U bevindt zich hier HomenederlandLezersreis Tubantia PrinsjesdagReisnummer: DTP111
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Lezersreis Tubantia Prinsjesdag
nederland | Zuid-Holland | Den Haag
Reisnummer: DTP111
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €4.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Met redacteur Dolf Ruesink als uw gids
 Tribuneplaats aan de Lange Voorhout
 Incl. Rondleiding Escher museum en barbecue

Lezersreis Tubantia PrinsjesdagDeze reis is helaas uitverkocht!
Alternatief: Dagtocht Prinsjesdag incl. busreis, ticket tribune Lange Voorhout en rondvaart - BEKIJK HIER >>Tubantia heeft een dagarrangement naar Prinsjesdag in Den Haag samengesteld speciaal voor haar lezers. Met redacteur Dolf Ruesink als uw gids en begeleider reist u dinsdag 18 september 2018 met een touringcar van Oad vanuit Goor naar Den Haag (v.v.)

Op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, spreekt koning Willem-Alexander de troonrede uit, waarin de regering aangeeft wat het beleid zal zijn voor het komende jaar. Ook wordt de miljoenennota, de Rijksbegroting, gepresenteerd. Prinsjesdag gaat gepaard met vele rituelen, zoals de rijtoer met de Glazen Koets, mooie hoeden, het koffertje met de miljoenennota en het zwaaien van de koninklijke familie vanaf het balkon van paleis Noordeinde.

Tijdens deze lezersreis neemt u plaats op de speciale Oad Tribune aan de Lange Voorhout, zodat u de Koninklijke stoet optimaal kan zien en begroeten. Na de Koninklijke rijtoer gaan we naar het voormalig winterpaleis van Koningin-moeder Emma. Daar wacht de wondere wereld van kunstenaar M.C. Escher.

Sinds november 2002 trekt museum ‘Escher in het Paleis’ een internationaal publiek naar het in 1760 ontworpen statige pand aan het Lange Voorhout. Vanaf begin vorige eeuw maakten de vorstinnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix gebruik van dit ‘op stand’ gesitueerde winter- en werkpaleis.

Wie het huidige museum betreedt, stapt direct in een optische valkuil. De prachtige trap met koperen leuning lijkt door te lopen naar de tweede verdieping, maar dat is een illusie. De treden reiken niet verder dan de eerste etage. Alleen Emma en haar twee hofdames mochten de trap gebruiken. Bedienden moesten via een andere route naar hun hoger gelegen verblijven.

Koningshuis en kunst ontmoeten elkaar en dat gaat u als deelnemer aan de lezersreis van Tubantia ervaren. Bezoekers kunnen zich zowel vergapen aan de wonderlijke kroonluchters van Hans van Bentem in de voormalige Koninklijke Vertrekken, als zich verwonderen over de ingenieuze prenten van de in Leeuwarden geboren en in Arnhem opgegroeide Escher.

We sluiten de dag in stijl af bij Strandpaviljoen Twins in Scheveningen. Daar wordt u feestelijk ontvangen met een cocktail en kunt u genieten van een heerlijk barbecue buffet.

Gaat u mee? Stap in de luxe Oad bus en geniet van deze bijzondere lezersreis!
Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Inclusief

Lezersreis Tubantia Prinsjesdag is inclusief:
- busreis
- koffie/thee in de bus
- ticket zitplaats Oad tribune Lange Voorhout
- consumptie op de tribune (frisdrank/koffie/thee)
- rondleiding door het Escher Museum
- ontvangst met cocktail bij strandpaviljoen Twins te Scheveningen
- barbecue buffet en twee drankjes bij strandpaviljoen Twins

Programma:

Om 08.00 uur vertrekt u per bus vanaf Oad Garage , Breukersweg 2 in Goor. Tijdens de reis vertellen we u alles over Prinsjesdag en Koninklijke rijtoer.

Rond 10.30 uur arriveren we op het bus platform bij Den Haag Centraal. Van daaruit lopen we onder begeleiding van vrijwilligers van Ambassade van Den Haag en Ga Den Haag in circa 10 minuten naar de tribune aan de Lange Voorhout. U zult uiterlijk om 11.30 uur plaatsnemen op de Oad tribune (Lange Voorhout, kant Escher Museum).

Vanaf uw tribuneplaats op het statige Lange Voorhout heeft u het beste zicht op de koninklijke stoet die tweemaal aan u voorbij trekt. Een 'ladyspeaker' zal de samenstelling van de stoet bespreken. De passage van de stoet zal rond 13.00 uur zijn. Na het uitspreken van de Troonrede in de Ridderzaal, die te volgen is via tv-schermen, vertrekt de Glazen Koets vanaf het binnenhof weer richting Paleis Noordeinde.

Na de Koninklijke rijtoer gaan ze naar het voormalig winterpaleis van Koningin-moeder Emma. Daar wacht de wondere wereld van kunstenaar M.C. Escher.

Om 15.00 uur start de rondleiding door het Escher museum. Verdeeld over vier groepen van elk circa twintig personen en begeleid door gidsen, wordt een rondgang gemaakt door het museum. Zitten de kunstwerken van Escher vol illusie, de vroegere badkamer van de koningin is echt. Beatrix was de laatste vorstin die gebruik maakte van het paleis, haar echtgenoot Prins Claus trok zich voor studie ook graag terug aan het Lange Voorhout.

Om 16.00 uur heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de museumshop en tot rust te komen en een drankje of hapje nuttigen in Café M.C. , waar vroeger de maaltijden van de vorstin werden bereid. Dat is dus letterlijke ‘een kijkje in de keuken’ van het paleis.

Voor het avondprogramma vertrekken we om 16.30 uur per bus naar Scheveningen. Daar wordt u om circa 17.00 uur feestelijk ontvangen met een cocktail bij strandpaviljoen Twins aan Boulevard Scheveningen. Aansluitend genieten we van een barbecue buffet waarbij twee drankjes inclusief zijn.

Uw chauffeur staat om 19.00 uur klaar om uw weer huiswaarts te brengen. Op de terugweg testen wij uw kennis die u vandaag heeft opgedaan over Prinsjesdag met een quiz waarbij leuke prijzen te winnen zijn!

Omstreeks 21.30 uur verwachten we terug te zijn bij de Oad Garage in Goor.

Minimum aantal deelnemers

Oad biedt opstapplaatsen onder voorbehoud van voldoende deelname. Oad streeft er naar om de routes zo optimaal mogelijk in te richten zodat de reistijd voor de klant zo minimaal mogelijk is. Mocht de situatie zich voordoen dat een vertrekdatum en/of opstapplaats geannuleerd wordt dan zal Oad waar mogelijk een alternatieve datum of opstapplaats bieden. Hierover wordt u dan tijdig geïnformeerd (tot uiterlijk een week voor vertrek). Mocht er geen alternatief voorhanden zijn dan ontvangt de klant zijn of haar geld retour.

OVERIJSSEL

Goor, Busgarage, Breukersweg 2