U bevindt zich hier HometurkijeVlieg-busreis Cultuurstad IstanbulReisnummer: VETR31
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-busreis Cultuurstad Istanbul
turkije | Istanbul | Istanbul
Reisnummer: VETR31
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Inclusief bezoek Süleymani Moskee
 Inclusief bezoek Egyptische bazaar
 Met Nederlandssprekende reisleiding
De reis
 Verblijf in een luxe viersterren hotel
 Excursies bij te boeken
 Moskeeën, paleizen en bazaars

Stedentrip Istanbul

Istanbul is zonder twijfel de meest interessante stad van Turkije. Slechts weinig steden in de wereld hebben zo’n fantastische ligging, zoveel historische cultuurschatten en zo’n boeiend stadsbeeld. In Istanbul komen Europa en Azië samen; hier vindt u onvergetelijke monumenten van een veelbewogen geschiedenis van twee wereldrijken. Wij hebben speciaal voor u een 5-daagse reis samengesteld waarin u vele culturele hoogtepunten van Istanbul bezoekt.

Het ene moment bevindt u zich in een sprookje uit 1001 nacht, het volgende moment staat u middenin een moderne wereldstad. Telkens weer wordt u verrast door de schoonheid van deze metropool die twee continenten met elkaar verbindt. Istanbul is een stad met een boeiende geschiedenis, een stad die dag en nacht leeft en daardoor een bestemming die u zeker gezien moet hebben!

Hoogtepunten

Stadstour Istanbul
16e eeuwse Süleymaniye Moskee
Galatabrug: brug met twee verdiepingen
Geuren en kleuren in de Egyptische Bazaar
Uitzicht vanaf de Gamlica Heuvel
Immense koepel van de Haghia Sophia Moskee
Bijzondere lichtinval in de Blauwe Moskee
Haremverblijven in het Topkapi Paleis
Boottocht over de Gouden Hoorn en Bosporus
Byzantijnse mozaïeken in de Chorakerk
De Grote Bazaar

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in een comfortabel viersterrenhotel. De adresgegevens ontvangt u bij de reisbescheiden.

Zaterdag

Naar Istanbul
Na de vlucht van Amsterdam naar Istanbul krijgt u een transfer naar uw viersterren hotel waar u de komende vier nachten zult verblijven. De rest van de dag heeft u de tijd om Istanbul op eigen gelegenheid te verkennen.

Zondag

Moskeeën, de Aziatisch Istanbul, kruiden bazaar
We beginnen de dag met een tour langs de beroemde en imposante stadsmuur van Istanbul, gebouwd tijdens het Byzantijnse Rijk. Vervolgens gaan we naar de Süleymaniye Moskee. Sultan Süleyman de Grote gaf zijn architect Sinan de opdracht voor de bouw van deze moskee. De moskee is een goed voorbeeld van het vakmanschap van deze architect. De 16e-eeuwse architect was verantwoordelijk voor meer dan 300 bouwwerken, waaronder 131 moskeeën! Op de Galata Brug over de Gouden Hoorn bezoeken we de beroemde en exotische Egyptische kruidenbazaar. Hier vindt u duizenden verschillenden soorten kruiden. Aan de Aziatische kant van de Bosporus gaan we naar de Camlica-heuvel. Het uitzicht over de stad is hier fantastisch!

Maandag

Vrije dag of Klassiek Istanbul
Vandaag heeft u de keuze om Istanbul op eigen gelegenheid te verkennen of mee te gaan op een excursie naar het Klassieke Istanbul (optioneel, kosten € 59,- per persoon bij boeking opgeven). Istanbul is vooral bekend vanwege de beroemdste gebedshuizen ter wereld: de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Als we over ver het Sultanahmet-plein wandelen, begint onze kennismaking met deze meesterwerken. De Hagia Sophia werd ongeveer 1.400 jaar geleden gebouwd als een Christelijke kerk. We zien de fraaie mozaïeken en de immense koepel. De 1.000 jaar jongere Blauwe Moskee is van een heel andere schoonheid. De moskee dankt haar naam aan het bijzondere tegelwerk uit het stadje Iznik. De lichtval op de tegels zorgt voor een betoverende ‘blauwe’ sfeer. We wandelen over het Hippodroom naar het Topkapi Paleis. Honderden jaren lang diende het Topkapi Paleis als residentie voor de Osmaanse Sultans. Het enorme complex, met de tot de verbeelding sprekende haremverblijven en schatkamers, is tegenwoordig een museum. Tijdens een uitgebreide rondleiding bewonderen we de pracht en praal waarmee de sultans zich omringden. Na het bezoek gaan we naar de grootste markt ter wereld: de Grote Bazaar. In dit immense doolhof kijken we onze ogen uit!

Dinsdag

Vrije dag of de Bosporus en de Chorakerk
Vandaag heeft u opnieuw de keus: Istanbul zelf ontdekken of mee gaan op de bijzondere excursie naar de Bosporus en de Chorakerk (optioneel, kosten € 49,- p.p. bij boeking opgeven). De prachtige Chorakerk is bekend van de mooiste Byzantijnse mozaïeken en fresco’s van de stad. Hierna rijden we een mooie route langs de Bosporus. ’s Middags maken we een boottocht over de Bosporus, terug naar de Gouden Hoorn. Op de oever staan prachtig gerestaureerde houten huizen en robuuste forten.

Woensdag

Naar huis
Na het ontbijt is de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Istanbul met diverse luchtvaartmaatschappijen
• reis per lokale bus met airco
• logies & ontbijt
• excursie op dag 2 inclusief entreegelden
• Nederlandssprekende gids tijdens de excursies
• luchthavenbelasting
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• optionele excursies op dag 3 en 4
• visum Turkije (aan te vragen via www.evisa.gov.tr/en/)

Optioneel bij te boeken:
• Excursie dag 3, Haghia Sophia, Blauwe Moskee en Topkapi Paleis € 59,- p.p. bij boeking opgeven
• Excursie dag 4, Bosporus, Chora Kerk en boottocht Gouden Hoorn € 49,- p.p. bij boeking opgeven
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Extra Info

Visum Turkije:
Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, bent u verplicht om voorafgaand aan uw vakantie een online elektronisch visum (e-visum) voor Turkije aan te schaffen. Het e-visum is 6 maanden geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Uw paspoort of ID kaart moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek en u moet voor de betaling beschikken over een creditcard.
U kunt het e-visum aanvragen via de online visum applicatie van Turkije

Extra Info

Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma, zoals beschreven, worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijden gelijk.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 10. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.