arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeRuslandWolga Cruise van Moskou tot Astrakhan
Reisnummer: VRRU05
va. 4199,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Wolga Cruise van Moskou tot Astrakhan
Rusland
 Op ontdekking door Rusland per luxe cruiseschip
 Excursies en entreegelden inbegrepen
 O.l.v. Nederlandsprekende reisleiding!

Wolga cruise van Moskou tot Astrakhan

Een nieuwe bijzondere riviercruise in het aanbod van Oad en en uniek in Nederland; een veertiendaagse cruise over de Wolga van Moskou naar Astrakhan. Na een rondleiding door de Russische hoofdstad Moskou begint uw riviercruise aan boord van het MS Nikolay Chernishevsky. We volgen de machtige Wolga rivier naar Astrakhan aan de Kaspische Zee in het zuiden. Dé perfecte manier om kennis te maken met de rijke cultuur van Rusland. Bijna elke dag legt het schip wel aan in een stad die van grote beteke...nis is geweest in de Russische geschiedenis. Tijdens het varen geniet u van het Russiche landschap met typische Russische dorpjes en de romantiek van het platteland.Lees meer over Wolga Cruise van Moskou tot Astrakhan

Hoogtepunten

Rusland vanaf het water
Stadsrondrit Moskou met o.a het Rode Plein
Oeglistj (Uglich), één van de mooiste stadjes van de Gouden Ring
Lokale markt in Jaroslavl
Wolgograd, voormalig Stalingrad
Kapiteinsdiner aan boord
Astrakhan aan de Wolgadelta

Dagprogramma

location_onMoskou
Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar Moskou. Na ontvangst op de luchthaven wordt u naar het schip gebracht voor inscheping en diner aan boord.

location_onStadstour Moskou
Vandaag staat een uitgebreide stadstour langs al het moois dat Moskou te bieden heeft op het programma. Zo komen we langs het Novodevitsjijklooster, de Lomonosov Universiteit, en het Leninmausoleum op het Rode Plein. In de avond zullen we een bezoek brengen aan een aantal fraaie metrostations, het Overwinningsmonument van de Grote Vaderlandse Oorlog, en natuurlijk het mooi verlichte Rode Plein. Overnachting aan boord.

location_onMoskou - Oeglitsj
Ook vandaag zullen we weer enkele bezienswaardigheden van Moskou gaan bezoeken. Zo bezoeken we het Kremlin van Moskou, met de schitterende kathedralen en de 201 ton zware Tsarenklok. Vervolgens zullen we weer aan boord van het schip gaan. Aan het eind van de middag is de afvaart en zullen we via het Moskoukanaal richting Oeglitsj varen.

location_onOeglitsj
Onderweg naar Oeglitsj varen we langs Kalyaran. Toen Stalin een stuwmeer nodig had voor een waterkrachtcentrale is dit dorp onder water gelopen. Alleen de kerktoren is nog zichtbaar. Aangekomen in Oeglitsj bezoeken we de prachtige kerk van Sint-Demetrius. Verder zien we de Transfiguratiekathedraal en het prinselijk paleis van Demetrius. Bij terugkomst aan boord vertrekt het schip over de Wolga richting Jaroslavl.

location_onJaroslavl en Kostroma
In de ochtend komen we aan in Jaroslavl, waar we een aantal bezienswaardigheden zullen bezoeken. We bezoeken onder andere het Volkovtheater, het eerste grote theater van Rusland. Ook wandelen we langs de Wolga en bezoeken we de kerk van Sint-Elia de Profeet, voorzien van fraaie wandschilderingen en geglazuurde wandtegels. Aan het begin van de middag zullen we met het schip vertrekken naar Kostroma. In deze stad bezoeken we onder andere het Ipatievskyklooster en de Drievuldigheidskathedraal.

location_onNizjni Novgorod
Aan het eind van de ochtend komen we aan in Nizjni Novgorod. Hier zullen we een bezoek brengen aan de Kathedraal van de Geboorte van de Moeder Gods, en aan een 17e-eeuws koopmanswoning van Olysav. Vervolgens gaan we naar het Kremlin van Nizjni Novgorod. Hier zien we onder andere veel wapenmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog en de Aartsengel Michaëlkathedraal. Na het bezoek aan het Kremlin gaan we naar de Bolsjaja Pokrovskaja, een straat met prachtige 19e - en 20ste-eeuwse architectuur en mooie bronzen beelden.

location_onTseboksary
Aan het begin van de ochtend komen we aan in Tseboksary. Hier worden we ontvangen met muziek en dansers in lokale klederdracht. In Tseboksary zullen we het Chuvash Moedermonument bekijken. Ook zien we het Oorlogsherinneringsmonument van de Grote Vaderlandse Oorlog. In de middag maken we een wandeling naar een kommoenalka, een gemeenschappelijke woning voor meerdere gezinnen. Eenmaal terug op het schip zullen we vertrekken richting Kazan.

location_onKazan
Vroeg in de ochtend komen we aan in Kazan, de hoofdstad van de republiek Tatarstan. We zullen hier het Kremlin van Kazan bezoeken. Dit Kremlin staat sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. We vinden hier onder andere de Suyumbiketoren, het symbool van de stad. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Baumanstraat waar we de Bogoyavlensky kathedraal vinden.

location_onSamara
Halverwege de ochtend komen we aan in Samara. Hier bezoeken we de Art Gallery, een museum met een zeer fraaie schilderijencollectie. Samara is de stad van de ruimtevaart, vandaar dat er in de stad een replica op ware grootte van een Sojoez-raket staat. Verder bezoeken we het Dramatheater waar de Leningradsymfonie voor het eerst werd uitgevoerd.

location_onSaratov
Aan het eind van de ochtend bereiken we Saratov aan de voet van het Sokcovy gebergte. We zullen in Saratov het Victorypark bezoeken. Dit park is gemaakt ter herinnering aan de Grote Vaderlandse Oorlog, en bevat bovendien veel oorlogsmaterieel. Vanaf de heuvel in het park hebben we een fraai uitzicht over de stad en de Wolga.

location_onWolgograd
Aan het begin van de ochtend arriveren we in Wolgograd, het voormalige Stalingrad. In Wolgograd maken we een rondrit en zien we een stad die na de verwoestende strijd van de Slag om Stalingrad geheel opnieuw is opgebouwd. Ook besteden we aandacht aan het herdenkingscomplex Mamayev Kurgan waar het kolossale beeld “Het Moederland Roept” te vinden is. In de middag bezoeken we het Panoramamuseum waar vele voorwerpen van tijdens de Slag om Stalingrad te bezichtigen zijn.

location_onAan boord
Vandaag zullen we de gehele dag aan boord van het schip zijn. Het einddoel van de reis, Astrakhan is maar liefst 38 uur varen. Er zullen aan boord genoeg evenementen en lezingen zijn om ons goed te vermaken, en bovendien varen we door afwisselende landschappen. In de avond kunt u zich opmaken voor het Kapiteinsdiner aan boord.

location_onAstrakhan
Vandaag komen we aan in Astrakhan, een stad aan de Wolgadelta bij de Kaspische Zee. We zullen in Astrakhan het Kremlin bezoeken. Ook de Maria-Hemelvaarstkathedraal en de Triniteitskerk mogen niet ontbreken aan ons stadsbezoek. Tot slot bezoeken we de vismarkt waar we heerlijke gerookte zalm en kaviaar uit de Kaspische Zee kunnen kopen.

location_onNaar huis
Vandaag is alweer de laatste dag in Rusland. Na een bijzonder ervaring rijker volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Accommodatie(s)

MS Nikolay Chernishevsky****

Het 4-sterrenschip MS Nikolay Chernishevsky is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in 2018 gerenoveerd. Trakteer uzelf op een drankje ...

Lees meer
MS Nikolay Chernishevsky****
sluiten
MS Nikolay Chernishevsky****
MS Nikolay Chernishevsky****_dekkenplan
MS Nikolay Chernishevsky****_receptie
MS Nikolay Chernishevsky****_koffiecorner
MS Nikolay Chernishevsky****_Panorama lounge
MS Nikolay Chernishevsky****_hal main deck
MS Nikolay Chernishevsky****_bar
MS Nikolay Chernishevsky****_restaurant Volga
MS Nikolay Chernishevsky****_restaurant Neva
MS Nikolay Chernishevsky****_voorbeeld 2-persoonshut deluxe main hut
MS Nikolay Chernishevsky****_voorbeeld 1-persoonshut
MS Nikolay Chernishevsky****_voorbeeld 2-persoonshut
MS Nikolay Chernishevsky****_hal boat deck
MS Nikolay Chernishevsky****_zonnedek

Algemeen

Het 4-sterrenschip MS Nikolay Chernishevsky is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in 2018 gerenoveerd. Trakteer uzelf op een drankje in de Panorma bar of geniet van de sfeer en spectaculaire uitzichten van het verhoogde zonnedek. Waar u ook uw tijd aan boord doorbrengt, de vriendelijke en gastvrije bemanning zal er alles aan doen om u te verzekeren van een onvergetelijke riviercruise-ervaring tijdens de bijzondere riviercruise over de Wolga.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-lounge
-panorama bar
-zonnedek
-kleine bibliotheek
-wellness/fitness (€)
-gratis wifi

Hutten

Alle hutten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn verzorgd ingericht met airconditioning, radio en minibar, wifi (gratis, verbinding is niet gegarandeerd). De standaardhutten op het Main, Middle en Boatdek zijn voorzien van een groot venster, twee aparte bedden, airconditioning en badkamer met wastafel/douche en toilet.

Let op: er is GEEN lift aanwezig, alle dekken zijn alleen te bereiken met trappen.

Extra informatie

Reisleiding
Uw reis wordt uitgevoerd onder begeleiding van een Nederlandssprekende Rusland Academie reisleider.
Hij of zij is enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Hij/zij spreekt de taal en zal er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Rolstoel en rollator
Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is GEEN lift aan boord van de MS Nikolay Chernishevsky****.
Heeft u een rollator of rolstoel, dan kunt u deze meenemen, alleen als deze inklapbaar zijn. U kunt om veiligheidsredenen die de rederij hanteert de rolstoel of rollator niet aan boord gebruiken. U kunt uw rollator of rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator mee neemt.

Excursies
Tijdens deze riviercruise zijn alle excursies en entreegelden inbegrepen.


Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+6foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkheen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met Aeroflot of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
checktransfers van de luchthaven naar het schip en v.v.
checkalle overnachtingen aan boord van het MS Nikolay Chernishevsky
checkverblijf of basis van volpension; ontbijt, lunch en diner
checktransfers en stadstour per lokale bus o.l.v. Engelssprekende gids
checkalle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
checkonder begeleiding van deskundige Nederlandssprekende Rusland Academie reisleider
checktoeristenbelasting
checkluchthavenbelastingen

Exclusief

Bij te boeken:
checkoptionele excursies
checkbagage
checkfooien

Visum:
Oad verzorgt uw visumaanvraag (extra bijkomende kosten ca. € 140,- per persoon). U ontvangt hierover circa 8 weken voor vertrek meer informatie.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Extra Info

Afwijkende annuleringsvoorwaarden cruise:
tot 69 dagen voor vertrek - 20%
68-60 dagen voor vertrek - 30%
59-35 dagen voor vertrek - 60%
34-29 dagen voor vertrek - 75%
van dag 28 voor vertrek - 100%

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 20. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
checkReisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.