arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeKirgistanVlieg-rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute
Reisnummer: VROE03
va. 3089,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
Aan favorieten toevoegenVlieg-rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute
Kirgistan
 Incl. entreegelden t.w.v. €100,-
 Incl. lunch bij Kirgizische familie
 Unieke beleving: overnachting in joert

Rondreis Oezbekistan en Kirgistan: langs de legendarische zijderoute

Marco Polo was al erg onder de indruk van de prachtige steden langs de legendarische zijderoute. Terwijl we in zijn voetsporen treden en langs oude steden en adembenemende natuurlandschappen reizen waant u zich volledig in de wereld van duizend-en-een-nacht. Het unieke aan deze reis is dat het culturele en Islamitische Oezbekistan gecombineerd wordt met het prachtige ongerepte natuurschoon van Kirgistan. U ziet talloze moskeeën en oude steden die een waar openluchtmuseum zijn. Maar ook maakt u... in de ongerepte natuur van Kirgistan kennis met de eeuwenoude nomadencultuur!

Tijdens deze reis zult u in een kleine groep van maximaal 15 personen reizen, op deze manier kunt u extra genieten van de reis.

Wilt u meer weten over deze mooie reis, dan raden wij u aan zich aan te melden voor de informatiemiddag Oezbekistan & Kirgistan:
Informatiemiddag Oezbekistan & Kirgistan 27 februari
Informatiemiddag Oezbekistan, Kirgistan, Georgië & Armenië 28 januari
Lees meer over Vlieg-rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute

Waarom rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute bij Oad boeken?

Deze unieke rondreis reis is samen met de Eurazië Instituut ontwikkeld
Deze reis is alleen bij Oad te boeken
Deze reis wordt begeleid door professionele reisleiding vanaf de eerste dag tot de laatste dag
U verblijft in comfortabele driesterrenhotels en zelfs één nacht in een Kirgizische joert
Verblijf op basis van halfpension, dus ook nagenoeg alle diners zijn inbegrepen!
Unieke overnachting, u verblijft één nacht in een Kirgizische joert
Inclusief entreegelden ter waarde ...van €100,-
Inclusief traditionele lunch bij Kirgizische familie
Inclusief workshop vilt bewerken bij Kirgizische familie
Inclusief treinrit van Tashkent naar Boechara
Rondleidingen onder leiding van lokale Engelssprekende gidsen
Deze reis is een aaneenschakeling van unieke belevingen en bezoek aan prachtige bestemmingen
Maak kennis met echte Kirgizische Nomaden en hun cultuur
O.a. prachtige uitgestrekte landschappen tussen Buchara en Samarkand
O.a. imponerend berglandschap bij het Son-Kul meer
O.a. Tashkent, Buchara, Samarkand en Bishkek
Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken.
Lees meer over Vlieg-rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute

Hoogtepunten

Prachtige architectuur in sprookjesachtig Boechara
Magisch Registanplein in Samarkand
Uitgestrekte katoenvelden en kale steppe’s in Oezbekistan
Mystieke levenswijze van de Kirgizische nomaden
Waanzinnig natuurschoon rondom het Son-Kul meer.

Dagprogramma

location_onHeenreis
Vandaag vertrekt u van Amsterdam naar Tashkent.

location_onAankomst Tashkent
In de vroege ochtend komt u aan in Tashkent. We worden naar ons hotel gebracht waar u kunt bijkomen van de reis. De dag is ter vrije besteding en u waant zich meteen in Oriëntaalse sferen.

location_onTrein Tashkent - Boechara
Vanochtend vertrekken we per trein van Tashkent naar Boechara en onderweg zien we het Centraal-Aziatische leven aan ons voorbij trekken. In de trein ontmoeten we Oezbeken en kijken we uit over uitgestrekte katoenvelden, die voor een belangrijk exportproduct van Oezbekistan zorgen. Halverwege de treinreis rijden we het district van Boechara binnen. In de jaren '70 is hier een natuurpark ingericht ter bescherming van de fauna en flora, waaronder het damhert van Boechara, de fazant van Amou Daria, de woestijnkat, de jakhals, de antilope, de wolf en de grijze varaan. De plantenwereld heeft zich ook aangepast aan de harde omstandigheden: de saxoul is een boom kan groeien in een zouthoudende bodem. Het hout van deze boom is zo compact dat het niet drijft. Met een beetje geluk krijgen we nog herders te zien die gezeten op de rug van een kameel op hun dieren passen. De kameel is al gedurende eeuwen het transportmiddel bij uitstek langs de Zijderoute. Na aankomst maken we een korte stadswandeling en wanen we ons direct in de wereld van duizend-en-een-nacht. We zien onder andere de Ulugbek-madrassa, de oudste theologische hogeschool van Centraal-Azië en de Khan Abdalaziz-madrassa met haar mooie majolica’s opgetrokken in opdracht van een vorst die interesse toonde voor de mystieke poëzie. Vanavond kunt u optioneel een folklore avond bijwonen (optioneel, ca. € 16,- p.p.). We verblijven één nacht in Boechara.

location_onBoechara - Samarkand
Deze ochtend gaan we het sprookjesachtig Boechara ontdekken. We wandelen naar het Registanplein, gedomineerd door de Ark. De Kalianminaret
beheerst het Poï-Kaliancomplex en is via een kleine brug verbonden met de Kalianmoskee. Ook zien we de eigenaardige Tchor Minar. Rond de middag vertrekken we naar Samarkand. Hier verblijven we twee nachten.

location_onSamarkand
Na het ontbijt vertrekken we naar de UNESCO stad Samarkand waar we in de ochtend nog beginnen met de kennismaking van de stad en ontdekken het magische Registanplein dat het hart van de stad vormt. De legendarische stad is een van de oudste bewoonde steden ter wereld en het bood als Sogdiaans koninkrijk gedurende meer dan drie jaar weerstand aan de aanvallen van Alexander de Grote. Onder de Seluciden was Samarkand door de handelaars alom vertegenwoordigd op de Zijderoute, van Byzantium tot in China. Na de wreedaardige aanval door de Arabieren in 712 herwint de stad haar volle glorie onder de Samaniden (9de-10de eeuw), om opnieuw in rook op te gaan onder de aanvallen van Genghis Khan in 1220. Eens temeer zou de stad herrijzen uit de as van zijn voorstad. De stad waarmee we vandaag kennis maken, is vooral de stad van Tamerlan, Timour Leng (de 'kreupele van ijzer'), die er de hoofdstad van de wereld van wilde maken, en de stad van zijn kleinzoon Oulougbek, die haar promoveerde tot zetel der wetenschappen. maken. We zien het Registan plein en het Guri-Emir mausoleum. We bezoeken Bibi-Khanym-moskee, waarmee Timoer Lenk alle monumenten die hij ooit had gezien wilde overschaduwen. In de middag bezoeken we de Shah-i-Zinda begraafplaats, de eeuwenoude Ulugh Beg Observatory en het Hodja Daniyar Mausoleum.

location_onSamarkand, Tashkent
De ochtend is ter vrije besteding in deze bijzondere stad. Bezoek bijvoorbeeld de Siyaab Bazaar. In de middag rijden we door de steppe terug naar Tashkent waar we in de avond aankomen en overnachten.

location_onTashkent, Bishkek
Tashkent fungeerde eeuwen als centrum van handel en nijverheid, op het kruispunt van karavaanroutes. De monumenten van de oude stad getuigen van dit grootse verleden: de madrassa Barak-Khana, het mausoleum van Kaffab Chachi en de madrassa Koukeldach. Deze laatste madrassa werd gebruikt om overspelige echtgenotes vanaf te gooien. De turkooizen koepels van de gigantische hammam (Turks bad) getuigen van de levendige traditie van deze oude oosterse instelling. Afhankelijk van de vluchttijden heeft u vanmiddag nog tijd om de Bazaar van Isk-juva te bezoeken. In de loop van de middag vliegen we naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgistan. Één overnachting in Bishkek.

location_onBishkek, Kochkora
Na het ontbijt in het hotel bezoeken we de kleurrijke Osh Bazaar, een van de grootste markten in Bishkek. Hier krijgt u een geweldige inkijk in het lokale leven en de cultuur. Rond de middag rijden we naar de Burana Tower aan de Zijde route. We verblijven één nacht in Kochara.

location_onSoň-Köl of Issyk-Kul
Na het ontbijt in vertrekken we naar het Son Kul-meer. Om het meer te bereiken stappen we in minibusjes en rijden we via hoge bergpassen naar een schitterend bergplateau op 3016 meter hoogte. Na aankomst genieten we van een traditionele maaltijd. We verblijven vannacht in een Joertkamp. Geniet van de stilte, de rust en de mystieke levenswijze van de Kirgizische nomaden. Bij een heldere nacht geniet u van een adembenemende sterrenhemel.

location_onMoinok-Cayon, Boom Gorge
We ontwaken op het dak van de aarde in onze joert en zullen genieten van een Kirgizisch ontbijt. Terug naar Bishek maken we een eenvoudige wandeling van ca. een uur door de Kok-Moinok Canyon. Onderweg geniet u van de bijzondere natuur en schitterende uitzichten. Daarna rijden we terug naar Bishkek, waar we overnachten.

location_onBishkek
We verkennen vandaag de hoofdstad van Kirgistan, Bishkek. Na het ontbijt beginnen we de stadsexcursie. We zien het Overwinningsplein, het Staatsmuseum, de Beeldengalerij, het Ala Too Plein en ervaren de gezellige Kirgizische restaurantjes en terrasjes. In de middag is er tijd om de hoofdstad op eigen gelegenheid te verkennen en bijvoorbeeld een van de vele kleurrijke markten of mooie parken bezoeken. Zo is de Osh-bazaar een aanrader om te bezoeken. Dit is een prachtige oriëntaalse markt waar heerlijk kunt rondkijken. Bovenal is het meest opvallende van deze Kirgiezen dat ze zo ontzettend vriendelijk en aardig zijn. Waar je maar bent, in de stad of in de bergen, u zult versteld staan hoeveel openheid en warmte deze mensen met zich meedragen. tijd. Optioneel kunt u mee naar een typische kirgizische Folklore show, ca USD 90,- p.p.).

location_onNaar huis
Helaas komt er vandaag een einde aan deze geweldige reis langs de legendarische Zijderoute. Tijdens uw vlucht terug naar Amsterdam kunt u heerlijk nagenieten van alle bijzondere indrukken die u heeft opgedaan.

Accommodatie(s)

BEK hotel ***

Hotel BEK ligt op slechts 20 minuten lopen van het nationale park Oezbekistan op korte afstand van de luchthaven.

Lees meer
Rizo Boutique hotel ***

Rizo Boutique Hotel is een authenthiek hotel in Boechar met een gezellige binnenplaats.

Lees meer
Zilol Baxt hotel ***

Zilol Baxt Hotel ligt in Samarkand, op 1,2 km van de botanische tuin. Populaire bezienswaardigheden in de buurt van het hotel zijn het Tijgerspark, het Marco Polo-plein en het Afrasiab-plein.

Lees meer
Bridges hotel ****

Hotel Bridges Bishkek ligt in Bishkek, op 3,7 km van Bishkek.

Lees meer
Nomad Lodge hotel ***

Nomad Lodge Hotel is een nieuw hotel in Kochara. Het hotel is gelegen in het centrum van Kochara.

Lees meer
Yurt Camp nabij Son-Kul

Dit bijzondere yurt kamp is geweldig gelegen temidden van de grootsheid van het Kirgizische berglandschap. Doordat er nauwelijks lichtvervuiling is op deze locatie zult u bij helder weer ongetwijfeld genieten van de adembenemende sterrenhemel. De Yu...

Lees meer
BEK hotel ***
sluiten
Oezbekistan - Tashkent - Bek Hotel - vooraanzicht
Oezbekistan - Tashkent - Bek Hotel -voorbeeld kamer
Oezbekistan - Tashkent - Bek Hotel - voorbeeld kamer
Oezbekistan - Tashkent - Bek Hotel - voorbeeld kamer
Oezbekistan - Tashkent - Bek Hotel - receptie
Oezbekistan - Tashkent - Bek Hotel - restaurant

Ligging

Hotel BEK ligt op slechts 20 minuten lopen van het nationale park Oezbekistan op korte afstand van de luchthaven.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• bar
• restaurant
• terras
• wifi (gratis)

Kamer

uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, airconditioning, koelkastje, gratis wifi en een badkamer met bad of douche, föhn en toilet.

Extra informatie

• ontbijftbuffet
• 3-gangen keuzemenu of buffet

Rizo Boutique hotel ***
sluiten
Oezbekistan - Boechara - Rizo Boutique hotel - vooraanzicht
Oezbekistan - Boechara - Rizo Boutique hotel - voorbeeld kamer
Oezbekistan - Boechara - Rizo Boutique hotel - binnenplaats
Oezbekistan - Boechara - Rizo Boutique hotel - receptie
Oezbekistan - Boechara - Rizo Boutique hotel - restaurant

Ligging

Rizo Boutique Hotel is een authenthiek hotel in Boechar met een gezellige binnenplaats.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• bar
• restaurant
• terras
• spellenkamer
• wifi (gratis)

Kamer

uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, airconditioning, koelkastje, gratis wifi en een badkamer met bad of douche, föhn en toilet.

Extra informatie

• ontbijftbuffet
• 3-gangen keuzemenu of buffet

Zilol Baxt hotel ***
sluiten
Oezbekistan - Samarkand - Zilol Baxt Hotel - vooraanzicht
Oezbekistan - Samarkand - Zilol Baxt Hotel - voorbeeld kamer
Oezbekistan - Samarkand - Zilol Baxt Hotel - voorbeeld kamer
Oezbekistan - Samarkand - Zilol Baxt Hotel - voorbeeld kamer
Oezbekistan - Samarkand - Zilol Baxt Hotel - restaurant

Ligging

Zilol Baxt Hotel ligt in Samarkand, op 1,2 km van de botanische tuin. Populaire bezienswaardigheden in de buurt van het hotel zijn het Tijgerspark, het Marco Polo-plein en het Afrasiab-plein.

Faciliteiten

• receptie
• bar
• restaurant
• terras
• wifi (gratis)

Kamer

uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, airconditioning, koelkastje, gratis wifi en een badkamer met bad of douche, föhn en toilet.

Extra informatie

• ontbijftbuffet
• 3-gangen keuzemenu of buffet

Bridges hotel ****
sluiten
Kirgistan - Bishkek - Bridges Hotel - vooraanzicht
Kirgistan - Bishkek - Bridges Hotel - voorbeeld kamer
Kirgistan - Bishkek - Bridges Hotel - voorbeeld kamer
Kirgistan - Bishkek - Bridges Hotel - voorbeeld kamer
Kirgistan - Bishkek - Bridges Hotel - voorbeeld kamer
Kirgistan - Bishkek - Bridges Hotel - voorbeeld kamer
Kirgistan - Bishkek - Bridges Hotel - receptie
Kirgistan - Bishkek - Bridges Hotel - restaurant

Ligging

Hotel Bridges Bishkek ligt in Bishkek, op 3,7 km van Bishkek.

Faciliteiten

• receptie
• bar
• restaurant
• terras
• lift
• wifi (gratis)
• wellness (tegen betaling)

Kamer

uw kamer is voorzien van een tv, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met bad of douche, föhn en toilet.

Extra informatie

• ontbijftbuffet
• 3-gangen keuzemenu of buffet

Nomad Lodge hotel ***
sluiten

Ligging

Nomad Lodge Hotel is een nieuw hotel in Kochara. Het hotel is gelegen in het centrum van Kochara.

Faciliteiten

• receptie
• bar
• restaurant
• souvenirshop
• wifi (gratis)

Kamer

uw kamer is voorzien van een tv, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met bad of douche, föhn en toilet.

Extra informatie

• ontbijftbuffet
• 3-gangen keuzemenu of buffet

Yurt Camp nabij Son-Kul
sluiten
Son Kul - Yurt Camp - uitzicht Yurt camp
Son Kul - Yurt Camp - uitzicht Yurt camp
Son Kul - Yurt Camp - uitzicht Yurt camp
Son Kul - Yurt Camp - algemene yurt voor ontbijt en diner
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld Yurt
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld Yurt
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld Yurt
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld toilet
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld toilet
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld toilet

Ligging

Dit bijzondere yurt kamp is geweldig gelegen temidden van de grootsheid van het Kirgizische berglandschap. Doordat er nauwelijks lichtvervuiling is op deze locatie zult u bij helder weer ongetwijfeld genieten van de adembenemende sterrenhemel. De Yurts zijn zeer eenvoudig ingericht maar u zult een overnachting in deze bijzondere omgeving nooit meer vergeten.

Faciliteiten

U verblijft in een eenvoudige maar ruime yurt met vier bedden en houtkachel. U deelt deze yurt met drie personen. Bij de indeling wordt rekening gehouden met de groepssamenstelling.

Ook is het op aanvraag en tegen een toeslag mogelijk om met twee personen in een yurt te slapen. Indien u dit wenst dient u dit bij boeking aan te geven bij Oad. Voor deze mogelijkheid geldt een toeslag van €30,- per persoon.

Er is geen toilet of douche aanwezig in de yurt. In het kamp is er een sanitair gebouw met douches en toiletten.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+22foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht met overstap Amsterdam-Tashkent en Bishkek-Amsterdam per Turkish Airlines
checkvlucht Tashkent-Bishkek per Uzbekistan Airways of Air Astana
checkrondreis volgens programma per comfortabele touringcar met airco (m.u.v dag 9 en 10 naar Son-Kul)
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf ontbijt tweede dag t/m ontbijt laatste dag
checklunches dag 9 en 10
checkprofessionele Nederlandssprekende begeleiding
checklokale Engelssprekende gidsen
checkverblijf in een traditionele Joert in Son-Kul of Issyk-Kul
checktraditionele lunch bij Kirgizische familie
checktrein Tashkent - Boechara
checkentreegelden t.w.v. ca. € 100,-
check2 flesjes water per dag in Oezbekistan
checkgenoemde excursies
checkluchthavenbelastingen
checkbagage tijdens de vluchten: maximaal 30kg p.p.

Exclusief

checkvisum Oezbekistan en Kirgistan, meer informatie vindt u bij uw reisbescheiden

Bij te boeken:
checkoptionele excursies


Extra Info

Basis conditie & mobiliteit tijdens rondreizen
Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit het vliegtuig, de bus, trein, boot e.d. stappen.
Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Extra Info

Wilt u meer weten over deze mooie reis, dan raden wij u aan zich aan te melden voor de informatiemiddag Oezbekistan & Kirgistan:
Informatiemiddag Oezbekistan & Kirgistan 27 februari
Informatiemiddag Oezbekistan, Kirgistan, Georgië & Armenië 28 januari

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Review(s)