0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home rusland Vlieg-busrondreis Ontdekkingstocht Oost-Europa & Rusland Reisnummer: VBRU01-01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-busrondreis Ontdekkingstocht Oost-Europa & Rusland
rusland | Diverse Streken |
va. 1799,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 01 juli 2017
In het kort
 Ervaar naast prachtige steden, ook het platteland
 Inclusief zelden bezocht Wit-Rusland
 Heenreis per bus, terugreis per vliegtuig
De reis
 U reist onder deskundige begeleiding
 Verblijf in goede drie/viersterren hotels
 Gehele reis per Comfort Class bus
14 dgn | 01-07-2017

Ontdekkingstocht Oost-Europa & Rusland

Deze cultuurreis is één van de juweeltjes uit ons programma! Een intensieve, maar prachtige rondreis langs fascinerende en indrukwekkende (hoofd)steden, waarbij u afwisselende landschappen ziet, kennis maakt met verschillende culturen en vele achtergrondverhalen hoort. Zie daar de ingrediënten voor een onvergetelijke reis!

Hoogtepunten

Berlijnse moderne architectuur
Warschau (UNESCO)
Onbekend Wit-Rusland
Schilderachtig Smolensk
Kremlin en het Rode Plein
Hanzestad Novgorod (UNESCO)
Hermitage

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

Zaterdag

Heenreis
Vanuit Zeddam brengt de bus ons naar Berlijn, waar we twee nachten blijven. Onderweg bezoeken we Helmstedt, de voormalige grensovergang tussen Oost- en West-Duitsland, nu een museum. Onderweg veel verhalen over Wilhelm II, Honecker en Angela Merkel.

Zondag

Highlights Berlijn
Stadstour langs de Alexanderplatz, Brandenburger Tor, Rijksdag, Potsdamer Platz en het Nikolaiviertel. 's Middags vrij om de Duitse metropool op eigen gelegenheid te verkennen.

Maandag

Poolse platteland
Vandaag trekt het Poolse platteland aan ons voorbij. Op weg naar Warschau zien we uitgestrekte (nieuwe) landbouwgebieden en ervaren hoe mooi Polen is opgeknapt. Dit is een dag met veel tijd voor verhalen over de EU, Esperanto, Rosa Luxemburg, Chopin en de Slavische mentaliteit. Twee nachten in Warschau.

Dinsdag

Werelderfgoedstad Warschau
Per bus langs monumenten als de Warschause Opstand, het Joodse getto, de kruizen van de Goelag-archipel en de kerk van priester Popieluszko. Vrije middag om te genieten van de gerestaureerde oude binnenstad met talloze gezellige cafeetjes.

Woensdag

Dwars door Wit-Rusland
We rijden door het stille Wit-Rusland naar de hoofdstad Minsk. Onderweg stoppen we bij heldenstad Brest, met o.m. een ruim 30 meter hoog indrukwekkend monument dat herinnert aan hen die in de strijd tegen Hitler zijn gesneuveld. Overnachting in Minsk.

Donderdag

Stadstour Minsk
Tijdens onze stadstour zien we het Overwinningsplein, de regeringsgebouwen van Loekasjenko en een zowaar Lenin standbeeld. Lee Oswald en Marc Chagall passeren de revue. Na de lunch kruisen we de rivier de Berezina, waar Napoleon ten onder ging. We overnachten in Smolensk, Rusland.

Vrijdag

Smolensk en Kolchozemarkt
Smolensk is een schilderachtige stad aan de Dnjepr. Zijn Oeskpenski-kathedraal wordt de mooiste van Rusland genoemd. De orthodoxe liturgie geeft ons een inkijkje in de Russische ziel. Op de kolchozemarkt mengen we ons in het leven van de gewone Rus. Daarna gaan we via het slagveld van Borodino naar Moskou, waar we drie nachten doorbrengen.

Zaterdag

Stadstour Moskou en Kremlin
Rondrit met stops bij het 'Huis aan de Kade', de Moskva, de Mussenheuvels en het Rode Plein, waar we de Basiliuskathedraal met zijn kleurrijke uivormige torentjes en het chicste warenhuis van Rusland, Goem, kunnen verkennen. Uiteraard bezoeken we het wereldberoemde Kremlin. 's Avonds kunt u naar een Russisch-orthodox koor of naar een Russische avond (optioneel, kosten ca. € 45,- p.p.).

Zondag

Tretjakov en beroemdheden
Op ons programma staat de Tretjakovgalerij, het belangrijkste museum ter wereld voor Russische kunst. 's Middags brengt de bus ons naar de prestigieuze begraafplaats van het Nieuwe Maagdenklooster, waar diverse schrijvers, politici en wetenschappers hun laatste rustplaats hebben gevonden. 's Avonds maken we een tour langs de mooiste Moskouse metrostations, die bekend staan als 'ondergrondse paleizen' (optioneel, kosten ca. € 15,- p.p.).

Maandag

Russische platteland
Onze touringcar rijdt over het Russische platteland naar onze volgende overnachtingsplaats, Novgorod. Onderweg zien we oorlogsmonumenten, berkenbossen, datsja's (buitenhuisjes), straatverkopers en de Wolga. Marie-Thérèse verhaalt o.m. over Dr. Zhivago, Tsjaikovski (we komen langs zijn woonhuis) en het dagelijks leven.

Dinsdag

Werelderfgoedstad Novgorod
Novgorod was in de 14e eeuw een van de grootste steden van Europa. Het staat dan ook niet voor niets op de UNESCO-lijst. We maken een stadswandeling en bezoeken het eeuwenoude marktplein, de Sofiakathedraal en het Millenniummonument. 's Middags vertrekken we naar de stad van Peter de Grote. Drie nachten in Sint-Petersburg.

Woensdag

Stadstour Sint-Petersburg
Ochtendbustour waarbij we alle highlights zien. 's Middag vrij om op de Nevski Prospekt op souvenirjacht te gaan (wodka, kaviaar, matroesjka's). Natuurlijk kunt u ook een museum of een van de kathedralen bezoeken. 's Avonds theater- of concertbezoek (optioneel en onder voorbehoud).

Donderdag

Vesting en Hermitage
De Petrus en Paulusvesting is de plek waar de laatste tsaren en Peter en Catharina de Grote begraven liggen. De vestingplattegrond is gebaseerd op onze eigen Naarden-vesting. Nog een hoogtepunt vandaag: de Hermitage. Ca. 4 miljoen kunstwerken, waaronder ruim 20 schilderijen van Rembrandt.

Vrijdag

Tsarendorp en naar huis
Vrije dag om in Sint-Petersburg te genieten van schilderachtige, op Amsterdam geïnspireerde grachten. Wie wil kan mee naar Tsarendorp (Poesjkin), naar het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote, en de paleizen van Alexander I en Anna Paulovna (optioneel, kosten € 45,- p.p.). Aan het eind van de middag vliegen we met een rechtstreekse KLM-vlucht van Sint-Petersburg terug naar Amsterdam.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus, o.l.v. Oad chauffeur
• vlucht Sint Petersburg - Amsterdam per KLM
• deskundige begeleiding door Rusland en Oost Europa deskundige Marie Thérèse ter Haar
• rondreis volgens programma
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• entreegelden binnen Rusland
• koffie / thee bij vertrek uit Zeddam
• het boek 'Zijn zij nou gek of zijn wij het?'
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• 23kg ruimbagage
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

• entreegelden buiten Rusland
• evt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen
• visum (door u zelf te regelen)

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Onze reizen worden uitgevoerd per Comfort Class Bus en een aantal reizen bieden we aan met onze Excellent bus (dit wordt per vertrekdatum aangegeven).
Onze bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Wij leggen de lat alleen nog iets hoger. Zo is Oad aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, zijn we ISO 9001 gecertificeerd en worden de bussen uitstekend onderhouden door onze eigen gespecialiseerde monteurs.

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Reist u in de periode april tot en met oktober dan bied Oad de Oad Taxi service aan:

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

NIEUW - OAD TAXI SERVICE DIRECT
Oad bied ook de mogelijkheid om deze nieuwe taxi service te boeken. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres rechtstreeks naar ons overstappunt in Zeddam of Moerdijk gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning is het mogelijk dat ritten gecombineerd worden.

Deze taxi service kunt u boeken voor slechts € 89,- per persoon per retour.

Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).


OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.


DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Uitgang Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate, Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats Richterslaan
Nijmegen/Wijchen, Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50f

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds,parkeerplaats, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P&R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2A
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad Touringcarbedrijf, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Carpoolplaats H.R.Holstlaan, OAD halte
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark/Drienerlo
Goor, Oad garage, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS, P+R Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, Ikea, O. Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag Centrum, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115 (bushalte thv ProfileTyrecenter)
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil/Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS, P&R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds, parkeerplaats Zilverstraat 2