)

De wandeling van vandaag gaat via Gulpen en Schin op Geul, langs diverse groeves, naar Valkenburg. In Valkenburg kunt u diverse mijnen en grotten bezichtigen om Limburg ook van onder de grond eens te bewonderen. Uw overnachting is in hotel Janssen, aan de rand van de altijd bruisende binnenstad van Valkenburg.

location_onOmgeving Valkenburg
In de omgeving van Valkenburg wandelt u een deel over het beroemde Pieterpad. U maakt de afdaling van de Bemelerberg en komt langs kleine mergelgrotten. Op de route naar Valken-
burg volgt het Pieterpad de Geul langs een mooi, maar wild stuk. Het wandelpad ligt wat hoger zodat u een schitterend uitzicht heeft op de stroom beneden u. Voor Terblijt kunt u nog een opengestelde maar verlaten mergelgroeve zien. (ca. 19 km)

location_onValkenburg - Vijlen
U wandelt terug naar Vijlen en het eerste deel volgt u de Geul. U ziet kasteel Schaloen en wandelt door Gulpen. Dit toeristische plaatsje is natuurlijk bekend vanwege de Gulpener Bierbrouwerij. Ook komt u in Mechelen waar nog vele markante gebouwen te vinden zijn. Nadat u weer aangekomen bent in Vijlen eindigt uw arrangement. (ca. 19 km)

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel Janssen - Valkenburg

Hotel Janssen is een gezellig hotel in het hartje van Valkenburg. Het hotel beschikt over een lounge, 24-uurs receptie en een sfeervolle ontbijtruimte.
De kamers zijn voorzien van tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
sluiten
sluiten
sluiten
Hotel Janssen - Valkenburg
sluiten

Algemeen

Hotel Janssen is een gezellig hotel in het hartje van Valkenburg. Het hotel beschikt over een lounge, 24-uurs receptie en een sfeervolle ontbijtruimte.
De kamers zijn voorzien van tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+22foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check3 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot het ontbijt op de laatste dag
check3-gangendiner op de eerste avond
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkuitgebreide wandelroutes per GPS/smartphone app

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
checkuitgaven van persoonlijke aard

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Vijlen naar Valkenburg
checkBagagetransport van Valkenburg naar Vijlen

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok