0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home rusland Vlieg-busrondreis Ontdekkingstocht Rusland & Oost-Europa Reisnummer: VBRU01-02
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-busrondreis Ontdekkingstocht Rusland & Oost-Europa
rusland | Diverse Streken |
va. 1769,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 13 augustus 2017
In het kort
 Ervaar ook het platteland
 Inclusief zelden bezocht Wit-Rusland
 Heenreis vliegen, terugreis per bus
De reis
 U reist onder deskundige begeleiding
 Geniet van prachtige steden
 Gehele reis per Comfort Class bus
14 dgn | 13-08-2017

Ontdekkingstocht Rusland & Oost-Europa

Deze cultuurreis is een van de juweeltjes uit ons programma! Een intensieve, maar prachtige rondreis langs fascinerende en indrukwekkende (hoofd)steden, waarbij u afwisselende landschappen ziet, kennis maakt met verschillende culturen en vele achtergrondverhalen hoort. Zie daar de ingrediënten voor een onvergetelijke reis!

Wij raden u aan om bij een van de informatiemiddagen aanwezig te zijn onder leiding van Rusland en Oost- Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar:
Informatiemiddag Rusland en Oost-Europa

Hoogtepunten

Hermitage
Hanzestad Novgorod (UNESCO)
Kremlin en het Rode Plein
Schilderachtig Smolensk
Onbekend Wit-Rusland
Warschau (UNESCO)
Berlijnse moderne architectuur

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

Zondag

Heenreis
Vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken we per KLM vlucht in de richting van Sint Petersburg waar we aan het einde van de middag arriveren. We verblijven hier 3 nachten.

Maandag

Vesting en Hermitage
De Petrus en Paulusvesting is de plek waar de laatste tsaren en Peter en Catharina de Grote begraven liggen. De vestingplattegrond is gebaseerd op onze eigen Naarden-vesting. Nog een hoogtepunt vandaag: de Hermitage. Ca. 4 miljoen kunstwerken, waaronder ruim 20 schilderijen van Rembrandt.

Dinsdag

Stadstour en Sint Petersburg
In de ochtend maken we een bustour waarbij we alle highlights zien. 's Middag vrij om op de Nevski Prospekt op souvenirjacht te gaan (wodka, kaviaar, matroesjka's). Natuurlijk kunt u ook een museum of een van de kathedralen bezoeken. 's Avonds theater- of concertbezoek (optioneel en onder voorbehoud).

Woensdag

Werelderfgoedstad Novgorod
Novgorod was in de 14e eeuw een van de grootste steden van Europa. Het staat dan ook niet voor niets op de UNESCO-lijst. We maken een stadswandeling en bezoeken het eeuwenoude marktplein, de Sofiakathedraal en het Millenniummonument. U overnacht in Novgorod.

Donderdag

Russische Platteland
Onze touringcar rijdt over het Russische platteland naar onze volgende overnachtingsplaats, Moskou. Onderweg zien we oorlogsmonumenten, berkenbossen, datsja's (buitenhuisjes), straatverkopers en de Wolga. Marie-Thérèse verhaalt o.m. over Dr. Zhivago, Tsjaikovski (we komen langs zijn woonhuis) en het dagelijks leven. We verblijven 3 nachten in Moskou.

Vrijdag

Tretjakov en beroemdheden
Op ons programma staat vandaag de Tretjakovgalerij, het belangrijkste museum ter wereld voor Russische kunst. 's Middags brengt de bus ons naar de prestigieuze begraafplaats van het Nieuwe Maagdenklooster, waar diverse schrijvers, politici en wetenschappers hun laatste rustplaats hebben gevonden. 's Avonds maken we een tour langs de mooiste Moskouse metrostations, die bekend staan als 'ondergrondse paleizen' (optioneel, kosten ca. € 15,- p.p.).

Zaterdag

Stadstour Moskou en Kremlin
Rondrit met stops bij het 'Huis aan de Kade', de Moskva, de Mussenheuvels en het Rode Plein, waar we de Basiliuskathedraal met zijn kleurrijke uivormige torentjes en het chicste warenhuis van Rusland, Goem, kunnen verkennen. Uiteraard bezoeken we het wereldberoemde Kremlin. 's Avonds kunt u naar een Russisch-orthodox koor of naar een Russische avond (optioneel, kosten ca. € 45,- p.p.).

Zondag

Smolensk en Kolchozemarkt
We verlaten Moskou en via het slagveld van Borodino rijden we naar Smolensk, waar we overnachten. Smolensk is een schilderachtige stad aan de Dnjepr. Zijn Oeskpenski-kathedraal wordt de mooiste van Rusland genoemd. De orthodoxe liturgie geeft ons een inkijkje in de Russische ziel. Op de kolchozemarkt mengen we ons in het leven van de gewone Rus.

Maandag

Stadstour Minsk
Na het ontbijt verlaten we Smolensk en kruisen we de rivier de Berezina, waar Napoleon ten onder ging. We komen aan in Minsk.
Tijdens onze stadstour zien we het Overwinningsplein, de regeringsgebouwen van Loekasjenko en een zowaar Lenin standbeeld. Lee Oswald en Marc Chagall passeren de revue. Overnachting in Minsk.

Dinsdag

Dwars door Wit-Rusland naar Polen
Vandaag rijden we, door het stille Wit Rusland, in de richting van Polen. Onderweg stoppen we bij heldenstad Brest, met o.m. een ruim 30 meter hoog indrukwekkend monument dat herinnert aan hen die in de strijd tegen Hitler zijn gesneuveld. We verblijven 2 nachten in Warschau.

Woensdag

Werelderfgoedstad Warschau
Per bus langs monumenten als de Warschause Opstand, het Joodse getto, de kruizen van de Goelag-archipel en de kerk van priester Popieluszko. Vrije middag om te genieten van de gerestaureerde oude binnenstad met talloze gezellige cafeetjes.

Donderdag

Poolse platteland
Vandaag trekt het Poolse platteland aan ons voorbij. Op weg naar Berlijn zien we uitgestrekte (nieuwe) landbouwgebieden en ervaren hoe mooi Polen is opgeknapt. Dit is een dag met veel tijd voor verhalen over de EU, Esperanto, Rosa Luxemburg, Chopin en de Slavische mentaliteit. Twee overnachtingen in Berlijn.

Vrijdag

Highlights Berlijn
Stadstour langs de Alexanderplatz, Brandenburger Tor, Rijksdag, Potsdamer Platz en het Nikolaiviertel. 's Middags vrij om de Duitse metropool op eigen gelegenheid te verkennen.

Zaterdag

Terugreis
De bus brengt u vandaag weer terug naar Zeddam, waarna er aan deze fantastische reis, na een heerlijk afscheidsdiner, een einde komt.

Inclusief

• vlucht Sint Petersburg - Amsterdam per KLM
• reis per Comfort Class bus, o.l.v. Oad chauffeur
• deskundige begeleiding door Rusland en Oost Europa deskundige Marie Thérèse ter Haar
• rondreis volgens programma
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• entreegelden binnen Rusland
• afscheidsdiner
• het boek 'Zijn zij nou gek of zijn wij het?'
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• 23 kg ruimbagage
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

• entreegelden buiten Rusland
• evt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen
• visum (door u zelf te regelen)

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.