arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeCyprusVlieg-busreis Cultureel Cyprus
Reisnummer: VECY01
va. 0,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
Aan favorieten toevoegenVlieg-busreis Cultureel Cyprus
Cyprus
 Inclusief entrees monumenten en lokale gidsen
 O.l.v. deskundige Oad reisleiding
 Nieuwe reis met kleine groep: max. 30 personen

Vakantie Cyprus

In de Middellandse Zee ligt het bijzondere eiland Cyprus op een kruispunt van culturen. Tijdens deze bijzondere excursiereis verblijft u in Limassol, ideaal gelegen voor alle excursies. Geniet van een mooie dag in de hoofdstad Nicosia, deze stad is verdeeld tussen het Grieks-Cypriotisch en Turks-Cypriotische deel middels een groene lijn. In het Troodos Gebergte bezoeken we het prachtige Kykkos klooster met zijn unieke fresco’s. We zien de havenstad Famagusta, bekend van de Zijderoute en de hist...orische kathedraal. In Kyrenia zien we de bijzondere haven. In Curium zien we het Grieks-Romeinse theater, uiteraard brengen we dan ook een bezoek aan de geboorteplaats van de Griekse Godin van de Liefde Aphrodite. Typisch Cypriotisch is de excursie naar Choirokitia, waar u halloumi mag proeven, de bekende Cypriotische kaas. Tijdens de excursie naar het Troodos gebergte bezoeken we idyllische dorpjes en geniet u van prachtige uitzichten. Kortom een unieke bestemming met zeer interessante excursies.Lees meer over Vlieg-busreis Cultureel Cyprus

Hoogtepunten

Bijzondere hoofdstad Nicosia
Inclusief bezoek unieke Kykkos Klooster
Bezoek zowel bezoek aan het Grieks- als Turks Cypriotische deel
Karavanserai Büyük Han in Nicosia
Havenstad Famagusta
De gezellige havenplaats Kyrenia
Bijzondere Curium Theater
Unieke rotsformaties Petra tou Romiou
Gezellige stad Paphos
Halloumi kaasproeverij bij de locals

Dagprogramma

location_onNaar Cyprus
Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks met Transavia naar Larnaca op Cyprus. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Engelssprekende host voor uw transfer naar Hotel Park Beach in Limassol. Bij aankomst in het hotel krijgt u een welkomstdrankje.

location_onNicosia
Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad van Cyprus: Nicosia. Deze stad is verdeeld middels een groene lijn tussen het Grieks Cypriotische deel en het Turks Cypriotische deel. In de deels ommuurde stad bezoeken we de Agios Ionnis kerk. We maken een wandeling door de historische stad en zien de Venetiaanse muren. Indien de tijd het toelaat kunt u het historische Leventis Museum bezoeken. Daarna gaan we naar het Turks Cypriotische gedeelte. We bekijken de Büyük Han, de grootste karavanserai van Cyprus: een historische rustplaats voor reizigers gebouwd uit de 16e eeuw. Verder brengen we een bezoek aan de Selimiye Moskee, oorspronkelijk gebouwd als een Rooms Katholieke kathedraal.

location_onFamagusta & Kyrenia
In de havenstad Famagusta bezoeken we de haven en de Lala Mustafa Pasha Moskee. Deze moskee was oorspronkelijk gebouwd als de Saint John Kathedraal. De oorsprong van het gebouw gaat terug tot de 11 eeuw na Christus. We rijden verder naar de oude stad Salamis en zijn hier de ruïnes van Salamis. Bij dit opgravingsterrein zien we het theater en het gymnasium. In het kleine dorpje Bellapais in het Turkse gedeelte zien we het voormalige klooster Bellapais Abbey. Vanaf de ruïnes hebben we een prachtig uitzicht over de stad Kyrenia en de Middellandse Zee. We sluiten de dag af met een bezoek aan Kyrenia, met zijn kleine haven.

location_onVrije dag
Vandaag kunt u het rustig aan doen. Geniet van een boek bij het zwembad of maak een wandeling langs het strand.

location_onTroodos Gebergte & Kykkos Klooster
Na het ontbijt verlaten we Limassol en bezoeken we het Kykkos klooster. Dit unieke klooster is het grootste en belangrijkste klooster van Cyprus en ligt op ca. 1300 meter hoogte in het Troodosgebergte. Ondanks dat de gebouwen nog geen 200 jaar oud zijn, gaat de historie terug tot de 11e eeuw. We zien hier historische iconen van goud en zilver, maar ook de bijzondere mozaïeken zijn zeker de moeite waard. Het bezoek aan het klooster is absoluut één van de hoogtepunten van Cyprus. Na het bezoek rijden we naar het Saint John Lambadistis Klooster in het dorpje Kalopanagiotis. We zien hier drie unieke kerken uit, vermoedelijk, de Romeinse tijd.

location_onHalloumi proeverij & Limassol
Vandaag kunt u zelf uw tijd indelen en genieten van het strand, of u gaat mee naar het dorpje Choirokitia, waar we op bezoek gaan bij Petros. In het traditionele huis van Petros leren we alles over halloumi, de bekende Cypriotische kaas.
U mag de bijzondere kaas met munt proeven. Daarna rijden we terug naar Limassol voor een wandeltour door het historische centrum.

location_onCurium & Paphos
We beginnen de dag met een bezoek aan het Curium Theater. Prachtig gelegen aan zee en de eerste gebouwen zijn uit de 2e eeuw voor Christus. We zien ook de ‘House of Eustolios’, een historische villa met een prachtige mozaïekvloer. Bij Petra tou Romiou bekijken we de unieke rotsformaties waar volgens de overlevering de Griekse godin van de Liefde Aphrodite geboren zou zijn. We vervolgen onze reis naar de UNESCO stad Paphos waar we het archeologische park Kato Pafos gaan bezoeken. We zien hier de bijzondere mozaïekvloeren uit de Romeinse tijd. In het gezellige centrum van Paphos krijgt u de gelegenheid om te lunchen. Rond de haven en het kasteel vind u gezellige restaurants. We eindigen de dag met een bezoek aan de historische Panagia Chrysopolitissa kerk voordat we weer terugkeren naar Limassol.

location_onNaar huis
Transfer naar de luchthaven van Larnaca voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

Het moderne Park Beach hotel ligt aan het mooie Dasoudi zandstrand van Limassol. Op korte afstand van het hotel zijn meerdere winkels en restaurants gevestigd. Op slechts 3 km afstand ligt het stadscentrum van Limassol, de op één na grootste stad va...

Lees meer
sluiten
ACC-CY-LIM-PARKBEACH
ACC-CY-LIM-PARKBEACH
ACC-CY-LIM-PARKBEACH
ACC-CY-LIM-PARKBEACH
ACC-CY-LIM-PARKBEACH
ACC-CY-LIM-PARKBEACH

Ligging

Het moderne Park Beach hotel ligt aan het mooie Dasoudi zandstrand van Limassol. Op korte afstand van het hotel zijn meerdere winkels en restaurants gevestigd. Op slechts 3 km afstand ligt het stadscentrum van Limassol, de op één na grootste stad van Cyprus.

Faciliteiten

• gratis wifi
• 24-uurs receptie
• twee restaurants, overdekt en openlucht
• twee bars, waaronder zwembadbar
• snackbar
• zonneterras met parasols en strandstoelen
• wasserette (€)
• zwembad
• massage en sauna (€)

Extra informatie

• diners met een thema
• avondentertainment

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+10foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam-Larnaca v.v. per Transavia
checkgenoemde excursies per lokale bus met lokale airconditioning
checkNederlandssprekende Oad reisleiding vanaf Amsterdam tijdens de gehele reis
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag (afhankelijk van de vluchttijden)
checkentree Kykkos Klooster
checklokale gidsen in Nicosia, Famagusta, Troodos, Curium & Paphos
checktoeristenbelasting
checkluchthavenbelastingen
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

checkentreegelden, ca € 29,- p.p.
checkfooien
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 20 kg, kosten € 20,- p.p. per enkele reis

Optioneel bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt met Transavia. Ruimbagage is niet inbegrepen en dient u zelf bij Transavia aan te geven. Meer informatie vindt u bij de reisbescheiden.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
checkReisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.