arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeRuslandVlieg-rondreis Klassiek Moskou & St. Petersburg
Reisnummer: VRRU01
va. 1499,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Klassiek Moskou & St. Petersburg
Rusland
 Rusland deskundige Marie-Thérèse ter Haar
 O.a. Moskou, Novgorod, St. Petersburg, Hermitage
 Vele entreegelden inbegrepen

Rondreis Moskou & St. Petersburg

Bezoek drie van Ruslands mooiste steden: metropool Moskou, Hanzestad Novgorod en majestueus Sint-Petersburg, dat niet voor niets de bijnaam 'Venetië van het Noorden' heeft. Laat u meevoeren naar de tijd van de tsaren, bewonder de 'suikertaartarchitectuur' uit de Stalintijd en flaneer over de Nevski Prospekt, de mooiste boulevard van het door Peter de Grote gestichte Sint-Petersburg. Tijdens deze reis zult u in een kleine groep van maximaal 30 personen reizen, op deze manier kunt u extra geniete...n van de reis.

Deze rondreis Rusland begint in de hoofdstad Moskou, een stad van scherpe tegenstellingen en een geschiedenis van roem, maar ook tegenslag. Moskou is geen dag hetzelfde, de stad verandert elke dag en niets is meer zoals het vroeger was. Prachtige gebouwen uit verschillende periodes van de geschiedenis staan naast elkaar en deze nieuwe wereldstad mag dan ook met recht als een groot openluchtmuseum worden omschreven. Wanneer u eindelijk over het enorme Rode Plein loopt, maakt het indruk. U kun zich voorstellen dat dit het perfecte podium was voor de talloze militaire parades ten tijde van het Sovjetregime. Ook is het Moskou van tegenwoordig een stad van luxe, de ultieme tegenhanger van de soberheid uit het communistische verleden. In het weelderige warenhuis Goem struikelt u over de extravagante kledingzaken en kijkt u uw ogen uit bij alle pracht en praal van de juweliers. Ook kunt u in dit warenhuis uitstekend op souvenirjacht, in de etalages vindt u ook tal van originele Russische souvenirs als de befaamde matroesjka poppetjes, een fles wodka of een miniatuur van de Basiliuskathedraal.

Over Sint-Petersburg wordt wel eens gezegd dat dit het 'Venetië van het noorden' is en verdacht veel op ons Amsterdam lijkt. Naar het schijnt deed Tsaar Peter de Grote ook werkelijk zijn inspiratie in Amsterdam op, maar qua architectuur kreeg de stad pas zijn vorm onder Elizabeth en Katharina II. Na de Eerste Wereldoorlog werd de naam van de stad veranderd naar Petrograd en later, na de dood van Lenin, werd deze weer gewijzigd naar Leningrad als symbool van het socialisme. Pas in 1991 werd de oorspronkelijke naam Sint-Petersburg weer ingevoerd. Ook Sint-Petersburg herbergt tal van cultuurschatten als de Petrus-en-Paulusvesting, het Winterpaleis, het Catharinapaleis en de Izaäkkathedraal. Tegenwoordig is Sint-Petersburg ook een hele moderne stad met veel jeugdige mensen en hippe winkels. Vooral aan de Nevski Prospekt vindt u ongelooflijk veel moderne winkels, maar ook statige gebouwen in diverse bouwstijlen. Bovenal kent de stad een geweldige theatertraditie, maar ook de opera, klassieke muziek en het ballet zijn wereldwijd bekend. Het bekendste theater van Sint-Petersburg is wel het Mariinski. Mocht de tijd het toelaten is een theater- of concertbezoek ook absoluut de moeite waard.

From Russia with love!

Speciale Paasreis
Tijdens de reis met vertrek op 28 april maakt u de paasperiode mee in Rusland! U kunt een paasnachtdienst meemaken in Novgorod (onder voorbehoud) en bent u op Eerste Paasdag in Ruslands oudste stad Novgorod! Een unieke ervaring.
Lees meer over Vlieg-rondreis Klassiek Moskou & St. Petersburg

Waarom deze rondreis Klassiek Moskou en Sint Petersburg bij Oad boeken?

Deze unieke rondreis reis is samen met de Rusland- en Oost-Europa Academie ontwikkeld
Deze reis is alleen bij Oad te boeken
De gehele reis is onder begeleiding van Rusland en Oost-Europa deskundige Marie-Thérèse ter Haar
De kennis, lezingen en achtergrondinformatie door Marie-Thérèse ter Haar geven en extra dimensie aan deze reis
Inclusief entreegelden Moskou: Kremlin, begraafplaats Maagdenklooster
Inclusief entreegelden Novgorod: Kremlin
Inclusief entreegelden St. Petersbu...rg: Hermitage, Petrus & Paulusvesting
lokale professionele gidsen in Moskou, Novgorod en St. Petersburg
U vliegt per comfortabele en directe vlucht met KLM naar Moskou, en vanaf St. Petersburg terug naar Amsterdam
U verblijft in comfortabele drie- of viersterrenhotels
Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken.
Lees meer over Vlieg-rondreis Klassiek Moskou & St. Petersburg

Hoogtepunten

Imposant Kremlin en het Rode Plein
Datsja’s op het uitgestrekte Russische platteland
Hanzestad Novgorod
Hermitage; een van ‘s werelds omvangrijkste cultuurhistorische musea
Petrus en Paulusvesting, rustplaats van Tsaren

Dagprogramma

location_onHeenreis
We vliegen per rechtstreekse KLM-lijnvlucht naar Moskou, waar we drie nachten blijven. De afstand per bus is vandaag circa 50 kilometer.

location_onStadstour Moskou en Kremlin
Vandaag staat een uitgebreide stadstour langs al het moois dat Moskou te bieden heeft op het programma. We zien de rivier de Moskva, de Mussenheuvels en verkennen het Kremlin, met het overweldigende Kathedralenplein. 's Avonds kunt u, indien beschikbaar, een prachtoptreden van een Russisch-orthodox koor bijwonen (optioneel, kosten ca. € 45,- p.p.). De afstand per bus is vandaag circa 50 kilometer.

location_onTretjakov en Rode Plein
We bezoeken de begraafplaats bij het Nieuwe Maagdenklooster waar veel Russische beroemdheden zoals Tsjechov, Sjostakovitsj, Chroesjtsjov, Jeltsin en Raisa Gorbatsjov begraven liggen. 's Middags kunt u op een terrasje zitten op het Rode Plein en Goem verkennen, het topwarenhuis van Moskou. Voor wie interesse heeft is er onder voorbehoud een bezoek aan de Tretjakovgalerij mogelijk. 's Avonds kunt u een tour langs de mooiste Moskouse metrostations, die bekend staan als 'ondergrondse paleizen' (optioneel, kosten ca. € 15,- p.p.) maken. De afstand per bus is vandaag circa 25 kilometer.

location_onRussische platteland
Per touringcar over het Russische platteland. Berkenbossen, datsja's (buitenhuisjes) en samowars. Onderweg geniet u van boeiende verhalen over o.m. Dr. Zhivago, Tsjaikovski (we komen langs zijn woonhuis) en het leven van de gewone Rus. We overnachten in Novgorod. De afstand per bus is vandaag circa 600 kilometer.

location_onWerelderfgoedstad Novgorod
Hanzestad Novgorod met zijn rijke traditie en geschiedenis is een bezoek meer dan waard. Tijdens de stadswandeling zien we niet alleen het eeuwenoude marktplein, maar ook de Sofiakathedraal en het Millenniummonument. 's Middags brengt onze bus ons naar de stad van Peter de Grote: Sint-Petersburg. De afstand per bus is vandaag circa 200 kilometer.

location_onStadstour Sint-Petersburg
In de ochtend maken we een rondrit waarbij we alle highlights zien. 's Middag heeft u vrije tijd om op de Nevski Prospekt op souvenirjacht te gaan (wodka, kaviaar, matroesjka's). Natuurlijk kunt u ook een museum of een van de kathedralen (Verlosserskerk, Izaäkkathedraal, Kazankathedraal) bezoeken. 's Avonds is een theater- of concertbezoek mogelijk (optioneel, onder voorbehoud). De afstand per bus is vandaag circa 25 kilometer.

location_onVesting en Hermitage
De Petrus en Paulusvesting, waar onze bus ons naartoe brengt, is de plek waar de laatste tsaren en Peter en Catharina de Grote begraven liggen. De plattegrond van de vesting is gebaseerd op onze eigen Naarden-vesting. Nog een hoogtepunt vandaag: de Hermitage. Ca. 4 miljoen kunstwerken, waaronder ruim 20 schilderijen van Rembrandt. De afstand per bus is vandaag circa 25 kilometer.

location_onTsarendorp en naar huis
U heeft een vrije dag om in Sint-Petersburg nog te genieten van de schilderachtige, op Amsterdam geïnspireerde, grachten. Wie wil kan mee naar Tsarendorp (Poesjkin), naar het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote, en de paleizen van Alexander I en Anna Paulovna (optioneel, kosten € 45,- p.p.). De afstand per bus is vandaag circa 50 kilometer. Aan het eind van de middag vliegen we met een rechtstreekse KLM-vlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

U verblijft in middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vega Izmailovo Hotel **** of vergelijkbaar

Het Vega Izmailovo Hotel is ideaal gelegen in een buitenwijk van Moskou, naast het Izmailovsky-park in Moskou. De Metrostations Partizanskaya en Izmaylovo liggen op enkele minuten lopen van het hotel. Vanaf station Partizanskaya bereikt u het Rode ...

Lees meer
Hotel Volkhov **** of vergelijkbaar

Hotel Volkhov is zeer centraal gelegen in de stad Veliki Novgorod. Het hotel is rustig gelegen aan een park en de belangrijkste bezienswaardigheden rondom de Sofiakathedraal liggen op enkele minuten wandelen.

Lees meer
Ladoga Hotel *** of vergelijkbaar

Het hotel is gelegen aan de oostzijde van de Neva rivier, het oude centrum ligt op ongeveer 15 minuten rijden. Ook is het stadscentrum uitstekend per openbaar vervoer te bereiken. Het metrostation Novocherkasskaya ligt op 5 minuten wandelen van het ...

Lees meer
sluiten
Vega Izmailovo Hotel **** of vergelijkbaar
sluiten
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - receptie
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - lobby
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - restaurant
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - 2-persoonskamer
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - fitnesscentrum
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - 2-persoonskamer
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - badkamer

Ligging

Het Vega Izmailovo Hotel is ideaal gelegen in een buitenwijk van Moskou, naast het Izmailovsky-park in Moskou. De Metrostations Partizanskaya en Izmaylovo liggen op enkele minuten lopen van het hotel. Vanaf station Partizanskaya bereikt u het Rode Plein in slechts 20 minuten.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• terras
• lift
• wifi

Kamer

Uw verzorgd ingerichte kamer is van alle gemakken voorzien, zoals een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Hotel Volkhov **** of vergelijkbaar
sluiten
Novgorod - Hotel Volkhov **** - vooraanzicht
Novgorod - Hotel Volkhov **** - lounge
Novgorod - Hotel Volkhov **** - restaurant
Novgorod - Hotel Volkhov **** - 2-persoonskamer
Novgorod - Hotel Volkhov **** - bar
Novgorod - Hotel Volkhov **** - lobby
Novgorod - Hotel Volkhov **** - restaurant
Novgorod - Hotel Volkhov **** - 2-persoonskamer
Novgorod - Hotel Volkhov **** - badkamer

Ligging

Hotel Volkhov is zeer centraal gelegen in de stad Veliki Novgorod. Het hotel is rustig gelegen aan een park en de belangrijkste bezienswaardigheden rondom de Sofiakathedraal liggen op enkele minuten wandelen.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• terras
• lift
• wifi
• wellnessfaciliteiten (€)

Kamer

Uw kamer verzorgd ingerichte kamer is voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Ladoga Hotel *** of vergelijkbaar
sluiten
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - vooraanzicht
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - lobby
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - restaurant
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - 2-persoonskamer
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - bar
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - 2-persoonskamer
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - restaurant
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - badkamer

Ligging

Het hotel is gelegen aan de oostzijde van de Neva rivier, het oude centrum ligt op ongeveer 15 minuten rijden. Ook is het stadscentrum uitstekend per openbaar vervoer te bereiken. Het metrostation Novocherkasskaya ligt op 5 minuten wandelen van het hotel, van daar is het centrum in ongeveer 20 minuten per metro te bereiken.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• lift
• wifi
• sauna (€)

Kamer

De klassiek ingerichte kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+16foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam - Moskou en St. Petersburg - Amsterdam met KLM
checkdeskundige begeleiding door Rusland en Oost-Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar tijdens de gehele reis
checkrondreis volgens programma per lokale touringcar met airconditioning
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf eerste dag diner t/m ontbijt laatste dag
checkentreegelden
checkentreegelden Moskou: Kremlin, begraafplaats Maagdenklooster
checkentreegelden Novgorod: Kremlin
checkentreegelden St. Petersburg: Hermitage, Petrus en Paulusvesting
checkrondleiding o.l.v. lokale gidsen in Moskou, Novgorod en St. Petersburg
checkluchthavenbelastingen
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage en 1 accessoire (bv. handtas of laptop) gezamenlijk max. 12 kg per persoon en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg per persoon

Exclusief

Bij te boeken:
checkoptionele excursies

Visum:
Oad verzorgt uw visumaanvraag (extra bijkomende kosten ca. € 140,- per persoon). U ontvangt hierover circa 8 weken voor vertrek meer informatie.

Extra Info

Speciale Paasreis
Tijdens de reis met vertrek op 28 april maakt u de paasperiode mee in Rusland! U kunt een paasnachtdienst meemaken in Moskou (onder voorbehoud) en bent u op Eerste Paasdag in Ruslands oudste stad Novgorod! Een unieke ervaring.

Uw vlucht
U vliegt per KLM naar Moskou/ St. Petersburg. 1 stuk handbagage (12 kg) en 1 stuk ruimbagage (23 kg per persoon) is inbegrepen. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 10 dagen voor vertrek van ons ontvangt.

Extra Info

Basis conditie & mobiliteit tijdens rondreizen
Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit het vliegtuig, de bus, trein, boot e.d. stappen.
Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
checkReisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.