arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeFrankrijkVlieg-rondreis Corsica & Côte d'Azur
Reisnummer: VRFR02
va. 1299,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 16 september 2019
today16 september 2019
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Corsica & Côte d'Azur
Frankrijk
 Nieuw in het aanbod van Oad!
 Gehele reis met professionele Oad reisleiding
 Inclusief Ferry Côte d'Azur - Corsica v.v.

Rondreis Corsica & Côte d'Azur

Corsica staat bekend om zijn prachtige natuur. Hoge bergtoppen en bergplateau’s, prachtige witte stranden en uitgestrekte bossen wisselen elkaar af. Niet voor niets wordt dit het ‘eiland van de schoonheid’ genoemd. Tijdens deze nieuwe afwisselende rondreis combineren we het prachtige eiland Corsica met de mondaine badplaatsen als Nice, St. Tropez & Monaco aan de mooiste kust van Europa, Côte d’Azur!

Hoogtepunten

Schiereiland Cap Corse
Kleurrijk Bastia
Vorstendom Monaco
Boottocht St. Tropez
Ajaccio, stad van Napoleon

Dagprogramma

location_onHeenreis Amsterdam - Nice
Na aankomst op de luchthaven van Nice bezoekt u de stad van het wereldbekende filmfestival Cannes. Deze eerste nacht verblijft u in de omgeving van Cannes of Nice.

location_onSt. Tropez - Corsica
Vandaag staat het mondaine St. Tropez op het programma. De dag begint met de boottocht van Sainte-Maxime naar St. Tropez voor een bezoek aan deze prachtige havenstad. De middag sluiten we af met een wijnproeverij in de omgeving. Vanavond vertrekt u met de ferry vanuit Toulon
naar Ajaccio, u dineert en overnacht aan boord.

location_onAjaccio
Na het ontbijt begint u met een stadstour in de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, Ajaccio. Een prachtige kustplaats met rondom de haven vele okergele huizen en kerken. Veel monumenten, pleinen en musea zijn aan de beroemdste burger van deze stad gewijd. We bezoeken ook de kleurrijke en gezellige markt met voornamelijk streekproducten op de Place Foch. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. U heeft ook de gelegenheid om een bezoek te brengen aan een wijnboer met proeverij (optioneel, kosten ca. € 20,- p.p.). U verblijft één nacht in de omgeving van Ajaccio.

location_onLes Calanches - Bastia
We volgen de grillige kust naar de Golf van Porto die vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voordat we Porto, de kleine haven in de mooiste haven van Corsica bezoeken ziet u de beroemde ‘calanques’, de grillige, door wind en regen geërodeerde rotsformaties die allerlei vormen hebben aangenomen. Via de Spelunca kloof, het bergdorp Évisa en de romantische vallei van Golo rijden we naar de omgeving van Bastia voor twee overnachtingen.

location_onCap Corse, Bastia
Tijdens de rondrit op het schiereiland Cap Corse wordt u verrast door prachtige panorama’s. We stoppen onder meer in Nonza en het St. Tropez van Corsica, Saint Florent. Terug in Bastia brengen we een bezoek aan de binnenstad met de 16e-eeuwse citadel. De kleurrijke huizen en de de oude haven geven Bastia het typische aanzicht van een stadje aan de Middellandse Zee.

location_onCôte d'Azur
In de ochtend verlaten we het mooie Corsica. U vaart met de dagferry van Bastia naar Nice, de hoofdstad van de Côte d’Azur. Rond de middag komt u aan in Nice, waarna we een bezoek brengen aan deze mooie badplaats. U verblijf twee nachten in de omgeving van Cannes/Nice.

location_onEze, Monaco & Cap Ferrat
Uw dag begint vandaag met een bezoek aan het Middeleeuwse Eze en haar beroemde Fragonard Factory om de geheimen van parfum te ontdekken. Vervolgens reist u door naar vorstendom Monaco met onder meer de kathedraal, Prince Palace en het Oceanografisch Museum. We sluiten de dag af met een bezoek aan Cap Ferrat, het Franse schiereiland, op slechts een paar kilometer van Nice en Cannes. U waant zich in een groene oase. Het heeft amper een centrum, maar natuur in overvloed en staat bekend om het beroemde Villa Ephrussi de Rothschild, een juweel van de Franse Rivièra. Het paleis is tijdens de Belle Epoque gebouwd door Beatrice de Rothschild en herbergt een rijke collectie kunstvoorwerpen. Een droom villa, omringd door negen prachtige thema-tuinen.

location_onTerugreis Nice - Amsterdam
Met prachtige reisherinneringen gaan we het naar het vliegveld van Nice voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

U verblijft in goede middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

sluiten

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info skigebied

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam - Nice v.v. met Transavia
checkNederlandssprekende reisleiding tijdens de gehele reis
checkrondreis volgens programma per lokale bus met airco
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf eerste dag diner t/m ontbijt laatste dag
checknachtferry Toulon - Ajaccio incl. diner en ontbijt
checkdagferry Bastia - Nice
checkluchthavenbelastingen
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

checkeventuele entreegelden

Bij te boeken:
checkoptionele excursies
checkruimbagage tijdens de vluchten, kosten € 16,- per persoon per enkele reis voor 20 kg

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per Transavia naar Nice. Ruimbagage is niet inbegrepen. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen dient u dit u online op Transavia.com aan te melden. U betaalt dan een tarief van € 16,- per stuk per enkele reis voor de ruimbagage (max. 20 kg.)
U heeft dan uw boekingscode nodig. Deze staat vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Vertrekken vanaf Schiphol
Uw Oad reisleider zal voor u klaarstaan bij de gate vanaf waar u vertrekt.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
checkReisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.