U bevindt zich hier Home spanje Rondreis Spaans Baskenland & Santiago de Compostela Reisnummer: BRES41
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Spaans Baskenland & Santiago de Compostela
spanje | Diverse streken |
Reisnummer: BRES41
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Onder leiding van deskundige Oad reisleiding
 Bedevaartsplaats Santiago de Compostela
 Prachtige combinatie natuur en Baskische cultuur
De reis
 Wijnstreek La Rioja en Golf van Biskaije
 O.a. Bilbao, Oviedo, Pamplona, Léon en Astorga
 Inclusief twee nachten Yuso klooster

Busreis Spanje

Busrondreis Spaans Baskenland & Santiago de Compostela
Baskenland in het noorden van Spanje is een geweldig gebied met veel middeleeuwse steden, een boeiende geschiedenis en een prachtige natuur. Af en toe waant u zich terug in de tijd van de middeleeuwen, door de vele indrukwekkende historische steden die we zullen bezoeken. De beroemde Pelgrimsroute loopt dwars door het noorden van Spanje. Een aantal van de steden langs deze route, zoals Pamplona en Burgos kunt u met eigen ogen aanschouwen. Een ander hoogtepunt is de prachtige route langs de kust van de Golf van Biskaje. De kustlijn is bezaaid met vele stranden, bijzondere rotsformaties en spectaculaire kliffen.

We beginnen deze boeiende reis in Pamplona, bekend van de San Fermín stierenrennen en de Citadel. De route gaat door het mooie landschap van de wijnstreek La Rioja naar het dorp San Millán de la Cogolla, bekend van de twee historische kloosters. Via de steden Burgos en Léon rijden we naar het Bisschoppelijk Paleis in Astorga. We zien de ommuurde stad Lugo en natuurlijk bedevaartsoord Santiago de Compostela. De reis gaat verder naar ‘ciderstad’ Oviedo en de grotten van Altamira naar Santander, mooi gelegen aan de Golf van Biskaje. Daarna door naar Bilbao met het Guggenheim Museum en vanaf de Monte Igueldo heeft u een schitterend uitzicht op San Sebastián.

Hoogtepunten

San Fermín route Pamplona
Yuso- en Susoklooster in San Millán de la Cogolla
Uniek verblijf in het Yusoklooster van San Millán de la Cogolla
Kathedraal in Burgos
León op de helling van het Cantabrisch Gebergte
Antoni Gaudí in León en Astorga
Bisschoppelijk Paleis in Astorga
Bedevaartsoord Santiago de Compostela
Cider proeven in Oviedo
Schitterende kustroute Golf van Biskaje
Grotten van Altamira
Boottocht Baai van Santander
Guggenheim Museum Bilbao
Panoramisch uitzicht op San Sebastián

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

Tijdens de rondreis verblijft u in luxe hotels. De meeste hotels hebben een lift en airconditioning. De adresgegevens ontvangt u bij de reisbescheiden.

Hotel Andia****

Dit prima viersterren hotel ligt op ca. 10 minuten rijden van het centrum van Pamplona. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, fitnessruimte, lift, lounge en tennisbaan. Alle kamers beschikken over tv, telefoon, gratis wifi, airconditioning, bad of douche, toilet en föhn.

Hosteria San Milan****

U verblijft twee nachten in viersterren hotel Hosteria del Monasterio. Dit historische hotel ligt in het Yuso klooster en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant met lokale gerechten, een bar, terras, tuin en gratis wifi. De elegante kamers kijken uit op de omliggende bergen en zijn voorzien van tv, telefoon, gratis wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Spa Ciudad Astorga****

U verblijft één nacht in het stijlvolle viersterren hotel Spa Ciudad Astorga. Het hotel is gebouwd in een voormalig jugendstil herenhuis en ligt in het centrum van Astorga, op ca. 100 meter lopen van het door Antoni Guidí ontworpen Bisschoppelijk Paleis. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras, lift, spa met finse sauna, hottub en binnenzwembad. De moderne prachtige kamers beschikken over tv, telefoon, gratis wifi, airconditioning en badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Hotel Celuisma Los Tilos****

U verblijft twee nachten in het viersterren hotel Celuisma Los Tilos in Santiago de Compostela. Het hotel ligt op ca. 5 km van het historische centrum. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, lift, 2 buitenzwembaden met poolbar en gratis wifi. De prima kamers beschikken over tv, telefoon, gratis wifi, airconditioning en badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Hotel Sercotel Ciudad de Oviedo****

Dit prachtige viersterrenhotel waar u één nacht verblijft ligt in het centrum van de ciderstad Oviedo, op loopafstand van de kathedraal. Dit moderne hotel beschikt over een restaurant, bar, lounge, lift en gratis wifi. Kamers met tv, telefoon, gratis wifi en airco. Badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Santemar****

U verblijft één nacht in het viersterren hotel Santemar in het Santander. Het hotel ligt op ca. 5 minuten lopen van het strand en beschikt over een restaurant, bar, lounge, lift en fitnessruimte. De kamers beschikken over tv, telefoon, gratis wifi, airconditioning, en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Hotel Gran Bilbao****

U verblijft twee nachten in het mooie stad Bilbao in het viersterren hotel Sercotel Gran Bilbao. Het traditionele hotel beschikt over een restaurant, bar, lift en fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van tv, telefoon, airconditioning en badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Vrijdag

Naar Frankrijk
Na het kopje koffie in Moerdijk gaat de reis naar de omgeving van Tours voor de overnachting.

Zaterdag

Naar Pamplona
Na het ontbijt beginnen we aan de tocht naar Baskenland. Via Bordeaux rijden we naar de Spaanse grens. Aan het einde van de dag komen we aan in Pamplona, bekend van de jaarlijkse stierenrennen tijdens de San Fermínfeesten, ter ere van San Fermín, de patroonheilige van de stad. We verblijven één nacht in de omgeving van Pamplona.

Zondag

Pamplona, naar La Rioja, Yusoklooster
Na het ontbijt maken we een wandeling in Pamplona rond de Citadel, het militaire bolwerk gebouwd in opdracht van Fillips II. Verder lopen we over de bekende San Fermínweg, de route van de jaarlijkse stierenrennen. De lunch gebruiken we in een typische Pinxtos tent, pinxtos is de Baskische variant van tapas. Daarna rijden we door de bekende wijnstreek La Rioja naar het dorpje San Millán de la Cogolla. Hier bezoeken we het Augustijner Yusoklooster, een van de twee kloosters in San Millán de la Cogolla. Beide kloosters staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. We verblijven twee nachten in San Millán de la Cogolla.

Maandag

Susoklooster San Millán de la Cogolla
We beginnen de dag met een bezoek aan het Susoklooster. Het Susoklooster is veel ouder dan het Yusoklooster. De rest van de dag heeft u vrije tijd om te wandelen in de mooie omgeving van het dorp Millán de la Cogolla.

Dinsdag

Via Burgos, León naar Astorga
Vandaag staat weer een mooie tocht op het programma. We rijden eerst naar de prachtige stad Burgos waar we de kathedraal bezoeken. Daarna rijden we verder naar León, gelegen op 850 meter hoogte op de zuidelijke hellingen van het Cantabrisch gebergte. We maken hier een stadstour en zien o.a. de Plaza Mayor, het centrale punt in de stad, waar de vele winkelstraten samenkomen, het Casa de los Botines, ontworpen door Antoni Gaudí en het San Marcos klooster. Daarna rijden we naar Astorga waar we één nacht zullen verblijven.

Woensdag

Astorga, Santiago de Compostela
Na het ontbijt bezoeken we in Astorga het Bisschoppelijk Paleis. Ook dit gebouw is ontworpen door Antoni Gaudí. Daarna rijden we een mooie route naar het westen naar Lugo, een indrukwekkende plaats geheel ommuurd met zes meter dikke muren en een tien meter hoge stadsmuur. Daarna rijden we verder naar de bijzondere stad Santiago de Compostela. Deze stad is natuurlijk bekend van het graf van Apostel Jacobus. Tevens is Santiago de Compostela de eindbestemming van de pelgrimsroute Camino Francés. We verblijven hier twee nachten.

Donderdag

Santiago de Compostela
Vandaag gaan we deze bijzondere, historische stad ontdekken. We beginnen met een wandeling onder leiding van een gids en komen langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Op het Plaza del Obradoiro zien we het Rajoy Paleis en natuurlijk de impostante kathedraal. We bezoeken deze immense kathedraal. Deze middeleeuwse stad heeft mooie pleinen en kronkelende straatjes. De middag is ter vrije besteding.

Vrijdag

Naar Oviedo
We verlaten de pelgrimsstad en rijden eerst naar het noorden naar de prehistorische plaats Castro de Coana voordat we doorrijden naar Oviedo. Deze stad kent een charmant oud centrum bezaaid met pleinen, beelden en niet te vergeten de cider die bijna letterlijk door de straten lijkt te stromen. Onder leiding van een gids maken we na de lunch een rondleiding door de stad en zien de kathedraal en natuurlijk de Sidra Boulevard. We blijven één nacht in Oviedo.

Zaterdag

Grotten van Altamira, Santander
Na het ontbijt verlaten we Oviedo en rijden naar de grotten van Altamira. Hier zien we de prehistorische rotstekeningen van bizons en paarden. Daarna rijden we door langs de Baskische golf naar de stad Santander. Na de lunch maken we een boottocht in de Baai van Santander. Tijdens de boottocht ziet u het prachtige Palacio Magdalena liggen (optioneel, kosten ca. € 6,- p.p.). Indien de tijd het toelaat kunt u nog een heerlijke strandwandeling maken. We verblijven één nacht in Santander.

Zondag

Naar Bilbao
We verlaten Santander en rijden naar Bilbao, hart van het Baskenland. Hier maken we een stadsrondrit en zien het Dõna Casilda Park. Al wandelend zien we het Plaza Nueva, de kathedraal en de ‘zeven straatjes’. Daarna kunt u het wereldberoemde Guggenheim Museum bezoeken, één van de belangrijkste musea voor de moderne kunst. Het gebouw is een museumstuk op zich en is ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry (optioneel, kosten ca. €12,- p.p.). Indien u het museum niet wilt bezoeken kunt u de oude binnenstad met haar levendige straten verkennen. We verblijven twee nachten in Bilbao.

Maandag

San Sebastián
Na het ontbijt verlaten we Bilbao en rijden naar San Sebastián, de laatste plaats in Spanje die we zullen aandoen. We maken een stadstour door de stad. Met de kabelbaan kunt u de Monte Igueldo op. Vandaar heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad (optioneel, kosten ca. €4,- p.p.).

Dinsdag

Naar Frankrijk
We nemen afscheid van Spanje en rijden naar Tours in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Woensdag

Terugreis
We rijden terug naar Nederland. Bij aankomst in Moerdijk staat er een afscheidsdiner voor u klaar.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus, o.l.v. Oad chauffeur
• deskundige Oad reisleiding gedurende de reis
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• afscheidsdiner
• genoemde excursies

Exclusief

• lunches
• entreegelden circa € 39,- p.p.

Optioneel bij te boeken
• Oad Taxi Service
• annuerlingsverzekering
• reisverzekering
• excursies ter plaatse te voldoen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Comfort Class bus
Onze reizen worden uitgevoerd per Comfort Class Bus en een aantal reizen bieden we aan met onze Excellent bus (dit wordt per vertrekdatum aangegeven).
Onze bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Wij leggen de lat alleen nog iets hoger. Zo is Oad aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, zijn we ISO 9001 gecertificeerd en worden de bussen uitstekend onderhouden door onze eigen gespecialiseerde monteurs.

Kenmerken Comfort Class Bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Informatie over busreizen via Moerdijk

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Moerdijk. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Moerdijk brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en Zeeuws Vlaanderen.

OP EIGEN GELEGENHEID NAAR MOERDIJK:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Moerdijk reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur. Overnacht u in Moerdijk, dan is het parkeren gratis.

OVERNACHTEN IN MOERDIJK:
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in Hotel Restaurant De Gouden Leeuw. Meer informatie vindt u bij 'veel gestelde vragen'.

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate/Halte G, Parallelweg
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Moerdijk, Restaurant De gouden Leeuw, Moerdijkseweg 1
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P+R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Schagen, Uitgang Station NS, Plantsoen

OVERIJSSEL

Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS/ P+R, Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Papendrecht, parkeerstrook Westkil, Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation