U bevindt zich hier Homegroot-brittanniëVlieg-rondreis Shetland, Orkney & de HebridenReisnummer: VRGB48
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Shetland, Orkney & de Hebriden
groot-brittannië | Diverse streken
Reisnummer: VRGB48
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Unieke nieuwe Oad reis
 Bij Oad heeft u deskundige reisleiding
 Bijzondere natuur en cultuur
De reis
 Schitterende natuur van de Schotse Eilanden
 Combinatie steden en prachtige natuur
 Wifi aan boord van de bus

Rondreis Schotland

Waarom de rondreis Shetland, Orkney & de Hebriden bij Oad boeken?
In 14 dagen maakt u kennis met de bijzondere eilanden van Schotland
Bij Oad krijgt u een ervaren reisleiding mee, zodat de chauffeur zich op zijn belangrijke taak kan richten en de reisleiding u kennis laat maken met het èchte Schotland
Unieke reis naar Shetland, Orkney & de Hebriden

Ga mee met deze nieuwe rondreis naar de Schotse Eilanden. In Aberdeen stappen we aan boord van de nachtferry die ons naar de Shetland eilanden brengt. Een groene heuvelachtige eilandengroep met steile kliffen afgewisseld met kleine kiezel- of zandstrandjes. Tevens is het een bekende vogelstopplaats. De reis gaat verder naar de Orkney Eilanden. Een prachtige eilanden groep met een bijzondere cultuur en vele archeologische bezienswaardigheden. Via Thurso rijden we naar de westkust van Schotland, hier nemen we de ferry naar de Buiten Hebriden. We zien de Callandish Standing Stones maar ook de mooie stranden op het eiland North Uist. Kortom een unieke rondreis langs de eilanden van Schotland!

Hoogtepunten

Stadstour Schotse hoofdstad Edinburgh
Historische schip RRS Discovery
Nachtferry Aberdeen - Lerwick
Schitterende kliffen op de Shetlands
Bijzondere Viking geschiedenis op zowel Shetland en Orkney
St. Magnuskathedraal
Ring of Brodgar
Scara Brae
Bijzondere Italian Chapel op Orkney
Prachtige tour door de mystieke Schotse Hooglanden
Prachtig kasteel Castle of Mey
Bijzondere natuur op Isle of Lewis
Mystieke Standing Stones of Callanis
Witte stranden op Isle of Benbecula
Mooie natuur van Isle of Skye
Prachtige route langs Loch Lomond

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Rondreis Shetland, Orkney & de Hebriden

Ligging

U verblijft in prima typisch Schotse drie en viersterren hotels. De meeste hotels hebben geen lift. De kamers beschikken over een bad of douche en toilet. Tijdens de overtochten IJmuiden-Newcastle visa versa en Aberdeen - Lerwick verblijft in een 2-pers. binnenhut met douche en toilet.

Donderdag

Naar Schotland, Edinburgh
Na aankomst op de luchthaven Newcastle wordt u opgehaald door de Oad bus en Oad reisleiding. We steken de grens over naar Schotland en rijden naar Edinburgh. Aangekomen in Edinburgh maken we een stadstour door Edinburgh, waarbij we langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad komen, zoals de Royal Mile en Princes Street. Daarna krijgt u de mogelijkheid om de stad zelf te ontdekken. Een bezoekje aan het Edinburgh Castle is een zeker aanrader. We verblijven één nacht in Edinburgh.

Vrijdag

Naar Aberdeen en Lerwick
Vanuit Edinburgh rijden we richting Aberdeen met een tussenstop in Dundee waar u het historische schip de RRS Discovery kunt bezoeken. Via Arbroath en Stonehaven rijden we door naar Aberdeen om vervolgens aan boord te gaan van de ferry van Northlink die ons naar Lerwick op de Shetland Eilanden zal brengen. Diner en overnachting aan boord.

Zaterdag

Shetland Eilanden & Lerwick
Na het ontbijt aan boord gaan we ontschepen in Lerwick en zijn we eindelijk op de Shetland Eilanden. We zijn aangekomen op het hoofdeiland genaamd Mainland. Vandaag doen we het rustig aan in Lerwick. We bezoeken het Shetland Museum en leren alles over de geschiedenis van het eiland. De middag is ter vrije besteding. Bezoek het Fort Charlotte, een bijzonder artilleriefort. U kunt ook de ferry nemen naar het eiland Bressay. Hier kunt u het Bressay Heritage Centre bezoeken. We verblijven twee nachten in het stadje Lerwick.

Zondag

Shetland Eilanden, Mainland Zuid
We rijden richting het zuidelijkste puntje: Sumburgh Head. Bij de vuurtoren heeft u een geweldig uitzicht over de ruige rotsformaties en in het voorjaar ook van de vele papegaaiduikers. Daarna brengen we een bezoek aan Jarlshof waar u een archeologische opgraving uit de prehistorie kunt bewonderen. Het prachtige strand van St. Ninians Isle mag niet overgeslagen worden. We sluiten de dag af met een bezoek aan de havenstad en voormalige hoofdstad van het eiland; Scalloway.

Maandag

Shetland Eilanden, naar de Orkney Eilanden
Na het ontbijt rijden we richting Eshaness. De indrukwekkende, vulkanische kliffen hebben in de loop van de eeuwen indrukwekkende vormen aangenomen. Hier maken we een wandeling langs de kliffen met een adembenemend uitzicht over het water. Na de wandeling zullen we stoppen in het stadje Brae, waar we na de lunch de prehistorische opgravingen bezoeken. Daarna rijden we naar Lerwick waar we aan boord gaan van de ferry waarop we ook zullen dineren. Rond 23:00 uur komen we aan op de Orkney Eilanden in het plaatsje Kirkwall waar we twee nachten zullen verblijven.

Dinsdag

Orkney Eilanden
Na het ontbijt maken we een prachtige tour over het eiland Orkney. We rijden eerst naar de Broch of Gurness, een ruïne uit de IJzertijd. Vanaf Gurness heeft u een prachtig uitzicht over het noordelijke eiland Rousay. De reis gaat verder langs westkust naar de oude nederzetting Skara Brae en Skail House. Bij de Yesnaby Kliffen kunt u heerlijk uitwaaien voordat we onze reis voortzetten naar de mystieke steencirkel van Brodgar en de Standing Stones of Stennes.

Woensdag

Orkney, naar het vasteland van Schotland
Na het ontbijt kunt u het Orkney Museum en de door de Vikingen gestichte St. Magnuskathedraal in Kirkwall bezoeken. Na het bezoek aan de Italian Chapel en de Highlandpark Distilleerderij rijden we langs de grote binnenhaven Scapa Flow naar Stromness waar we de ferry nemen naar Scrabster op het vaste land. De reis gaat verder naar John O’Groats, het ‘einde’ van de wereld. John O’Groats is het meest noordelijke punt van het vasteland van Groot-Brittannië. We verblijven één nacht in de omgeving van Thurso.

Donderdag

Castle of Mey, Schotse Hooglanden naar Ullapool
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan ‘The Castle of Mey’. De vakantiewoning van wijlen ‘De Queen Mom’. Bij helder weer kunt u vanaf de tuinen de Orkney Eilanden zien liggen. De reis gaat verder door de Schotse Hooglanden. We rijden door een onherbergzaam, dunbevolkt en een mysterieus gebied. We verblijven één nacht in het havenplaatsje Ullapool.

Vrijdag

Naar de Hebriden
Na het ontbijt verlaten we ons hotel en gaan aan boord van de ferry naar Stornoway op de eilanden Lewis en Harris. We rijden een prachtige route naar Port Ness, het meest noordelijke punt van het eiland. In Stornoway krijgt u de gelegenheid het Lewis Castle Museum te bezoeken. We verblijven twee nachten in Stornoway.

Zaterdag

Isle of Lewis
Vandaag gaan we een het eiland Lewis verder verkennen. We maken een stop bij de bijzondere Standing Stones of Callanish en de Dun Carloway Broch. We bezoeken de Gearranan Black House Village en rijden terug naar Stornoway.

Zondag

North Uist, Isle of Benbecula
We verlaten Stornoway en rijden zuidelijk over het eiland Harris, waar we een bezoek brengen aan de St. Clements Church in Rodel, daarna naar Leverburgh waar we de ferry naar Berneray nemen. We rijden een schitterende route naar ons hotel op Isle of Benbecula waar we één nacht zullen verblijven.

Maandag

Ilse of Skye
Na het ontbijt verlaten we Isle of Benbecula en rijden naar Lochmaddy waar we de ferry nemen naar Uig op het eiland of Skye. We rijden een prachtige route over dit schitterende eiland langs Fort William en door het tranendal Glencoe naar ons hotel in Tyndrum, gelegen aan de noordzijde van Loch Lomond and The Trossachs NP.

Dinsdag

Loch Lomond, Glasgow
We rijden langs het mooie Loch Lomond naar Glasgow. We bezoeken het bijzondere Museum of Transport en maken een stadstour door de stad. De middag is ter vrije besteding. We verblijven één nacht in Lanarkshire.

Woensdag

Naar Newcastle, naar huis
We verlaten Schotland en rijden via de Lowlands naar Newcastle. U wordt afgezet op de luchthaven Newcastle voor uw terugvlucht.

Inclusief

• vlucht Amsterdam - Newcastle v.v. per KLM
• rondreis volgens programma per Comfort Class bus
• deskundige Nederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
• overtocht Aberdeen - Lerwick per Northlink Ferries o.b.v. 2-persoonsbinnenhut
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
-Overtocht Lerwick – Kirkwall, Stromness – Scrabster, Ullapool – Stornoway, Leverburgh – Berneray en Lochmaddy – Uig
• wifi aan boord
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• entreegelden, ca. € 99,- p.p., te voldoen in lokale valuta
• bagage tijdens de vluchten

Optioneel bij te boeken:
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• excursies, ter plaatse te voldoen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Valuta

Engelse Ponden (GBP)

Groot - Brittanië - Schotland - Edinburgh - Castle Hill