arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomePolenRondreis Hoogtepunten van Polen
Reisnummer: BRPL41
va. 1399,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today07 oktober 2023
(12 dagen)
Aan favorieten toevoegenRondreis Hoogtepunten van Polen
Polen
 Reis per kleine groep van max. 34 pers.
 Incl. gidsen Gdansk, Warschau, Krakau, Wroclaw
 Verblijf in hotels nabij stadscentra

Rondreis Polen

Deze bijzondere rondreis brengt u naar Polen, waar u alle hoogtepunten zult ontdekken. Het is een unieke rondreis langs de belangrijkste Poolse steden en het bijzondere Mazurische merengebied. Naast een rijke cultuur heeft Polen ook een overweldigende natuur. Oerbossen, meren in het noorden en het Tatragebergte in het zuiden. Dit land van de duizend meren is één van de grootste natuurgebieden in Europa. Tijdens deze rondreis kunt u zien dat Polen leeft.

De reis begint in het plaatsje Malbo...rk dat bekend is om het kasteel van Malbork. Deze grootste kruisridderburcht van Europa is tegenwoordig een museum. De reis gaat verder naar Gdańsk. U zult hier een beetje een Hollands gevoel krijgen. Dit is te verklaren door de aanwezigheid van tal van Nederlands aandoende gevels. We brengen hier onder andere een bezoek aan de Mariakerk, één van de grootste kerken van Europa. Vanuit Gdańsk rijden we naar het Mazurengebied een prachtig gebied met meren en groene bossen. Vanuit Swieta Lipka, het meest bekende barokke heiligdom in Polen vertrekken we richting Warschau. De Tweede Wereldoorlog richtte hier veel schade aan. Warschau werd voor meer dan tachtig procent verwoest. Veel van de rijke architectuur bleef gelukkig bewaard of werd minutieus nagebouwd. We maken een stadstour gevolgd door een sfeervolle wandeling onder andere langs het Koninklijke paleis, een van de gebouwen die compleet verwoest werden door de Duitse troepen, maar gereconstrueerd is in 1974. Na deze bijzondere sfeervolle stad gaat de reis naar een volgende opmerkelijke stad: Krakau. Krakau was in het jaar 2000 één van de culturele hoofdsteden van Europa en is één van de weinige Poolse steden die vrijwel ongeschonden uit de oorlog is gekomen. Tijdens een stadstour ontdekt u de pure kracht en magie van deze bijzondere stad. Krakau is als het ware één groot openluchtmuseum, maar wel een museum met heel veel leven. Ook een bezoek aan de meest bekende attractie rondom Krakau mag niet ontbreken: de zoutmijn van Wieliczka. Een rondleiding brengt u naar 65 meter diepte met een ondergronds meer, een kapel, kathedraal en postkantoor. Elk onderdeel is compleet uit zout gehouwen. Het einde van de reis is in zicht, maar voordat we huiswaarts keren mag een bezoek aan Wroclaw niet ontbreken. Een prachtige Poolse stad die beschikt over een historisch marktplein met zijn fraaie stadhuis. Eén ding is duidelijk na deze rondreis, waar we ook komen, overal zien we dat Polen niet verloren is, want Polen leeft!


Lees meer over Rondreis Hoogtepunten van Polen

Waarom Hoogtepunten van Polen bij Oad boeken?

Op alle data reist u in een kleine groep van maximaal 34 personen
Bij Oad verblijft u in comfortabele hotels die veelal dicht bij de stadscentra liggen.
We overnachten de eerste nacht al in een hotel nabij het centrum van Poznan
Bezoek aan; Poznan, Kasteel Malbork, Mazurisch merenplateau, Warschau, Krakau en Wroclaw
Bekijk het Kasteel Malbork; de grootste bakstenen vesting ter wereld!
Inclusief een rondleiding o.l.v. professionele lokale gids in de steden Gdansk, Warschau, Kra...kau en Wroclaw
U heeft de mogelijkheid om een bezoek aan het zeer indrukwekkende Auschwitz en de zoutmijnen van Wieliczka voordelig bij te boeken
U krijgt twee kopjes koffie/thee bij vertrek uit Didam
Iedere dag is het ontbijt én diner inbegrepen
Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken
Inclusief een goed 3-gangen afscheidsdiner in Didam
Van elke gereden kilometer tijdens deze reis wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd
Lees meer over Rondreis Hoogtepunten van Polen

Hoogtepunten

Hanzestad Gdansk
Kasteel Malbork
Mazurengebied
Hoofdstad Warschau
Indrukwekkend Auschwitz (optioneel)
Zoutmijn van Wieliczka
Cultuurstad Krakau
Wroclaw

Dagprogramma

location_onNaar Poznan
Vanaf Didam rijden we naar het eerste overnachtingshotel in de omgeving van Poznan in Polen.

location_onNaar Gdansk
Na het ontbijt rijden we in noordoostelijke richting. We rijden een mooie route door Polen naar de havenstad Gdanks waar we voor het diner aankomen. We verblijven één nacht in de omgeving van Gdansk.

location_onGdańsk
We beginnen vandaag o.l.v. een gids met een stadswandeling door Gdańsk, ooit één van de rijkste steden van Europa. Nederland deed veel zaken met deze Hanzestad waardoor veel Nederlandse invloeden terug te vinden zijn. De bezienswaardige Groene Poort is door een Nederlander ontworpen en geheel gebouwd van Hollandse bakstenen. Ook de Koninklijke route, waarlangs in de middeleeuwen de vorsten via deze route de stad binnenkwamen, mag niet ontbreken. Hier vindt u de mooiste bezienswaardigheden. We lopen door het sfeervolle Mariastraatje en bezoeken de Mariakerk, één van de grootste kerken van Europa. Vanmiddag heeft u de tijd om Gdańsk zelf te verkennen.

location_onVia Kasteel Malbork naar de Mazuren
Na het ontbijt rijden we naar het kasteel Malbork. Het kasteel aan de Nogat rivier staat op de erfgoedlijst van UNESCO en is één van de grootste middeleeuwse burchten in Europa. Onder leiding van een lokale gids zien we hier het Paleis van de Grote Meester, de kapittelzaal en nog veel meer. Vervolgens rijden we een prachtige route door het Mazurisch merengebied. We overnachten in het Mazurisch merengebied.

location_onSwieta Lipka, Wolvenschans
We beginnen onze dag met een bezoek aan Swieta Lipka, een bekend pelgrimsoord en het meest bekende barokke heiligdom in Polen. Het complex is gebouwd door de Jezuïeten in de 17e eeuw. De frescoschilderingen vullen het gehele plafond en het barokke orgel uit 1721 is prachtig versierd met heiligen en engelen, die in beweging kunnen worden gezet tijdens een concert. Aansluitend bezoeken we de Wolvenschans, een groot militair bunkercomplex dat diende als hoofdkwartier van Hitler, het Duitse leger en de 'Luftwaffe'. We rijden door naar Warschau waar we twee nachten verblijven.

location_onWarschau
Vanochtend bezoeken we de hoofdstad van Polen, Warschau. Onder leiding van een gids maken we een stadstour per bus langs de belangrijkste monumenten. Vervolgens wandelen we via de Koninklijke Route naar het oude stadscentrum en komen langs de mooiste plekjes, inclusief St. Janskathedraal en het Koninklijk paleis aan het Slotplein. Het paleis werd compleet verwoest door de Duitse troepen na de Opstand in Warschau in 1944, maar volledig gereconstrueerd in 1974. Het paleis was ooit de officiële residentie van de Poolse koningen. Wij beëindigen onze wandeling bij de Rynek, de oude stadsmarkt met de kleurrijke Patriciërshuizen. De middag kunt u vrij besteden en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Historisch museum.

location_onVia Jasna Góra naar Krakau
Na het ontbijt vertrekken we richting Krakau. Onderweg bezoeken we het Pauliner klooster in Czestochowa, Het klooster ligt op de Jasna Góra, op een heuvel. Het 14e eeuwse klooster werd een tijdlang gezien als één van de rijkste kerken in de regio. We vervolgen onze weg naar Krakau waar we drie nachten zullen verblijven.

location_onOchtend Krakau, middag Auschwitz (optioneel)
We gaan op ontdekking door Krakau. Tijdens deze tour ontdekt u de pracht en magie van Krakau, eigenlijk één groot openluchtmuseum. Tijdens een wandeling over de Koningsroute zien we de hoogtepunten. U zult zich verwonderen over het Marktplein, de grootste in zijn soort van Europa, met de Lakenhal, de Mariakerk en de raadhuistoren. De rest van de dag heeft u vrije tijd in Krakau, tenzij u meegaat naar Auschwitz. Sinds 1979 staat het voormalige Auschwitz-Birkenau kamp op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vandaag de dag is het een museum over de Holocaust en een monument voor de slachtoffers van het nazi-regime (optioneel, kosten € 25,- p.p. bij boeking doorgeven).

LET OP:
Sinds 2 januari 2020 heeft het staatsmuseum Auschwitz-Birkenau haar beleid voor het reserveren van entree tickets aangescherpt. Vanwege de wijzigingen in het beleid is het voor Oad niet meer mogelijk om direct na boeking de entree tickets te garanderen. Indien u het museum wilt bezoeken raden wij u aan deze bij boeking op te geven. Wij zullen de entree tickets dan direct aanvragen. Nadat de tickets zijn aangevraagd laten we u zo spoedig mogelijk weten of de tickets daadwerkelijk zijn bevestigd.

location_onWieliczka, vrije middag in Krakau
De wereldberoemde zoutmijnen van Wieliczka staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Werkelijk alles is hier uit zout gehouwen: de St. Kinga’s kapel, beelden, kroonluchters en nog veel meer (optioneel, ca. € 39,- p.p., bij boeking opgeven). Een uniek tafereel! De middag heeft u ter vrije besteding in Krakau.

location_onVan Krakau naar Wroclaw
We verlaten Krakau en gaan naar de volgende prachtige Poolse stad: Wroclaw in de streek Silizië. In de middag staat er een stadsrondleiding op het programma. Bij deze Hanzestad kruisten twee belangrijke handelsroutes; de Barnsteenroute en de Via Regia. Tijdens de wandeling door de stad zien we onder meer het stadhuis en de gekleurde huizen aan het marktplein.

location_onWroclaw
Na het ontbijt genieten we nog even van het fantastische Wroclaw. Daarna gaan we op weg naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Chemnitz in Oost-Duitsland.

location_onNaar huis
Via de Duitse autosnelwegen gaan we terug naar Nederland. In Didam staat er nog een afscheidsdiner voor u klaar.

Accommodatie(s)

U verblijft in middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotel Cargo ***

Hotel Cargo ligt vlak over de Duits-Poolse grens in Polen. in de plaats Slubice.

Lees meer
Hotel Bartan Gdansk Seaside ***

Hotel Bartan Gdsanks Seaside ligt in een rustige omgeving op het eiland Sobieszweska. Op ca. 15 minuten lopen naar het strand en ca. 15 minuten rijden van het centrum van Gdansk.

Lees meer
Hotel Campanile Warsaw***

Hotel Campanile Warschau ligt in het centrum van Warschau. Het oude marktplein ligt op ongeveer 3,5 kilometer afstand van het hotel. De gezellige Nowy Świat-straat, waar veel winkels en cafés te vinden zijn ligt op ongeveer 2,5 kilometer.

Lees meer
Hotel Wyspianski ***

Hotel Wyspianski heeft een zeer centrale en gunstige ligging: tegenover het stadspark en op slechts een enkele minuten lopen vanaf het prachtige centrale marktplein Rynek Glowny. U steekt de straat over en u staat in de oude stad! 's Avonds wandelt ...

Lees meer
Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw***

Hotel Campanile Wroclaw ligt in een rustige omgeving in het centrum van Wroclaw, op nog geen 1 km van het oude marktplein.

Lees meer
sluiten
Hotel Cargo ***
sluiten
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo
Polen - Slubice - Hotel Cargo

Ligging

Hotel Cargo ligt vlak over de Duits-Poolse grens in Polen. in de plaats Slubice.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• terras
• tuin
• lift
• gratis wifi

Kamer

De kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van tv, telefoon, koelkastje, kluisje, gratis wifi en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn

Extra informatie

• ontbijtbuffet

Hotel Bartan Gdansk Seaside ***
sluiten
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan
Polen - Gdansk - Hotel Bartan

Ligging

Hotel Bartan Gdsanks Seaside ligt in een rustige omgeving op het eiland Sobieszweska. Op ca. 15 minuten lopen naar het strand en ca. 15 minuten rijden van het centrum van Gdansk.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• terras
• tuin
• lift
• gratis wifi

Kamer

De kamers zijn verzorgd en licht ingericht en voorzien van tv, telefoon, gratis wifi, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met douche, toilet en föhn

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• restaurant met Poolse en Internationale gerechten

sluiten
Hotel Campanile Warsaw***
sluiten
Campanile Warschau- Aanzicht
Campanile Warschau - Restaurant
Campanile Warschau- Lounge
Campanile Warschau- Bar

Ligging

Hotel Campanile Warschau ligt in het centrum van Warschau. Het oude marktplein ligt op ongeveer 3,5 kilometer afstand van het hotel. De gezellige Nowy Świat-straat, waar veel winkels en cafés te vinden zijn ligt op ongeveer 2,5 kilometer.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• wifi
• lift

Kamer

De modern ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, telefoon, koffie-en theefaciliteiten, gratis wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Hotel Wyspianski ***
sluiten
Krakau - Hotel Wyspianski *** - aanzicht
Krakau - Hotel Wyspianski *** - hotelaanzicht
Krakau - Hotel Wyspianski *** - terras
Krakau - Hotel Wyspianski *** - restaurant
Krakau - Hotel Wyspianski *** - voorbeeldkamer
Krakau - Hotel Wyspianski *** - voorbeeldkamer
Krakau - Hotel Wyspianski *** - bar
Krakau - Hotel Wyspianski *** - receptie
Krakau - Hotel Wyspianski *** - voorbeeldkamer
Krakau - Hotel Wyspianski *** - restaurant
Krakau - Hotel Wyspianski *** - voorbeeldkamer
Krakau - Hotel Wyspianski *** - restaurant
Krakau - Hotel Wyspianski *** - voorbeeldkamer
Krakau - Hotel Wyspianski *** - bar

Ligging

Hotel Wyspianski heeft een zeer centrale en gunstige ligging: tegenover het stadspark en op slechts een enkele minuten lopen vanaf het prachtige centrale marktplein Rynek Glowny. U steekt de straat over en u staat in de oude stad! 's Avonds wandelt u zo de prachtig verlichte oude stad in.

Faciliteiten

• volledig gerenoveerde lobby met receptie
• lift
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De ruime kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van tv, telefoon, kluisje, wifi (gratis) en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• 3-gangendiner

Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw***
sluiten
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - hotelaanzicht
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - hotelaanzicht
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - voorbeeldkamer
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - bar
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - buffet
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - bar
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - receptie - bar
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - lounge
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - lounge
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - receptie
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - receptie
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - restaurant
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - restaurant
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - restaurant
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - voorbeeldkamer
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - lounge
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - voorbeeldkamer
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - buffet
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - bar
Wroclaw - Hotel Campanile Stare Miasto Wroclaw *** - buffet

Ligging

Hotel Campanile Wroclaw ligt in een rustige omgeving in het centrum van Wroclaw, op nog geen 1 km van het oude marktplein.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• lounge
• restaurant
• bar
• gratis wifi

Kamer

De moderne kamers zijn voorzien van een tv, telefoon, bureau, gratis wifi, koffie/theezetfaciliteiten en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• 3-gangenmenu

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+11foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class Bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie
Duitsland_Oad bus

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Didam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Met eigen auto naar overstappunt Didam
Partycentrum Boszicht / Juffrouw Tok - Tolweg 9 - 6942 HX Didam. Voor een vakantie t/m 7 dagen betaalt u slechts € 15,- om uw auto tijdens uw vakantie te parkeren. Voor een vakantie van 8 dagen of langer betaalt u € 20,-. U dient tussen 08:45 en 09:00 uur bij het overstappunt aanwezig te zijn.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 47,50 per persoon reserveren. De volgende dag kunt u met uw eigen auto naar Didam rijden (10 min.) of u kunt met de gratis servicelijn bus mee naar Didam (15 min.) Deze tarieven zijn uitsluitend geldig bij een reservering van een Oad reis. U kunt de overnachting makkelijk bij Oad reserveren via oad.nl/osnl100 of telefonisch via ons callcenter 0547-284488. Maar u kunt ook rechtstreeks boeken bij hotel Ruimzicht. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet standaard inbegrepen bij de prijs.

Hoe laat vertrekt de bus vanaf het overstappunt Didam?
Om 9.30 uur vertrekken de bussen richting uw vakantiebestemming.

Beschikbaarheid opstapplaatsen (¹)
Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Opstapplaatsen met toeslag (²)
Voor de opstapplaatsen Harderwijk en Goes betaalt u een toeslag van €19,50 p.p. per retour.

Definitieve opstaptijd
De definitieve opstaptijd staat op uw busvoucher welke u ontvangt bij uw reisbescheiden.
Lees meer
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd
Groningen P+R Hoogkerk busstation, A7 afslag 35 ca. 05.05 uur
Hoogezand¹ Voormalig postkantoor, Kerkstraat 22 ca. 04.45 uur
Winschoten¹ Station NS, ca. 04.45 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd
Leeuwarden¹ Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg ca. 05.00 uur
Drachten¹ Ingang Transferium, bij brievenbus, Zonnedauw 2 ca. 05.30 uur
Heerenveen¹ Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11 ca. 06.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd

Assen Carpool Assen Kloosterveen, Balkendwarsweg 3 ca. 05.30 uur
Hoogeveen Uitgang Station NS, Stationsplein 1 ca. 06.00 uur
Meppel Station NS, Stationsweg 70 ca. 06.30 uur
Emmen¹ Station NS, Stationsplein ca. 05.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd


Zwolle Achterzijde NS bij voetgangerstunnel/Hanzelaan ca. 07.00 uur
Hardenberg¹ Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2 ca. 05.40 uur
Raalte¹ Station NS/ P+R, Stationsplein ca. 06.50 uur
Holten Mac Donalds, rijksweg A1, Zuidzijde 7 ca. 07.00 uur
Deventer Postillion Motel, Deventerweg 121 (A1 afrit 23) ca. 07.20 uur
Almelo Carpoolplaats Almelo-Zuid, Henriëtte Roland Holstlaan ca. 06.10 uur
Hengelo (ov) Shell Platinastraat 2, zijkant ca. 06.30 uur
Enschede¹ Station NS, Kennispark, Forum 10 ca. 06.50 uur
Haaksbergen¹ Busstation Zeedijk, ca. 07.15 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie OpstaptijdApeldoorn A50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaan ca. 07.45 uur
Groenlo¹ Busstation Brandemate, Parallelweg ca. 07.35 uur
Nijmegen/Wijchen Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 ca. 07.30 uur
Tiel¹ Motel Tiel vd Valk, Laan van Westroyen 10 ca. 07.15 uur
Arnhem Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1 ca. 07.55 uur
Zeddam Hotel Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19 ca. 08.00 uur
Harderwijk¹² La Place, Boekhorstlaan 14 ca. 06.50 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd
Bergen op Zoom¹ CBR Examencentrum, Gagelboslaan 162 ca. 05.40 uur
Roosendaal¹ Mc Donalds, Takspui bij infobord ca. 05.15 uur
Breda/Prinsenbeek Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog ca. 05.35 uur
Oosterhout¹ Mc Donalds, Beneluxweg 1A ca. 05.45 uur
Tilburg Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1 ca. 06.05 uur
Den Bosch Halte ingang Transferium, Pettelaarpark ca. 06.35 uur
Oss¹ NS station, Achterzijde aan de Gasstraat ca. 07.00 uur
Eindhoven P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304 ca. 06.05 uur
Helmond¹ Parkeerplaats sportcomplex de Braak, Ing. Rembrandtlaan ca. 06.40 uur
Veghel¹ Parkeerplaats Poort van Veghel ca. 07.10 uur
Uden¹ Van der Valk hotel Uden, Rondweg 2 ca. 07.25 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd

Woerden¹ Tankstation, Europabaan 1 Oost ca. 07.00 uur
Utrecht busstrook Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 ca. 07.10 uur
Driebergen¹ Station NS Driebergen/Zeist ca. 07.20 uur
Amersfoort Station NS, busstation bij touringcarhalte ca. 07.10 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd


Alkmaar Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2 ca. 05.00 uur
Beverwijk¹ Station NS ca. 05.30 uur
Haarlem P+R Woudplein, Station Spaarnwoude ca. 05.50 uur
Amstelveen¹ Busstation Meander/achter Cultuurcentrum, ca. 06.30 uur
Hoorn¹ Mc Donalds, parkeerplaats, Kleine Wijzend 1 ca. 05.00 uur
Purmerend¹ Leeuwerikplein/Winkelcentrum Overwhere ca. 05.15 uur
Zaandam¹ Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg 2 ca. 05.25 uur
Amsterdam Station NS Sloterdijk, bij P&R Piarcoplein ca. 05.40 uur
Bussum¹ NS station - Naarden/Bussum ca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd

Den Haag Touringcar halte Prinsessegracht 4, t.h.v. KABK ca. 05.50 uur
Noordwijk¹ Garage Beuk, van Berckelweg 32 ca. 05.00 uur
Leiderdorp¹ Mc Donalds, Persant Snoepweg 10 ca. 05.10 uur
Zoetermeer¹ Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2 ca. 06.15 uur
Gouda¹ Parkeerplaats Groenheuvel, Heuvellaan 1 ca. 06.35 uur
Delft¹ NS station Campus, Forensenweg hoek Motorenweg ca. 05.00 uur
Vlaardingen¹ Station NS-Oost, Burgemeester van Lierplein ca. 05.40 uur
Rotterdam Capelsebrug P+R Transferium Rotterdam Capelsebrug ca. 06.00 uur
Rotterdam Zuid Zuidplein 112, bij Scootercentrum ca. 05.35 uur
Ridderkerk Bushalte Koningsplein ca. 05.45 uur
Dordrecht Halte parkeerplaats Weeskinderendijk ca. 06.05 uur
Gorinchem NS station ca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd


Goes¹² Station NS, ca. 05.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd

Weert¹ Touringcarbedrijf Kupers, Kelvinstraat 1 ca. 05.20 uur
Roermond¹ Busstation bij NS station ca. 05.15 uur
Heerlen¹ NS station Achterzijde, Spoorsingel ter hoogte van nr. 46 ca. 05.00 uur
Maastricht¹ Sportpark de Geusselt, MVV stadion ca. 04.45 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Reisinfo

Inclusief

checkreis per Comfort Class bus of Excellent bus afhankelijk van vertrekdatum
check1 kopje koffie/thee met stroopwafel bij vertrek uit Didam
checkinclusief lunch op de eerste dag (bij vertrek per Excellent-bus)
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkstadswandeling o.l.v. professionele lokale gids in Gdansk, Warschau, Krakau en Wroclaw
checkdriegangen-afscheidsdiner
checkgenoemde excursies
checktoeristenbelasting
checkCO2-compensatie
checkservicelijn naar Didam

Bij Oad: CO2 compensatie inclusief, klik hier voor meer info

Exclusief

checkentreegelden, ca. € 50,- p.p.

Bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering
checkoptionele excursies ter plaatse m.u.v. de optionele excursie Auschwitz en de zoutmijnen Wieliczka bij boeking opgeven

Extra Info

Basis conditie & mobiliteit tijdens rondreizen
Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. stappen.
Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
checkReisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.