arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandCruise over de Romantische Rijn
Reisnummer: OSRD02
va. 969,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 18 september 2022
today18 september 2022
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Cruise over de Romantische Rijn
Duitsland
 Prachtige uitzichten op burchten, kastelen en wijngaarden
 Voordelige excursiepakketten vooraf bij te boeken
 Nederlandssprekende Oad gastvrouw/gastheer aan boord

Riviercruise Over de Romantische Rijn

Deze cruise met het luxe en sfeervolle River Diamond voert u vanuit onze eigen hoofdstad over de machtige rivier de Rijn naar karakteristieke steden als Koblenz, Rüdesheim en zelfs het Franse Straatsburg. Onderweg kunt u genieten van fantastische uitzichten en natuurlijk de uitstekende verzorging en service aan boord.

Hoogtepunten

Mooie binnenstad van Keulen en de Dom
Samenvloeiing van Moezel en Rijn in Koblenz; Deutsche Eck
Kronkelende Rijn bezaaid met burchten en kastelen
Wijnstad Rüdesheim
Historisch Heidelberg
Langs de passage Loreley
Straatsburg, prachtige Franse stad in de Elzas

Dagprogramma

location_onInschepen
U komt op eigen gelegenheid naar de kade in Amsterdam waar u rond 15:00 uur aan boord kan gaan van het MS River Diamond in Amsterdam. Uw vakantie is begonnen. U kunt allereerst rustig het schip en uw hut verkennen en kennis maken met uw Oad gastvrouw of Oad gastheer. Aan boord krijgt u een welkomstdrankje en aansluitend volgt een heerlijk diner.

location_onAmsterdam
Onze eigen hoofdstad is één van de meest populaire bestemmingen voor riviercruises in Europa en wordt vaak Venetië van het Noorden genoemd met een geschiedenis die meer dan 700 jaar teruggaat. Het is de thuisbasis van talloze grachten met meer dan duizend bruggen. U heeft de mogelijkheid om vanochtend de majestueuze grachten tijdens een rondvaart, waarbij de typische architectuur van Amsterdamse grachtenpanden wordt benadrukt, te bewonderen. Elk grachtenpand is anders van karakter door het gebruik van gevarieerde kleuren, vormen en metselwerk. Interessant is dat dergelijke kenmerken het enige identificatiemiddel waren totdat Napoleon het genummerde huisvestingssysteem introduceerde. Indien u het excursiepakket Extended of Complete heeft bijgeboekt is deze excursie inbegrepen. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid op verkenning in onze hoofdstad.

location_onArnhem
U geniet vanmorgen al varend van uw heerlijke ontbijt. Rond de klok van half 9 leggen we aan in Arnhem.
De prachtige stad heeft een rijk en bewogen verleden, wat onder meer tot uiting komt in tal van prachtige gebouwen. Het stadje is waarschijnlijk het meest bekend om de strijd die daar in 1944 werd gestreden en vereeuwigd in de film "A bridge too far". Vandaag de dag is Arnhem een ​​rustige, middelgrote stad aan de oevers van de Rijn, omgeven door groen, met aan de ene kant Nationaal Park de Veluwe en aan de andere kant het laagland. Naast vele andere indrukwekkende bezienswaardigheden is de Eusebiuskerk, een echt architectonisch hoogtepunt. Deze kerk, met zijn 93 meter hoge toren, domineert al meer dan vijf eeuwen het stadsbeeld van Arnhem. U heeft de mogelijkheid om mee te gaan met een prachtige rondleiding door deze mooie stad (inbegrepen bij excursiepakket Complete). U kunt ook op eigen gelegenheid bijvoorbeeld een terrasje pakken of lekker genieten op het zonnedek als het weer het toelaat. In de middag vertrekken we richting de Duitse stad Keulen.

location_onKeulen
In de vroege ochtend bereiken we Keulen, waar we aan boord genieten van een heerlijk ontbijt. We liggen tot vanavond aangemeerd aan de rand van de stad, genoeg tijd dus om door de straten van Keulen te struinen. In de Altstadt was de Dom van Keulen na WOII een van de weinige gebouwen die nog overeind stond. Ook het Rathaus, verschillende musea en gezellige pleinen zijn een bezoek waard. U kunt er ook voor kiezen om een stadstour onder leiding van een gids bij te boeken (inbegrepen bij de bij te boeken excursiepakketten basic, extended en complete). Tijdens de wandeling zal de lokale gids ook de verschillende culturele en historische bezienswaardigheden van Keulen belichten, waaronder de St. Martins-kerk en het historische stadhuis. De tour eindigt bij de indrukwekkende Dom, de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. De rest van de ochtend is ter vrije besteding.

location_onKoblenz & Rüdesheim
Voordat u gaat genieten van het ontbijt is het schip aangelegd in Koblenz. De stad heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter met smalle straatjes en vele winkels.
De geweldige strategische ligging, aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel, was de reden dat de Romeinen de stad Confluentes noemden, die in 1926 veranderde in de meer Duitse spelling van Koblenz. De romantische straten van Koblenz tonen een verscheidenheid aan beroemde verhalen gevormd rond veel lokale tradities.
Tijdens de stadswandeling (inbegrepen bij excursiepakket Complete) geniet u van hoogtepunten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de St. Castorbasiliek. Ontdek de pittoreske pleinen en het indrukwekkende monument van keizer Wilhelm I bij de Duitse Hoek.
Tijdens de lunch vaart het schip verder naar het schilderachtige Rüdesheim. U heeft de mogelijkheid om vanavond mee te gaan met de Wijngaard Express en de dag af te sluiten met een wijnproeverij. Deze excursie is inbegrepen bij de bij te boeken excursiepakketten. U mag natuurlijk ook gezellig aan de bar op het schip van een wijntje genieten.

location_onMannheim & Heidelberg
Mannheim is de zogenaamde ‘kwadratenstad’, in de 17e eeuw met een rastervormig wegennet van de Neckar tot aan het slot ontworpen en aangelegd. Rond 9 uur legt het schip aan in deze mooie stad. Vanmiddag heeft u de mogelijkheid om per bus Heidelberg te bezoeken (inbegrepen indien u de excursiepakketen extended of complete heeft bijgeboekt). Heidelberg is een schitterende stad aan de Neckar, met als hoogtepunt het Heidelberger Schloss. Op een fantastische locatie met uitzicht op het centrale plein en het prachtige Rijndal. Aan het begin van de avond vertrekt het schip richting Straatsburg terwijl u kunt genieten van een heerlijk diner aan boord.

location_onStraatsburg (Kehl)
Het Franse Straatsburg is een prachtige stad op de grens met Duitsland. Het gezellige oude stadscentrum, La Petit France, met vakwerkhuizen en overal bruggetjes geven de stad een uiterst sfeervol karakter. U heeft de mogelijkheid om een stadstour te maken (inclusief indien u één van de excursiepakketten heeft bijgeboekt). Vanaf het schip brengt een transfer u naar het stadscentrum van Straatsburg (UNESCO-werelderfgoed) vanwaar de excursie in deze bijzondere stad begint! Uiteraard heeft u ook wat vrije tijd in de stad voordat u weer met de bus terugkeert naar het schip.

location_onTerugreis
U bent vanmorgen aangekomen in Mainz waar u na het ontbijt gaat uitschepen. U wordt met de bus terug naar Nederland gebracht.

Accommodatie(s)

MS River Diamond****+

Het 4-sterrenplusschip MS Rivier Diamond is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in 2018 geheel gerenoveerd. Trakteer uzelf op een dra...

Lees meer
MS River Diamond****+
sluiten
MS River Diamond****+
MS River Diamond****+
MS River Diamond****+_receptie
MS River Diamond****+_lobby bovendek
MS River Diamond****+_lounge
MS River Diamond****+_lounge
MS River Diamond****+_Lido terras
MS River Diamond****+_restaurant
MS River Diamond****+_restaurant
MS River Diamond****+_restaurant
MS River Diamond****+_2-persoonshut benedendek
MS River Diamond****+_badkamer
MS River Diamond****+_2-persoonshut Frans balkon
MS River Diamond****+_zonnedek
MS River Diamond****+_zonnedek
MS River Diamond****+_zonnedek
MS River Diamond****+_fitness
MS River Diamond****+_fitness
MS River Diamond****+
MS River Diamond****+_dekkenplan

Algemeen

Het 4-sterrenplusschip MS Rivier Diamond is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in 2018 geheel gerenoveerd. Trakteer uzelf op een drankje in de panorama lounge of geniet van de sfeer en spectaculaire uitzichten vanaf het comfort van het verhoogde zonnedek. Waar u ook uw tijd aan boord doorbrengt, de vriendelijke en gastvrije bemanning zal er alles aan doen om u te verzekeren van een onvergetelijke riviercruise-ervaring.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-panorama bar & lounge
-Lido terras
-zonnedek
-kleine bibliotheek
-fitness
-wifi

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten. Op het hoofddek en bovendek hebben de hutten een Frans balkon en panoramavensters, zodat u vanuit uw eigen hut van het prachtige uitzicht op de rivier en de omgeving kunt genieten. De hutten op het benedendek hebben twee ronde vensters die niet geopend kunnen worden. Uw verzorgde en ruime hut beschikt over een tv, telefoon en airco. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Bovendek
Het 'Upperdeck' of wel het bovendek is na het zonnedek het hoogste dek op het schip. De stijlvolle tweepersoonshutten hebben hotelbedden, een Frans balkon en panorama vensters die geopend kunnen worden. De lounge, bar en kleine bibliotheek liggen ook op het bovendek.

Hoofddek
Het 'Middledeck' of wel hoofddek heeft ook stijlvolle hutten met Frans balkon, panoramavensters en hotelbedden. De receptie, en het restaurant liggen op het hoofddek.

Benedendek
De stijlvolle hutten op het 'Maindeck' of wel benedendek hebben eveneens hotelbedden en 2 kleine ronde vensters die niet geopend kunnen worden. Wilt u ook nog actief zijn tijdens uw cruise dan kunt u gebruik maken van de fitness ruimte op het benedendek.

Zonnedek
Het Zonnedek is het hoogste dek op het schip waar u tijdens mooi weer op het terras op de ligstoelen heerlijk kunt genieten van de voorbij glijdende landschappen.

Let op: er is GEEN lift aanwezig, alle dekken zijn alleen te bereiken met trappen met leuningen aan beide kanten.

Extra informatie

• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje
• Uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee
• Lunch
• Gehele dag onbeperkt koffie en thee
• Afternoon hightea
• Diner
• Elke avond een middernachtsnack
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor het kapiteins galadiner
• Tafelwater tijdens maaltijden
• Dagelijks muziek programma in lounge & bar
• Stadsplattegronden
• Verfrissingen en handdoeken na excursies

Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig.
Onze gastheer/gastvrouw is enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Hij/zij spreekt de taal en zal er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Uw Oad gastvrouw voor vertrek 26 april 2022 is Marian Prast.

Rolstoel en rollator
Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is GEEN lift aan boord van het schip River Diamond.
Heeft u een rollator of rolstoel, dan kunt u deze meenemen, alleen als deze inklapbaar zijn. U kunt om veiligheidsredenen die de rederij hanteert de rolstoel of rollator niet aan boord gebruiken. U kunt uw rollator of rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator mee neemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij georganiseerd worden. Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u veel voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies aan boord boekt. De excursiepakketten dienen bij boeking opgegeven en betaald te worden. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.


De valuta aan boord is de EURO, er is geen wisselautomaat aanwezig.
Geaccepteerde credit cards aan boord; VISA, MasterCard


Extra's

Excursiepakketten

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies aan boord boekt. Het gaat om de volgende excursiepakketten;

1. Excursiepakket BASIC

Wandeltour Keulen
Met een geschiedenis van bijna 2000 jaar is Keulen (Köln) een van de grootste en oudste metropolen van Duitsland. U zult vol ontzag zijn door de majestueuze kathedraal, de Dom van Keulen, een van de grootste in Europa en de belangrijkste bezienswaardigheid... van Keulen. De fysieke uitstraling van het moderne Keulen logenstraft zijn oude erfgoed. Geallieerde bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoestten zo'n 90 procent van de stad; daarom is veel van wat u ziet herbouwd in de jaren 1950 en 1960. Onder leiding van een deskundige gids hoort en ziet u al wandelend over de geschiedenis van deze prachtige stad en de bezienswaardigheden.
duur ca. 2 uur

Wijnstad Rüdesheim
Wijngaarden en wijn, wat een heerlijke manier om de avond door te brengen! De minitrein met de wijngaard-express vertrekt direct vanaf het schip en meandert door de idyllische wijngaarden rechtstreeks naar het hart van dit charmante stadje. Vanaf hier gaan we naar een lokale wijnmakerij voor een heerlijke wijnproeverij. Daarna brengt de wijngaard-express u weer terug naar het schip.
duur ca. 1,5 uur

Bus-, boot- en wandeltour Straatsburg
Straatsburg wordt beschouwd als de dochter van de Rijn. Het staat bekend om zijn geschiedenis, kathedralen, architectuur en gastronomie. Tijdens deze excursie ontdekt u interessante historische bezienswaardigheden. Petite France is een gebied op het Grand Île, het Venetië van het noorden genoemd vanwege de smalle straatjes en grachten. U waant zich in de middeleeuwen terwijl u geniet vanaf het water met een uniek uitzicht op de vakwerkhuizen in Petite France.
Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het gebouw van de Kamer van Koophandel aan het grote plein Place Gutenberg en de Kathedraal. Tot 1874 was de Cathédrale Notre Dame de hoogste kerk ter wereld; vandaag is het de zesde en domineert de toren de skyline van Straatsburg. Uiteraard heeft u ook nog vrije tijd in deze bijzondere stad voordat u per bus terug gaat naar het schip.
duur ca. 4 uur

2. Excursiepakket EXTENDED (Idem als BASIC met 2 extra excursies)

Rondvaart grachten Amsterdam
Amsterdam, hoofdstad van Nederland en ook wel het Venetië van het Noorden genoemd met haar talloze grachten. Ontdek de typische architectuur van de Amsterdamse grachtenpanden waarvan de meeste afkomstig zijn uit de 17e en 18e eeuw. Elk grachtenpand is anders van karakter door het gebruik van gevarieerde kleuren, vormen en metselwerk. Interessant is dat dergelijke kenmerken het enige identificatiemiddel waren totdat Napoleon het genummerde huisvestingssysteem introduceerde.
duur ca. 1,5 uur

Stadstour Heidelberg en bezoek Slot Heidelberg
Vanaf het schip vertrekt u voor deze ruim 4 uur durende excursie per bus van Mannheim naar Heidelberg.
De prachtige barokstad aan de zuidelijke oever van de rivier de Neckar is alleen toegankelijk voor voetgangers. De stad heeft een heel mooi oud centrum en prachtige kerken. Aansluitend brengt u een bezoek aan Slot Heidelberg.
Het Slot is een aangename combinatie van ruïnes, gerestaureerde kamers, een enorm wijnvat, uitkijkterrassen, een uitstekend apotheekmuseum en zelfs een trouwkapel.
duur ca. 4,5 uur

3. Excursiepakket COMPLETE (idem als EXTENDED met 2 extra excursies)

Stadswandeling Arnhem
Arnhem heeft een rijk en bewogen verleden, wat onder meer tot uiting komt in tal van prachtige gebouwen. Het stadje is waarschijnlijk het meest bekend om de strijd die daar in 1944 werd gestreden en vereeuwigd in de film "A bridge too far". Vandaag de dag is Arnhem een ​​rustige, middelgrote stad aan de oevers van de Rijn, omgeven door groen, met aan de ene kant Nationaal Park de Veluwe en aan de andere kant het laagland. Naast vele andere indrukwekkende bezienswaardigheden is de Eusebiuskerk een echt architectonisch hoogtepunt. Deze kerk, met zijn 93 meter hoge toren, domineert al meer dan vijf eeuwen het stadsbeeld van Arnhem. Geniet van een rondleiding door deze prachtige stad.
duur ca. 1,5 uur

Stadswandeling Koblenz
Ervaar een van de mooiste steden van Duitsland met meer dan 2000 jaar geschiedenis tijdens een begeleide wandeling. De geweldige strategische ligging, aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel, was de reden dat de Romeinen de stad Confluentes noemden, die in 1926 veranderde in de meer Duitse spelling van Koblenz. De romantische straten van Koblenz tonen een verscheidenheid aan beroemde verhalen gevormd rond veel lokale tradities en zitjes. Geniet van hoogtepunten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de St. Castorbasiliek. Ontdek de pittoreske pleinen en het indrukwekkende monument van keizer Wilhelm I bij de Duitse Hoek.
duur ca. 1,5 uur


Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie)
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.

• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkafternoon high-tea
checkelke avond een kleine snack
checkonbeperkt koffie en/of thee (automaat)
checktafelwater tijdens de maaltijden
checkkapiteinsdiner (afhankelijk van reisduur)
checkdagelijks muziekprogramma in lounge en bar
checkstadsplattegronden
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord
checkinternationale cruiseleiding en bemanning aan boord
checkbusvervoer terug van uitscheeplocatie Mainz naar inscheeplocatie Amsterdam
checktoeristenbelasting

Exclusief

checkvervoer inscheeplocatie v.v.
checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexcursiepakketten (bij boeking opgeven en betalen)
checkoptionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)
checkfooien

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut River Diamond Benedendek

Extra Info

Op eigen gelegenheid naar in- en uitscheeplocatie
U komt op eigen gelegenheid naar de inscheeplocatie in Amsterdam. Uw definitieve inscheeplocatie vindt u in uw reisbescheiden. U scheept uit in Mainz en wordt met de bus terug gebracht naar uw inscheeplocatie en keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.