arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomePortugalVliegexcursiereis Madeira
Reisnummer: OSPT71
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Vliegexcursiereis Madeira
Portugal
 Drie prachtige excursies inbegrepen
 O.a. wandeltocht langs irrigatiekanalen
 Verblijf in centrum van Funchal

Vakantie Madeira

Madeira ook wel bekend als bloemeneiland met zijn tropische bloemen en planten op een prachtig bergachtig eiland. Ondanks het feit dat er bijna geen stranden zijn, is Madeira een wandelbestemming bij uitstek met zijn overvloed aan natuurschoon en rust. We zien de hoofdstad Funchal met zijn oude stadsdeel, de Cabo Girao, de hoogste zeeklif van Europa. Maken een wandeling langs de irrigatiekanalen bij Referta en zien het nonnendorp Curral das Freiras. In het dorpje Monte kunt u met een typische t...oboggan een spectaculaire afdaling maken. Zon, zee, gezelligheid en een gastvrije bevolking zijn de ingrediënten voor een geslaagde vakantie op Madeira.

Tijdens deze reis wordt u, tijdens de inbegrepen excursies, begeleid door een Nederlandstalige reisleiding en op de tussenliggende dagen kunt u zelf invulling aan het programma geven. Hiervoor hebben wij een aantal optionele excursies geselecteerd, maar u kunt ook op eigen gelegenheid de hoofdstad Funchal en de prachtige natuur van Madeira ontdekken.
Lees meer over Vliegexcursiereis Madeira

Hoogtepunten

Madeiras hoofdstad Funchal
Botanische Tuinen
Wijnproeverij in wijnkelder Funchal
Wandeltocht irrigatiekanalen van Referta
Cabo Girao: hoogste zeeklif van Europa
Porto Moniz: natuurzwembaden in lavarotsen
Bergpas Encemeada
Uitzicht op de 'nonnenvallei'
Monte met een afdaling per toboggan
Bergen van Pico de Arieiro
Forellenkwekerij Ribeiro Frio
Traditionele huizen met daken van stro in Santana

Dagprogramma

location_onNaar Madeira
U vliegt vandaag rechtstreeks van Amsterdam naar Funchal. Na aankomst op de luchthaven staat de transferbus gereed en wordt u naar uw hotel gebracht.

location_onWest Eiland Tour
Vandaag kunt u volop genieten van de landschappen waar Madeira beroemd om is! Tijdens deze tocht krijgt u de gelegenheid om de landschappen te zien waar Madeira bekend om is. Langs het pittoreske stadje Camara de Lobos gaan we van Cabo Girao, de hoogste zeeklip van Europa, langs de zuidkust tot Ribeira Brava en Ponta do Sol. Van hieruit gaan we het binnenland in tot 'Paul da Serra', de hoogvlakte die op ca 1500 m boven de zeespiegel ligt. Over dit plateau gaat u verder naar Porto Moniz, een vissersdorpje aan de noordkust, bekend om zijn natuurzwembaden in de lavarotsen. Vervolgens gaan we langs de noordkust en via de bergpas van 'Encumeada' terug naar Funchal, een spectaculaire weg met watervallen, tunnels en adembenemende uitzichten.

location_onFunchal, botanische tuinen
Vandaag verkennen we de hoofdstad van Madeira. Funchal ontdekken we door een bezoek te brengen aan de belangrijkste plekken van de stad. We bezoeken de Mercado dos Lavradores, of te wel de overdekte markt waar u kennis maakt met verschillende lokale producten die Madeira rijk is, zoals de bloemen, lokaal handwerk en vis. Vervolgens bezoeken we een borduurwerkatelier waar u alle etappes van de fabricage van het exclusieve handwerk te zien krijgt. Daarna bezoeken we de Botanische tuin. Hier vindt u een variëteit aan bloemen en planten van over de hele wereld die hier goed gedijen door het zachte klimaat. Als laatste staat een bezoek aan de oudst werkende 'wijnkelder' van Funchal op het programma, alwaar u de wereldberoemde Madeira wijnen kunt proeven. De middag is ter vrije besteding

location_onOost Eiland Tour
Een mooie tocht om te genieten van het prachtige landschap aan de oostkant van het eiland. We beginnen richting de bergen Pico do Arieiro. Daarna gaan we naar Ribeiro Frio om de forellenkwekerij te bekijken en een kleine wandeling te maken tot Balcoes. Via Faial gaat u verder naar Santana, bekend om zijn traditionele huizen met strooien daken en de vele wijngaarden.

location_onVrije dag of Nonnenvallei en Monte
U kunt heerlijk uitrusten in het hotel, maar ook kiezen voor een dag excursie naar de beroemde Nonnenvallei en Monte. Via de Pico dos Barcelos, waar u een schitterend uitzicht heeft over Funchal en de baai, gaat u door naar Eira do Serrado waar u een mooi panorama heeft op het 'nonnendorp' Curral das Freiras. Vervolgens naar Monte, hier kunt u een spectaculaire afdaling van ruim 2 km. maken met de beroemde toboggan maken naar Livramento. De toboggan is een rieten mand waarmee vroeger de marktwaar naar beneden werd gebracht (optioneel, kosten ca. € 29,- p.p. en ca. € 12,50 p.p. extra voor de toboggan).

location_onVrije dag of wandeltocht langs de irrigatiekanelen van Referta
Vandaag kunt u een optionele halve dagexcursie maken langs de beroemde irrigatie kanalen van Referta (optioneel, ca. € 28,- p.p.). In een kleine groep en o.l.v. een ervaren gids maken een prachtige wandeltocht door de schitterende natuur en kleine dorpjes aan de noordkust. Onderweg krijgt u een goede indruk hoe de lokale boeren het land bewerken.

location_onVandaag heeft u de hele dag vrij om bijvoorbeeld te gaan zwemmen, te genieten op een terrasje of om een mooie wandeling te maken. U kunt ook een mooie boottocht maken langs de kust (optioneel, ca. € 35,- p.p.), maar ook heerlijk uitrusten op een terrasje in het gezellige Funchal.

location_onNaar huis
Helaas zit uw vakantie er weer op en wordt u naar de luchthaven gebracht voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

Hotel Orquidea ***

Gelegen in het centrum van Funchal met uitzicht op de Atlantische Oceaan vanaf het dakterras.

Lees meer
Hotel Orquidea ***
sluiten
Funchal - Hotel Orquidea *** - uitzicht
Funchal - Hotel Orquidea *** - restaurant
Funchal - Hotel Orquidea *** - 2-persoonskamer
Funchal - Hotel Orquidea *** - receptie

Ligging

Gelegen in het centrum van Funchal met uitzicht op de Atlantische Oceaan vanaf het dakterras.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• zonneterras
• wifi

Kamer

Voorzien van tv, telefoon, airco, badkamer met bad of douche. Tegen een toeslag kunt u een kamer met balkon bij boeken.

Extra informatie

• uitgebreid ontbijtbuffet
• diner tegen toeslag bij te boeken

NB: bij vertrek op 28/05/2019 verblijft u in Hotel do Centro. Dit pas gerenoveerde hotel ligt in het centrum van Funchal.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+4foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam-Funchal v.v. per Transavia
checkgenoemde excursies per lokale bus
checklogies en ontbijt vanaf ontbijt tweede dag t/m ontbijt laatste dag
checkNederlandssprekende reisleiding tijdens de excursies (tijdens optionele excursies mogelijk Engelssprekende reisleiding)
checkluchthavenbelastingen
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

checkentreegelden, ca. € 6 p.p.
checkruimbagage tijdens de vlucht, kosten € 16,- p.p. per enkele reis voor 20 kg.

Optioneel bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 15. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
checkReisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.