Extra voordeel!
Actie: GEEN reserveringskosten
Gebruik actie: OSD13BDKT bij stap 3 in het boekingsproces en betaal geen boekingskosten
en
U bevindt zich hier HomescandinaviëRondreis Denemarken & ZwedenReisnummer: BRSC43
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Denemarken & Zweden
scandinavië | Diverse streken |
Reisnummer: BRSC43
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Onder begeleiding van deskundige Oad reisleiding
 Bezoek Wallanders Ystad & Slott Kalmar
 Ontdek Zweden en Denemarken in één reis
De reis
 Zweden: eland farm en kopermijnen
 Hoofdsteden Kopenhagen en Stockholm
 Wifi aan boord van de bus

Rondreis Zweden en Denemarken

Boek bij Oad een geweldige combinatie rondreis door Denemarken en Zweden. We beginnen de reis in Denemarken en bezoeken het tuineneiland Funen met de mooie stad Odense. Via het Koldingfjord komen we aan in het Aarhus waar we ‘den Gamlen By’ bezoeken. We steken het Kattegat over naar de Zweedse stad Göteborg. Daarna zien we naar het èchte Zweden; rode huizen met witte kozijnen in de Dalarna streek maar ook gaan we op zoek naar de Koning van het Woud, de eland. Bij Kalmar zien we het prachtige Slott Kalmar en we slaan Ystad, bekend van de bekende Zweedse thriller Wallander natuurlijk niet over. In de Zweedse hoofdstad Stockholm zult u genieten van het kleurrijke centrum Gamle Stan en heeft u tijd om het wereldberoemde Abba Museum te bezoeken. We eindigen de reis in de Deense hoofdstad Kopenhagen waar u met eigen ogen de 'kleine zeemeermin' zult zien!

Hoogtepunten

Tuineneiland Funen
Prachtige tuinen bij Kasteel Egeskov
Overtocht Frederikshaven - Göteborg per Stena Line
Openluchtmuseum 'Den Gamle By' in Aarhus
Elanden farm
Dalarna: het èchte Zweden
Kopermijnen in Falun
Hoofdsteden Kopenhagen en Stockholm
Bijzonder Slott Kalmar
Ystad, bekend van de tv-serie Wallander
Malmö met zijn 'Turning Torso'
Abba Museum of Vasa Museum

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Zaterdag

Naar Denemarken
Vanuit Zeddam rijden we via Bremen en Hamburg naar Denemarken. We rijden naar het leuke stadje Kolding, gelegen aan het Koldingfjord. We verblijven hier één nacht.

Zondag

Eiland Funen, Egeskov en Aarhus
We beginnen de dag met een mooie tour over het tuineneiland Funen. Het twee na grootste eiland van Denemarken met zacht glooiende heuvels, boomgaarden en vakwerkboerderijen. We brengen een bezoek aan Kasteel Egeskov, omgeven door prachtige tuinen. Daarna steken we het Koldingfjord weer over en rijden naar Aarhus waar we ‘Den Gamle By’, een prachtig openluchtmuseum bezoeken. We verblijven één nacht in Aarhus.

Maandag

Naar Zweden
We rijden naar Frederikshaven waar we de ferry nemen naar Göteborg in Zweden. Afhankelijk van de aankomsttijd van de ferry maken we een stadstour door de mooie havenstad Göteborg. We verblijven één nacht in Göteborg.

Dinsdag

Elandenfarm en Karlstad
We rijden eerst een mooie route door de Zweedse wouden voordat we aankomen bij de Elanden farm. Hier gaan we op zoek naar de Koning van het Woud (optioneel, kosten ca. € 8,- p.p.). De reis gaat verder naar de omgeving van Karlstad waar we één nacht verblijven.

Woensdag

Provincie Dalarna
Vandaag gaan we naar het echte Zweden, de provincie Dalarna, bekend van de falunrode huizen en het houten Dalarna paardje. Dit is de streek met traditioneel geklede Zweden die vrolijk dansen rondom een meiboom en de midzomer vieren. We rijden een mooie route door de streek voordat we aankomen bij het dorpje Nüsnas, bekend van de vrolijke klederdracht. Hier bezoeken we een Dalarnapaard houtsnijwerk fabriek. Het houten Dalarna paardje werd wereldberoemd na de Wereld Expo in 1937 in Parijs. Overnachting in Falun.

Donderdag

Kopermijnen Falun en Stockholm
In de ochtend bezoeken we de Falun kopermijnen. Naderhand begrijpt u precies waarom de huizen hier rood geverfd zijn. Daarna rijden we vandaag een mooie route door Zweden naar de hoofdstad Stockholm. De stad is gebouwd op 14 eilanden en is omringd door helderblauw water en bossen werd in 1252 gesticht en geldt als één van de mooiste steden van Europa. We verblijven twee nachten in de omgeving van Stockholm.

Vrijdag

Stockholm
Vandaag bezoeken de hoofdstad van Zweden. In de morgen maken we een stadstour door deze mooie stad, we zien o.a. het stadhuis en het Koninklijk Paleis met de wisseling van de wacht. Daarna kunt u het oude centrum Gamla Stan verkennen. In de loop van de middag kunt u er voor kiezen om het Abba Museum te bezoeken, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van deze bekende muziekband uit Zweden. Of u kunt kiezen uit het Vasa Museum waar u het geconserveerde oorlogschip uit 1628 kunt bezichtigen.

Zaterdag

Kalmar
We verlaten Stockholm en rijden via Nörkopping naar de mooie Zweedse stad Kalmar. Hier bezoeken we het prachtige Slot Kalmar. De geschiedenis van dit kasteel begint al in de 12e eeuw en het huidige kasteel is nagenoeg onveranderd sinds de 15e eeuw. We verblijven één nacht in Kalmar.

Zondag

Karlskrona, Wallanders Ystad, Malmö
Na het ontbijt rijden we naar de stad Karlskrona. Voor de kust liggen meer dn 1600 eilandjes. De stad zelf is gebouwd op 33 eilanden. Na de lunch rijden we naar de stad van de bekende Zweedse thriller serie Wallander. Met zijn middeleeuwse, pastelkleurige halfhouten huizen, de geplaveide straten met kinderkopjes en de zonovergoten pleinen is de stad echt net zo aantrekkelijk als deze in de films en televisieserie wordt afgeschilderd. We zien hier het Sankt Knuts plein, het 12e eeuwse Franciscaner klooster en de Sankt-Petri kerk. We verblijven één nacht in Malmö.

Maandag

Malmö, Kopenhagen
We rijden een mooie route naar het westen naar Malmö. Hier maken we een stadstour en zien onder andere het beroemde gebouw de Turning Torso. Na Malmö rijden we de Öresundbrug over en zijn weer in Denemarken. We verblijven twee nachten in de omgeving van Kopenhagen.

Dinsdag

Kopenhagen
We beginnen de dag met stadstour door de hoofdstad van Denemarken. We zien o.a. de Charlottenburg, paleis Amaliënborg en natuurlijk Den Lille Havrue, het standbeeld van de kleine zeemeermin. Aansluitend kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen en winkelen in de beroemde winkelstraat Strøget of een bezoek aan het beroemde Tivoli-park brengen.

Woensdag

Naar huis
We verlaten Kopenhagen en rijden naar Rodby voor de overtocht naar het Duitse Puttgarden. We rijden door Duitland naar Zeddam.

Inclusief

• rondreis volgens programma per Comfort Class bus
• met deskundige Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• overtocht Frederikshaven – Göteborg per Stena Line
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• afscheidsdiner
• genoemde excursies

Exclusief

• entreegelden, ca. € 69,- p.p., te voldoen in lokale valuta
• optionele excursies

Optioneel bij te boeken:
• Oad Taxi Service € 35,- per persoon retour
• Annuleringsverzekering
• Reisverzekering
• Excursies, ter plaatse te voldoen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Comfort Class bus
Onze reizen worden uitgevoerd per Comfort Class Bus en een aantal reizen bieden we aan met onze Excellent bus (dit wordt per vertrekdatum aangegeven).
Onze bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Wij leggen de lat alleen nog iets hoger. Zo is Oad aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, zijn we ISO 9001 gecertificeerd en worden de bussen uitstekend onderhouden door onze eigen gespecialiseerde monteurs.

Kenmerken Comfort Class Bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Reist u in de periode april tot en met oktober dan bied Oad de Oad Taxi service aan:

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

NIEUW - OAD TAXI SERVICE DIRECT
Oad bied ook de mogelijkheid om deze nieuwe taxi service te boeken. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres rechtstreeks naar ons overstappunt in Zeddam of Moerdijk gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning is het mogelijk dat ritten gecombineerd worden tot een maximum (bij uitzondering) van 4, met maximaal 1 uur omrijdtijd).

Deze taxi service kunt u boeken voor slechts € 89,- per persoon per retour.

Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).


OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.


DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate/Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaan
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50F

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, Voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander/achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P+R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Oad Halte/Carpoolplaats HR Holstlaan
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Piet van Donkplein / bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS/ P+R, Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, IKEA, O Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil, Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS/P+R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS-Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2