arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomePortugalWinterzon wandelvakantie Algarve & Alentejo - Individueel
Reisnummer: OSPTW10
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Winterzon wandelvakantie Algarve & Alentejo - Individueel
Portugal
 steile kliffen en ongerepte natuur
 over de Rota Vicentina
 Cabo São Vicente

Winterzon wandelvakantie Algarve & Alentejo

Een week wandelen langs de Atlantische kust, over stranden, duinen, steile kliffen en door een ongerept natuurgebied. De kust van de Algarve biedt veel, veel meer dan alleen zon en zee. Idyllische stranden omzoomd door duinen en rotsachtige kliffen, mooie baaien tegen steile rotsen. De geur van de zee mengt zich hier met aromatische eucalyptus en tijm. De route vermijdt de toeristische zuidkust en concentreert zich op het verkennen van de minder bekende westkust; het natuurpark Sudoeste Alentej...ano e Costa Vicentina.

U overnacht in charmante accommodaties op unieke plekjes. Taxitransfers zijn opgenomen om de dagelijkse wandelingen tot een gemiddelde van 4-5 uur te beperken. U heeft tijd om te genieten van de traditioneel ontspannen Portugese levensstijl en alle geneugten van lekker eten en goede wijn. De wandelroutes zijn perfect bewegwijzerd omdat ze deel uitmaken van het netwerk Rota Vicentina.
Lees meer over Winterzon wandelvakantie Algarve & Alentejo - Individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar de Algarve
U vliegt naar Faro vanwaar u naar uw hotel in het kustplaatsje Zambujeira wordt gebracht waar u 2 nachten verblijft.

location_onCabo Sardão
U start met een korte taxitransfer naar Almograve. De wandeling van ca. 5,5-6 uur over het gemarkeerde voetpad Rota Vicentina voert u langs de kust, via Cavaleiro en de vuurtoren van Cabo Sardão terug naar Zambujeira. Als u liever een kortere wandeling maakt, vraag dan de taxichauffeur om u in Cavaleiro af te zetten (9 km minder).

Afstand: ca. 20 óf 11 km, 5-5 óf 3,5 uur, 175 m stijgen/dalen.

location_onZambujeira – Odeceixe Molen
U volgt een deel van de Rota Vicentina. Glooiende duinen worden afgewisseld met rotsachtige kusten en via het vissersdorpje Azenha do Mar bereikt u het plattelandsdorpje Odeceixe. Hier eenmaal aangekomen is er nog een laatste steil stuk naar de gezellige huisjes die samen het landelijke hotel Casas do Moinho vormen, gelegen in de schaduw van de mooie molen van Odeceixe. U verblijft hier 2 nachten. Route inkorten kan ook vandaag door de eerste 4km met de bagage mee te rijden.

Afstand: ca. 20 óf 16 km, 5-5 óf 4,5 uur, 220 m stijgen/dalen.

location_onomgeving Odeceixe Molen
Vandaag maakt u een rondwandeling vanuit Odeceixe. U volgt de Rota Vicentina landinwaarts door akkers en landschappen van heide en geurige struiken naar de kust. Via een visserspad lopend door een prachtig natuurgebied komt u bij het strand van Odeceixe uit.

Afstand: ca. 15,4 km, 4,5 uur, 180 m stijgen/dalen.

location_onnaar Carrapateira
U wordt naar het dorpje Chabouco/Monte Novo gebracht. Hier kunt u, afhankelijk van het getij, kiezen tussen een route door het binnenland of langs de kust.
Bij laag water steekt u eerst de hoogvlakte van Monte Novo over voordat u afdaalt naar het strand van Carrapateira, zonder twijfel een van de mooiste stranden van de hele kust. Als het water hoog staat, is er een alternatieve route landinwaarts via de groene vallei van Bordeira naar Carrapateira waar u 3 nachten verblijft. Het diner vanavond in het hotel is inbegrepen.

Afstand: ca. 11 óf 17 km, 3,5 óf 5 uur, 170 m stijgen/dalen.

location_onomgeving Carrapateira
Vandaag maakt u ofwel een korte rondwandeling door de duinen van Carrapateira en brengt u de rest van de dag op het strand door óf u begint met een kustwandeling en trekt dan het binnenland in om de GR-11 terug naar het hotel te volgen. U doorkruist de valleien van de rivieren Carrapeira en Sincera en komt door het verborgen dorpje Pedralva. Het diner vanavond in het hotel is NIET inbegrepen, omdat u wellicht liever uitgebreid gaat lunchen aan het strand of in Carrapateira en ’s avonds nog iets licht besteld in het hotel.

Afstand: ca. 11 óf 21 km, 3 óf 6,5 uur, 215 m stijgen/dalen.

location_onCabo São Vicente
U wordt naar het stadje Vila do Bispo gebracht vanwaar u door weiden en velden naar de uiterste zuidwesthoek van Portugal wandelt. U loopt over vlakke paden en smalle visserspaadjes boven rotsachtige kusten naar de Kaap San Vicente met een prachtig uitzicht op de oceaan. Dit is het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw hotel.

location_onNaar huis
Vandaag komt een einde aan deze prachtige wandelvakantie door de Algarve & Alentejo. U wordt naar de luchthaven van Faro gebracht voor de vlucht huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+7foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam – Faro v.v. per Transavia incl. luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen
checkverblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot en met het ontbijt op de laatste dag
check1 x diner op dag 5
checktransfers op dag 1 en 8 van en naar de luchthaven van Faro
checktransfers op dag 2, 3, 5 en 7 volgens programma
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkgedetailleerde wandelbeschrijving en kaartmateriaal
check24 uur telefoon-assistentie

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkevt. aanvullende transfers
checkevt. entreegelden
checktoeristenbelasting
checkuitgaven van persoonlijke aard

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.