U bevindt zich hier HometurkijeVlieg-rondreis Het mooiste van Turkije vanaf AmsterdamReisnummer: VRTR53
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Het mooiste van Turkije vanaf Amsterdam
turkije | Diverse streken
Reisnummer: VRTR53
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Alle entreegelden inbegrepen
 Inclusief ontbijt, lunch en diner
 Verblijf in viersterren hotels
De reis
 Met Nederlanssprekende reisleiding
 Bijzondere rotsformaties Cappadocië
 Kalksteen terrassen van Pamukkale

Turkije Rondreis

Turkije is voor rondreizen een perfecte bestemming. Naast zon, zee en strand heeft Turkije nog veel meer te bieden dan dat. Het heeft een zeer rijke geschiedenis die tot vele eeuwen terug gaat. Turkije bezit over prachtige flora en fauna en naast dit zijn er nog veel meer dingen die je kunt ontdekken. Nieuwsgierig geworden? Dan is deze reis zeker wat voor u!

Bekijk hier deze reis met vertrek vanaf Düsseldorf

Hoogtepunten

Mevlana Museum van de dansende derwisjen in Konya
Zijderoute
Taurus gebergte
De oude rustplaatse Sultanhan-Kervansaray
Bijzondere rotsformaties in Cappadocië
Rotskerken in Göreme
Bijzondere landschap bij Uchisar
Kalkterrassen van Pamukkale
De oude klassieke stad Efeze
Antieke stad Afrodisias
Rotsgraven van Myra, stad van St. Nicolaas
Verblijf in viersterren hotels

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in goede viersterren hotels. De meeste hotels beschikken over een lift en hebben vele faciliteiten zoals een (buiten)zwembad. De adresgegevens van uw hotel ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Zaterdag

Naar Antalya
Op de luchthaven van Antalya wordt u opgewacht door uw reisleiding voor de transfer naar uw hotel. Diner en overnachting aan de Turkse Rivièra.

Zondag

Konya naar Cappadocië
Na het ontbijt verlaten we Antalya. Via de Zijderoute en door het Taurusgebergte rijden we naar Konya, bekend van de dansende derwisjen, die lange tijd achtereen in dezelfde richting blijven draaien. We bezoeken hier het het Mevlana Museum welke geheel geweid is aan dansende derwisjen. De reis gaat verder naar Sultanhan-Kervansaray. Kervansaray waren rustplaatsen voor reizigers en dieren en liggen langs de oude handelsroutes. In de middag rijdt u over de hoogvlakte verder naar Cappadocië voor diner en overnachting.

Maandag

Cappadocië
Cappadocië, is ontstaan door erupties van lava uit de vulkanen Erciyes en Hasan Dag. Door erosie zijn er talrijke markante rotsformaties in een bijzonder maanlandschap ontstaan. We beginnen de vandaag met een bezoek aan één van de onderaardse steden. Daarna bezoeken we Göreme, opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst, met haar talrijke rotskerken met bijzonder mooie fresco’s. U zult zich tijdens de diverse fotostops op een andere planeet wanen, zoals bij Uchisar. We eindigen de dag met bezoek aan een authentieke tapijtknoperij, waar we deze oude Turkse werkzaamheden zullen bekijken. Tot slot heeft u een diner en overnachting in Cappadocië.

Dinsdag

Kalsteenterrassen van Pamukkale
Vandaag bezoeken we de kalksteenterrassen van Pamukkalle. Prachtige sneeuwwitte kalkterrassen, die zich in de loop van vele eeuwen gevormd hebben. Vlakbij de Pamukkale ligt de antieke stad Hiërapolis, bekend als grensvesting, maar ook de stad waar Apostel Philippus de martelaarsdood zou zijn gestorven. Overnachting in de omgeving van Denizli.

Woensdag

Efeze
Wij rijden vandaag via Tavas naar de antieke stad Afrodisias. Een van de belangrijkste steden van de antieke tijd. De reis gaat verder via Aydin en Nazilli naar Efeze. Efeze was in de oudheid een metropool met ongeveer 250.000 inwoners. Hier vindt u monumentale gebouwen zoals het amfitheater, het Odeon, de Hadrianus Tempel en de Celsus Bibliotheek. Overnachting in Kusadasi.

Donderdag

Turkse Rivièra
Na het ontbijt rijden we eerst in de richting van Efeze waar we de bekende Johannes Basiliek zullen bezoeken. Daarna bezichtigen wij de Tempel van Artemis, welke ooit één van de zeven wereldwonderen was. Via het binnenland rijden we naar het zuiden waar we zullen overnachten aan de Turkse Rivièra.

Vrijdag

Demre
Na het ontbijt rijden we eerst naar Demre, het vroegere Myra. Hier kijken vele prachtige rotsgraven neer op het reusachtige theater. Myra is ook de stad van de voor Nederlanders zo bekende Bischop Sint Nicolaas We eindigen de dag met bezoek aan een juwelierscentrum, waar u de productie van handgemaakte sieraden kunt bekijken. Overnachting in het gebied van de Turkse Rivièra.

Zaterdag

Naar huis
Transfer naar de luchthaven van Antalya voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Antalya v.v. met diverse luchtvaartmaatschappijen (meer informatie bij uw reisbescheiden)
• rondreis per comfortabele bus met airco
• verblijf in een 2-pers.kamer met bad en/of douche en toilet
• ALLE ENTREEGELDEN EN EXCURSIES
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• professionele Nederlandssprekende gids
• luchthavenbelasting
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief


•  online visum

Optioneel bij te boeken:
• vertrek vanaf Düsseldorf, korting € 40,- per persoon retour
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Extra Info

Bekijk hier deze reis met vertrek vanaf Düsseldorf

Visum Turkije:
Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, bent u vanaf 1 januari 2015 verplicht om voorafgaand aan uw vakantie een online elektronisch visum (e-visum) voor Turkije aan te schaffen. Het e-visum is 6 maanden geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Uw paspoort of ID kaart moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek en u moet voor de betaling beschikken over een creditcard.
U kunt het e-visum aanvragen via de online visum applicatie van Turkije

Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma, zoals beschreven, worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijden gelijk.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.