U bevindt zich hier Home spanje Vlieg-busreis Mooi Madrid, Toledo, Segovia & Ávila Reisnummer: VEES31
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-busreis Mooi Madrid, Toledo, Segovia & Ávila
spanje | Madrid eo | Madrid
Reisnummer: VEES31
569,-
voor 549,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 29 oktober 2017
In het kort
 Met deskundige Oad reisleiding en gidsen
 Incl. gids in Madrid, Alcazar, Toledo en El Escorial
 Verblijf in centraal gelegen 4-sterrenhotel
De reis
 Bezoek UNESCO steden: Toledo, Segovia en Avila
 Flamenco avond
 Bezoek Abdij El Escorial
6 dgn | 29-10-2017
Googlemaps laden...

Vliegreis Spanje

De combinatie van Madrid als een bruisende metropool met historisch UNESCO steden als Toledo, Segovia en Ávila maken deze reis een unieke combinatie. In de hoofdstad Madrid maken we een stadstour langs alle hoogtepunten. In Toledo, één van de oudste steden van Europa, bezoeken we mooie kathedraal. In de mooie stad Segovia bezoeken we onder andere het 728 meter lange Romeinse Aquaduct. Het oude centrum van de stad Ávila is geheel ommuurd met 88 torens en 9 toegangspoorten. Hier zien we de kathedraal en het centrale plein Plaza Major. Deze bijzondere steden hebben een rijke geschiedenis en cultuur, en staan alle drie op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Madrid is een vurige verleidster, met haar rijke geschiedenis en boeiende cultuur, afgewisseld met indrukwekkende architectuur, sfeervolle straten en drukke pleinen. Kortom een reis vol met contrasten!

Het excursieprogramma is zeer afwisselend en zit boordevol hoogtepunten. Zo maakt u bijvoorbeeld een prachtige stadstour door langs alle hoogtepunten en maken we een uitgebreide stadswandeling door Madrid. De werelderfgoed steden Toledo, Segovia en Ávila , gaat u onder leiding van een professionele gids ontdekken. Als hoogtepunt geven we u in Madrid de gelegenheid om een traditionele Flamenco show bij te wonen!

Hoogtepunten

Stadstour Madrid
Toledo
Segovia
Avila
Koninklijke abdij van El Escorial
Basiliek Vallei van de Gevallenen

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Hotel Best Western Mayorazgo ****

Ligging

In het centrum van Madrid. Dichtbij het Palacio Real en Prado museum. Het metrostation Plaza de España en Santo Domingo ligt op slechts 200 meter afstand van het hotel.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• ontbijtruimte met kleine bar
• in de openbare ruimtes gratis wifi
• internet point

Kamer

De kamers zijn ingericht voor zowel de zakelijke gast als voor de toerist die op ontdekkingstocht door Madrid gaat. De moderne kamers beschikken over telefoon, tv, minibar, airconditioning (ca. juni t/m sept.), kluisje, wifi (gratis) en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet

Zondag

Naar Madrid
Na de vlucht van Amsterdam naar Madrid gaat u samen met de Oad reisleider naar het centrum van Madrid. Direct na aankomst maken we een stadstour met een lokale gids langs de bekende hoogtepunten voor een goede indruk van Madrid. We zien Estadio Santiago Barnebéu, de thuishaven van Real Madrid, de stierenvechters arena Las Ventas, Plaza de Colon, met het monument met de ontdekker van ‘de Americas’ Christopher Columbus. We zien het Koninklijk Paleis en de Cibeles Fontein. Langs het Prado Museum en treinstation Atocha, met het monument ter herinnering van de aanslagen uit 2004 komen we bij ons hotel waar we vijf nachten zullen verblijven. Na het inchecken in ons centraal gelegen hotel maken we een stadswandeling door Madrid. We komen langs het Koninklijk Paleis, de Kathedraal de la Almudena en de pleinen Plaza Mayor en Puerto del Sol.

Maandag

UNESCO Segovia en Avila
Geniet vandaag van een bijzondere tour naar de steden Ávila en Segovia, beide steden rijk aan cultuur en geschiedenis. We beginnen deze dag met een bezoek aan vestingstad Ávila met haar oude stadsmuren, de best bewaarde Spaanse stad uit de 11e eeuw. Segovia heet ook wel de Stad der Stenen en Heiligen. We zien het klooster en museum van Teresa de Jesús, de kathedraal, de Plaza Mayor en de basiliek van San Vicente. Aansluitend heeft vrije tijd om Ávila zelf te ontdekken.
Vervolgens gaan we richting Segovia een stad met eeuwen aan geschiedenis. U ziet het 728 meter lange Romeinse aquaduct welke deel uit maakt van de 16km lange waterleiding tussen Ríofrío en Segovia. Onder leiding van een lokale gids brengen we een bezoek aan het kasteel Alcázar de Segovia, een sprookjesachtig kasteel die door verschillende dynastieën gebouwd is, zoals de Bourgondiërs, de Habsburgers en de Bourbons. De rest van de middag kunt u zelf Segovia ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal of het Plaza de Medina del Campo met San Martin Kerk.

Dinsdag

Vrije dag Madrid, Flamenco Show
Vandaag kunt u Madrid zelf ontdekken. U centraal gelegen hotel ligt ideaal t.o.v. van alle hoogtepunten van Madrid. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Prado Museum één van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld, of bezoek de kathedraal, het schitterende Koninklijke Paleis en het bijzondere Retiro Park. I.o.m. uw Oad reisleiding kunt u de dag invullen of dit geheel naar eigen keuze invullen. ’s Avonds krijgt u de mogelijkheid om een traditionele Flamenco show bij te wonen (optioneel, kosten € 49,- p.p. bij boeking opgeven).

Woensdag

El Escorial en Vallei der Gevallenen
Vandaag bezoeken we de Koninklijk Abdij van El Escorial en de Basiliek Heilige Kruis van de Vallei der Gevallenen. We beginnen de dag met een bezoek aan de Koninklijke Abdij van El Escorial, uitgeroepen tot werelderfgoed en een symbool van de grootmacht Spanje in de zestiende eeuw. Het is tevens een mausoleum van Karel V. Door de symmetrie en de bijzondere constructie werd het lange tijd gezien als het achtste wereldwonder. Bij het El Escorial bezoeken we tevens onder leiding van een gids het Habsburgs Paleis, het Koninklijke Mausoleum, de Kapittelzalen en de Basiliek. Vervolgens rijden we naar de Basiliek Heilige Kruis van de Vallei der Gevallenen. Een gigantisch monument gebouwd tussen 1940 en 1959 ter ere van de slachtoffers tijdens de Spaanse Burgeroorlog. De Basiliek is uitgehouwen in de berg op 1350 meter hoogte, waar een indrukwekkend hoog kruis van 150 meter is geplaatst die uitsteekt in dit prachtige natuurgebied.

Donderdag

Toledo
Wanneer u in Madrid bent mag een bezoek aan Toledo natuurlijk niet ontbreken. Deze prachtige Keizerlijke Stad, ligt slechts 70 km van Madrid. Toledo, is één van de oudste steden van Europa en wordt ook wel de “stad met drie culturen” genoemd sinds de Christenen, Moslims en Joden eeuwenlang in de stad samenleefden. Toledo is rijk aan authentieke Spaanse gebouwen waaraan u de lange stadsgeschiedenis kunt aflezen. In de 16e eeuw was het tevens de woonplaats van de beroemde schilder El Greco. Onder leiding van een gids bezoeken we de prachtige kathedraal van Toledo. In de middag kunt u op eigen gelegenheid Toledo ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Kerk van St. Tomé met het meesterwerk van El Greco, de El Entierro del señor de Orgaz. Of breng een bezoek aan de Synagoge van Sct. María la Blanca, het Museum van Victorio de Macho of het Klooster van San Juan de los Reyes. I.o.m. uw Oad reisleiding kunt u de dag invullen of dit geheel naar eigen keuze invullen.

Vrijdag

Terugreis
Vandaag heeft u nog de tijd om op eigen gelegenheid Madrid in te gaan, maar u kunt ook i.o.m de reisleiding Madrid verder ontdekken. Aan het einde van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt met KLM. U ruimbagage is niet inbegrepen en dient u zelf bij KLM aan te vragen. Indien u online voor aankomst op de luchthaven uw ruimbagage aanmeldt op KLM.nl dan betaalt u een tarief van € 25,- per stuk per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage (max. 23 kg.)
U heeft dan uw boekingscode nodig. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.
Voor het boeken op de luchthaven geldt een tarief van € 35,- per stuk per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage (max. 23 kg.) Indien u lid bent van het KLM Flying Blue programma krijgt u korting op het boeken van het eerste stuk ruimbagage (1 stuk, max. 23 kg. per persoon). Dit lidmaatschap kunt u gratis regelen op de website van KLM.nl en is persoonsgebonden. Het lidmaatschapsnummer dient u bij incheck aan KLM door te geven om voor korting op ruimbagage in aanmerking te komen.

Vertrekken vanaf Schiphol
Uw Oad reisleider zal voor u klaarstaan bij de servicedeskbalie van ATPI in vertrekhal 2, tegenover incheckbalie 9. Hier krijgt u ook uw kofferlabel. De reisleider zal aanwezig zijn vanaf 3 uur voor vertrek van uw vlucht en zal daar maximaal 30 minuten aanwezig zijn. Wij raden u aan zich eerst bij de reisleider te melden alvorens u door de douane gaat.

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Madrid v.v. per KLM
• reis per lokale touringcar met airconditioning
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
• logies en ontbijt vanaf ontbijt 2e dag t/m ontbijt laatste dag
• Nederlandssprekende Oad reisleiding
• professionele gids in Madrid, El Escorial, Alcazar, kathedraal Toledo
• luchthavenbelasting
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• entreegelden, ca. € 35,- p.p.

Optioneel bij te boeken:
• halfpension € 99,- per persoon, bij boeking opgeven
• Flamenco show dinsdag € 49,- p.p., bij boeking opgeven
• optionele excursies
• bagage tijdens de vluchten is niet inbegrepen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.