arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandLentecruise Tulpen & Hanzesteden
Reisnummer: OSRD01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Lentecruise Tulpen & Hanzesteden
Nederland
 Verblijf op het luxe schip River Diamond****+
 Mogelijkheid bezoek aan o.a. Keukenhof & Floriade 2022
 Inclusief ontbijt, lunch en diner

Lentecruise Tulpen & Hanzesteden

Nederland leent zicht uitstekend voor riviercruises, we leven tussen de diverse wateren. Ons land ligt in de delta van drie grote rivieren, Rijn, Maas en Waal en daarnaast hebben we nog het weidse IJsselmeer en de Waddenzee.

Tijdens deze Lentecruise varen we langs oerhollandse Hanzesteden als Hoorn, Kampen en Harlingen en onze mooie in lente gehulde landschappen. U heeft dit jaar de mogelijkheid om mee te gaan naar de Floriade Expo 2022, een unieke beleving die één keer in de 10 jaar wordt ...gehouden. Ook heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de grootste bloementuin van Nederland, de Keukenhof in Lisse. Uiteraard geniet u aan boord van het prachtige viersterren-plus schip MS River Diamond van comfort, een uitstekende verzorging en gezellige sfeer aan boord. Vaart u met ons mee?Lees meer over Lentecruise Tulpen & Hanzesteden

Hoogtepunten

Historisch Hoorn
Hanzesteden Harlingen en Kampen
Floriade 2022
Grootste bloementuin van Nederland, Keukenhof
Eilandtour Texel
Marinestad Den Helder

Dagprogramma

location_onInschepen
U komt op eigen gelegenheid naar de inscheeplocatie in Amsterdam. In de middag, rond 15.00 uur kunt u inschepen.
Allereerst kunt u uw bagage naar uw hut brengen en kunt u aan boord genieten van een welkomstdrankje. Vanavond geniet u van het heerlijke diner aan boord.

location_onKeukenhof Lisse, Hoorn
Na een goede nachtrust kunt u van het heerlijke ontbijt genieten. Indien u een van de excursiepakketten heeft bijgeboekt gaat u op tijd op weg voor een bezoek aan de Keukenhof in Lisse, de bekendste bloementuin van Nederland.
Rond de klok van 13.00 uur vaart het schip via het Markemeer naar de historische stad Hoorn. Aan het eind van de middag komt u in Hoorn aan. De binnenstad heeft een beschermd stadsgezicht met vele Rijks- en gemeentelijke monumenten. Het stadsbeeld getuigt op veel plaatsen van een roemrijk verleden. Indien u een van de excursiepakketten heeft bijgeboekt maakt u na aankomst een stadswandeling onder leiding van een gids. Vanavond dineert u aan boord.

location_onDen Helder, Texel
Na het ontbijt rond de klok van 10.00 uur legt het schip in Den Helder aan, het noordelijkste puntje van Noord-Holland ofwel de maritieme stad in het noorden. De stad wordt aan drie kanten omringd door water en heeft diverse maritieme bezienswaardigheden waaronder het boeiende Marinemuseum. Indien u geboekt heeft voor een van de excursiepakketten vertrekt u na de lunch met de veerboot naar Texel voor een rondleiding op dit prachtige Waddeneiland. Bij terugkomst kunt u genieten van uw diner aan boord. Het schip vaart vanavond naar Harlingen.

location_onHarlingen
De nacht heeft u al doorgebracht in de prachtige nautische stad Harlingen, de enige zeehavenstad van Friesland. Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om onder leiding van een gids deze bijzondere Friese stad te ontdekken (excursiepakket COMPLETE). U kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid op ontdekking. Ontdek een roemrijk, nautisch verleden, sfeervolle straatjes, prachtige pakhuizen en geweldige gevels. Vanavond na het diner zal het schip vanuit Harlingen richting Kampen varen.

location_onKampen, Floriade 2022, Lelystad
In deze middeleeuwse Hanzestad aan de oevers van de IJssel gaat u terug in de tijd! Vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden voor bedrijvigheid en nu ontdekt u tussen de goed bewaarde gevels en pakhuizen de ene na de andere muurschildering. Ook de entree van de stad is opmerkelijk, de stadsbrug met zijn gouden wielen springt meteen in het oog. U heeft de mogelijkheid om een stadswandeling te maken onder leiding van een gids (excursiepakket EXTENDED en COMPLETE) of u verkent deze prachtige Hanzestad op eigen gelegenheid. In de middag, rond 14.00 uur, vertrekt het schip naar Lelystad.
U kunt er ook voor kiezen om met de bus mee te gaan naar de zevende International Horticultural Expo Floriade. Deze wereldberoemde expo wordt maar eens in de 10 jaar gehouden. Het thema van deze expo in 2022 is ‘Growing Green Cities’. Een thema dat belangrijker is dan ooit. Op dit moment heeft de aarde 7 miljard inwoners. Meer dan 50 procent van deze inwoners woont in steden. In 2050 zal dit bijna 70 procent zijn. Om veilig, gezond en aantrekkelijk te blijven, moeten steden creatieve, groene en duurzame oplossingen vinden, die we allemaal zullen exposeren op deze 2022 Expo! Het Floriadeterrein wordt een levend laboratorium met inspirerende tentoonstellingen van landen, steden en innovatieve bedrijven. Maar ook met indrukwekkende attracties, veel kunst en cultuur en met een unieke collectie bomen, struiken en bloemen (optioneel, € 68,- p.p. bij boeking opgeven en betalen). U wordt daarna teruggebracht naar het schip in Lelystad waar u weer heerlijk kunt dineren aan boord.

location_onUitschepen
Tijdens het ontbijt zal het schip weer in Amsterdam aankomen. Om 10.00 uur is het tijd om uit te schepen en gaat u van boord in Amsterdam om op eigen gelegenheid huiswaarts te keren en kunt u terug kijken op een bijzondere Lentecruise door Nederland.

Accommodatie(s)

MS River Diamond****+

Het 4-sterrenplusschip MS Rivier Diamond is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in 2018 geheel gerenoveerd. Trakteer uzelf op een dra...

Lees meer
MS River Diamond****+
sluiten
MS River Diamond****+
MS River Diamond****+
MS River Diamond****+_receptie
MS River Diamond****+_lobby bovendek
MS River Diamond****+_lounge
MS River Diamond****+_lounge
MS River Diamond****+_Lido terras
MS River Diamond****+_restaurant
MS River Diamond****+_restaurant
MS River Diamond****+_restaurant
MS River Diamond****+_2-persoonshut benedendek
MS River Diamond****+_badkamer
MS River Diamond****+_2-persoonshut Frans balkon
MS River Diamond****+_zonnedek
MS River Diamond****+_zonnedek
MS River Diamond****+_zonnedek
MS River Diamond****+_fitness
MS River Diamond****+_fitness
MS River Diamond****+
MS River Diamond****+_dekkenplan

Algemeen

Het 4-sterrenplusschip MS Rivier Diamond is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in 2018 geheel gerenoveerd. Trakteer uzelf op een drankje in de panorama lounge of geniet van de sfeer en spectaculaire uitzichten vanaf het comfort van het verhoogde zonnedek. Waar u ook uw tijd aan boord doorbrengt, de vriendelijke en gastvrije bemanning zal er alles aan doen om u te verzekeren van een onvergetelijke riviercruise-ervaring.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-panorama bar & lounge
-Lido terras
-zonnedek
-kleine bibliotheek
-fitness
-wifi

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten. Op het hoofddek en bovendek hebben de hutten een Frans balkon en panoramavensters, zodat u vanuit uw eigen hut van het prachtige uitzicht op de rivier en de omgeving kunt genieten. De hutten op het benedendek hebben twee ronde vensters die niet geopend kunnen worden. Uw verzorgde en ruime hut beschikt over een tv, telefoon en airco. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Bovendek
Het 'Upperdeck' of wel het bovendek is na het zonnedek het hoogste dek op het schip. De stijlvolle tweepersoonshutten hebben hotelbedden, een Frans balkon en panorama vensters die geopend kunnen worden. De lounge, bar en kleine bibliotheek liggen ook op het bovendek.

Hoofddek
Het 'Middledeck' of wel hoofddek heeft ook stijlvolle hutten met Frans balkon, panoramavensters en hotelbedden. De receptie, en het restaurant liggen op het hoofddek.

Benedendek
De stijlvolle hutten op het 'Maindeck' of wel benedendek hebben eveneens hotelbedden en 2 kleine ronde vensters die niet geopend kunnen worden. Wilt u ook nog actief zijn tijdens uw cruise dan kunt u gebruik maken van de fitness ruimte op het benedendek.

Zonnedek
Het Zonnedek is het hoogste dek op het schip waar u tijdens mooi weer op het terras op de ligstoelen heerlijk kunt genieten van de voorbij glijdende landschappen.

Let op: er is GEEN lift aanwezig, alle dekken zijn alleen te bereiken met trappen met leuningen aan beide kanten.

Extra informatie

• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje
• Uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee
• Lunch
• Gehele dag onbeperkt koffie en thee
• Afternoon hightea
• Diner
• Elke avond een middernachtsnack
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor het kapiteins galadiner
• Tafelwater tijdens maaltijden
• Dagelijks muziek programma in lounge & bar
• Stadsplattegronden
• Verfrissingen en handdoeken na excursies

Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig.
Onze gastheer/gastvrouw is enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Hij/zij spreekt de taal en zal er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Uw Oad gastvrouw voor vertrek 26 april 2022 is Marian Prast.

Rolstoel en rollator
Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is GEEN lift aan boord van het schip River Diamond.
Heeft u een rollator of rolstoel, dan kunt u deze meenemen, alleen als deze inklapbaar zijn. U kunt om veiligheidsredenen die de rederij hanteert de rolstoel of rollator niet aan boord gebruiken. U kunt uw rollator of rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator mee neemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij georganiseerd worden. Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u veel voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies aan boord boekt. De excursiepakketten dienen bij boeking opgegeven en betaald te worden. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.


De valuta aan boord is de EURO, er is geen wisselautomaat aanwezig.
Geaccepteerde credit cards aan boord; VISA, MasterCard


Extra's

Excursiepakketten

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies aan boord boekt. Het gaat om de volgende excursiepakketten;

1. Excursiepakket BASIC

Keukenhof Lisse
Keukenhof is de bekendste bloementuin van Nederland. Hier bloeien meer dan 7 miljoen bloembollen met in totaal 800 tulpen. Een unieke en onvergetelijke ervaring! Naast de royale 32 hectare bloemen kunt u genieten van spectaculaire bloemenshows, waanzinnig ins...pirerende tuinen, unieke kunstwerken en prachtige evenementen. Een beleving die je niet mag missen, want de Keukenhof is maar een beperkte periode van het jaar open voor bezoekers!
duur ca. 4,5 uur

Stadswandeling Hoorn
In Hoorn ontdekt u de geschiedenis van de machtige VOC, die in de 17e en 18e eeuw prachtige schepen stuurde om handel te drijven met Aziatische landen. De geschiedenis van de stad is niet alleen in het oude centrum te zien; het is ook te zien in de haven en de omliggende gebieden. De tijd lijkt hier stil te staan. De zeilen worden gehesen, de dekken geschrobd en je kunt bijna nog de kruiden ruiken die de VOC meebracht van reizen naar het Verre Oosten. Geniet van een begeleide wandeling door Hoorn, daarna heeft u vrije tijd om deze prachtige stad te ontdekken.
duur ca. 1,5 uur

Waddeneiland Texel
Weidse witte zandstranden, natuurrijke natuurgebieden, zonovergoten bossen en schilderachtige dorpjes behoren tot de hoogtepunten van Texel. Met 25 km lengte en 9 km breedte het grootste en meest bezochte van de Nederlandse Waddeneilanden. Vanuit Den Helder, aan de Noord-Hollandse kust, zijn we met de veerboot in twintig minuten op het eiland! De stranden van Texel worden beschermd door natuurlijke zandduinen en behoren tot de schoonste stranden ter wereld. Het is de ideale plek om een ​​lange wandeling te maken, schelpen te zoeken en te genieten van de zeelucht. Ook typisch voor Texel zijn de schapen, je komt ze overal op het eiland tegen! De lokale wol is erg populair en er zijn tal van zuivelfabrieken die kaas produceren. Tijdens het lammerseizoen rond Pasen zie je overal op het eiland springerige lammeren. We nemen u mee op een interessante rondleiding over dit prachtige eiland. Daarna heeft u voldoende vrije tijd om op eigen houtje te genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft en om te genieten van de frisse eilandlucht.
duur ca. 5 uur


2. Excursiepakket EXTENDED (Idem als BASIC met extra excursie)

Stadswandeling Kampen
Kampen is prachtig gelegen aan een van de mooiste rivierfronten van Nederland. Bijna 500 monumenten getuigen van een roemrijk verleden van deze Hanzestad. De entree van de stad is al opmerkelijk! De stadsbrug met zijn gouden wielen springt meteen in het oog, evenals de skyline van Kampen. Historische gebouwen, poorten en kerken bepalen het uitzicht over de stad, geen hoogbouw. Dit is zo'n beetje het beeld dat de middeleeuwse kooplieden hadden toen ze met goederen beladen vanuit Scandinavië, Duitsland of de Baltische staten terugkeerden naar hun stad op hun radertjes. Verken deze historische en dynamische stad tijdens een begeleide wandeling.
duur ca. 1,5 uur

3. Excursiepakket COMPLETE (idem als EXTENDED met extra excursie)

Stadswandeling Harlingen
De zilte historie raakt u overal in Harlingen. De ligging op Werelderfgoed Waddenzee bepaalt het ruige, eigenzinnige karakter van de enige zeehavenstad van Friesland. Dankzij het glorieuze nautische verleden ziet u een rijke erfenis van grachtenpanden, pakhuizen en grachten. Harlingen heeft de grootste traditionele vloot van Nederland. Dit alles is de inspiratiebron voor veel grote en kleinschalige evenementen. Samen met een lokale gids ontdekt u deze prachtige havenstad.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie)
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.


• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+1foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkafternoon high-tea
checkelke avond een kleine snack
checkonbeperkt koffie en/of thee (automaat)
checktafelwater tijdens de maaltijden
checkkapiteinsdiner (afhankelijk van reisduur)
checkdagelijks muziekprogramma in lounge en bar
checkstadsplattegronden
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord
checktoeristenbelasting

Exclusief

checkvervoer naar in- en uitscheeplocatie schip
checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexcursiepakketten (bij boeking opgeven en betalen)
checkfooien

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Extra Info

Afwijkende annuleringsvoorwaarden riviercruises

Op riviercruises zijn aanvullende algemene voorwaarden van Oad Touroperating International GmbH van toepassing.
Voor riviercruises gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

A. Bij annulering tot de 29ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 35% van de reissom.

B. Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 22ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 40% van de reissom.

C. Bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 15e dag (exclusief) vóór de startdatum: 50% van de reissom.

D. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 6e dag (exclusief) vóór de startdatum: 75% van de reissom.

E. Bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot één dag (exclusief) vóór de startdatum: 90% van de reissom.

F. Bij annulering op de startdatum of later: de volle reissom.

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut River Diamond benedendek

Extra Info

Op eigen gelegenheid naar in- en uitscheeplocatie
U komt op eigen gelegenheid naar de inscheeplocatie in Amsterdam. De inscheep- en uitscheeplocatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Uw definitieve inscheep- en uitscheeplocatie vindt u in uw reisbescheiden.