arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeJordaniëRondreis Eeuwenoude culturen van Jordanië & Israël
Reisnummer: VRIL02
va. 1999,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 20 oktober 2020
today20 oktober 2020
(11 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Eeuwenoude culturen van Jordanië & Israël
Jordanië
 Petra, Jeruzalem, Dode Zee, Tiberias
 Inclusief alle entreegelden van beschreven excursies
 Verblijf in uitstekende centraal gelegen hotels

Rondreis Jordanie en Israel

De rondreis Eeuwenoude culturen van Jordanie en Israel, beschreven in de Excursie- en Rondreizen brochure, is niet juist gepubliceerd. De hier beschreven rondreis op www.oad.nl is de juiste rondreis.

Wie van eeuwenoude culturen houdt, mag deze landen niet missen: Jordanië en Israël. Het zijn twee prachtige landen met een schatkamer aan historie. Maar het zijn ook hypermoderne landen met een smeltkroes van religie en traditie. U bezoekt de verborgen stad Petra, één van de zeven wereldwonderen..., maar ook het prachtige oude Jeruzalem, heilig voor het Jodendom, Christendom en Islam.Lees meer over Rondreis Eeuwenoude culturen van Jordanië & Israël

Hoogtepunten

De heilige stad Jeruzalem inc. uitgebreide stadsbezoeken
Qumran, bekend van de Dode Zeerollen
Meer van Tiberias
Madaba met haar beroemde mozaiken
De verborgen stad Petra
De Dode Zee

Dagprogramma

location_onAmsterdam - Tel Aviv - Netanya
U vliegt van Amsterdam per rechtstreekse vlucht van Transavia naar Tel Aviv. Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider die u begeleidt naar het hotel in Netanya, iets ten noorden van Tel Aviv, waar u één nacht verblijft.

location_onCaesarea - Haifa - Acre - Tiberias
Na het ontbijt rijden we noordwaarts waar we de imposante ruinestad Caesarea bezoeken. Deze, door koning Herodes gebouwde stad, is mooi gelegen aan de kust met o.a. opgravingen van het Paleis en het Romeins Theater. Ook volgt u hier een audio-visuele presentatie die het Romeinse leven van 2000 jaar geleden weer tot leven brengt.
Na dit bezoek gaan we verder naar Haifa, de grootste haven van Israel, waar u een prachtig uitzicht heeft over de baai en de Baha'i Tuinen met de indrukwekkende tempels. Verder noordwaarts bezoeken we de oude kruisvaardersstad Akko waar we wandelen door oude steegjes van de Orientaalse markt, langs de vissershaven en over de oude muren. Nabij het Meer van Tiberias verblijven we de aankomende twee nachten.location_onMeer van Tiberias
Na het ontbijt maken we een prachtige boottocht over het meer en aansluitend brengen we een bezoek aan de opgravingen van Kafarnaüm. Aan de noordzijde van het meer bezoeken we de Berg van de Zaligsprekingen met op de top de prachtig gelegen achthoekige kerk van de Zaligsprekingen.
Vanmiddag brengen we op de Golan Hoogvlakte een bezoek aan een wijngoed waar u alles te weten zult komen over het proces van de wijn productie. Natuurlijk zult u ook kennis maken met de bijzondere en intense smaak en aroma’s van deze wijnen.

location_onBeit She'an - Bethlehem - Jeruzalem
We vertrekken vanaf het Meer van Tiberias zuidwaards en rijden door de Jordaan Vallei naar Beit She'an. De opgravingen van Beit She’an vormen samen met die van Masada, de belangrijkste van Israel. Onderweg naar Jeruzalem stoppen we voor een prachtig uitzicht over Jericho en het St. George klooster dat diep verborgen ligt in de canon van Wadi Kelt. In Bethlehem bezoeken we de Geboortekerk en vervolgens rijden we verder naar Jeruzalem waar we vier nachten zullen verblijven.

location_onJeruzalem
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Olijfberg vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de historische stad. We dalen af naar het Kidrondal en aan de voet van de Olijfberg bezoeken we de Hof van Getsémane. Dit is de plaats waar Jezus werd verraden en gevangen genomen door de Romeinen. Hierna gaan we door één van de stadspoorten de oude ommuurde stad binnen. We bezoeken de Klaagmuur en de kleurrijke Arabische soek en wandelen over de Via Dolorosa, de kruisweg van Christus, die eindigt bij de Heilige Grafkerk. Ook bezoeken we de Joodse wijk binnen de stadsmuren. We wandelen door de Cardo, een prachtige winkelstraat en zien de Hurva synagoge.

location_onDode Zee - Qumran - Masada
Vandaag brengen we buiten Jeruzalem door en dalen 1200 meter door de woestijn van Judea af naar het laagste punt op aarde, de Dode Zee. Hierna gaan we noordwaarts en rijden via een prachtige route naar Qumran, bekend van de Dode Zeerollen en Massada, de beroemde rotsvesting die als laatste plaats werd veroverd door de Romeinen in het jaar 73 na Christus. Vanmiddag heeft u gelegenheid te drijven in de Dode Zee, een enorme gewaarwording.

location_onJeruzalem
We beginnen vandaag bij de Knesset, het parlementsgebouw en zien de Menora, waar de geschiedenis van het Joodse volk wordt afgebeeld op de zeven armen van deze kandelaar. Aansluitend brengen we met een uitgebreid bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het Israel Museum zien we onder andere een prachtige maquette van het oude Jeruzalem.

location_onJeruzalem - Jerash - Amman
Na het onbijt verlaten we ons hotel in Jeruzalem en gaan we naar de grensovergang Allenby waar we de grens met Jordanië passeren. Allereerst brengen we een bezoek Jerash. Het oude Jerash omvat indrukwekkende tempels en uitgestrekte pleinen die bijzonder goed bewaard zijn gebleven en stuk voor stuk de tand des tijds glansrijk hebben doorstaan. Een plek waar Romeinse, Griekse en Byzantijnse geschiedenis samenkomt en de verhalen op straat liggen. Jerash lag eeuwenlang verborgen onder een dikke laag zand, tot de stad in het jaar 1806 werd ontdek door een Duitse archeoloog. Aansluitend rijden we door naar de hoofdstad van Jordanië,Amman voor de overnachting.


location_onMadaba - Berg Nebo - Kerak - Petra
We rijden zuidwaarts naar de stad Medaba. Hier bezoeken we de St Georgekerk met de beroemde mozaiken landkaart van het Midden Oosten uit de 6e eeuw. Vervolgens gaan we verder naar de berg Nebo vanwaar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Via de vallei van Wadi Mujb rijden we naar Kerak, met zijn kruisvaardersburcht. We overnachten in Wadi Musa, gelegen naast Petra.

location_onPetra
We bezoeken de verborgen stad van Petra, eens de hoofdstad van de Nabateeërs en één van de zeven wereldwonderen. Via een smalle kloof en metershoge wanden staan we plotseling in een immens grote stad met complete straten en uitgehouden paleizen. De Nabateeërs waren ware kunstliefhebbers, en hebben het aangedurfd een eigen cultuur te mengen met andere culturen. Ze lieten zich graag inspireren door de Griekse bouwstijl, en later ook door de Romeinse en de Egyptische. Petra laat dan ook een unieke mix van stijlen zien. En dat in meer dan 1000 gebouwen. Na het bezoek aan Petra rijden we weer noordwaards naar ons hotel in Amman.

location_onAmman - Amsterdam
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende, centraal gelegen hotels in Amman, Petra, Aqaba, Jerusalem, Tiberias en Tel Aviv, met kamers die voorzien zijn van bad of douche en toilet. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De genoemde hotels zijn een selectie van de gebruikte hotels. De hotels zijnonder voorbehoud van wijzigingen.

Hotel King Solomon ****, Netanya

Hotel King Solomon bevindt zich aan de boulevard van Netanya, op enkele meters van het strand en op 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een panoramisch uitzicht op de zee. Het hotel biedt een wellnessru...

Lees meer
Hotel Kibbutz Dgania Bet

Hotel Kibbutz Dgania Bet ligt op loopafstand van het Meer van Tiberias. De accommodatie biedt tal van recreatieve faciliteiten, waaronder een zwembad.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, kabel-tv en een kleine kitchenette met een koffiez...

Lees meer
Caesar Premier Hotel ****, Jerusalem

Het Caesar Premier Hotel ligt in een welvarende buitenwijk van Jeruzalem, op een kleine 2 kilometer van de binnenstad. Een perfecte locatie om gemakkelijk de stad te verlaten of te bezoeken, zodat we de reistijd minimaal houden. Ideaal!

Facilitei...

Lees meer
Ream Hotel ***, Amman

Het Ream Hotel is een ruim en modern hotel. Gratis WiFi is beschikbaar. De accommodatie bevindt zich op 20 minuten rijden van het beroemde Romeinse theater en het historische centrum van Amman.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een 24-uursrecep...

Lees meer
Amra Palace Hotel ***, Wadi Musa

Dit hotel ligt in Petra naast de Wadi Musa Souk en biedt een panoramisch uitzicht op het Petra-gebergte. Het Amra Palace Hotel bevindt zich op slechts een paar minuten van de belangrijkste winkelgebieden en de ingang van de eeuwenoude stad Petra.

...

Lees meer
sluiten
Hotel King Solomon ****, Netanya
sluiten
Exterieur
Slaapkamer
Restaurant
Spa
Zwembad
Balkon
Bar

Algemeen

Hotel King Solomon bevindt zich aan de boulevard van Netanya, op enkele meters van het strand en op 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een panoramisch uitzicht op de zee. Het hotel biedt een wellnessruimte met een sauna en een hot tub. De bar van het hotel serveert een keur aan drankjes en cocktails. Elke ochtend wordt er een volledig Israëlisch ontbijtbuffet geserveerd. In alle openbare ruimtes kunt u gebruikmaken van gratis WiFi.

De kamers van Hotel Solomon zijn voorzien van airconditioning en een plasma-tv. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de Middellandse Zee. U kunt er gebruikmaken van de aanwezige thee- en koffiefaciliteiten.

Algemeen

Hotel King Solomon bevindt zich aan de boulevard van Netanya, op enkele meters van het strand en op 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een panoramisch uitzicht op de zee. Het hotel biedt een wellnessruimte met een sauna en een hot tub. De bar van het hotel serveert een keur aan drankjes en cocktails. Elke ochtend wordt er een volledig Israëlisch ontbijtbuffet geserveerd. In alle openbare ruimtes kunt u gebruikmaken van gratis WiFi.

De kamers van Hotel Solomon zijn voorzien van airconditioning en een plasma-tv. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de Middellandse Zee. U kunt er gebruikmaken van de aanwezige thee- en koffiefaciliteiten.

Hotel Kibbutz Dgania Bet
sluiten
Exterieur
Exterieur
Slaapkamer
Badkamer
Zwembad

Algemeen

Hotel Kibbutz Dgania Bet ligt op loopafstand van het Meer van Tiberias. De accommodatie biedt tal van recreatieve faciliteiten, waaronder een zwembad.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, kabel-tv en een kleine kitchenette met een koffiezetapparaat. In de openbare ruimtes is gratis WiFi beschikbaar.

Algemeen

Hotel Kibbutz Dgania Bet ligt op loopafstand van het Meer van Tiberias. De accommodatie biedt tal van recreatieve faciliteiten, waaronder een zwembad.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, kabel-tv en een kleine kitchenette met een koffiezetapparaat. In de openbare ruimtes is gratis WiFi beschikbaar.

Caesar Premier Hotel ****, Jerusalem
sluiten
Caesar Premier Hotel - vooraanzicht
Caesar Premier Hotel - buitenzwembad
Caesar Premier Hotel - restaurant
Caesar Premier Hotel - 2-persoonskamer
Caesar Premier Hotel - bar
Caesar Premier Hotel - lobby
Caesar Premier Hotel - buitenzwembad
Caesar Premier Hotel - 2-persoonskamer

Algemeen

Het Caesar Premier Hotel ligt in een welvarende buitenwijk van Jeruzalem, op een kleine 2 kilometer van de binnenstad. Een perfecte locatie om gemakkelijk de stad te verlaten of te bezoeken, zodat we de reistijd minimaal houden. Ideaal!

Faciliteiten
Het hotel biedt een buitenzwembad op het dak van het hotel, vanwaar u uitkijkt over de stad Jeruzalem. U kunt hier gratis gebruik maken van één van de ligstoelen. Verder beschikt het hotel over een sfeervolle bar, receptie en gratis wifi.

Kamer
In uw kamer vind u een flatscreen-tv, comfortabel groot bed, airconditioning en een minibar. De badkamer is voorzien van een bad of douche met toilet en haardroger.

Algemeen

Het Caesar Premier Hotel ligt in een welvarende buitenwijk van Jeruzalem, op een kleine 2 kilometer van de binnenstad. Een perfecte locatie om gemakkelijk de stad te verlaten of te bezoeken, zodat we de reistijd minimaal houden. Ideaal!

Faciliteiten
Het hotel biedt een buitenzwembad op het dak van het hotel, vanwaar u uitkijkt over de stad Jeruzalem. U kunt hier gratis gebruik maken van één van de ligstoelen. Verder beschikt het hotel over een sfeervolle bar, receptie en gratis wifi.

Kamer
In uw kamer vind u een flatscreen-tv, comfortabel groot bed, airconditioning en een minibar. De badkamer is voorzien van een bad of douche met toilet en haardroger.

Ream Hotel ***, Amman
sluiten
Ream Hotel Amman - Exterieur
Ream Hotel Amman - Receptie
Ream Hotel Amman - Slaapkamer
Ream Hotel Amman - badkamer
Ream Hotel Amman - Restaurant

Algemeen

Het Ream Hotel is een ruim en modern hotel. Gratis WiFi is beschikbaar. De accommodatie bevindt zich op 20 minuten rijden van het beroemde Romeinse theater en het historische centrum van Amman.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie en een restaurant.

Uw kamer:
Uw hotelkamer beschikt over een balkon en is voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, minibar en een zithoek. De badkamer is voorzien van een haardroger en gratis toiletartikelen.

Algemeen

Het Ream Hotel is een ruim en modern hotel. Gratis WiFi is beschikbaar. De accommodatie bevindt zich op 20 minuten rijden van het beroemde Romeinse theater en het historische centrum van Amman.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie en een restaurant.

Uw kamer:
Uw hotelkamer beschikt over een balkon en is voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, minibar en een zithoek. De badkamer is voorzien van een haardroger en gratis toiletartikelen.

Amra Palace Hotel ***, Wadi Musa
sluiten
Amra Palace Hotel - Exterieur
Amra Palace Hotel - Entree
Amra Palace Hotel - Receptie
Amra Palace Hotel - slaapkamer
Amra Palace Hotel Slaapkamer
Amra Palace Hotel - Slaapkamer
Amra Palace Hotel - Badkamer
Amra Palace Hotel - Ontbijt
Amra Palace Hotel - ontbijt
Amra Palace Hotel - Restaurant

Algemeen

Dit hotel ligt in Petra naast de Wadi Musa Souk en biedt een panoramisch uitzicht op het Petra-gebergte. Het Amra Palace Hotel bevindt zich op slechts een paar minuten van de belangrijkste winkelgebieden en de ingang van de eeuwenoude stad Petra.

Faciliteiten:
Het hotel heeft een spa met een verwarmd binnenzwembad dat wordt omgeven door ligstoelen. Op het terras met uitzicht op de tuin van het hotel kunt u tevens genieten van een drankje.Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. '

Uw kamer:
Alle kamers van het Amra Palace International Hotel zijn ingericht met warme kleuren. Ze zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietkanalen, een minibar en een eigen badkamer met een haardroger.


Algemeen

Dit hotel ligt in Petra naast de Wadi Musa Souk en biedt een panoramisch uitzicht op het Petra-gebergte. Het Amra Palace Hotel bevindt zich op slechts een paar minuten van de belangrijkste winkelgebieden en de ingang van de eeuwenoude stad Petra.

Faciliteiten:
Het hotel heeft een spa met een verwarmd binnenzwembad dat wordt omgeven door ligstoelen. Op het terras met uitzicht op de tuin van het hotel kunt u tevens genieten van een drankje.Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. '

Uw kamer:
Alle kamers van het Amra Palace International Hotel zijn ingericht met warme kleuren. Ze zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietkanalen, een minibar en een eigen badkamer met een haardroger.


Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+47foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam – Tel Aviv en Amman - Amsterdam per Transavia
checkrondreis volgens programma per lokale bus met airco
checkNL-sprekende reisleiding tijdens uw verblijf in Israel en Jordanië
checkverblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkluchthavenbelastingen
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen
checkentreegelden van de beschreven excursies

Exclusief

checkoverige maaltijden
checkfooien
checkbagage tijdens de vluchten: 1 stuk van max. 20 kg p.p., € 18,- enkele reis p.p.


Optioneel bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Valuta

Israëlische Shekel (ILS) en Jordaanse Dinar (JOD)