arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandWandelvakantie door Twente - Individueel
Reisnummer: OSNLW04
va. 149,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today01 november 2023
(4 dagen)
Aan favorieten toevoegenWandelvakantie door Twente - Individueel
Nederland
 De tuin van Nederland
 Natuurgebied Springendal
 Mandercirkels bij Mander


Wandelen door Twente

Het groene en bosrijke Twente is de ideale bestemming voor uw wandelvakantie. U wandelt door het typisch Twentse landschap met bossen en heidevelden en u verblijft in het kunstenaarsstadje Ootmarsum.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Ootmarsum
U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Ootmarsum. Ootmarsum is een kunstzinnig maar authentiek stadje waar u heerlijk door de smalle straten kunt slenteren. Het stadje beschikt over vele musea, leuke restaurantjes en sfeervolle winkeltjes.

location_onDe komende dagen gaat u te voet de omgeving van Ootmarsum verkennen. Er zijn verschillende routes beschikbaar door de diverse natuurgebieden. De lengtes variëren van 15 kilometer tot 24 kilometer. Deze regio beschikt over een uitgestrekt en zeer gevarieerd wandelnetwerk en u zult volop genieten van de schitterende natuur en de pittoreske dorpjes.

De omgeving van Ootmarsum wordt ook wel ‘De tuin van Nederland’ genoemd. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. De vele heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken dit schitterende plaatje compleet.

Het natuurgebied Springendal is een prachtige plek voor een lange wandeltocht. Dit natuurgebied heeft het aanzicht van een landgoed met Engelse kenmerken. Het karakter wordt vooral bepaald door bronnen en beken. U wandelt langs houtwallen en ziet de karakteristieke stijl van de Twentse boerderijen en schuren. En als u hier in het voorjaar wandelt zult u de vele orchideeën in bloei zien staan.

Moerasbossen vol elzen, haagbeuken en vogelkersessen wisselen het landschap af met graslanden. Ook een wandeling langs de unieke Mandercirkels nabij het dorp Mander is zeer de moeite waard. Deze cirkels zijn in de jaren 30 van de vorige eeuw door een textielfabrikant aangelegd. Volgens hem bood deze vorm veel voordelen voor de boeren die het land bewerkten. Tegenwoordig is dit het grootste landschapskunstproject van Nederland.

location_onNaar huis
Na het ontbijt komt deze vakantie in Twente ten einde.

Accommodatie(s)

U verblijft in een uitstekende middenklasse hotel.
Het hotel kan afwijken van het getoonde hotel. Wanneer deze niet beschikbaar is boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Wylandrie ***

Op het mooiste punt van Ootmarsum (bovenop de Kuiperberg) ligt Restaurant Hotel Wyllandrie.

Lees meer
sluiten
Wylandrie ***
sluiten
hotel tuin
voorbeeldkamer
Bar
receptie
buffet

Ligging

Op het mooiste punt van Ootmarsum (bovenop de Kuiperberg) ligt Restaurant Hotel Wyllandrie.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad of douche en toilet.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkwandelroutes via het wandelknooppuntennetwerk

Exclusief

checkevt. entreegelden
checkoverige maaltijden
checktoeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n, ter plaatse te voldoen)
checktoeslag 1-pers. kamer

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.

Review(s)