arrow_drop_up
Reisnummer: BKCZ01-01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Kerstreis Praag
Tsjechië
 Verblijf in 4-sterren hotel Panorama
 O.a. Dresden, Praagse Burcht, Kasteel Melnik
 Stadstours olv NL-sprekende gids

Kerstreis Gouden Stad Praag

Tijdens deze kerstreis naar de 'Gouden Stad' Praag ervaart u de kerstdagen op een wel erg bijzondere manier! U leert de stad uitgebreid kennen onder leiding van Nederlandssprekende gidsen en u geniet o.a. van de sfeervolle oude stad, de imposante Praagse burcht en Kasteel Melnik . Altijd al een kerstconcert willen bijwonen? U krijgt tijdens deze reis de kans! Het kerstconcert wordt gehouden in de spiegelzaal van het Clementinum, voorheen een Jezuïten klooster, nu de Nationale Bibliotheek. U ve...rblijft tijdens deze kerstreis in het 4-sterren hotel Panorama. Kerst in Praag is genieten van een magische sfeer en met wat geluk ligt er ook nog sneeuw!Lees meer over Kerstreis Praag

Hoogtepunten

Dresden, met één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland!
Wandel over de prachtig gedecoreerde Karelsbrug
Praagse Burcht; grootste paleizencomplex ter wereld!
Historische oude stad Praag
Magische sfeer op de Praagse Kerstmarkt
Wijnproeverij bij kasteel Melnik

Dagprogramma

location_onVertrek
In Didam wordt u ontvangen met een kop koffie waarna we beginnen aan onze reis. We rijden deze eerste dag richting de omgeving van Dresden voor het diner en overnachting.

location_onDresden
Na het ontbijt bezoeken we allereerst de prachtige Duitse stad Dresden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de binnenstad compleet verwoest door bombardementen. Inmiddels is de binnenstad volledig herbouwd en staat het weer vol barokke pracht en praal. Naast de Frauenkirche vindt u hier ook de schitterende Zwinger, de Semperoper en de Kathedraal. Ook is de kerstmarkt in Dresen geweldig, het is een aaneenschakeling van kleine en grote marktjes. In Dresden vindt men kerstbeleving het allerbelangrijkste, daarom vindt u hier ook diverse shows, levende sprookjes, bijzondere ambachten en heerlijke hapjes. In de middag rijden we naar Praag. Vanavond dineren we in een gezellig lokaal restaurant.

location_onKennismaking Praag
We maken vandaag kennis met Praag onder leiding van een Nederlandssprekende gids. De oude binnenstad is schitterend met vele monumenten en bezienswaardigheden waaronder het beroemde astronomische uurwerk. Elk uur trekken de twaalf apostelen voorbij, dan kraait de haan, de Turk schudt zijn hoofd en tenslotte slaat het uur. We eindigen op de kerstmarkt, heerlijk genieten van warme drankjes, kerststalletjes, heerlijke snacks en een magische sfeer. In de middag (omstreeks 15:00 uur) kunt u genieten van een kerstconcert in de spiegelzaal van het Clementinum (optioneel, €30,- (cat. A) tot €38,- (cat. B) p.p. bij boeking opgeven). Dit voormalige jezuïetencollege in Praag is nu een museum en u vindt er de Nationale Tsjechische Bibliotheek (UNESCO), het eerste Mozarteum van de wereld en een unieke sterrenwacht. Eenmaal terug in het hotel kunt u aanschuiven voor een feestelijk kerstbuffet.

location_onPraagse Burcht
In de wijk de Kleine Zijde bezoeken we natuurlijk de Praagse Burcht. De Praagse Burcht was in de loop van zijn meer dan duizendjarige geschiedenis de zetel van vorsten, hertogen, koningen, bisschoppen en aartsbisschoppen. Ook vandaag is het nog steeds het centrum van de Tsjechische natie. Deze burcht vormt het grootste gesloten paleizencomplex ter wereld en binnen de muren van dit complex vindt u onder meer het Koninklijk Paleis, de Sint-Vituskathedraal en enkele fraaie pleinen. De gebouwen dateren uit verschillende stijlperioden en zijn getuigen van een rijke geschiedenis. Uiteraard onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Vanavond geniet u van een heerlijk kerstbuffet in het hotel en gaan we een gezellige avond tegemoet.

location_onVrije dag of Kasteel Melnik
U mag vandaag zelf uw dag indelen of u gaat mee naar Kasteel Melnik (optioneel, kosten € 20,- per persoon, bij boeking opgeven). Het eeuwenoude kasteel ligt ten noorden van de stad waar de Moldau en Elbe samenkomen. Maak kennis met de interessante historie en geniet in de kelder van een gezellige wijnproeverij. We sluiten vanavond af met een gezellig dinerbuffet in ons hotel.

location_onTerugreis
We vertrekken vroeg uit Praag en reizen door Duitsland terug naar Nederland. In Didam staat er een afscheidsdiner voor u klaar. U kunt dan met uw reisgenoten nog napraten over deze geweldige reis!

Accommodatie(s)

Hotel Don Giovanni ****

In de wijk Zizkov op vier kilometer van het oude centrum van Praag.

Lees meer
Hotel Don Giovanni ****
sluiten
Praag - Hotel Don Giovanni **** - aanzicht
Praag - Hotel Don Giovanni **** - receptie
Praag - Hotel Don Giovanni **** - restaurant
Praag - Hotel Don Giovanni **** - bar
Praag - Hotel Don Giovanni **** - lobby
Praag - Hotel Don Giovanni **** - 2-persoonskamer

Ligging

In de wijk Zizkov op vier kilometer van het oude centrum van Praag.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• lounge
• bar
• restaurant
• dakterras
• sauna
• fitness
• whirlpool

Kamer

De kamers zijn ruim en voorzien van tv, telefoon, zitje, minibar, kluisje, wifi en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet
• 4-gangendiner op Kerstavond en Eerste Kerstdag

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+4foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie
Duitsland_Oad bus

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkreis per Comfort Class bus, o.l.v. chauffeur/reisleider
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkdiner in lokaal restaurant inclusief 3 drankjes
checkNederlands sprekende gidsen in Praag
checkafscheidsdiner
checkgenoemde excursies

Exclusief

checkentreegelden, ca. € 29.- p.p.

Optioneel bij te boeken:
checkOad Taxi Service
checkAnnuleringsverzekering
checkReisverzekering
checkoptionele excursies (op bestemming bij te boeken)

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 10 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek;
De vertrekdatum van uw reis geldt altijd als uitgangspunt.