Extra voordeel!
€ 50,- KORTING
Boek nu een rondreis met onderstaande actiecode voor vertrek t/m september en profiteer van € 50,- korting per boeking (min. reissom € 699,-)!

UW ACTIECODE = OAD50LM
Actie is geldig t/m 30 juli!
U bevindt zich hier HomefrankrijkVlieg-rondreis Hoogtepunten van CorsicaReisnummer: VRFR01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Hoogtepunten van Corsica
frankrijk | Corsica
Reisnummer: VRFR01
va. 999,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Met deskundige Oad reisleiding
 Bezoek romantisch Bonifacio
 Indrukwekkende bergkammen & rotsformaties
De reis
 Verblijf in goede driesterren hotels
 O.a Ajaccio, Corte, Bastia, Calvi, Porto
 Indrukwekkend excursie programma

Rondreis Corsica

Corsica staat bekend om zijn prachtige, afwisselende natuur. Hoge bergtoppen en bergplateau’s , prachtige witte stranden en uitgestrekte bossen wisselen elkaar af. Corsica wordt niet voor niets 'Ile de Beauté ofwel het ‘eiland van schoonheid' genoemd.
Niet alleen de natuur komt tijdens deze rondreis aan bod maar ook de cultuur met volop overblijfselen van een lange en rijke geschiedenis. Onder leiding van een deskundige Oad reisleider ziet u alle hoogtepunten van Corsica!

Hoogtepunten

Schiereiland Cap Corse
Kleurrijk Bastia
Middeleeuws Calvi
Bergdorp Sant’Antonino in Balagne
Bijzondere stad Bonifacio
Indrukwekkende bergketen Col de Bavella
Schilderachtig Sartène
Pittoresk Ajaccio
Spelunca Kloof

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Donderdag

Heenreis Amsterdam - Ajaccio
Na aankomst op de luchthaven van Ajaccio rijden we via de Col de Vizzvona naar Corte, de oude hoofdstad van het onafhankelijke Corsica voor een stadsbezichtiging. We vervolgen onze reis via de mooie vallei van Golo naar de omgeving van Bastia waar we drie nachten verblijven.

Vrijdag

Cap Corse, Bastia
We maken vandaag een prachtige rondrit op het schiereiland Cap Corse met vele panoramische uitzichten. We stoppen o.a. in Nonza en de mondaine badplaats St. Florent. We rijden terug naar Bastia waar we een bezoek brengen aan de binnenstad met de 16e eeuwse citadel. De kleurrijke huizen en de oude haven geven Bastia het typische uiterlijk van een stadje aan de Middellandse Zee.

Zaterdag

Balagne
We gaan op ontdekking aan de noord-kant van het eiland. We rijden een prachtige route door oude bergdorpjes van Balagne en bezoeken we het hooggelegen bergdorp Sant’Antonino, een van de oudste en mooiste dorpen van Frankrijk! Ook brengen we een bezoek aan Calvi, bekend om de middeleeuwse citadel, het overdekte marktplein en de prachtige jachthaven.

Zondag

Col de Bavella
Een van de beroemde bergkammen van Corsica is de Col de Bavella met zijn karakteristieke rotspunten en een berggebied met veel watervallen. Boven op de Col maken we en stop voordat we doorrijden naar het typische bergdorp Zonza in de Alta Rocca, een bergachtige regio in het zuiden van Corsica.
Zonza ligt in een streek met veel archeologische opgravingen uit de steentijd. Het dorp zelf stamt echter uit de late middeleeuwen.
We overnachten in de omgeving van Porto Vecchio.

Maandag

Bonifacio, Sartène
Via een mooie route rijden we naar Bonifacio, de meest bezochte stad van Corsica opgericht door graaf Bonifatius. De stad loopt geleidelijk omhoog, in de rotsen met nauwe romantische straatjes en vele terrasjes. U heeft de mogelijkheid om een rondrit met een treintje te maken (optioneel, ca. € 7,- p.p). Liefhebbers kunnen een boottocht maken (optioneel, ca. € 15,- p.p.)
We rijden verder naar Sartène, een populaire plaats door het schilderachtige straatbeeld. Aan de Place de la Liberation liggen het paleis van de Genuese gouverneurs, de Sainte-Marie kerk en het stadhuis. We rijden langs de ruige westkust naar de omgeving van Ajaccio voor drie overnachtingen.

Dinsdag

Ajaccio
We beginnen met een stadstour in de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, Ajaccio. Een prachtige kustplaats met rondom de haven vele oude okergele huizen en kerken. Veel monumenten, pleinen en musea zijn aan de beroemdste burger van deze stad gewijd. We bezoeken ook de kleurrijke en gezellige markt met voornamelijk streekproducten op de Place Foch. Vanmiddag kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Woensdag

Les Calanques
We volgen de grillige kust naar de Golf van Porto die vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarna door de Vallei van Porto, een van de mooiste plekken van het eiland en gelegen midden in een natuurpark waar veel verschillende soorten dieren en planten zijn te vinden. Hier ziet u de beroemde ‘calanques’, de grillige, door wind en regen geërodeerde rotsformaties die allerlei vormen hebben aangenomen. U heeft de mogelijkheid om een boottocht te maken langs de mooiste natuurwonderen van het eiland (optioneel, ca. € 26 p.p.) Via de Spelunca kloof en het bergdorp Évisa rijden we terug naar Ajaccio.

Donderdag

Terugreis Ajaccio - Amsterdam
Vol herinneringen aan deze prachtige reis gaan we na het ontbijt naar het vliegveld van Ajaccio voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

• vlucht Amsterdam- Ajaccio v.v. met Transavia
• Nederlandssprekende reisleiding tijdens de gehele reis
• rondreis volgens programma per lokale bus met airco
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf eerste dag diner t/m ontbijt laatste dag
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• entreegelden ca. € 15,- p.p.
• evt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen

Bij te boeken:
• optionele excursies
• ruimbagage tijdens de vluchten, kosten € 15,- per persoon per enkele reis voor 20 kg

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per Transavia naar Ajaccio. Ruimbagage is niet inbegrepen. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen dient u dit u online op Transavia.nl aan te melden. U betaalt dan een tarief van € 15,- per stuk per enkele reis voor het de ruimbagage (max. 20 kg.)
U heeft dan uw boekingscode nodig. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Vertrekken vanaf Schiphol
Uw Oad reisleider zal voor u klaarstaan bij de gate vanaf waar u vertrekt.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.