arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandWinterwandelvakantie over de Hondsrug 4 dagen - Individueel
Reisnummer: OSNLW07
va. 0,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
Aan favorieten toevoegenWinterwandelvakantie over de Hondsrug 4 dagen - Individueel
Nederland
 Wandelen langs hunebedden en authentieke dorpen
 Dwars door het schapenpark bij Odoorn
 Prachtige natuur in Boswachterij Exloo

Winterwandelvakantie over de Hondsrug

De natuur in Drenthe is schitterend.. ook in de winter!
Wandel over de uitgestrekte heide en de bossen van Hondsrug. Geniet van de rust in de winter, ga even helemaal terug naar de basis en maak uw hoofd leeg. Wordt ’s ochtends wakker en geniet van de stilte om uw heen. Met vele kilometers aan wandelpaden is de Hondsrug een walhalla voor wandelaars. De Hondsrug is een langgerekte zandrug, ontstaan tijdens een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. Het gebied loopt van Emmen tot Groningen... en is een van de hoogste delen van Drenthe. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Exloo, Ees en Odoorn. Mooie routes brengen u langs de vele grafheuvels, hunebedden, vennetjes, uitgestrekte heidenvelden. Lees meer over Winterwandelvakantie over de Hondsrug 4 dagen - Individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onAankomst in Exloo.
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar uw hotel in Exloo. Vanavond wordt u hier een 3-gangen diner geserveerd.

location_onExloo - Ees
U heeft keuze uit wandelingen van 13,0 km of 17,1 of 21,3 km of 22,7 km.

U heeft keuze uit meerdere routes. Alle routes gaan door Boswachterij Exloo. Hier wisselen gesloten naald- en loofbos, open heide en stuifzanden elkaar af. Hier ligt ook hunebed D30. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland en zijn gebouwd van zwerfkeien die in de ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. De keien waren in het verleden niet zichtbaar, want ze waren bedekt met zand en graszoden. In de boswachterij zijn meer sporen uit het verleden te vinden, zoals een markesteen die vroeger de grens aangaf tussen de marken van Odoorn, Exloo en Buinen en een Gletsjerkuil waar u morgen langskomt.

Tijdens de route van 21 km komt u bij Bronneger langs. In deze omgeving bevindt zich een vijftal hunebedden. De archeoloog professor Albert Egges van Giffen heeft onderzoek gedaan naar deze hunebedden. Het hunebed D21 is vermoedelijk een van de oudste hunebedden (vermoedelijk van 3400 voor Chr.). U wandelt ook langs het Hunebedcentrum in Borger; de plek waar de prehistorie tot leven komt. Hier ontdekt u de oertijd, het grootste hunebed van Nederland en het leven van de hunebedbouwers.
De langste wandeling gaat langs een het centrum van LOFAR. LOFAR is een uniek ICT-project dat is ontstaan uit de ambitie van Nederlandse sterrenkundigen om het prille begin van ons heelal waar te nemen. Daarvoor is een radiotelescoop nodig die honderd maal gevoeliger is dan de huidige telescopen. LOFAR is zo'n radiotelescoop, met een netwerk van duizenden sensoren.

location_onEes - Odoorn
U heeft keuze uit wandelroutes van 14,8 km of 17,0 km of 19,5 km

Vanuit het hotel wandelt u door de bossen en over de heide naar Odoorn. Misschien loopt u hier nog wel tegen de grote schaapskudde van Exloo aan. Onderweg passeert u tevens een echte pingoruïne uit de laatste ijstijd.
Vlak voor Odoorn wandelt u nog langs de grafheuvel Eppies Bargie (Eppiesbergje). Je kunt hem niet missen. Er groeien eikenbomen op. In 1937 heeft prof. Van Giffen Eppiesbergje letterlijk tot op de bodem onderzocht. De heuvel stamt oorspronkelijk uit circa 2500 v.Chr. Na 1200 v.Chr. stopte men met het begraven van de overledenen en ging men voortaan zijn doden cremeren. In het Eppiesbergje zijn ook enkele urnen uit die tijd gevonden. Archeologen ontdekten dat rond de heuvel een groot urnenveld moet hebben gelegen.

location_onOdoorn - Exloo
U kunt kiezen uit een wandelroute van 12,6 km of 16,3 km of 19,3 km.

Alle routes leiden door het schapenpark bij Odoorn waar Drentse heideschapen het hele jaar ronddwalen. Ook ziet u de heuvel, de Poolshoogte. Hier is een uitkijktoren met een schitterend uitzicht over de omgeving. Met de aankomst in Exloo komt er een einde aan uw
sportieve vakantie.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel de Meulenhoek ***

Hotel Restaurant de Meulenhoek is gelegen temidden van de heide en bossen. Het beschikt over een terras en restaurant.

Lees meer
Hotel Eeserhof *** - Ees

Hotel Eeserhof ligt in het centrum van Ees en is een uitstekend 3-sterren hotel. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een ruim terras. Het restaurant biedt een keur aan gerechten en men bereid deze bij voorkeur met verse producten uit de s...

Lees meer
Hotel Restaurant de Oringer Marke*** - Odoorn

Hotel Oringer Marke is gelegen in het centrum van Odoorn. Een ideaal uitgangspunt om te genieten van de prachtige Drentse natuur en historische bezienswaardigheden in de omgeving.

Lees meer
sluiten
Hotel de Meulenhoek ***
sluiten

Ligging

Hotel Restaurant de Meulenhoek is gelegen temidden van de heide en bossen. Het beschikt over een terras en restaurant.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De kamers zijn modern ingericht en alle voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.

Hotel Eeserhof *** - Ees
sluiten

Algemeen

Hotel Eeserhof ligt in het centrum van Ees en is een uitstekend 3-sterren hotel. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een ruim terras. Het restaurant biedt een keur aan gerechten en men bereid deze bij voorkeur met verse producten uit de streek. De kamers zijn voorzien van een tv, minibar en kluisje. De badkamer is voorzien van een douche en toilet.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• terras
• wifi

Kamer

De kamers zijn modern ingericht en alle voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.

Hotel Restaurant de Oringer Marke*** - Odoorn
sluiten
receptie
terras
voorbeeldkamer
voorbeeldkamer
voorbeeldkamer

Ligging

Hotel Oringer Marke is gelegen in het centrum van Odoorn. Een ideaal uitgangspunt om te genieten van de prachtige Drentse natuur en historische bezienswaardigheden in de omgeving.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• bowlingbaan (niet gratis)
• terras
• wifi

Kamer

De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van bad of douche en toilet.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
check1 x diner
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkroutes via GPS

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n., ter plaatse te voldoen)

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Exloo naar Ees
checkBagagetransport van Ees naar Odoorn
checkBagagetransport van Odoorn naar Exloo

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.