Extra voordeel!
VROEGBOEKACTIE
Boek nu deze reis en ontvang € 50,- vroegboekkorting per boeking!

Gebruik tijdens het boeken bij stap 1 actiecode ACTIE50Z en de korting wordt gelijk verwerkt.

(min. reissom € 499,-) bekijk de voorwaarden
Geldig t/m 2 januari!
U bevindt zich hier HomeruslandVlieg-rondreis Klassiek Moskou & St. PetersburgReisnummer: VRRU01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Klassiek Moskou & St. Petersburg
rusland | Diverse Streken
Reisnummer: VRRU01
va. 1269,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 19 juni 2019
In het kort
 Klantbeoordeling 8,9
 O.a. Moskou, Novgorod, St. Petersburg, Hermitage
 Oost-Europa deskundige Marie-Thérèse ter Haar
De reis
 Verblijf in goede drie/viersterren hotels
 Inclusief ontbijt en diner
 Indrukwekkend excursieprogramma
8 dgn | 19-06-2019

Rondreis Moskou & St. Petersburg

Bezoek drie van Ruslands mooiste steden: metropool Moskou, Hanzestad Novgorod en majestueus Sint-Petersburg, dat niet voor niets de bijnaam 'Venetië van het Noorden' heeft. Laat u meevoeren naar de tijd van de tsaren, bewonder de 'suikertaartarchitectuur' uit de Stalintijd en flaneer over de Nevski Prospekt, de mooiste boulevard van het door Peter de Grote gestichte Sint-Petersburg.

Hoogtepunten

Kremlin en het Rode Plein
Russisch platteland
UNESCO Hanzestad Novgorod
Hermitage
Begraafplaats Tsaren

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in goede middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1

Heenreis
We vliegen per rechtstreekse KLM-lijnvlucht naar Moskou, waar we drie nachten blijven.

Dag 2

Stadstour Moskou en Kremlin
Vandaag staat een uitgebreide stadstour langs al het moois dat Moskou te bieden heeft op het programma. We zien de rivier de Moskva, de Mussenheuvels en verkennen het Kremlin, met het overweldigende Kathedralenplein. 's Avonds kunt u naar een Russisch-orthodox koor of naar een Russische avond (optioneel, kosten ca. € 45,- p.p.).

Dag 3

Tretjakov en Rode Plein
We bezoeken de begraafplaats bij het Nieuwe Maagdenklooster waar veel Russische beroemdheden zoals Tsjechov, Sjostakovitsj, Chroesjtsjov, Jeltsin en Raisa Gorbatsjov begraven liggen. 's Middags kunt u op een terrasje zitten op het Rode Plein en Goem verkennen, het topwarenhuis van Moskou. Voor wie interesse heeft is er een bezoek aan de Tretjakovgalerij mogelijk. 's Avonds kunt u een tour langs de mooiste Moskouse metrostations, die bekend staan als 'ondergrondse paleizen' (optioneel, kosten ca. € 15,- p.p.) maken.

Dag 4

Russische platteland
Per touringcar over het Russische platteland. Berkenbossen, datsja's (buitenhuisjes) en samowars. Onderweg boeiende verhalen over o.m. Dr. Zhivago, Tsjaikovski (we komen langs zijn woonhuis) en het leven van de gewone Rus. We overnachten in Novgorod.

Dag 5

Werelderfgoedstad Novgorod
Hanzestad Novgorod met zijn rijke traditie en geschiedenis is een bezoek meer dan waard. Tijdens de stadswandeling zien we niet alleen het eeuwenoude marktplein, maar ook de Sofiakathedraal en het Millenniummonument. 's Middags brengt onze bus ons naar de stad van Peter de Grote: Sint-Petersburg.

Dag 6

Stadstour Sint-Petersburg
In de ochtend maken we een rondrit waarbij we alle highlights zien. 's Middag vrij om op de Nevski Prospekt op souvenirjacht te gaan (wodka, kaviaar, matroesjka's). Natuurlijk kunt u ook een museum of een van de kathedralen (Verlosserskerk, Izaäkkathedraal, Kazankathedraal) bezoeken. 's Avonds is een theater- of concertbezoek mogelijk (optioneel, onder voorbehoud).

Dag 7

Vesting en Hermitage
De Petrus en Paulusvesting, waar onze bus ons naartoe brengt, is de plek waar de laatste tsaren en Peter en Catharina de Grote begraven liggen. De plattegrond van de vesting is gebaseerd op onze eigen Naarden-vesting. Nog een hoogtepunt vandaag: de Hermitage. Ca. 4 miljoen kunstwerken, waaronder ruim 20 schilderijen van Rembrandt.

Dag 8

Tsarendorp en naar huis
Vrije dag om in Sint-Petersburg nog te genieten van de schilderachtige, op Amsterdam geïnspireerde grachten. Wie wil kan mee naar Tsarendorp (Poesjkin), naar het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote, en de paleizen van Alexander I en Anna Paulovna (optioneel, kosten € 45,- p.p.). Aan het eind van de middag vliegen we met een rechtstreekse KLM-vlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam.

LET OP: de terugvlucht op zaterdag 10 augustus is al om 14.05 uur. Door deze vluchtwijziging komt bovenstaande dagindeling te vervallen.

Inclusief

• vlucht Amsterdam - Moskou en St. Petersburg - Amsterdam met KLM
• deskundige begeleiding door Rusland en Oost-Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar tijdens de gehele reis (m.u.v. de reis met vertrek op 19 juni)
• rondreis volgens programma per lokale touringcar met airconditioning
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf eerste dag diner t/m ontbijt laatste dag
• entreegelden
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• bagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage en 1 accessoire (bv. handtas of laptop) gezamenlijk max. 12 kg per persoon en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg per persoon

Exclusief

• evt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen

Bij te boeken:
• optionele excursies

Visum:
Oad verzorgt uw visumaanvraag (extra bijkomende kosten € 115,- per persoon). U ontvangt hierover circa 8 weken voor vertrek meer informatie.

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per KLM naar Moskou/ St. Petersburg. 1 stuk handbagage (12 kg) en 1 stuk ruimbagage (23 kg per persoon) is inbegrepen. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.