arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeJapanWalk Challenge Japan - Etihad
Reisnummer: OSWJ04
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Walk Challenge Japan - Etihad
Japan
 U vliegt vanaf Düsseldorf met Etihad
 Wandelingen langs o.a. waterkant van Nagasaki, door het Deer Park in Nara
 Bezoek aan o.a. Tokyo

Walk Challenge Japan per Etihad

Na een onderbreking van 8 jaar wordt er dit jaar een vervolg gegeven aan de unieke en uitdagende Walk Challenges; de Walk Challenge Japan 2020 (WCJ2020) met 6 wandelmomenten.

De vorige edities naar China (in 2008), Israël (in 2010) en Groot Brittannië (in 2012) waren zeer succesvol met veel enthousiaste deelnemers, mooie wandelingen, natuurschoon en schitterende steden.

Japan, ook wel het land van de Rijzende Zon genoemd, is een eilandenrijk aan de oostkust van Azië op ongeveer 11 uur vli...egen van Nederland. Japan heeft al meer dan 400 jaar een relatie met Nederland. Deze relatie is in 2000 feestelijk herdacht met o.a. de uitgifte van een € 5,- muntstuk, herdenkingspenningen, activiteiten in het Japan museum, het Siebold Huis in Leiden, een bezoek van de Koninklijke Marine aan Japan en Japan gerelateerde tentoonstellingen in diverse musea.

De band tussen Japan en Nederland begon in 1600. Op 19 april van dat jaar strandde het schip “De Liefde” voor de zuidkust van Japan. Van de oorspronkelijke bemanning restte slechts nog 25 man, de overige bemanningsleden waren onderweg aan de ontberingen bezweken. De Liefde was het enige schip van een konvooi van 5 dat Japan na een reis van bijna 22 maanden (27 juni 1598 – 19 april 1600) bereikte. Tijdens deze Walk Challenge zult u ook zeker de lange relatie en geschiedenis van beide landen ervaren.
Lees meer over Walk Challenge Japan - Etihad

Hoogtepunten

6 unieke en schitterende wandelingen
bezoek aan Dejima en het Peace Park in Nagasaki
bezoek aan de theevelden bij Ureshino
wandelen tussen de herten in het Deer Park in Nara
Mount Fuji
bezoek aan het Asakusa District in Tokyo

Dagprogramma

location_onVlucht vanaf Düsseldorf naar Tokyo
Vandaag vertrekt u voor uw Walk Challenge naar Japan. U vliegt vanaf Düsseldorf via Abu Dhabi met Etihad naar Tokyo.

location_onVlucht vanaf Tokyo naar naar Fukuoka of Nagasaki
Vanaf Tokyo vliegt u door naar Fukuoka of Nagasaki (Fukuoka ligt op ca. 150 kilometer vanaf Nagasaki). Na de landing wandelt u naar de gereedstaande touringcar. Per touringcar legt u het laatste deel van uw reis af. Na aankomst in Nagasaki checkt u in en kunt u uw kamer in gebruik nemen.

location_onNagasaki
U heeft een vrije dag in Nagasaki. U kunt deze schitterende stad op eigen gelegenheid verkennen. De stad heeft al een lange relatie met Nederland die al meer dan 400 jaar teruggaat. In de stad vindt u het kunstmatige eiland Dejima waar in het verleden handel werd gedreven. Gedurende vele jaren was deze Nederlandse handelspost het enige Europese contact met Japan.

location_onRondrit Nagasaki
Na het ontbijt in uw hotel gaat u Nagasaki ontdekken onder leiding van een lokale Engelssprekende gids. Tijdens deze excursie mag een bezoek aan het Park van de Vrede niet ontbreken. Dit park is aangelegd ter herinnering aan de verwoesting van de stad door de atoombom. Tijdens deze excursie staat tevens Ground Zero en het museum op het programma.

location_onWandeling Nagasaki
U maakt een schitterende wandeling door Nagasaki. Het wandelprogramma begint met een officiële, lokale start ceremonie. U wandelt langs de waterkant naar de Inasa Bashi Brug waar u de rivier de Urakami oversteekt. De route gaat via de internationale begraafplaats Inasa waar ook Nederlandse graven zijn. U wandelt over een heuvelachtig parcours met verschillende tunnels en via de Megami Ohashi Brug komt u aan de andere oever. U loopt via oude werven, Glovers Park, het gedenkteken voor de 26 Heilige Martelaren en ziet op deze manier veel van de stad (ca. 18 km).

Uw wandeling eindigt met een bezoek aan Dejima. Op dit moment is het een Nationale Historische Plaats en wordt het in fases gerestaureerd. Inmiddels zijn er ca. 20 gebouwen op ware grootte gereconstrueerd en deze doen allemaal dienst als museum. In Dejima zult u diverse Nederlandse voorwerpen zien zoals o.a. een kanon met het VOC logo en een grote originele balans uit Delft.

location_onVanaf Nagasaki naar Ureshino
Vanaf Nagasaki rijden we naar Ureshino. Ureshino ligt op ca. 1,5 uur rijden vanaf Nagasaki. In Ureshino verblijven we in een Japans resort. U slaapt in Japanse kamers voor een authentieke ervaring. In Ureshino (Saga) bezoekt u vandaag de Yutoku Inari tempel. Dit is één van de belangrijkste Inari tempels van Japan. Deze tempel is gebouwd op de steile helling van een vallei en de belangrijkste ruimte ruimte staat op hoge, houten palen op 18 meter boven de grond. Aan de voet van de heuvel ligt een kleine Japanse tuin met vijvers. Deze tuin is vooral beroemd vanwege schitterende pioenrozen. Ook bezoekt u de theevelden van Ureshino. Japan is natuurlijk een theeland bij uitstek en het staat vooral bekend om de groene thee. Er zijn ontelbare theevelden door het gehele land maar Ureshino is de plek waar de Japanse groene thee zijn oorsprong vindt.

location_onWandeling Ureshino
Uw wandeling start bij het Tea Exhibition Center in Ureshino. U wandelt door een bosrijke omgeving rondom een stuwmeer en heeft een schitterend uitzicht op de thee- en rijstplantages. Na een wandeling van ca. 10 kilometer bent u terug op de startlocatie en begint u aan de tweede route van ca. 10 kilometer. Deze route neemt u mee door het stedelijke deel van Ureshino en u wandelt langs de leuke winkeltjes en restaurantjes die de stad rijk is (ca. 20 km).

location_onVanaf Ureshino naar Nara
Vandaag staat een lange reisdag op het programma. Vanaf het zuiden van Japan reizen we naar het midden van het land. De route eindigt in Nara. Tijdens deze reisdag stoppen we diverse keren om wat te zien van het land. Zo komt u bijvoorbeeld langs Hiroshima waar een stop gepland wordt. Indien de tijd het toelaat gaan we een bezoek brengen aan het Peace Memorial Park. Dit park is aangelegd ter herdenking van de atoombom die daar gevallen is in 1945. Op dit moment is het een zeer indrukwekkende plek met grote en kleine monumenten die terugblikken op de vernietigende kracht van de atoombom.

In de loop van de avond komen we aan in Nara. Nara is geen grote stad maar wel een hele succesvolle stad. De stad ligt op het eiland Honshu en is vooral bekend om de vele tempels die er zijn en de vele herten. Bij het bezoeken van één van de heiligdommen wandelt u tussen deze dieren die er vrij rondlopen.

location_onBezoek Nara
Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids gaat u Nara bekijken. U bezoekt o.a. de Todaiji Tempel en de Kodaiji Tempel. De Todaiji Tempel is één van de bekendste en belangrijkste tempels van Nara. In het complex staat het grootste bronzen Boeddha beeld van Japan dat maar liefst 16 meter hoog is en 437 ton zwaar. De Kodaiji Tempel beschikt over een rijkelijk gedecoreerde inrichting en wordt omgeven door schitterende, rustgevende tuinen.

location_onWandeling Nara
Na het ontbijt is het weer tijd voor een schitterende wandeling. Ook hier begint het wandelprogramma met een lokale ceremonie. De route start bij het Nara Deer Park in Nara en via de Enjoji Tempel en Mount Kasuga loopt u naar Yagyu. U zult deze dag zeker genieten van het prachtige natuurschoon dat u onderweg tegenkomt. Het wandelprogramma wordt vandaag afgesloten met een traditionele Kendo vechtsport demonstratie. (ca. 23 km).

location_onVanaf Nara naar Fujikawaguchiko
Vanaf Nara reizen we door naar Fujikawaguchiko. Ook dit is een lange reisdag met de nodige stops onderweg. Indien de tijd het toelaat stoppen we bij het Nagoya kasteel. Dit kasteel is een belangrijk punt langs de Toikaido route. Aan het kasteel is een belangrijk symbool verbonden, de ‘gouden dolfijn’. Deze gouden dolfijn is nog steeds een soort stadswapen van Nagoya. Laat in de middag komen we aan bij ons hotel in Fujikawaguchiko. Fujikawaguchiko ligt in de omgeving van de beroemde berg Mount Fuji aan het meer Kawaguchi.

location_onWandeling Mount Fuji
Tijdens een bezoek aan Japan mag de berg Mount Fuji natuurlijk niet ontbreken. Mount Fuji is de hoogste berg van Japan (ca. 3800 meter) en ligt op het eiland Honshu op ca. 100 kilometer vanaf Tokyo. U wandelt rondom het schitterende meer Laka Kawaguchi. Tijdens uw wandeling zult u genieten van het indrukwekkende uitzicht op deze beroemde berg (ca. 20 km).

location_onVanaf Fujikawaguchiko naar Saitama / Omiya
Vanaf Fujikawaguchiko vertrekt u naar Saitama / Omiya, gelegen op ca. 30 kilometer vanaf Tokyo. Maar voordat u aankomt bij uw hotel wordt er een stop gemaakt in Tokyo. In Tokyo wordt u begroet door een lokale Engelsprekende gids
en maakt u een rondrit door de stad. U bezoekt u o.a. het Asakusa District en de Meiji Shrine. Asakusa wordt door velen gezien als de leukste wijk van Tokyo. Deze wijk heeft namelijk een authentieke, oude sfeer weten te behouden in het moderne Tokyo. De meeste straten, gebouwen en tempels zijn al eeuwen hetzelfde waardoor het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Aan het einde van de middag vertrekt u naar uw hotel in Saitama / Omiya.

location_onTokyo
U heeft vandaag een dag om op eigen gelegenheid Tokyo te bezoeken. Per trein reizen we naar deze bruisende metropool. Tokyo wordt ook wel het New York van het oosten genoemd. Het is een stad die altijd in beweging is en u zult zeker tijd te kort komen. Een belangrijke bezienswaardigheid is het Imperial Palace. Rondom dit paleis vindt u een prachtig Japans park, oude stenen muren en schitterende Japanse tuinen. Ook zijn er diverse tempels in de stad die een bezoek meer dan waard zijn. Zo is de Senso-Ji tempel één van de meest bezochte tempels van Japan. Ook in het Ueno Park vindt u veel geschiedenis van Japan. In het park zijn oude tempels, mausoleums, musea en meer dan 1000 kersenbloesembomen.

location_onWandeling Saitama
Het is tijd om de wandelschoenen weer aan te trekken voor een wandeling door Saitama. De wandeling start vanaf een prachtige laan en u wandelt naar de Hikawa Shrine. Rondom dit heiligdom vindt u vele kersenbloesembomen en een museum. Ook ziet u de beroemdste bonsai tuinen van Japan en wandelt u door lommerrijke parken. De route neemt u mee door mooie parken, langs de rivier en eindigt aan de Takanuma Promenade (ca. 15 km).

De Paralympics zijn ondertussen ook begonnen in Japan dus u kunt vandaag ook één van de wedstrijden bijwonen. Nadere informatie hierover kunnen wij u in een later stadium verstrekken.

location_onWandeling Higashimatsuyama
De laatste wandeling tijdens uw Walk Challenge is een route die ook gebruikt wordt bij de 3-daagse IML tocht van Japan in Higashimatsuyama. Vanaf de start wandelt u over verschillende bruggen over de Toki rivier naar de opvallende Kurakake brug en picknick plaats. U loopt via de Takamoto Pas en ziet de imponerende bedevaartplaats in het Monomiyama Park. Uw tocht eindigt met een wandeling over de Takasaka Sculpture Promenade. Aan deze lange straat staan 32 beelden die gemaakt zijn door de beroemde kunstenaar Takada Hiroatsu (ca. 20 km).

location_onVlucht vanaf Tokyo naar Abu Dhabi
Na het ontbijt heeft u nog tijd ter vrije besteding. Op een nader te bepalen moment staat de touringcar klaar en vertrekt u naar de luchthaven van Tokyo. Daar checkt u in voor uw terugvlucht. Vanaf Tokyo vliegt u naar Abu Dhabi per Etihad.

location_onVlucht vanaf Abu Dhabi naar Düsseldorf
Vandaag vliegt u door vanaf Abu Dhabi naar Düsseldorf. De landing op de luchthaven van Düsseldorf is gepland om 07.15 uur.

Accommodatie(s)

Tijdens uw Walk Challenge naar Japan verblijft u in uitstekende 3-en 4-sterren hotels. Uw kamer beschikt over een volledig ingerichte badkamer met een bad of douche en een toilet. De hotels beschikken daarnaast over een lift en meestal ook over airco.

Bij de reisbescheiden ontvangt u de namen en de adresgegevens van de hotels.

Wel dient u er rekening mee te houden dat de hotelkamers en de badkamers in Japan minder ruim zijn dan u in Europa of andere delen van de wereld gewend bent.

Bij het kamertype kunt u ook kiezen uit een 2-persoonskamer op indeling. Indien u wel een kamer wilt delen maar geen reisgenoot heeft, kunt u hiervoor kiezen. Te zijner tijd gaan wij bekijken hoeveel deelnemers hiervoor gekozen hebben en bekijken of we deelnemers samen op een kamer kunnen laten verblijven. Hiervoor zullen dan persoonsgegevens uitgewisseld moeten worden (uiteraard uitsluitend met uw toestemming). Mochten wij geen geschikte kamergenoot kunnen vinden, dan nemen wij contact met u op. Dit kamertype kunt u ook kiezen indien u wel een kamergenoot heeft, maar op aparte adressen woont en dus aparte bevestigingen wenst te ontvangen.

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkheenvlucht Düsseldorf (via Abu Dhabi) - Tokyo per Etihad
checkbinnenlandse vlucht Tokyo - Nagasaki / Fukuoka
checkterugvlucht Tokyo (via Abu Dhabi) - Düsseldorf per Etihad
checkluchthavenbelastingen en brandstof- en veiligheidstoeslagen
checkvervoer ter plaatse per lokale touringcar en onder leiding van een lokale Engelssprekende gids
check4 overnachtingen in diverse 3- en 4-sterren hotels in Nagasaki op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt
checkrondrit door Nagasaki inclusief o.a. een bezoek aan het Peace Park en Amtomic Bomb Ground Zero
checkwandeling door Nagasaki
check2 overnachtingen in een Japans hotel in Ureshino op basis van verblijf in een gedeelde Japanse tweepersoonskamer inclusief ontbijt
checkexcursieprogramma in Ureshino inclusief o.a. Ureshino Tea Village en de Yutoku Inari Shrine
checkwandeling in Ureshino
check3 overnachtingen in diverse 3- en 4-sterren hotels in Nara op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt
checkexcursie in Nara inclusief een bezoek aan o.a. het Deer Park, de Toddaiji Tempel
checkwandeling in Nara en omgeving
check2 overnachtingen in diverse 3- en 4-sterren hotels in Fujikawaguchiko of omgeving op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt
checkwandeling bij Mount Fuji
check5 overnachtingen in diverse 3- en 4-sterren hotels in Saitama City / Omiya op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt
checkexcursieprogramma in Tokyo inclusief o.a. de wijk Asakusa, het Keizerlijk Paleis en de Meiji Shrine
checkwandeling Saitama City
checkwandeling Higashimatsuyama
checkbegeleiding van Nederlandssprekende Oad reisbegeleiding tijdens de gehele reis
checkhandboek WCJ2020

Exclusief

checkeventuele, niet genoemde entreegelden

Optioneel bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor deze unieke reis hanteren wij een minimum van 200 deelnemers.

Valuta

Japanse Yen